Inspiration för terrassen: 10 bra förslag från Pinterest

När både morgnar och kvällar blir ljusare bjuder terrassen in till mer användning. Från morgonkaffet på terrassen till kvällens mysighet med en filt runt axlarna när solen går ner.

Rätt utformning av uteplatsen skapar ett extra utomhusutrymme som snabbt kan bli familjens samlingsplats under sommaren. I den här artikeln hittar du inspiration till din uteplats med fantastiska bilder från Pinterest – och länkar till hur du kan efterlikna stilen.

10 bra idéer för uteplatsen

Romantisk lounge

Denna romantiska lounge är helt fantastisk. Det är både bekvämt och inbjudande, och det är ingen tvekan om att det kommer att bli familjens samlingsplats. Tjocka, bekväma kuddar i kombination med en mängd kuddar och mattor i fina färger skapar ett romantiskt hörn.

Hela upplevelsen kompletteras av matchande mattor och puffar, krukor med grönska och mysig belysning.

Imitera stilen:

Korgmöbler för den stora terrassen

Korgmöbler är både bekväma att sitta i och ger ett riktigt fint intryck på uteplatsen. Idag finns korgmöbler i många olika utföranden – och det är ingen skam att matcha dem.

En stor utomhusmatta ger en fin samling möbler i olika utföranden, precis som ljusa kuddar, kuddar och mattor skapar en inbjudande atmosfär.

Imitera stilen:

Naturliga material

De flesta av oss tar mer eller mindre omedvetet med oss mycket naturmaterial in i våra hem; trämöbler, växter och blommor och kuddar i läder och päls. Det skapar lugn.

Särskilt i utomhusutrymmen som uteplatsen är det klokt att använda naturmaterial, som i det här inlägget på Pinterest, där möblerna är i trä med skinn och päls i olika nyanser, korg som dekoration och gröna växter runt omkring.

Imitera stilen:

Avkopplande spa

En terrass kan naturligtvis användas för att äta eller dricka kaffe, men den kan också göras extra inbjudande med ett utomhusspa. Det finns numera många uppblåsbara spabad som inte tar mycket plats och som är lätta att sätta upp.

Fördelen med utomhusbad är att vattnet kan värmas upp, vilket gör att de kan användas under hela året.

Imitera stilen:

Söderländsk atmosfär med hängmattor

Söderns invånare är förtjusta i hängande möbler som hängande stolar och till och med hängande soffor. Det ger en ljus och luftig känsla, och det är roligt och bekvämt för både unga och gamla att koppla av med en bra bok.

Du kan också lägga till ett solskydd för att skydda terrassen från solen eller från blickar utifrån.

Imitera stilen:

Dekorativ med stora krukor

Oavsett om du har valt en trädgårdsgrupp, en trädgårdssoffa eller loungestolar är växter och blommor dekorativa. Stora krukor ger ett exklusivt utseende och gör det möjligt att föra in lite natur på terrassen.

Välj matchande krukor eller blanda krukor i olika storlekar, färger och mönster för en mer personlig look.

Imitera stilen:

 • Stora blomkrukor
 • Gröna växter

Kaffeplats på den lilla terrassen

Om din uteplats är begränsad är det värt att prioritera tillräckligt med sittplatser för uteservering. Med rätt utformning kan det finnas matplats för 4 eller 6 personer, vilket gör det möjligt att ta emot gäster utomhus.

Skapa en mysig miljö runt trädgårdsställningen med blomkrukor och en korg med filtar för kyliga sommarkvällar, och häng upp en älglampa för mysig belysning om du vill.

Imitera stilen:

Mysig atmosfär med lyktor

Med belysning på terrassen kan du förlänga de mörka sommarkvällarna långt in på natten. Lanternor ger en perfekt mysig belysning.

Just eftersom lyktorna bara ger ett svagt ljus är det en fördel att placera många av dem runt uteplatsen. Det skapar också en magisk atmosfär.

Lägg till ett snöre eller två om lyktorna inte räcker till.

Imitera stilen:

 • Lyktor
 • Lyktor

Budgetvänligt mysigt hörn

Om du vill ha en inbjudande uteplats som inte kostar en förmögenhet är en enkel lösning att göra en pallsoffa av gamla pallar.

Med kuddar, mattor, växter och belysning kan en enkel och billig lösning skapa en riktigt mysig hörna.

I förslaget läggs en utomhusmatta och några soffbord till som bara är pricken över i:et.

Följ stilen:

 • Bygg pallmöbler av gamla pallar
 • Kuddar och kuddar
 • Mattor
 • Utomhusmatta
 • Små trädgårdsbord

Det rustika utseendet

Om du gillar det rustika utseendet är den här uteplatsen något för dig. En rå pallsoffa med ett lika rått trädgårdsbord i en kombination av rustikt trä och järn. Perfekt för gör-det-själv-projekt.

Utseendet är personligt med krukor med grönska, bilder på väggen och kuddar och filtar som gör soffan bekväm och inbjudande.

Imitera stilen:

 • Bygg en pallsoffa och ett pallbord
 • Kuddar
 • Mattor
 • Väggbilder
 • Gröna växter

Senast uppdaterad december 21, 2022 av Simone Lundmark