Utomhusmattor för terrassen – hämta inspiration här

Vårt bästa val:

Bästa stora utomhusmatta för terrassen: ljusgrå fyrkantig utomhusmatta

Mycket fin och stor utomhusmatta på 290 x 200 cm i ljusgrått fiskbensmönster. Perfekt för den stora terrassen.

Bästa runda utomhusmattan för terrassen: rund utomhusmatta i återvunnen plast

Den här runda mattan för utomhusbruk är både attraktiv och hållbar, och den runda formen ger en fin kontrast till den fyrkantiga uteplatsen.

Bäst återvunnen plastmatta för uteplats: återvunnen plastmatta för uteplats

Den här mattan för utomhusbruk är inte bara tillverkad av återvunnen plast, den är också handvävd och riktigt vacker.

8 fantastiska mattor för uteplatsen

Många av oss har en matta under soffbordet eller matbordet för att skapa kontraster i färger och material, personlighet och sammanhållning i rummet.

I den här artikeln kan du få inspiration till 8 fantastiska mattor för uteplatsen.

På uteplatsen får du också detta med en utomhusmatta. Utomhusmattorna för terrassen är särskilt lämpliga för soffarrangemang och trädgårdsgrupper för att skapa en mysig och inbjudande atmosfär.

Utomhusmatta med ränder

Funktioner:

 • Mått: flera storlekar
 • Färg: Grått och vitt
 • Material: återvunnen PET
udendørstæppe med striber

Stor utomhusmatta med grå och vita ränder som ger en fin kontrast på träterrassen. Mattan kan vara upp till 200 x 290 cm och passar därför bra för den stora terrassen.

Materialet är återvunnet PET och mattan är utformad för att vara motståndskraftig mot danska väderförhållanden. Det innebär att den kan stå utomhus under sommarmånaderna och att den kan torka där den ligger efter en regnig dag.

Mattan kan dammsugas med en vanlig dammsugare, vilket innebär att den lätt kan lämnas under trädgårdsbordet, och om det uppstår fläckar räcker det oftast med en våt trasa.

Ljusgrå fyrkantig matta för utomhusbruk

Funktioner:

 • Mått: upp till 290 x 200 cm
 • Färg: gråbrun
 • Material: polypropen
udendørstæppe i gråbrun

Mycket stor utomhusmatta för det stora loungeläget. Mattan har ett fint gråbrunt fiskbensmönster och tål att ligga ute hela sommaren.

Den fina färgen är både inbjudande och skapar en fantastisk inramning för matplatsen eller vardagsrummet. Färgen och mönstret passar särskilt bra till de populära korgmöblerna.

Mattan kan enkelt dammsugas med en vanlig dammsugare eller sopas med en kvast.

Rund utomhusmatta i återvunnen plast

Funktioner:

 • Mått
 • Färg: Brun
 • Material: Jute
Kerala - jutetæppe udendørs

Riktigt fin, rund utomhusmatta i jute. Mattan är tillverkad av jute, som är vävd i naturmaterialet. Det är därför inte bara snyggt, utan också ett miljövänligt val.

Mattan tål det danska sommarvädret och de regnskurar som kan komma. Vanligtvis kan den torka där den ligger. Den kan också lätt dammsugas eller sopas, så smulor är inget problem.

Sandfärgad matta för utomhusbruk

Funktioner:

 • Storlek: 70 x 50 cm
 • Färg: Sandfärgad
 • Material: 90% pvc och 10% polyester

För den lilla uteplatsen är den här sandfärgade utomhusmattan ett utmärkt val. Den tar inte mycket plats, men kan skapa både mysighet och en fin inramning för den lilla trädgården eller loungen.

Fördelen med den här mattan är att den kan tvättas i maskin vid 30 grader. Många andra utomhusmattor kan endast tvättas för hand eller i en tvättplats.

Materialet som mattan är tillverkad av gör den mycket tålig och den klarar regn och fuktiga dagar utan att skadas eller smutsas ner.

Återvunnen plast utomhus matta

Funktioner:

 • Mått: 200 x 140 cm
 • Färg: Ljusgrå
 • Material: återvunnen plast

Vacker, ljusgrå melerad utomhusmatta i bra storlek 200 x 140 cm. Mattan är handvävd, vilket innebär att den är unik och att mönstret varierar från matta till matta.

Det fina handvävda mönstret kompletteras av att mattan är designad i återvunnen plast. Det gör det till både en bra design och ett hållbart val.

Eftersom mattan är tillverkad i återvunnen plast är den motståndskraftig mot väder och smuts, vilket är en fördel för mattor för uteplatser.

Ljusgrå matta för utomhusbruk, skräddarsydd

Funktioner:

 • Mått: på begäran
 • Färg: Ljusgrå med mönster
 • Material: polypropylen och gummi på undersidan

Vägg-till-vägg-matta i en fin ljusgrå färg med mönster. Undersidan är gjord av gummi, vilket gör mattan halkfri och isolerande.

Mattan finns i en standardbredd på 400 cm och i valfri längd. Den kan skäras i förväg – även i en rund version – men du kan också enkelt skära den själv hemma.

Materialet är UV-beständigt och bleknar därför inte i solen. Å andra sidan lämpar det sig bäst för täckta uteplatser och vinterträdgårdar, där det inte får stora mängder regn och fukt, eftersom materialet inte kan andas på grund av gummiundersidan.

Antracitfärgad utomhusmatta som tillverkas efter mått

Funktioner:

 • Mått: på begäran
 • Färg: Flera färger
 • Material:Polypropylen

Vägg-till-vägg-matta finns i antracit, ljusgrått, beige och natur. Den här mattan från vägg till vägg har – till skillnad från mattan ovan – ingen gummibotten. Detta innebär att mattan kan andas och tål att lämnas ute på öppna terrasser.

Mattan kan fås som måttbeställning. Standardbredden är 400 cm och längden är valfri. Du kan skära till själv eller beställa skärning tillsammans med mattan.

Mattan kan användas både inomhus och utomhus och är dammsugnings- och fläcktålig.

Rund turkos utomhusmatta

Funktioner:

 • Mått: 140 cm i diameter
 • Färg: Turkos
 • Material: polypropen

Om du vill ha en matta som kan ge lite mer färg till livet än de vanliga naturfärgerna kan du välja den här runda mattan för utomhusbruk i en vacker turkos färg och med ett mönster som kontrasterar mot utemöblerna.

Mattan är handvävd, vilket innebär att varje matta är unik. Det gör inte att det inte minskar charmen.

Materialet är vatten- och smutsavvisande och tål att lämnas utomhus. Mattan kan dammsugas och rengöras med ljummet vatten.

Få inspiration till din uteplats

Om du vill ha inspiration till din uteplats kan du läsa vår guide Inspiration till uteplatser: 10 bra förslag från Pinterest.

I guiden kan du se olika uteplatser, läsa om stilen och få idéer om hur du kan kopiera stilen med länkar till var du kan köpa möbler från danska återförsäljare.

Senast uppdaterad juli 21, 2022 av Simone Lundmark