SodaStream Art Recension

Vad händer när modern teknik möter nostalgisk charm? Du får SodaStream Art, en maskin för kolsyrat vatten som är redo att förändra din vardag och dina köksupplevelser.

Med sin retroinspirerade stil och banbrytande funktioner som CO2-kontrollspaken och det enkla Quick Connect-systemet kombinerar den här maskinen det bästa av två världar – användarvänlighet och estetik.

Installation: Otroligt enkel och snabb

Det första som verkligen imponerar med SodaStream Art är hur snabb och enkel den är att komma igång med. Paketet innehåller allt du behöver: själva maskinen, en 425 g kolsyrecylinder med Quick Connect och en diskmaskinssäker 1 l Fuse-flaska.

Med spakfunktionen kan du tillsätta exakt den mängd kolsyra du vill ha i ditt mousserande vatten utan att använda elektricitet. Detta är en uppfriskande och välkommen förändring jämfört med traditionella modeller, som vanligtvis har en enda tryckknapp för att öka kolsyran.

Och så har vi Quick Connect-systemet – en enkel men genial uppfinning som eliminerar den ofta frustrerande och tidskrävande uppgiften att skruva fast kolsyrecylindern på plats. Med det här systemet sätter du helt enkelt in cylindern och voila, din maskin är redo att användas. Det kan inte bli enklare.

Slutligen har vi den smarta snap-lock-funktionen som innebär att du inte behöver skruva flaskan på plats. Detta är ännu ett exempel på hur SodaStream Art verkligen har effektiviserat hela processen med att göra kolsyrat vatten, så att du kan gå från paket till kolsyrat vatten på nolltid.

Prestanda och funktionalitet: Perfektion ner till sista bubblan

SodaStream Art är designad för att imponera, och det märks tydligt i dess prestanda. Den fungerar felfritt med både kranvatten och filtrerat vatten, så att du kan välja den vattenkälla du föredrar. Det ger dig en fantastisk flexibilitet och frihet att njuta av uppfriskande kolsyrat vatten var du än befinner dig.

Det unika sidohandtaget gör det enkelt att justera mängden kolsyra efter din personliga smak. I mina tester har jag funnit att två 1 sekunds dragningar i handtaget ger den perfekta mängden bubblor för mig. Detta är en avsevärd förbättring jämfört med många andra kolsyremaskiner som antingen har för få eller för många bubblor.

Om du vill ha mer variation har du också möjlighet att köpa sirap. Det gör att du kan skapa dina egna kolsyrade drycker, från klassisk cola till exotisk läsk med fruktsmak. Oavsett vilken smak du har kan SodaStream Art hjälpa dig att förverkliga den.

Prestandan hos SodaStream Art är i toppklass. Oavsett om du använder den för att göra ett glas uppfriskande kolsyrat vatten en varm sommardag eller om du vill imponera på dina gäster med hemlagad läsk, kommer den inte att göra dig besviken. Den här maskinen är redo att ta din dryckesupplevelse till nästa nivå.

Relaterat: Se vår fullständiga lista över de bästa läskmaskinerna

Design: Ett retro-elegant tillskott till ditt kök

SodaStream Art är en riktig blickfångare. Dess moderna men ändå retroinspirerade design gör den till ett elegant tillskott i alla kök. Det är tydligt att stor uppmärksamhet har ägnats åt både form och funktion, vilket resulterar i en produkt som är lika trevlig att titta på som att använda.

De strömlinjeformade linjerna skapar ett rent och minimalistiskt utseende, medan sidohandtaget och de subtila detaljerna ger en nostalgisk twist. Det här är en maskin som inte bara kan användas för att göra gott kolsyrat vatten, utan också för att ge ditt kök lite karaktär och personlighet.

”Flaskan passar på kylskåpshyllan. Jag hade kallt kolsyrat vatten hela dagen igår eftersom jag hade gjort en flaska på morgonen”

En annan finess är att flaskan passar perfekt i kylskåpsdörren. Det innebär att du alltid kan ha kallt kolsyrat vatten redo. Flaskan är också UV-skyddad och tål maskindisk, vilket gör underhållet till en barnlek.

Till skillnad från den traditionella tryckknappen på många andra kolsyremaskiner ger sidohandtaget SodaStream Art ett roligt och unikt inslag. Det gör det inte bara enklare att kontrollera mängden kolsyra, utan det är också roligare att använda – särskilt för barn.

Designen på SodaStream Art är både vacker och praktisk. Det är en maskin som har potential att bli en mittpunkt i ditt kök och ett samtalsämne när du har gäster på besök.

Relaterat: SodaStream-flaskor – Undvik att få slut på kalla bubblor

Pris: Måttligt med bra värde

SodaStream Art placerar sig bekvämt i det övre mellanskiktet på prisskalan för läskmaskiner. Medan det finns billigare alternativ och betydligt dyrare modeller från mindre kända varumärken, erbjuder denna maskin ett pris som verkar lämpligt med tanke på dess kvalitet.

Med tanke på dess enkla konstruktion, med ett begränsat antal rörliga delar, kan du förvänta dig att denna läsktillverkare blir en långvarig investering.

Rengöring: Så enkelt som det kan bli

Denna läskmaskin kräver minimal ansträngning för att hålla den i toppform. Den UV-skyddade flaskan som medföljer maskinen tål diskmaskin, så det är lätt att hålla den ren och fräsch.

När det gäller själva maskinen behöver du bara torka av den med en fuktig trasa för att hålla den blank och fri från damm och smuts. Detta är en stor fördel för dem som vill njuta av uppfriskande kolsyrat vatten utan att behöva oroa sig för en omfattande rengöringsprocess.

Specifikation

VarumärkeSodaStream
ModellStil
FärgVit eller Svart
MaterialPlast
Kolsyrad flaska ingårJa, kolsyrad flaska
Volym i kolsyrad flaska1 L
Bredd (bredd)145 mm
Djup245 mm
Höjd: 425 mm425 mm

Vårt omdöme: En elegans som gör vardagen roligare och grönare

Efter att ha tillbringat tid med SodaStream Art är vår dom tydlig: det här är en fantastisk maskin för kolsyrat vatten som levererar på alla punkter. Slutresultatet – välsmakande, bubblande vatten – är mer eller mindre detsamma som med andra kolsyremaskiner, men sättet som SodaStream Art levererar det på sticker verkligen ut.

Maskinens sidohandtag ger en ny dimension av kontroll och lekfullhet till processen att göra kolsyrat vatten. Det är en stor förbättring jämfört med de typiska tryckknapparna som vi är vana vid att se och gör det mycket enklare att kontrollera den exakta mängden CO2.

Quick Connect-systemet är också en stor fördel. Det är mycket enklare och snabbare än de äldre skruvkonstruktioner vi har provat, vilket gör hela installationen till en lek.

Designen är en annan faktor som verkligen gör att SodaStream Art sticker ut. Det moderna men samtidigt retroinspirerade utseendet gör den här maskinen till ett attraktivt tillskott i alla kök.

Slutligen är det värt att nämna den miljövänliga aspekten av SodaStream. Genom att använda återanvändbara flaskor kan en SodaStream spara upp till 1 000 engångsflaskor och burkar av plast. Detta är en viktig aspekt i en tid då vi alla blir mer och mer medvetna om vår miljöpåverkan.