Koppla av i trädgården med ett uppblåsbart spa

Vårt bästa val:

Bästa uppblåsbara spa för 2-4 personer: Lay-Z Spa Havana Airjet

Uppblåsbart spa med en diameter på 180 cm, bubbelmassage, uppvärmning till 40 grader och vinterfunktion.

Bästa uppblåsbara spa för 4-6 personer: Mspa Super Camaro P-CA069 Premium Hot Tub

Stort uppblåsbart spa med en diameter på 204 cm, bubbelmassage, uppvärmning till 42 grader och fjärrkontroll.

Bästa uppblåsbara spa med massage: Lay-Z Spa Hawaii HydroJet Pro

Rymligt spa med en diameter på 180 cm, massagefunktion, bubbelmassage och uppvärmning till 40 grader samt vinterfunktion.

4 bästa tips på det bästa uppblåsbara spabadet

Lay-Z Spa Havanna Airjet

FUNKTIONER

 • Kapacitet: 2-4 personer
 • Diameter: 180 cm
 • Vattenkapacitet: 669 liter
 • 120 jetflygplan

Oppustelig Lay-Z Spa Havana Airjet

Mindre uppblåsbar badtunna för 2-4 personer, men ändå rymlig med bra benutrymme. 120 luftstrålar i botten ger en bra mängd bubblor och vattnet kan värmas upp till 40 grader. Bubbelpoolen kan också stå ute året runt tack vare den geniala Freeze Shield-funktionen som håller vattnet långt över fryspunkten, även under kalla vinterdagar.

När du använder badkaret kopplas det in och blåser automatiskt upp det på bara 10 minuter. Därefter kan du styra den via en app på din telefon, inklusive temperatur, luftstrålar och cirkulation. Vattnet värms upp med 1,5-2 grader per timme.

Setet innehåller spa, lock, pump, kemikaliedispenser, filter och reparationssats.

Mspa Super Camaro P-CA069 Premium Hot Tub

FUNKTIONER

 • Kapacitet: 6 personer
 • Diameter: 204 cm
 • Vattenkapacitet: 1200 liter
 • Antibakteriellt material
 • 138 hål för jetstrålar

Mspa Super Camaro P-CA069 Premium Spabad 6 pers oppustelig

Rymlig badtunna med gott om plats för 6 personer och med plats för upp till 1200 liter vatten. Vattnet kan värmas upp till 42 grader, vilket gör det lämpligt för utomhusbruk under hela året. Spabadet ansluts till ett standarduttag och blåser upp sig automatiskt på bara 10 minuter.

Temperatur och massage styrs via fjärrkontrollen, så du kan göra spaet redo från vardagsrummet. Det finns 3 olika bubbelfunktioner och ozonrengöring är också inbyggd.

Setet innehåller spa, uppblåsbart skydd, isolerande filt, filter och pump.

Lay-Z Spa Hawaii HydroJet Pro

FUNKTIONER

 • Kapacitet: 4-6 personer
 • Diameter: 180 cm
 • Vattenkapacitet: 795 liter
 • 8 justerbara hydrojets i sidorna
 • 140 airjets i botten

Lay-Z Spa Hawaii HydroJet Pro oppustelig

Spabad med en fantastisk massagekombination av justerbara hydrojets på sidorna och hela 140 luftstrålar i botten. På det hela taget är det ett riktigt bra uppblåsbart spa som enkelt ansluts och blåser upp automatiskt på bara 10 minuter.

Hawaii HydroJet Pro har Freeze Shield-systemet, som hjälper till att hålla spabadet utomhus året runt eftersom temperaturen kan justeras för att förhindra att vattnet fryser, även vid hård frost. Vattnet värms upp med 1,5-2 grader per timme och den högsta temperaturen är 40 grader.

Setet innehåller spa, lock, pump, kemikaliedispenser, filter och reparationssats.

Bestway Lay-Z Honolulu Airjet

FUNKTIONER

 • Kapacitet: 4-6 personer
 • Diameter: 196 cm
 • Vattenkapacitet: 916 liter
 • 140 luftstrålar i botten

Bestway Lay-Z Honolulu Airjet spa oppustelig

Smart uppblåsbar jacuzzi med airjet-bubbelsystem som kan användas både sommar och vinter. Den har en automatisk uppvärmningsfunktion som håller vattnet mellan 6 och 10 grader, så att det inte fryser, även när det är kallt.

En annan smart funktion är att spabadet kan programmeras för tillräckliga klornivåer upp till 40 dagar före användning. Om badkaret ska lämnas kvar i stugan kan det vara redo för ankomst, både när det gäller klor och temperatur, när som helst på året. Spabadet värms upp med 1,5-2 grader per timme och har en maximal temperatur på 40 grader.

Setet innehåller spabadet, pumpen, kemikaliedispenser, filter och reparationssats.

Vilket utomhusspa ska jag välja?

När du väljer ett utomhusspa, uppblåsbart med bubblor och eventuell massage, kan du börja med att fundera på hur många personer du behöver ta emot och hur mycket utrymme spaanläggningen kan ta upp. De vanligaste utomhusspas är för 2-4 eller 4-6 personer. Storleken är vanligen en uppgift om diameter och vattenkapacitet.

Om du i förväg har planerat var ditt nya utomhusspa ska placeras har du förmodligen också en ungefärlig optimal storlek för den platsen, och då är det naturligtvis lättare att hitta rätt spa som passar i storlek.

Bortsett från storleken finns det ganska stora skillnader i vad bubbel- och massagemöjligheterna i bubbelpooler är. Vanligtvis skapas bubblor via luftstrålar i botten, medan hydrojetstrålar på sidorna ger en massageliknande upplevelse. Många uppblåsbara spabad har endast luftstrålar i botten, och denna typ av spabad har därför ingen annan form av massage än bubblor. Ju fler luftstrålar, desto fler bubblor.

Hygien är också värt att tänka på. Å ena sidan bör du köpa ett skydd för ditt utomhusspa om det inte ingår i paketet, men det är också lättare att välja ett spabad som levereras med ett filtersystem och en pump och där det är lätt att dosera de kemikalier som används för rengöring.

Vissa bubbelpooler har fjärrkontroller. Det innebär att du kan styra funktioner som temperatur, massage, cirkulation osv. inifrån huset eller via en app på din telefon. Om du till exempel lämnar spaet i stugan kan du värma upp det hemma så att det är redo att användas.

Se också: de bästa fotspas

Fördelar med uppblåsbart spa

En av de största fördelarna med ett uppblåsbart spa jämfört med ett stationärt är att du kan packa ihop det när du inte använder det. Om du bara vill använda det under sommaren kan du undvika rengöring och underhåll under vintern, eftersom du helt enkelt kan tömma spabadet på vatten och luft i slutet av säsongen och förvara det torrt under vintern.

Förutom fördelarna med en uppblåsbar lösning finns det stora fördelar med en bubbelpool i allmänhet. Både varmt vatten och massage har en avslappnande och avstressande effekt på kroppen och hjälper till att lindra fysiska spänningar, värk och trötthet samt stresstillstånd.

Läs också: de bästa hängmattorna med stativ

Senast uppdaterad augusti 17, 2022 av Simone Lundmark