Cosori Airfryer Pro vs Premium – vilken ska du välja?

Cosoris två flaggskepp – Cosori Airfryer Pro och Premium – har båda tagit marknaden med storm. Den ena har en mängd funktioner och häftiga egenskaper, den andra är billigare, men klarar jobbet fantastiskt bra och effektivt.

Har du också fått upp ögonen för båda modellerna, men är fortfarande osäker på vilken du ska välja? Nedan hjälper vi dig att fatta rätt beslut för dig.

Cosori Airfryer Pro vs Premium - vilken ska du välja?

Funktionalitet (vinnare: Cosori Premium Airfryer)

Cosori Premium Smart

Det råder ingen tvekan om vilken av dessa lufttorkmaskiner som levererar mest när det gäller funktionalitet: det är naturligtvis Cosori Premium Airfryer. Det bör sägas att vi med funktionalitet menar smarta program och funktioner – inte egenskaper hos produkten som sådan.

I princip fungerar båda airfryers på exakt samma sätt: de bakar, steker, friterar eller friterar maten du lägger i dem. Inte bara det, de gör det också på ungefär samma sätt. De använder samma teknik och du får utmärkta matlagningsresultat med båda.

Just det. De grundläggande funktionerna är likartade mellan de två produkterna. Men det är också där som likheterna tar slut – funktionellt sett i alla fall. Eftersom där Cosori Pro Airfreezer innehåller 9 förinställningar (vilket är mer än tillräckligt för de flesta), Premium-versionen innehåller 11.

Okej, det är lite väl mycket, tänker du kanske – och ja, det är bara förinställningarna. Med Cosori Premium Airfryer levereras med en smart app. Med appen kan du ladda ner recept och tillhörande förinställningar. Du kan naturligtvis också göra dem själv. Appen för oss till nästa skillnad mellan de två luftfrygnarna.

Anslutningar (vinnare: Cosori Premium Airfryer)

Cosori Premium Smart APP

När det gäller att ansluta de två luftavfuktarna till andra system i hemmet finns det en stor skillnad. Cosori Pro Airfryer ansluts endast till ditt eluttag (och naturligtvis till din familjs hjärtan när den producerar fantastisk mat). Cosori Premium-versionen har, som vi just har sett, en direkt anslutning till din smartphone.

Och som om det inte vore nog kan du också ansluta din Premium Airfryer till Google Home eller Alexa om du har ett sådant system hemma. Med en sådan anslutning kan du prata direkt med din ugn och se hur den lyder dina önskemål. Du behöver inte ens vara i samma rum som Cosori Premium Airfryer – du kan faktiskt styra den direkt från din säng (så länge Google Home eller Alexa kan höra dig, förstås).

Är det inte för mycket ”prylar” för en ugn på ett köksbord? Kanske – men du kommer förmodligen att upptäcka, precis som vi, att det faktiskt är otroligt tillfredsställande när du väl har vant dig vid det.

Design (vinnare: Cosori Pro Airfryer)

Cosori Pro

Naturligtvis kan vi inte undvika att jämföra utformningen av de två luftfönalternativen. Och här är ett område där Cosori Pro Airfryer faktiskt har en verklig chans att konkurrera med Cosori Premium Airfryer. Båda har en pekskärm med vita symboler mot en mörk bakgrund. Och här verkar gränssnittet på den billiga Pro Airfryer faktiskt trevligare och mer integrerat med resten av maskinen än på skärmen på Premium-maskinen.

Bortsett från skärmen är båda luftfönarna otroligt snygga – helt enkelt. Båda har en finish i borstad metall, vilket vi älskar. På det hela taget är den minimalistisk och nordisk och passar perfekt in i de allra flesta danska kök.

Pris (vinnare: Cosori Pro Airfryer)

Om priset finns det inte mycket att säga Cosori Pro Airfryer vinna här. Med ett fyndpris som vanligtvis ligger 4-500 SEK under priset för Premium-versionen finns Pro alltså bara i fler danska hem där prismedvetenhet är ett centralt värde.

Om vi pratar om var man får mest airfryer för pengarna, skulle vi vara benägna att säga Pro-versionen. Ja, det skulle det vara om det inte vore för att du med en Cosori Premium Airfryer kan programmera en mängd olika recept och program i ugnen. Det är så smart – även för dem som vanligtvis inte uppskattar prylar och gimmicks. Även om Cosori Pro Airfryer är billigast och vinner på priset, får du mer airfryer för pengarna med Premium-modellen.

Andra specifikationer (vinnare: Cosori Premium Airfryer)

Andra aspekter av maskinerna som är värda att lyfta fram här är kapaciteten hos de två lufttorkmaskinerna. Pro-versionen har en kapacitet på 1,8 kg (upp till 4 personer), medan Premium har en kapacitet på hela 2,2 kg (upp till 5 personer).

Strömförbrukningen för Pro-versionen är också något lägre – 1500 W, medan Premium drar 1700 W från väggen.

Slutsats

På de flesta parametrar vinner Cosori Premium Airfryer över Pro-versionen. Vad Pro-versionen har i form av enkel design och pris, har Premium-versionen i form av otaliga coola funktioner, användarvänlighet, kapacitet och oändlig receptsamling. Vad du väljer är upp till dig – men vi tycker ändå inte att en liten summa på 4-500 kr. ska hålla dig tillbaka från de mest fantastiska matlagningsupplevelserna i ditt kök. Vi väljer Premium-modell.

Cosori Airfryer Pro vs Premium - vilken ska du välja?

Läs också vår fullständiga recension av Cosori Premium-modellen här

Senast uppdaterad mars 20, 2023 av Simone Lundmark