Trädgård set • De 5 bästa för trädgården och terrassen

Vårt bästa val


Bästa trädgårdsset för en stor familj:
Venture Design Garden Kits

Med Venture Design får du en stor trädgårdssats som rymmer hela familjen och några extra gäster. Det levereras med 8 trädgårdsstolar och det är möjligt att förlänga bordet från 160 till 240 centimeter.

Bästa trädgårdsset för en medelstor familj: Trädgårdsmöbler i teak med 4 trädgårdsstolar och bord

Det här snygga trädgårdsmöbelset i teak består av ett bord och 4 placeringsstolar. Tack vare de justerbara stolarna kan du justera din sittställning så att du sitter bekvämt. Du kan också förlänga bordet från 180 till 240 centimeter.

Bästa trädgårdsset för en mindre familj: Volta-bord och 4 Anna-stolar

Läckert caféträdgårdsset bestående av ett bord och 4 stolar. Om du vill ha ett runt trädgårdsbord i elegant och stilfull design är Volta det perfekta valet för din terrass.

5 vackra trädgårdsset för din trädgård eller terrass

Venture Design Garden Set

Funktioner:

Mått (bord): 160 (240) x 100 x 74 cm.

Mått (stolar): 57 x 89 x 59 cm.

Färg: Svart och grått

Material: aluminium, Aintwood

Venture Design havesæt

Letar du efter en trädgårdssats som rymmer många personer? Då bör du ta en närmare titt på denna trädgårdsmöbel som heter Venture Design. Här får du en stor uppsättning med plats för 8 personer.

Det stora trädgårdsbordet är tillverkat av aintwood med en svart aluminiumram. Materialet är mycket motståndskraftigt mot repor och UV-strålar. Dessutom har trädgårdsbordet en förlängningsdel, så att det kan förlängas efter önskemål och behov.

När du köper det här setet ingår 8 trädgårdsstolar i svart aintwood med svart pulverlackerad aluminiumram och armstöd i aintwood. Både bordet och stolarna är tillverkade av ett hållbart och slitstarkt material, så uppsättningen är perfekt för trädgården eller uteplatsen.

Venture Design Garden set med Volta-bord och 4 Anna-stolar

Funktioner:

Mått (bord): 90 x 90 x 74 cm.

Mått (stolar): 55 x 95 x 64 cm.

Färg: Svart

Material : polyester, rotting, aluminium, glas

volta bord anna stol havesæt

Om Ilva trädgårdsmöblerna ovan är för stora, är det här trädgårdsmöbelset ett annat bra alternativ. Barbera är ett elegant trädgårdsset som kommer att se bra ut på vilken uteplats som helst. Den består av ett runt trädgårdsbord av glas i vitt och 4 trädgårdsstolar med en sits i svart polyrattan och en aluminiumram.

Du kan placera de mjuka kuddarna på stolarna. Dessa kuddar är extra tåliga mot det danska vädret på sommaren. Detta innebär att du enkelt kan lämna dem ute under varma sommarkvällar etc. om du inte vill ta in dem.

Om du vill ha ett runt trädgårdsbord med elegant och stilren design är Volta det perfekta valet för din terrass.

Trädgårdsmöbler i teak med 4 trädgårdsstolar och bord

Funktioner:

Mått (bord): 180 (240) x 100 x 76 cm.

Mått (stolar): Okänt

Färg: Naturlig färgMaterial: Teakträ

En trädgårdssats i teak är perfekt för alla utomhusutrymmen där bord och stolar behövs för avkoppling, mysighet och goda middagar. Du får precis det här vackra och fina trädgårdsmöbelset i massiv teak, som består av ett bord och 4 stolar.

Stolarna som ingår är alla positionsstolar med armstöd, så att du kan justera din sittställning efter dina behov.

Det vackra teakbordet är dessutom utrustat med en fällbar bordsskiva, så att du kan förlänga bordet från 180 centimeter till 240 centimeter. Detta är perfekt för dig som vill ha mer utrymme på bordet om du får gäster.

Hillerstop Stoltö trädgårdsmöbler med bänk och 3 stolar – Orange grey

Funktioner:

Mått (bord): 220 x 90 x 72 cm.

Mått (stolar): 81 x 59 x 63 cm.

Mått (bänk): 185 x 42 x 40 cm.

Färg: Orange grå

Material: kärnfuru

Det här är ett elegant trädgårdsset från Hillerstop i skandinavisk och modern design. Med det här setet kan du njuta av mysighet och avkoppling med vänner och familj när det är varmt ute.

Det orangegrå setet är tillverkat av FSC-certifierad kärnfuru. Bordet har en bra storlek och levereras med 3 stolar med armstöd och en bänk. Stolarna har mjuka grå kuddar av polyester.

Marion kafégrupp med balkonglåda – Massivt akaciaträ

Funktioner:

Mått (bord): 72 x 65 cm.

Mått (stolar): Okänt

Färg: Naturlig färg

Material: massivt akaciaträ

Med det här caféträdgårdssetetet får du en smart och praktisk lösning för dina utomhusutrymmen där utrymmet är begränsat. Om du till exempel har en mindre terrass kan det här setet vara det perfekta alternativet.

Marion består av ett litet bord och 2 stolar, båda tillverkade av massivt akaciaträ. Setet levereras också med en balkonglåda som du kan använda om du vill.

Så du kan använda den här uppsättningen som ett bord, som en balkonglåda eller båda, beroende på vad som passar dig bäst.

Tips för att köpa en trädgårdsmöbel

Att köpa nya trädgårdsmöbler är en spännande investering eftersom du kan utnyttja det bästa av sommarens goda väder. Med rätt trädgårdsmöbler kan du slappna av, äta middag och mycket mer med vänner och familj. Här hittar du råd om hur du köper en trädgårdssats för att skapa det perfekta uterummet för dina behov.


Hur mycket utrymme har du?

En av de viktigaste aspekterna är hur mycket utrymme du har. Är det en stor uteplats eller en mindre? Om det är ont om plats på terrassen eller i trädgården är det värt att överväga ett café-set för trädgården. Om du däremot har gott om utrymme och en stor familj är en större uppsättning vanligtvis det bästa alternativet.

Läs också: Trädgårdsbänkar

Hur mycket underhåll kräver uppsättningen?

Innan du köper en ny trädgårdssats är det värt att kontrollera hur du kommer att behöva underhålla det specifika materialet. Det finns trots allt stora skillnader. Du bör också tänka på hur mycket tid du vill lägga ner på det. Det är viktigt att tänka på detta så att du kan njuta av din trädgårdssats i många år framöver.

Vad är din budget?

Som med alla andra möbler kan du spendera lite eller mycket. Innan du börjar leta efter trädgårdsmöbler bör du fastställa en budget. Det kan hjälpa dig att begränsa ditt sökande så att du bara letar efter möbler som du har råd med.

Hur kommer du att använda ditt trädgårdsset?

Kommer du att använda uppsättningen för att koppla av, äta eller både och? Har du gott om plats för flera stolar eller finns det bara plats för några få? Vad sägs om möjligheten att lägga till extra sittplatser? Det hjälper dig att välja rätt trädgårdsmöbler.

Välj ett trädgårdsset som passar dina behov och din personliga stil

Om du har en terrass är det svårt att klara sig utan trädgårdsmöbler. Men kom ihåg att välja en trädgårdsmöbelgrupp som inte bara återspeglar dina behov utan också din personliga stil. Det finns ett stort antal olika typer av trädgårdsmöbler att välja mellan.

Du kan köpa trädgårdsset av allt från plast till polyrattan, teak, akacia m.m. Det fina med trädgårdsmöbler är att de finns i nästan alla typer, stilar, färger och texturer.

Med så många olika former, storlekar och mönster kan du vara annorlunda och unik med dina trädgårdsmöbler. Dessutom är det värt att komma ihåg att du också bör välja en trädgårdsmöbelgrupp som passar din livsstil.

Välj trädgårdsmöbler som är lätta att rengöra och underhålla om du inte vill lägga ner mycket tid på detta. Du vill ju inte spendera en massa pengar och sedan få dina möbler att hålla bara några få somrar eftersom du inte tog tillräckligt bra hand om dem.

Läs också: smarta parasoller med lutningsfunktion

Varför välja ett trädgårdsset?

När vädret blir varmt är det dags att ta fram trädgårdsmöblerna. Du kan också behöva nya trädgårdsmöbler eftersom de andra har gått sönder eller liknande. I det här fallet kanske du vill titta närmare på ett trädgårdsset. Det finns många goda skäl till att välja den här lösningen framför en annan.

Som namnet antyder ger en uppsättning dig hela uppsättningen, så du behöver inte köpa bord och stolar separat. På så sätt kan du vara säker på att möblerna passar perfekt ihop, och ibland kan det också vara ett billigare alternativ.

En annan fördel med ett trädgårdsset är att du inte behöver ägna tid åt att hitta ett bord och stolar som du tycker passar perfekt ihop. Om du väljer en färdig lösning görs detta åt dig eftersom uppsättningen är gjord för att placeras tillsammans.

Kom ihåg att förvara din trädgårdssats på rätt sätt

När vädret blir kallare och blötare och du börjar tillbringa fler kvällar inomhus i soffan är det en bra idé att förvara dina trädgårdsmöbler. Detta gör att dina möbler håller längre och förblir oskadade, så att de fortsätter att se bra ut sommar efter sommar. Men hur förvarar du dina trädgårdsmöbler på bästa sätt?

Rengör före lagring


Rengör alltid trädgårdsmöblerna innan du lägger undan dem. På så sätt slipper du tvätta dem när du hittar dem nästa år.

Täck möblerna


Oavsett var du förvarar dina trädgårdsmöbler bör du alltid täcka dem med ett skydd eller en presenning. Detta gör att möblerna säkras ännu mer och förhindrar att de blir väldigt smutsiga när de väntar på att användas igen.

Förvara i ett skjul


För att skydda dina trädgårdsmöbler på bästa sätt ska du förvara dem i ett skjul, garage, lada eller liknande. Naturligtvis har inte alla utrymme för detta. Men om du gör det bör du utnyttja detta alternativ.

Om du förvarar dina trädgårdsmöbler på ovanstående sätt kan du förlänga deras livslängd med flera år. Därför är det definitivt värt att förvara dina trädgårdsmöbler ordentligt år efter år.

Ett caféträdgårdsset är idealiskt för mindre utomhusområden

Om du har en liten trädgård eller uteplats vill du naturligtvis utnyttja det begränsade utrymmet på bästa sätt. Stora trädgårdsbord och många stolar är troligen uteslutna. Men det betyder inte att du inte kan ha en fin trädgårdsmöbel där du kan sitta och njuta av det goda vädret. Med rätt trädgårdsmöbler kan även de minsta trädgårdarna och uteplatserna verka mycket större än de egentligen är.

Läs också: De bästa parasollerna för balkongen

Ett café garden set består av två stolar och ett bord, vilket gör det perfekt för små utomhusutrymmen. Caféer tillverkas av olika typer av material, men de har vanligtvis en mycket enkel och modern design.

Om du väljer ett caféträdgårdset med fällbara stolar eller ett fällbart bord maximerar du din trädgård eller uteplats ännu mer. Detta gör att du kan förvara uppsättningen eller ställa den mot en vägg när den inte används.

Vad är en trädgårdsmöbelset?

En trädgårdsmöbel är en komplett uppsättning som består av både bord och stolar. Det innebär att du inte behöver sätta ihop dessa två saker själv, eftersom du får allt i ett trädgårdsset. Trädgårdsmöbler finns i många olika storlekar, utföranden och material, så det finns en lösning för alla behov.

Kan jag låta mitt trädgårdskit stå ute hela vintern?

Även om trädgårdsmöbler är avsedda att stå utomhus är det en bra idé att ta in dem inomhus under hösten och vintern. Höst- och vintervädret kan skada dina möbler om du inte vidtar rätt åtgärder.

Vilket trädgårdsset är bäst?

Det beror på dina önskemål och behov. Trädgårdsset finns i många olika material och utföranden. Alla har olika preferenser, så i slutändan handlar det om vad du behöver. Det finns alltså inte en enda trädgårdssats som är den bästa.

Läs också: total avkoppling i trädgården med en snygg trädgårdssoffa

Senast uppdaterad juli 21, 2022 av Simone Lundmark