Köksstol i flätad – 6 snygga matstolar för hemmet

Vårt bästa val av korgstolar

Bästa korgstolar i naturlig färg: Jørgen Bækmark stol med armstöd – J81 – Ek mattlack

Den här bekväma och raffinerade korgstolen har en härlig naturfärg, så den passar bra i de flesta hem. Om du uppskattar en högkvalitativ stol är det här stolen för dig.

Bästa matstolar i vit korg: Elysia Dining Chair, White w. natural wicker

Om du vill ha en trendig och enkel matstol i vit färg är Elysia ett bra val. Den här matstolen utstrålar skandinavisk elegans och kommer att se bra ut runt ditt matbord.

Bästa matstolar i brunt läderfläsk: Trademark Living James matstol – brunt läder och naturligt trä

Om du letar efter spännande och annorlunda korgstolar kan du ta en titt på dessa stolar i äkta brunt korgläder. Dessa stolar ger ditt hem en unik touch och du kommer inte att kunna få nog av dem.

6 snygga och eleganta korgstolar

Arthur matstol

Funktioner:

Mått: 79 x 51 x 49 cm (h x l x b)

Sitthöjd: 45 cm.

Här får du en klassisk och tidlös matstol med ett stilfullt och elegant utseende. Den här matstolen passar utan tvekan perfekt in i både moderna och mer klassiska inredningar.

Matstolen är tillverkad av svartmålat bokträ och levereras med en sits i naturfärgad korg. Stolen är inte bara vackert utformad, den är också extremt bekväm. Du kan därför njuta av att sitta och äta runt bordet med både familj och vänner.

Jørgen Bækmark stol med armstöd – J81 – Mattlackad ek

Funktioner:

Mått: 82 x 65,3 x 53,3 cm (h x b x d)

Sitthöjd: 45 cm.

Letar du efter en bekväm och raffinerad matstol i korg? Då bör du ta en titt på den här ikoniska matstolen från FDB Møbler, designad på 1960-talet av Jørgen Bækmark.

Den här matstolen är tillverkad av mattlackerad ek och korg och har en vacker naturfärg, så den kommer att se bra ut runt ditt matbord. Träet som används är också FSC-certifierat och kommer från europeiska skogar.

Fler matstolar med armstöd

Elysia Matstol, vit med naturlig korg

Funktioner:

Mått: 73 x 54 x 52,5 cm (h x l x d)

Sitthöjd: 44 cm.

Elysia är en enkel och trendig matstol som kommer att lysa upp din matsal på bästa sätt. Matstolen är faktiskt tillverkad i en vit färg med naturfärgad korg. Sitsen är tillverkad av flätad naturlig rotting som utstrålar skandinavisk stil. Den attraktiva sitsen kompletterar därför de vackra stolsbenen.

Dessutom är det bra att veta att matstolen är stapelbar. Det innebär att du enkelt kan förvara dessa stolar utan att behöva mycket utrymme, om du någon gång skulle behöva flytta dem från matbordet eller liknande.

Trademark Living James matstol – brunt läder och naturligt trä

Funktioner:

Mått: 84 x 46 x 52 cm (h x b x d)

Sitthöjd: 45 cm.

Om du letar efter annorlunda och spännande matstolar i korg, bör du överväga dessa stolar från Trademark Living. Här får du vackra och unika matstolar i naturträ, där sitsen och ryggstödet är tillverkade av äkta brunt flätad läder.

Det här är en klassisk och tidlös matstol som passar till nästan alla matbord. Eftersom läder är en naturprodukt bör du dock vara medveten om att det kan variera i färg, finish och utseende.

NORR11 | Shanghai stol – papperssnöre

Funktioner:

Mått: 79,5 x 58,5 x 57,5 cm (h x b x d)

Sitthöjd: 45 cm.

Shanghai-stolen är en vacker och elegant modell som är en omtolkning av den gamla kinesiska häststolen. Matstolen från NORR11 är tillverkad av ask och har en sits av flätad papperssnöre. Dessutom finns stolen i tre olika varianter.

Du kan välja om du vill ha stolen i en svart ram med svart snöre, i en svart ram med naturlig snöre eller i en naturlig ram med naturlig snöre. Oavsett vilken variant du väljer möts de karakteristiska armstöden i ryggen i ett vackert böjt ryggstöd. På så sätt kan du vara säker på att du sitter mycket bekvämt.

Alongi matstol, svart med naturlig korg

Funktioner:

Mått: 88 x 45 x 50 cm (h x b x d)

Sitthöjd: 46 cm.

Alongi är en matstol i klassisk och elegant design. Matsalsstolen är designad i svart färg med naturfärgad korg.

Förutom att stolen har ett snyggt utseende är den också bekväm att sitta på tack vare den härliga sitsen i naturlig rotting. När du väl har satt dig ner för att äta vill du inte resa dig upp igen.

Hur man väljer de perfekta korgstolarna

Med så många olika korgstolar att välja mellan kan du hitta de perfekta stolarna för ditt hem. Men innan du köper dina nya stolar är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer så att du får rätt stolar. Du bör bland annat tänka på följande:

  • Hur ofta kommer du att använda dina matstolar?
  • Hur länge kommer du vanligtvis att sitta på stolen?
  • Vad är din budget?
  • Hur mycket utrymme har du?
  • Vilken färg vill du att stolarna ska ha?

Dessa frågor hjälper dig att välja nya korgstolar som du kommer att vara glad att ha runt matbordet i många år framöver.

Se även: lammskinn till stolar

Senast uppdaterad juni 21, 2024 av Simone Lundmark