Utomhus hängmatta • 5 smarta och snygga hängande stolar

Vårt bästa val

Bästa hängande stol för utomhusbruk på stativ: LAFORMA Cira hängande stol, med kuddar och stativ – polyester, naturlig polyrattan och stål

Här är en snygg hängande stol på ett stativ som du kan placera ute i trädgården eller på terrassen. Tack vare stativet är det lätt att flytta runt stolen enligt dina önskemål och behov.

Bästa hängande stol för utomhusbruk i minimalistisk och funktionell design

Med den här hängande stolen kan du enkelt skapa en avkopplande och mysig utomhusmiljö. Du kan sitta bekvämt på den mjuka dynan och läsa en bra bok eller ta en kort tupplur medan du njuter av det fina vädret.

Bästa bekväma hängande stol för utomhusbruk: Amazonas Omega Terracotta hängande stol i terrakotta

Bekväm och vacker hängande stol med inbyggt fotstöd och stabilt stativ i pulverlackerat stål. Stolen har flera smarta funktioner som gör att du kan sitta så avslappnat och bekvämt som möjligt.

5 vackra och bekväma hängande stolar för utomhusbruk

LAFORMA Cira hängande stol, med kuddar och stativ – polyester, naturlig polyrattan och stål

Funktioner:

Mått: 197 x 105 x 105 cm.

Färg: Naturligt

Material: polyrattan, tyg och stål

Om du letar efter en hängande stol på ett stativ är den här Cira-hängande stolen från Laforma ett bra val. Stolen är UV-beständig och tillverkad av naturfärgad polyrattan för ett modernt och naturligt utseende.

Dessutom är stolen utformad med tygkuddar, så du kan sitta mjukt och bekvämt i den. Om du använder den här hängstolen utomhus är det viktigt att du skyddar den med ett överdrag under de kalla månaderna.

Eftersom det är en hängande stol på ett stativ är den dessutom lätt att flytta runt om du vill använda den på olika platser utomhus.

Venture Design Lexi hängande stol i svart med grå kudde

Funktioner:

Mått: 58 x 94 cm.

Färg: Grå och svart

Material: syntetisk korg, aluminium och polyester

Hängstolen Lexi från Venture Design är den perfekta lösningen om du vill skapa ett mysigt hörn på terrassen.

Den här stolen är både modern och snygg, och den är formad som en sfär, vilket ger den ett mycket speciellt utseende. Stolen är dessutom placerad på en rund fot och är tillverkad av både syntetisk korg, polyester och aluminium.

Dessutom levereras den med en fin mjuk dyna i grå färg, så att den kan sitta på bästa sätt.

Langholm hängande stol, svart

Funktioner:

Mått: 179 x 104 x 62 cm.

Färg: Svart

Material: polyrattan och metall

Langholm är en mysig och praktisk hängande stol som är perfekt för att skapa en avkopplande plats ute i trädgården eller på terrassen. Den hängande stolen har en funktionell och minimalistisk design och levereras med en grå och mjuk kudde så att du alltid kan sitta bekvämt.

Dessutom är stolen tillverkad av hållbar och lättskött polyrattan och metall i svart. Detta gör att stolen kan lämnas utomhus utan att skadas.

Dessutom är det möjligt att separera själva korgen och stativet om så önskas. På så sätt kan du enkelt förvara den här hängande stolen på ett stativ inne på hösten och vintern.

Amazonas Taurus Terracotta hängande stol med en belastningskapacitet på 150 kg

Funktioner:

Mått: 146,5 x 167,5 x 115 cm.

Färg: Brunt, orange och naturligt

Material: pulverlackerat stål, textil/väv och metall

Amazonas Omega Terracotta hængestol med stander

Med den här bekväma och speciella hängstolen är du redo för optimal mysighet och avkoppling.

Stolen har ett inbyggt fotstöd och kan även vridas. På så sätt kan du vända den dämpade bruna färgen eller den varma terrakottafärgen uppåt som du vill.

Den här hängande stolen levereras med ett robust och solitt trästativ. Det gör det enkelt och snabbt att flytta stolen utomhus. Stativet är tillverkat av pulverlackerat stål och monterat med galvaniserade metallfästen.

Den hängande stolen är tillverkad för att hålla i många år framöver i olika vind- och väderförhållanden och är extremt säker och stabil. Tack vare stativets smarta kedjemonteringssystem är det möjligt att hänga stolen på vilken höjd du vill.

Viga dubbel hängande stol för utomhusbruk med kuddar – grått tyg och rotting, svart stål

Funktioner:

Mått: 186 x 133 x 160 cm.

Färg: Grå och svart

Material: rotting , tyg och stål

Här får du en annan fin och smart hängande stol på ett stativ. Om du vill ha en hängande stol utomhus är detta ett utmärkt val.

Tack vare stolens unika och moderna design passar den väl in i olika inredningsstilar och miljöer. Stolen är tillverkad av rotting, svart stål och grått tyg, vilket är den perfekta kombinationen för en fantastisk hängande stol.

Den här stolen erbjuder gott om utrymme för att koppla av och slappna av om du vill läsa en bra bok eller bara njuta av tystnaden utanför. Dynor ingår i köpet av stolen, så att du kan sitta mycket bekvämt.

Skapa mer mysighet med en hängande stol utomhus

Med en hängande stol utomhus på terrassen eller i trädgården kan du enkelt skapa en mysig plats för optimal avkoppling. Eftersom många hängande stolar är tillverkade på ett vackert och estetiskt sätt bidrar de också till att skapa ett dekorativt element.

Dessutom ger dessa typer av stolar ett roligt inslag i dina utomhusutrymmen. Den kan snabbt bli en central punkt i din trädgård eller uteplats om du samtidigt placerar andra snygga trädgårdsmöbler runt stolen.

När du köper en hängande stol är du säker på att få en möbel som lockar alla – oavsett om det är din familj eller vänner som är på besök. Folk älskar att sitta i en sådan här stol eftersom den är så avslappnande och bekväm.

Läs också: solstolar för soliga dagar

En hängande stol utomhus har många fördelar

Att utrusta din trädgård eller uteplats med en hängande stol är inte bara bra för att ge ett roligt och dekorativt inslag i ditt utomhusområde. Det finns faktiskt många andra fördelar med att välja en hängande stol utomhus. Dessa fördelar omfattar:

  • Avkoppling: Du kan njuta av dina helger eller lediga dagar genom att koppla av i en sådan stol. En hängande stol är rymlig och mycket bekväm att sitta i, så du kan lätt läsa en bra bok eller ta en tupplur.
  • Ursäkt för att spendera mer tid utomhus : Att spendera tid utomhus är bra för både kropp och själ. Idag tillbringar många av oss den mesta tiden inomhus. Men med en hängande stol kan du ha en bra ursäkt för att sitta ute mer när vädret är fint.
  • Lätt att flytta runt från plats till plats: Om du väljer en hängande stol på ett stativ kan du enkelt flytta den från plats till plats. På så sätt behöver du inte lämna stolen på samma plats hela tiden om du vill flytta den då och då.

En hängande stol på ett stativ är en smart lösning

Letar du efter en hängande stol men har inga träd, grenar eller plankor att hänga den i? I så fall behöver du inte ge upp din dröm om att ha en hängande stol utomhus. Istället kan du leta efter en hängande stol på ett stativ.

En hängande stol på ett stativ är en bra lösning eftersom du kan placera den var som helst i trädgården eller på terrassen. Det innebär också att du kan flytta runt den om du vill sitta i solen eller i skuggan.

Om du föredrar att sitta utomhus och njuta av solen är det bara att placera stolen där det finns gott om sol. Om du föredrar att sitta i skuggan är det inget problem.

Se även: Stora hängmattor på ett stativ

Vilken hängande stol för utomhusbruk är bäst?

Det finns många olika typer av hängande stolar. Men det finns ingen särskild modell som är bäst. Det beror i slutändan på dina behov och personliga preferenser. Medan vissa älskar en rund polyrattanhängestol, föredrar andra en trämodell.

Hur hänger jag upp en hängande stol utomhus?

Det beror på vilken typ du har köpt. Det finns två olika sätt att hänga upp stolen. Den första kräver minimal ansträngning eftersom du bara hänger stolen på det medföljande stativet. Den andra typen måste hängas upp från ett tak, en plank eller liknande.

Hur mycket kostar en hängande stol?

Priset på en hängande stol för utomhusbruk varierar beroende på vilken typ du väljer. De finns i många olika prisklasser, vissa är billigare än andra. Innan du köper en modell bör du göra en budget. Det gör det lättare för dig att hitta en stol som passar dig och din budget.

Senast uppdaterad juni 16, 2023 av Simone Lundmark