spejl med læderrem

Spegel med läderrem – 4 vackra modeller för alla rum

Vårt bästa val:

Bästa spegeln med läderrem för badrummet: Noma Mirror 50 cm

Minimalistisk spegel med läderremmar i svart och matchande ram. Spegeln har en bra storlek för badrummet.

Bästa spegel med läderrem i sovrummet: Philip Bro-spegel – Allé Q5

Liten och fin sminkspegel avsedd att hängas på klädhängaren från samma serie, till vilken halsdukshållare också kan köpas.

Bästa spegeln med läderrem för entréhallen: Hübsch Spegel med fäste

Stor rund spegel med en diameter på 60 cm i vacker design med ljus bamburam och brun läderrem. 4 vackra speglar med läderrem

Noma-spegel 50 cm

Funktioner:

 • Diameter: 50 cm
 • Ram i svart plast
 • Rem i svart konstläder

Stor rund spegel med en diameter på 50 cm, som är trevlig att ha hängande i nästan alla rum i hemmet. Ramen runt spegeln är i svart plast och remmen är i matchande svart konstläder. Om du gillar läderlooken på ett djurvänligt sätt är det här spegeln för dig.

Detta gör att spegeln passar utmärkt för minimalistisk inredning, där den ser bra ut – men utan att göra stor väsen av sig.

En fördel med denna relativt stora spegel är att den fortfarande väger mindre än 1 kg, vilket gör den lätt att flytta runt och hänga upp, oavsett vilken typ av vägg du vill hänga den på.

Spegel från Alice & Fox

Funktioner:

 • Diameter: 40 cm
 • Ljus träram
 • Ljusbrun läderrem

Prisvärd rund spegel från Alice & Fox, som egentligen säljs för att dekorera barnrummet, men som passar lika bra i resten av hemmet. Spegeln har en fin diameter på 40 cm och ramen är i ljust trä, som matchar den ljusbruna remmen.

Spegeln här passar mycket bra till den minimalistiska och skandinaviska inredningsstilen med sina naturliga färger och sin design. Spegeln är lätt att hänga upp, till exempel på en krok i trä eller mässing.

Philip Bro spegel – Allé Q5

Funktioner:

 • Diameter: 16,9 cm
 • Ram i ljus ek
 • Rem i brunt kärnläder

Den här spegeln är designad av FBD Møbler, företaget som står bakom ett antal danska designklassiker. Även om priset på spegeln är ganska rimligt är designen ganska lik FDB:s övriga produktsortiment. Spegelns ram är av FSC-certifierad ek och remmen är av brunt kärnläder.

Observera att den här spegeln inte är en riktig väggspegel, utan en mindre spegel som är utformad för att hängas på en FDB-garderob. Det finns också en halsdukshållare i samma design. Spegeln – i kombination med klädstället – är en fin och användbar lösning för sovrummet eller hallen.

Hübsch Spegel med ram

Funktioner:

 • Diameter: 60 cm
 • Ram i bambu
 • Rem i brunt läder

Rund spegel med läderrem från den kända inredningstillverkaren Hübsch. Spegeln har en fin storlek med en diameter på 60 cm och hänger fint på väggen med ett djup på 6 cm. Ramen är i bambu och remmen i brunt läder. Designen passar perfekt in i den skandinaviska inredningen, som är typisk för Hübsch. Det här är en relativt stor spegel, så den passar bättre i hallen än i badrummet – om du inte har ett mycket rymligt badrum.

Varför du bör ha en spegel i korridoren

Även om det finns många olika speglar på marknaden är det inte alla som har en spegel i sin entré. Men det är ett stort misstag. En hallspegel är mycket praktisk. Det är din chans att se dig själv en sista gång innan du åker. Är ditt hår och din smink på plats? Är tröjan fri från hår och fläckar? Har du något fastnat i tänderna?

Spegeln i hallen är din sista chans att få ordning på alla lösa trådar innan du går ut i världen.

Det är bättre att hänga den bredvid ytterdörren än över den. Å ena sidan är det det sista du ser innan du går ut, men å andra sidan är det inte en reflektion som kommer att välkomna dig eller dina gäster när de kommer in i ditt hem.

Läs också: Speglar med LED-ljus

Använd läderremmar som en röd tråd i din inredning

Den ljusa skandinaviska och minimalistiska inredningsstilen är fortfarande en stor succé i danska hem. Ljusa färger kombineras med ljusa träslag och lampor och handtag i mässing eller koppar. Men läder har också gjort sitt intåg i inredningen, och det är ett utmärkt sätt att få en mycket elegant inredning att sticka ut lite och bli mer personlig.

Läderremmar kan användas till många saker, men de är särskilt lämpade för upphängning på grund av sin hållbarhet och styrka. Lätta trähyllor med läderremmar och speglar med läderremmar är några av de mest sålda, men läderremmar som handtag på möbler eller som hängare för handdukar och kökshanddukar är också en succé, antingen köpta eller som DIY-versioner.

Just eftersom läderremmar har en lite extra stil utan att dra till sig för mycket uppmärksamhet är de lämpliga som en röd tråd i hela inredningen. Välj interiörer med samma typ och färg på läderremmarna, annars uppstår stilförvirring.

Mer med läderrem: Väggklocka i trä

Fördelar med en stor spegel jämfört med en liten

Det finns naturligtvis uppenbara fördelar med att både stora och små speglar används för olika ändamål. En sminkspegel för en handväska måste trots allt vara så stor att den passar i väskan. Men för vägghängning i antingen hallen, sovrummet eller badrummet, där speglar ofta hänger, är en stor spegel att föredra framför en liten.

Fördelen med en stor väggspegel jämfört med en mindre version är att du kan se mer av dig själv. Med en liten spegel kan du lägga en bra makeup, medan du med en lite större spegel kan se makeup och hår som en helhet. De ännu större speglarna omfattar även överkroppen, vilket ger ett riktigt bra och naturligt helhetsintryck. Med hjälp av den kan du bland annat bedöma om din smink och ditt hår matchar din klädsel, men också om din klänning eller blus nu sitter så bra som du hade tänkt dig.

Om flera av er kommer att använda spegeln samtidigt, antingen för att ni måste lämna huset samtidigt på morgonen eller för att det finns tonårsbarn i huset som också vill titta i spegeln innan de går, är en stor spegel ännu mer fördelaktig, eftersom det innebär att flera personer kan fixa sitt hår eller sminka sig på samma korta tid.

Uppställning av en spegel med ett läderband

När du sätter upp spegeln kan du överväga att köpa en matchande krok. Du kan naturligtvis hänga upp din läderbandsspegel på en spik, men spiken kommer att vara synlig och den kommer inte att göra någon estetisk nytta för inredningen.

Många som väljer en spegel med läderband väljer att hänga den på en krok i ljust trä som matchar träet i inredningen, till exempel ljus ek. Det ger ett riktigt fint helhetsintryck, och ljusa speglar i naturfärger passar särskilt bra ihop med en träkrok.

När du väljer en krok till spegeln är det bra att välja en krok som är utformad för att förhindra att bandet glider av. Kroken bör därför vara bredare på utsidan av upphängningen. Om du har en krok utan ”stoppblock” riskerar du att spegeln faller ner om t.ex. en dörr smälls i närheten – och oavsett om du tror på sju års otur eller inte är detta inte att rekommendera.

Läs också: sminkspeglar med smarta funktioner

Senast uppdaterad juli 21, 2022 av Simone Lundmark