Soffa med hög rygg – Se dessa 6 modeller och få inspiration

Vårt bästa val:

Madrid 2-sitssoffa – Ljusgrått tyg

Madrid är en elegant och tidlös 2-sitsig soffa med hög rygg som är perfekt för en stor entré. Den klassiska designen ger ett välkomnande och attraktivt utseende till varje hall eller annat rum i hemmet.

Bästa soffan med hög rygg för vardagsrummet: Selesta 3. pers. – Grått tyg

Med Selesta får du en smart soffa med hög rygg som är utrustad med praktiska funktioner som optimerar din sittkomfort. Den har en hög rygg och en inbyggd fotpall som kan justeras för att passa dina behov.

Bästa soffan med hög rygg för trädgården: Sika Design Lounge soffa Dawn 3-sitsig – Vit

Soffa med hög rygg i underhållsfri polyrattan som är det perfekta valet för trädgården eller uteplatsen. Med sina härligt mjuka kuddar, sin höga rygg och möjligheten att fylla soffan med filtar och kuddar får du den ultimata platsen för avkoppling utomhus.

5 bekväma soffor med hög rygg för den ultimata sittupplevelsen

Madrid 2-sits soffa – Ljusgrått tyg

Funktioner:

Mått: 165 x 91 x 85 cm.

Färg: Ljusgrå

Material: tyg och träben

Här får du en klassisk och tidlös soffa med hög rygg i ljusgrått tyg och träben. Kombinationen av det ljusgrå tyget och de smala träbenen ger den här voluminösa soffan lätthet och en viss elegans, vilket är anledningen till att den inte tar över ett helt rum.

Madrid är en läcker 2-sitsig soffa som levereras med två sittdynor och två lösa dekorativa dynor som du kan flytta runt som du vill och behöver.

Tack vare den höga ryggen sitter du extra bekvämt i den här soffan och den kan med fördel placeras i en stor entré eller ett stort vardagsrum. Det är också möjligt att kombinera soffan med samma modell i en 3-sitsig version.

Chicago 3-sitsig soffa – svart

Funktioner:

  • Mått: 213 x 103 x 87 cm
  • Färg: Svart
  • Material: semi-anilin/spaltat nötläder

Om du letar efter en soffa med hög rygg och riktigt bra sittkomfort är den här skinnsoffan något för dig.

Den har plats för tre personer, som alla sitter bekvämt i formanpassade säten med bra stöd för ländrygg och rygg. Soffan finns i svart halvanilin- och kohudsläder, så det är kvalitetsmaterial som garanterar att du får en soffa som du kan njuta av i många år framöver.

Designen är smart nog för att ge bra sittkomfort och lämna gott om utrymme undertill så att dammsugaren enkelt kan placeras.

Chicagosoffan finns också som en del av en uppsättning med en 2- och 3-sitsig soffa, samt som en modell med obehandlade armstöd i ek.

Selesta 3. pers. – Grått tyg

Funktioner:

Mått: 222 x 101 x 96 cm.

Färg: Grått

Material: Mikrofiberväv och kromade ben

Selesta är en enkel och modern 3-sitsig soffa med hög rygg i grått mikrofibermaterial med kromade ben. Med den här inbjudande soffan får du en modell med flera smarta funktioner som gör den till en perfekt plats för avkoppling i vardagsrummet.

Det är faktiskt möjligt att luta den höga ryggen och att använda den inbyggda fotpallen. Båda funktionerna styrs med hjälp av knappar som finns i sänggaveln. Som en extra attraktiv funktion finns det också ett USB-uttag i nackstödet som du kan använda vid behov.

Sika Design Loungesoffa Dawn 3:e person – Vit

Funktioner:

Mått: 180 x 95 x 76 cm.

Färg: Vit

Material: polyrattan

Om du behöver en bekväm soffa med hög rygg för din trädgård, uteplats eller vinterträdgård är Charlot det perfekta valet. Det här är en elegant loungesoffa som erbjuder utmärkt sittkomfort tack vare den höga ryggen.

Den vita soffan från Sika Design är lämplig för 3 personer och levereras med en kudde i antingen grått eller vitt. Den är tillverkad av underhållsfri polyrattan, så den är lätt och enkel att rengöra vid behov.

För att göra soffan ännu bekvämare kan du fylla den med mjuka kuddar och varma filtar för att sitta och njuta av de härliga sommarkvällarna med vänner och familj.

Bremen soffgrupp i svart läder – 2 + 3 pers.

Funktioner:

Mått, 3 personer: 217 x 100 x 99 cm.

Mått, 2 personer: 166 x 100 x 99 cm.

Färg: Svart

Material: oxläder

Denna vackra och moderna soffgrupp är för dig som vill ha många bekväma sittplatser i ditt vardagsrum.

Du får faktiskt både en två- och en tresitsig soffa här, båda i svart kohud. Sofforna har en hög rygg och formgjutna säten, så att du kan vara säker på att få ultimat sittkomfort.

Dessutom har sofforna en elektrisk rygg och fotstöd som kan justeras efter hur du vill sitta. Dessa två funktioner kan kontrolleras på sidan av den specifika soffan för att uppnå en perfekt sittställning.

Vita retrosoffa – Blå

Funktioner:

Mått: 146 x 102 x 95 cm.

Färg: BlåMaterial: tyg och träben

Om du letar efter en chic och färgstark soffa med hög rygg i vardagsrummet eller hallen, ska du titta närmare på Vita. Vita är en klassisk retrosoffa för 3 personer med fantastiska detaljer. På den höga ryggen hittar du till exempel ljusblå knappar som ger soffan det där lilla extra.

Den blå soffan har träben och är klädd i en härlig textil och ett fint tyg, så den kommer att kännas väldigt mjuk att sitta i. Med sin höga rygg ger soffan en optimal sittställning och komfort. Det gör att du sitter extra bekvämt.

Se även https://magasinethem.se/velour-soffa/

Köp en soffa med hög rygg som passar dig och din familjs behov

En soffa är en av dina viktigaste investeringar i möbler, eftersom den ska hålla i många år. Du använder förmodligen din soffa varje dag, så det är en möbel som kommer att ha en stor inverkan på din livsstil och på utseendet i ditt hem. Därför är det viktigt att du hittar rätt.

Att välja en ny soffa ska vara en trevlig upplevelse, men det kan också vara skrämmande eftersom det finns så mycket att tänka på. Du måste hitta en soffa som uppfyller alla dina behov och det finns flera faktorer att ta hänsyn till.

Läs också: Stora ryggmattor för varje rum

Funktion

Det är otroligt hur ofta du sitter i din soffa och hur många funktioner denna möbel har att fylla. Tänk noga på hur du ska använda din soffa och välj en design som passar in i ditt dagliga liv.

Oavsett om du vill att din soffa i första hand ska vara en plats för avkoppling, en plats för att underhålla familj och vänner eller om du vill att den ska fungera som en plats att bo på.

Naturligtvis måste du också tänka på var soffan ska placeras. Om du vill placera den utomhus i trädgården eller på terrassen ska du välja en modell för utomhusbruk.

Storlek

Innan du blir förälskad i en viss soffa finns det några praktiska saker att tänka på. Din nya soffa ska passa perfekt in i rummet där du vill placera den.

Det är viktigt att den inte tar upp allt utrymme och att den passar bra in i din befintliga inredning om du inte vill flytta runt på saker och ting.

Antal personer

En annan faktor som du bör tänka på är hur många personer som kommer att använda soffan. Om ni är en stor familj behöver ni en stor soffa eller soffgrupp för flera personer.

Om du är ensam eller om ni bara är två i hushållet behöver du kanske inte mer än en 2- eller 3-personers soffa med hög rygg, om du inte vill ha mer utrymme.

Design

Om du håller på att leta efter en ny soffa med hög rygg har du förmodligen märkt att det finns en mängd olika alternativ när det gäller design. Du kan hitta soffor i många olika färger. Dessutom är det möjligt att välja en soffa i antingen tyg, läder eller liknande.

Du bör leta efter en soffa som är bekväm men också trevlig att titta på. Soffans design bör passa ihop med dina andra möbler och din inredningsstil. Det är alltid en fördel om möblerna kompletterar varandra på bästa sätt, eftersom det skapar en viss harmoni och balans i rummet.

Varför välja en soffa med hög rygg?

Har du någonsin funderat på att välja en soffa med hög rygg? Det finns många anledningar till varför du borde göra det.

Oavsett om du vill ha den tidlösa elegans som en soffa med hög rygg har eller den extra komfort som soffan ger är det värt att fundera på om det är ett alternativ för dig. Här har vi samlat några goda skäl till varför du bör välja en soffa med hög rygg.

Optimalt stöd för ryggen

Om du har ryggproblem kan en soffa med hög ryggstöd vara till stor hjälp, eftersom du då har större chans att slappna av helt och hållet. Det extra stöd som konstruktionen ger din rygg och nacke kan hjälpa till att minska spänningar i detta område och ge dig en bekvämare sittställning.

Även om du inte lider av ryggsmärtor tycker många att en soffa med hög rygg är mycket avkopplande och bekvämare än en soffa med låg rygg. Det är därför i huvudsak en fråga om personliga preferenser.

Ger en extra touch av elegans

Om du tittar på en soffa med hög rygg så tycker du oftast att den är extra klassisk och elegant att titta på. De här typerna av soffor har en viss romantik och tidlöshet och passar bra i nästan alla hem, oavsett inredningsstil.

Med soffor med hög ryggrad i olika utföranden finns det något för alla. Det finns soffor med hög rygg som har ett mer klassiskt utseende, men du kan också lätt hitta moderna och eleganta modeller.

Balanserar ett rum med högt tak

Om du har ett rum med högt i tak kan en soffa med hög rygg hjälpa till att balansera rummet. Soffor med lägre rygg kan bli lite bortglömda i ett rum med högt i tak. Men en soffa med hög rygg kan lätt bli rummets mittpunkt.

Om du har turen att ha ett sådant utrymme i ditt hem bör du dra nytta av det och inreda det i enlighet med detta. I ett rum med högt i tak kan du leka med höjden på möblerna. Det är just här en soffa med hög rygg kommer in i bilden, eftersom den ser otroligt snygg ut.

Sitt optimalt med en soffa med hög rygg med justerbart ryggstöd

Det finns så många olika soffor med hög rygg på marknaden att de inte har exakt samma egenskaper. Många soffor har till exempel inget justerbart ryggstöd. Det är dock möjligt att hitta olika modeller med ett sådant ryggstöd, så att du kan optimera din sittställning efter vad som passar dig bäst.

Om du vill uppnå den bästa sittställningen är det därför lämpligt att välja en soffa med hög rygg som också har ett justerbart ryggstöd. Eftersom vi alla inte sitter exakt likadant kan alla sitta på exakt det sätt som är mest bekvämt och stödjande för kroppen.

Du kan också justera ryggstödet beroende på om du tittar på tv, läser en bok eller tar en tupplur. Det är ovanligt att du sitter på exakt samma sätt under alla tre aktiviteterna.

Vad är en soffa med hög rygg?

En soffa med hög rygg, även kallad highback-soffa, är mycket högre i ryggen än en vanlig soffa. Den ger därför bra stöd och komfort för rygg, huvud och nacke, så att du kan sitta optimalt.

Är en soffa med hög rygg bäst?

Människor finns i alla former och storlekar, så det kan vara svårt att hitta den bästa soffan. Eftersom vi alla är så olika har vi också olika behov. En soffa med hög rygg är inte nödvändigtvis den bästa för dig. Den är dock särskilt bra om du har ryggproblem eller om du vill ha en soffa med ultimat sittkomfort.

Vilka är fördelarna med en soffa med hög rygg?

Den största fördelen med en soffa med hög rygg är att du får optimal sittkomfort tack vare den höga ryggen. Det gör det lättare att sitta upprätt.

Läs också: bäddsoffa med chaiselong

Senast uppdaterad juli 27, 2022 av Simone Lundmark