Himmelssäng • Skapa en mysig atmosfär i sovrummet

Vårt bästa val:

Bästa säng med himmel för vuxna: VidaXL sängstomme med himmel i furu

Vacker, tidlös baldakinsäng med en madrassstorlek på 180 x 200 cm i robust furu med möjlighet att fästa baldakiner.

Bästa säng med baldakin för barn: Vipack Amori himmelssäng

En riktig prinsesssäng med utskärningar i hjärtat och vackra gardiner med rosa band och rosettor. Sängen har en fin madrass på 90 x 200 cm.

Bästa säng med baldakin för barn: Babydan säng med baldakin

Vit spjälsäng 60 x 120 cm med stativ och sängöverkast. Stativet kan tas bort, så att spjälsängen kan användas under lång tid.

Säng med baldakin för vuxna

VidaXL Sängstomme för baldakinsäng i metall

Funktioner:

 • Sängens mått: 211 x 189 x 227 cm
 • Madrassens storlek: 180 x 200 cm
 • Material: metall och plywood
 • Exklusive madrass
 • Finns i flera färger

Romantisk himmelssäng som passar en madrass i samma storlek som en vanlig dubbelsäng på 180 x 200 cm. Detta är alltså en säng som skapar en mysig och romantisk look i sovrummet, men som också erbjuder gott om utrymme. Madrassen är ditt val, vilket är en fördel eftersom du kan välja en madrass som passar dig och din kroppstyp när det gäller komfort.

Den här sängens himmel har en överdel, vilket gör den särskilt lämplig för tak eller myggnät, som bara skapar en ännu mysigare atmosfär i sovrummet.

Sängen finns i vitt, grått, rosa och svart, och det är också möjligt att välja sängstolar i andra storlekar än de angivna.

VidaXL sängstomme för himmelsäng i furu

Funktioner:

 • Sängens mått: 204 x 184 x 200 cm
 • Madrassens storlek: 180 x 200 cm
 • Material: massiv furu och plywoodlister
 • Exklusive madrass
 • Finns i flera färger

Tidlös himmelssäng i gyllenbrun massiv furu som passar perfekt in i skandinavisk inredning, men med sin eleganta och diskreta design kan den nästan passa in i vilken inredningsstil som helst.

Sängen kan användas som en dekoration när den står, men det är också ett självklart val att sätta upp tak som passar din smak för att skapa avskildhet och en känsla av mysighet och ensamhet i sovrummet.

Den här himmelsängen finns i många andra färger än gyllenbrun, bland annat omålad furu, grått, vitt och mörkbrunt. Det finns alltså många alternativ för att få en säng som även färgmässigt matchar den stil du vill ha i ditt sovrum. Säng med baldakin för barn

Hoppekids Basic baldakinsäng med baldakinsgardin

Funktioner:

 • Sängens mått: 208 x 182 x 98 cm
 • Madrassens storlek: 90 x 200 cm
 • Material: massiv furu
 • Exklusive madrass
 • Färg: vit

Mycket fin himmelssäng för flickornas rum, som levereras med både sängstomme och baldakin. Materialet är massivt furu, vilket är robust och hållbart, och sängen är Svanenmärkt och säkerhetsgodkänd enligt EN 747.

Sängen har en bra storlek på 90 x 200 cm, vilket innebär att ditt barn kan använda sängen länge. Sängen är också tillräckligt stabil för att en förälder ska kunna ligga i sängen med den och mysa eller läsa godnattsagor, och den kan lätt rymma flera barn som leker lekar med den eller prinsessor under dagen.

Du måste köpa madrassen separat. Du kan dock välja den madrass som du föredrar för ditt barn. Det är också möjligt att köpa en sängstomme, ett kuddpaket och lådor till sängen i matchande design.

Vipack Amori himmelssäng

Funktioner:

 • Sängens mått: 211,3 x 187,3 x 96 cm
 • Madrassens storlek: 90 x 200 cm
 • Material: furu och MDF
 • Exklusive madrass
 • Färg: vit

Om du letar efter en riktig prinsessasäng är Amori från Vipack något för dig. Här får du en himmelssäng i romantisk stil med hjärtutskärningar i ändarna och golvlånga gardiner med rosa band och rosettor. Alla små prinsessor kommer att älska den här sängen.

Huvuddelen är högre än fotdelen. Materialet är robust furu, så du får en säng som håller i många år. Den kan köpas med eller utan gardiner, och det är möjligt att köpa en matchande sängbordslåda med snidade hjärtan precis som på sänggaveln.

Sängen har en riktigt bra storlek och passar madrasser på 90 x 200 cm, vilket innebär att barnet i princip kan använda sängen under hela sin uppväxt. Heavenly Bed levereras inte med någon madrass, men det betyder att du kan köpa en madrass som passar ditt barn – eller återanvända madrassen från ditt barns gamla säng.

Sängen är säkerhetsgodkänd enligt EN 747.

Himmelsk säng för baby


Babydan-säng med baldakin

Om du vill göra en baldakinsäng till ditt barn måste du sätta ihop den själv med hjälp av en spjälsäng, en baldakin och ett stativ för baldakin. Det är enkelt, och du kan få alla tre delarna från samma nätbutik.

Fördelen med att sätta ihop den själv är att du kan ta bort huven igen när barnet blir äldre och inte längre behöver samma skydd – eller när du ändrar rummets utformning så att det passar ett litet barn i stället för ett spädbarn. Du kan behålla sängen tills ditt barn flyttar till en yngre säng.

 • Babydan babysäng
 • Minitude sängtak
 • Babydan säng baldakin stativ

Läs också: Helgsäng för barn

En himmelssäng skapar en säker miljö för barn

En himmel- eller himmelsäng är både vacker och mysig att titta på. En himmelssäng ger dig känslan av att sova som en riktig prinsessa. Men det finns flera goda skäl att välja en himmelssäng till ditt barn.

Å ena sidan kan sängen användas som en mysig kammare under dagen eller som utgångspunkt för rollspel. Men även för sömnkvaliteten är en himmelssäng ett riktigt bra val. De flesta barn känner sig lugna och trygga om de får sova inomhus.

Som spädbarn är många barn antingen svaddrade eller svaddrade för att återskapa livmoderns trygghet, och under hela barndomen kan det vara nödvändigt eller trevligt för barn att ha en omslutande känsla, särskilt om de håller på att lära sig något nytt, utvecklas eller om något svårt har inträffat.

För äldre barn är det inte den tighta känslan som behövs. Det är mycket mer som ett mysigt utrymme eller en säker håla. Och det är helt logiskt att bädda sängen så att sömnen kan vara säker och fridfull.

Se även: Hög säng med skrivbord för barnrummet

Ge ditt sovrum en romantisk touch med en himmelssäng

Det är i sovrummet som magin sker. Men magin uppstår lättare om omgivningen är perfekt. Sömnen förbättras också av ett inbjudande och fint inrett sovrum. En himmelssäng är en sängmöbel som verkligen kan skapa en mysig och romantisk atmosfär i ett sovrum.

Det är inget skämt att många av de dyrare hotellen med romantisk prägel väljer just den här typen av sängar. Det är något kungligt – nästan kungligt – med att lägga sig till ro i en himmelssäng, och vem skulle inte vilja skapa den känslan hemma varje kväll?

Naturligtvis är det vettigt att fylla sängen med stora mjuka kuddar i rätt färger för att komplettera sovrummet, och resten av möblerna har också något att säga, även om de bleknar lite vid sidan av den märkliga himmelsängen.

Senast uppdaterad augusti 17, 2022 av Simone Lundmark