Dekorera din entré eller ditt badrum med en spegel med led belysning

Vårt bästa val:

Bästa spegel med LED-ljus för bordet: Gillian Jones sminkspegel med ljus och högtalare

Smart bordsspegel med LED-lampor runt kanten, inbyggd högtalare för att spela upp musik via smartphone och praktiska förvaringsfack i botten.

Bästa spegel med LED-ljus för badrummet: Scanbad-spegel med LED-ljus

Rund spegel i bra storlek med praktisk indirekt LED-belysning runt spegelns bakre kant, så att ljuset inte blir hårt i ögonen.

Bästa spegeln med LED-ljus för hallen: Johansen By Dansani spegel med LED-belysning

Fin fyrkantig spegel med LED-lampor på toppen och botten för entré eller badrum. Spegeln har en bra storlek och ger bra belysning.

4 bra val för den bästa spegeln med LED-ljus

Scanbad-spegel med LED-ljus

Funktioner:

 • Väggspegel
 • Diameter: 75 cm
 • Djup: 3 cm

Om du letar efter den rätta badrumsspegeln med LED-ljus är den här runda spegeln från Scanbad ett självklart alternativ. Själva LED-ljuset sitter bakom spegeln och skapar en vacker effekt när spegeln ser ut som en glödande cirkel på väggen. Den ger också en praktisk och jämn belysning som inte är hård för ögonen, eftersom ljuset är indirekt. Ändå får du belysning som gör att du kan sminka dig som om det vore i fullt dagsljus – även om den naturliga belysningen i badrummet är begränsad.

Även om det är en badrumsspegel är den lika praktisk att ha hängande i hallen eller sovrummet – precis som tonåringen i huset förmodligen kommer att välkomna den för att styla håret och/eller sminka sig.

Läs också: de bästa sminkspeglarna

Johansen By Dansani spegel med LED-belysning

Funktioner:

 • Väggspegel
 • Mått: 70 x 60 x 2,6 cm
 • LED-ljus på toppen och botten

Attraktiv väggspegel med ett LED-ljusband i toppen och botten. Spegeln är ett bra alternativ till en klassisk badrumsspegel, men kan också lätt användas i hallen eller sovrummet. Spegeln ger ett bra ljus för att kontrollera att sminket eller håret sitter på plats innan du går ut genom dörren – även om det naturliga ljuset inte är optimalt.

Den här spegeln är bara 2,6 cm djup, så den sitter fint på väggen utan att ta upp för mycket plats. Å andra sidan har den en bra storlek, så att du kan se hela din överkropp i spegeln, vilket också ger dig en chans att räta upp dina kläder och ditt hår.

Gillian Jones rund Hollywood sminkspegel med ljus

Funktioner:

 • Spegel i bordet
 • Mått: 50 x 50 x 10 cm
 • Dimbara LED-lampor runt kanten

Oavsett om du vill ha Hollywood-look i din inredning eller bara en riktigt bra sminkspegel är den här runda Hollywoodspegeln med LED-lampor runt kanten ett självklart val. Ljuset kan ställas in i kalla, varma eller neutrala nyanser och dämpas med hjälp av touch-funktionen i botten.

Spegeln är en bordsspegel som kan placeras på sminkbordet i sovrummet eller på en hylla i badrummet. Oavsett vilken annan belysning som finns i rummet kan du vara säker på att få optimalt ljus som skapar den bästa miljön för att applicera en bra makeup utan skuggor och kanter.

Gillian Jones sminkspegel med ljus och högtalare

Funktioner:

 • Spegel i bordet
 • Mått: 36 x 18 x 11 cm
 • Justerbart LED-ljus i spegelkanten
 • Integrerad Bluetooth-högtalare

Den här spegeln från Gillian Jones är helt fantastisk för badrummet eller sminkbordet. Det justerbara LED-ljuset skapar alltid rätt belysning, oavsett det naturliga ljuset i rummet. Och rätt ljus är en hörnsten för att applicera den perfekta makeupen.

Förutom spegelns bekväma storlek och fantastiska ljusegenskaper har den en inbyggd Bluetooth-högtalare så att du kan lyssna på musik via din smartphone medan du gör dig redo för dagen. Spegelns bas är försedd med praktiska förvaringsfack, så att du kan ha ditt smink eller dina smycken nära till hands.

Välj rätt sminkspegel

När du väljer rätt sminkspegel ska du tänka på dina behov och syftet med spegeln. Behöver du en spegel som kan fungera som huvudspegel i badrummet eller hallen? Eller ska det vara en portabel spegel som kan tas fram vid behov?

Fördelen med en mindre spegel med ljus är att den kan användas i flera olika rum och att den lätt kan förvaras i ett skåp när den inte används. Å andra sidan är den mindre och ger inte samma möjlighet att se hela bilden, inklusive hår, kläder och smink.

Vissa bärbara LED-speglar har också ett antal andra funktioner som kan vara fördelaktiga, beroende på vad du behöver spegeln till. Till exempel en integrerad högtalare med Bluetooth eller förvaring för smink, hårnålar och elastiska band, smycken, bomullstops osv.

Dimmbart ljus är en fördel

Du kan nog hålla med om att kvaliteten på sminket du lägger beror till stor del på ljuset i rummet. Dålig belysning innebär en större risk för foundationkanter och oönskade skuggor, vilket ger ett onödigt konstgjort resultat i stället för det naturliga som är tänkt.

Få människor sminkar sig vid exakt samma tidpunkt varje dag. Dessutom förändras det naturliga ljuset med årstiderna och vädret. Därför är en spegel med dimbart ljus en stor fördel. På så sätt kan du sänka ljuset när det finns bra naturligt ljus – eller när du använder spegeln i ett rum med bra takbelysning – och du kan också höja ljuset när det är mörkt ute eller när ljuset i rummet är dåligt.

Vissa speglar kan bara dämpa ljuset, medan andra också kan ändra ljusets nyans, vilket ger dig möjlighet att skapa ännu bättre belysning – och därmed ett ännu bättre sminkresultat.

Ge din inredning en extra touch med en upplyst spegel i entrén

De flesta vill ha en spegel i hallen för att kunna se över smink, hår och kläder en sista gång innan de lämnar hemmet. En spegel är bara en spegel, och ofta en ganska tråkig inredning som tar upp väggutrymme. Men det behöver inte vara så. En upplyst spegel ger faktiskt din inredning lite extra stil och bidrar till en mysig och hemtrevlig atmosfär – och ger dig dessutom en bättre utgångspunkt för att fixa din makeup för ett bättre resultat.

En hallspegel som kan justeras så att ljuset dämpas när det är ljust och ljusas upp när det är mörkt kan vara en fördel. Detta är ofta fördelen med att välja en spegel med LED-ljus framför andra ljuskällor. Genom att välja LED får du dessutom en spegel med glödlampor som håller mycket längre, så du behöver inte oroa dig för att byta dem särskilt ofta.

Senast uppdaterad juni 14, 2023 av Simone Lundmark