Sittpuff med förvaring • 4 modeller för mer förvaringsutrymme

Vårt bästa val:

Bästa stora puff med förvaring: Dublin Pouffe med förvaring

Vacker och elegant puff på ben i bra storlek, så den kan lätt fungera som extra sittplats och har dessutom gott om förvaringsutrymme.

Bästa runda puff med förvaring: JUUL 051 Pouf

Minimalistisk rund puff i skandinaviska färger som ger god komfort och gott om förvaringsutrymme.

Bästa lilla puff med förvaring: Nordal – Rund puff med förvaring

Om du behöver en fotpall till din soffa eller fåtölj är den här lilla puffen perfekt, och du kan till och med förvara din sofffilt i den.

4 bra idéer för en snygg puff med förvaring

Dublin Puff med förvaring

Funktioner:

 • Mått: 125 x 55 x 46 cm
 • Färg:

Stor och praktisk puff där sitsen kan lutas och håller sig själv när man behöver nå förvaringsutrymmet. Den eleganta puffen finns i 10 vackra färger och ingår i möbelserien Dublin, som innehåller både en soffa och en fåtölj i samma design. På grund av den rymliga storleken och benkonstruktionen kan puffen också användas som bänk i till exempel hallen eller som extra sittplats i vardagsrummet, och det finns gott om förvaringsutrymme eftersom utrymmet under sätet är stort.

Se även: fler bänkar med förvaring

JUUL 051 Puff

Funktioner:

 • Höjd: 39 cm
 • Diameter: 80 eller 100 cm
 • Färg: 80 cm Flera färger

Snygg puff som passar in i skandinavisk och minimalistisk inredning. Puffarna är både snyggt utformade och mycket bekväma att sitta på. Dessutom finns det gott om utrymme för förvaring, oavsett om du väljer en puff med en diameter på 80 eller 100 cm.

Designad av Jens Juul Eilersen är puffen en idealisk extra sittplats i vardagsrummet och skapar gott om gömda förvaringsutrymmen. Det är en bra idé att ha en puff på båda sidorna av soffan, men den kan också stå för sig själv eller placeras i en helt annan del av rummet.

Nordal – Rund puff med förvaring

Funktioner:

 • Höjd: 45 cm
 • Diameter: 60 cm
 • Färg: Blå

Marockansk puff i blå sammet med fransar i botten, som ger hemmet den rätta sydliga stämningen utan att vara prålig. Puffarna kan användas som fotpall, men är också tillräckligt stora för att ge en extra sittplats i vardagsrummet när det behövs. Toppen kan tas bort för att avslöja ett praktiskt förvaringsfack, perfekt för filtar, men som också kan användas för allt annat som är trevligt att ha till hands, utan att det behöver visas upp.

Nordal är känt för att skapa möbler för den personliga inredningen, och den här puffen är inget undantag. Kvaliteten är god och man har lagt stor vikt vid detaljerna, men samtidigt är den perfekt som inredning i en lite udda och personlig inredning.

Retina Puff – Grå

Funktioner:

 • Höjd: 35 cm
 • Diameter: 60 cm
 • Färg: Grått

Smart liten puff som är praktisk som fotpall i vardagsrummet eller extra sittplats i barnrummet. Puffarna är tillverkade av 100 % polyester och är lätta att rengöra med en fuktig trasa. Toppen kan tas bort för att få tillgång till ett litet förvaringsfack där du kan förvara några filtar, nallar eller tidningar.

Designmässigt är puffen inte särskilt uppseendeväckande. Den är ganska neutral i både färg och design och passar lätt in i de flesta inredningsstilar.

Håll skräpet borta med en puff med förvaring

Mattor har en tendens att flyta på soffan efter användning, och det är inte särskilt vackert. Lösningen är att stapla dem på hög igen och igen och igen – eller att köpa en puff med förvaringsutrymme för att förvara dem i.

Förutom förvaringsmöjligheterna med en puff kan den också fungera som en extra sittplats eller som fotpall till en fåtölj eller soffa, beroende på storleken.

Multifunktionella möbler är praktiska i alla avseenden, men särskilt i mindre utrymmen är det bra att välja multifunktionella möbler som sparar på det redan trånga utrymmet.

Välj en puff för ditt barns rum

Oavsett om du har små barn eller tonåringar i huset är en puff med förvaring ett ganska smart alternativ för rummet, eftersom den erbjuder både sittplatser och förvaring i en och samma lösning.

Det finns så många olika storlekar och mönster att det är lätt att hitta något för både barn- och tonårsrummet. I prinsessrummet kan en liten puff användas för att förvara utklädningskläder och samtidigt ge en sittplats för pyssel- eller sminkbordet.

I tonåringens rum kan du välja en stor soffa att ligga på i stället, med extra förvaringsutrymme för skolböcker, sängkläder eller snacks.

Läs också: lådor för barnrummet

Använd en puff som ett alternativ till en chaiselong

När du ska välja soffa funderar du förmodligen på om det ska vara en soffa med eller utan chaiselong – eller kanske till och med en u-formad soffa. Naturligtvis finns det för- och nackdelar med varje modell, och valet beror också till stor del på utrymmet och utformningen av ditt vardagsrum.

När du funderar på en soffa bör du också överväga en puff med förvaring som ett alternativ eller komplement till en soffa med chaiselong. Även om det inte finns någon puff i den design som du vill köpa en soffa i kan du lätt hitta en separat puff som matchar materialet, designen och färgen. Men du kan också välja en puff som sticker ut från soffan och fungerar som en egen möbel – beroende på vilken stil du föredrar.

En puff – i motsats till en chaise longue – har flera fördelar. För det första kan den flyttas runt efter behov och placeras på den sida av soffan som behövs. En chaiselong sitter permanent på ena sidan av soffan och kan inte flyttas. Inte ens om du flyttar till ett nytt hem eller vill flytta runt möblerna i vardagsrummet. Det är där en soffa med en chaiselong verkligen kan innebära utmaningar för inredningen, vilket ofta leder till att hela soffan måste bytas ut. Det är inte nödvändigt med en puff.

Dessutom får du extra förvaringsutrymme i en puff. Vissa modeller har bara plats för en filt eller två, medan andra är mycket rymliga och även har plats för böcker, snacks, elektronik och andra saker som är trevliga att ha inom räckhåll när du slappnar av i soffan.

Läs också: smarta sängar med förvaring

Använd en puff med förvaring som entrémöbel

En puff är vanligtvis något du köper för att komplettera soffan i vardagsrummet eller som extra sittplats i barnrummet, men den är också praktisk som en möbel i entrén om du väljer en puff med ben och en vridbar sits. Här får du en bänkliknande möbel med extra komfort jämfört med många vanliga entrébänkar.

På ingångspallen kan du förvara mössor, vantar och halsdukar på vintern och solglasögon, hattar och solkräm på sommaren – och naturligtvis även väskor och plånböcker. Puffarna kan delas in ytterligare med rätt storlek på förvaringslådorna för att hålla ordning.

Senast uppdaterad augusti 17, 2022 av Simone Lundmark