Väggklocka i trä » 10 vackra klockor för att dekorera väggen

Vårt bästa val:

Bästa väggklocka i ek: Vesper väggklocka i trä

Vacker, minimalistisk väggklocka i ek med snidade mörka timmarkörer och visare i guld, silver eller svart.

Bästa väggklocka i ljust trä: Ribbon väggklocka i ljust trä

Stor och vacker väggklocka i innovativ design som är lika mycket en väggdekoration som en väggklocka.

Bästa väggklocka i mörkt trä: Kvadratisk väggklocka i mörkt trä

Mycket fin fyrkantig väggklocka i mörk rökt björkfaner med timvisare och metallvisare som verkligen kompletterar urtavlan.

10 bra idéer för en väggklocka i trä

Vesper väggklocka i trä

FUNKTIONER

 • Material: massiv ek
 • Diameter: 28 cm
 • Dansk design

Vesper - vægur i træ

Superfin väggklocka i ek från danska PureTime. Klockan är lokalt tillverkad i EU, och den massiva urtavlan har mörkt snidade timme markörer. Du kan välja mellan svarta, gyllene eller silverfärgade visare. Klockan är mycket enkel och passar både i en skandinavisk och naturlig inredning, men lika bra för den minimalistiska looken. Den har en bra storlek med en diameter på 28 cm; klockan kan läsas på avstånd utan att den ser skräpig ut på väggen.

Urverket är det berömda Junghans urverket, som är särskilt tystgående. Dessutom använder den bara ett enda AA-batteri, som är helt gömt i den 2 cm tjocka urtavlan, så klockan kan hänga på väggen.

Karlsson Pure väggklocka i mörkt trä

FUNKTIONER

 • Material: mörkt lindträ
 • Diameter: 40 cm

Karlsson Vægur Pure mørkt træ

Stor klocka i mörkt lindträ, med sin imponerande diameter på 40 cm är den en väggdekoration i sig själv. Klockan har ett naturligt träutseende med timmermarkörer och visare i ljust trä, vilket är ett bra och naturligt komplement till det mörka limeträ som den 4,5 cm tjocka urtavlan är gjord i.

Med sin storlek passar den här väggklockan i trä i ett stort kök eller vardagsrum. Den kan också användas i hallar och liknande stora rum.

Plexi Clock väggklocka i ek med vita visare

FUNKTIONER

 • Material: massiv ek
 • Diameter: 28 cm
 • Tyst

Vægur i eg med hvide visere

Enkel väggklocka i massiv ek med timvisare i plexiglas frästa i träet för en plan yta. Visarna finns i vitt eller svart. Klockan har en standardstorlek på 28 cm i diameter, vilket inte är särskilt uppseendeväckande, men en bra storlek för de flesta rum av standardstorlek. Djupet är 3 cm, och klockan hänger rätt upp mot väggen.

Den här väggklockan är tillverkad i obehandlat trä. Det ger ett mycket naturligt utseende, men det gör också träet mer känsligt. Om du vill ha en mer hållbar klocka, till exempel för att hänga i köket, kan du behandla den med olja. Observera dock att färgen kommer att mörkna något.

Kvadratisk väggklocka i mörkt trä

FUNKTIONER

 • Material: björkplywood
 • Mått: 27,9 x 27,9 cm
 • Fyrkantig design

Vægur i mørkt træ

En klocka behöver inte nödvändigtvis ha en rund standarddesign. Den här klockan är ett utmärkt exempel. Klockan är fyrkantig och hänger som en diamant. Siffrorna 12, 3, 6 och 9 är markerade med siffror, medan de andra timindikatorerna är markerade med streck.

Klockan är tillverkad av rökt björkplywood som ger en fin mörk träfärg. Visarna och timmarkörerna är i metall, vilket passar utmärkt till det mörka träet.

Mux väggklocka i trä med läderrem

FUNKTIONER

 • Material: ek
 • Diameter: 30 cm
 • Designad och tillverkad i Danmark

Mux vægur i træ

Mycket vackert tillverkad väggklocka i ek, där man kan välja behandling av träet – och därmed färg och struktur – bland annat svartmålad ek, mörkbetsad ek, oljad ek eller tvålbehandlad ek. Välj en klocka som matchar dina andra möbler och din inredning. Designen är så enkel som den bara kan bli; den massiva träskivan har inga timindikatorer – bara visare. Perfekt för den minimalistiska inredningen.

Klockan är både designad och tillverkad i Danmark av Danish Wood Junkie, och den levereras med en fin lång, mörk läderrem för upphängning, men kan också hängas direkt på väggen via den utfrästa upphängningen på baksidan.

Se även: spegel med läderrem

LAWA Design Delta-klocka i ek

FUNKTIONER

 • Material: ek
 • Diameter: 28 cm

LAWA Design - Delta ur

Om du gillar något lite udda och annorlunda är den här väggklockan i trä perfekt för din inredning. Här är timindikatorerna utformade direkt i urtavlan i form av fördjupningar, vilket resulterar i en mycket innovativ design som fortfarande är minimalistisk i den meningen att klockan endast består av den specialdesignade urtavlan i ek och svarta visare (finns även i vitt).

Klockans speciella struktur hjälper ljuset i rummet att skapa olika skuggor på klockan. Den är därför en väggdekoration i sig själv, trots sin blygsamma storlek och diskreta design

Allday rund väggklocka i trä

FUNKTIONER

 • Material: ljust trä
 • Diameter: 26 cm

RUND TRÆ VÆGUR - ALLDAY

Vacker väggklocka i ljust trä med svarta visare från Pana Objects. Klockan har en diameter på 26 cm, vilket innebär att den är något mindre än en vanlig väggklocka som vanligtvis mäter 28 cm i diameter. Alla timindikatorer visas med siffror och minutindikatorer med streck.

Väggklockan är lämplig för vardagsrum, kök och kontor, och dess diskreta storlek gör den lätt att läsa av – även på avstånd.

Se även: bra ergonomiska kontorsstolar

Ribbon väggklocka i ljust trä

FUNKTIONER

 • Material: ljust trä
 • Diameter: 52 cm

VÆGUR RIBBON - LYST TRÆ

Om du gillar det storslagna och lite flashiga är den här klockan från UMBRA precis vad du behöver! Den är över en halv meter i diameter och den speciella designen drar till sig uppmärksamhet. Detta är verkligen en väggklocka som är lika mycket en väggdekoration.

Förutom att Ribbon-klockan har en vacker och stilren design har den också en tyst rörelse, så att du slipper det högljudda tickandet som annars kännetecknar många väggklockor.

Yamazaki Rin väggklocka i svart och valnöt

FUNKTIONER

 • Material: valnötsträ och svartlackerat stål
 • Diameter: 26 cm

YAMAZAKI VÆGUR RIN SORT OG VALNØD

Väggklockan Rin från japanska Yamazaki har en svartlackerad stålram med en vacker urtavla i valnöt. Timindikatorerna och visarna är i matchande svart stål. På det hela taget är det en minimalistisk men fulländad design som passar bra in i de flesta skandinaviskt inspirerade hem.

Som ett alternativ till de ljusa färgerna som väggklockor i trä ofta har, är den här väggklockan varmare i färg och material och bidrar till en mysig och personlig atmosfär i hemmet.

Andersen Furniture – A-wall klocka

FUNKTIONER

 • Material:Ek och mässing
 • Mått: 76 x 41 cm

Andersen Furniture - A-wall Clock

Mässing och ek passar ihop, och den här stiliga väggklockan i ek från Andersen Furniture är inget undantag, med en massiv ekskiva omgiven av en oval mässingsring för en asymmetrisk design.

Tidsindikatorerna är ljusa ränder som matchar de ljusa visarna. Klockan sticker ut från de vanliga runda designerna och den kommer att se bra ut i de flesta hem, särskilt hem med skandinavisk och minimalistisk inredningsstil.

Dekorera ditt hem med en väggklocka i trä

Även om de flesta av oss numera har en elektronisk enhet med inbyggd klocka som ett permanent inslag någonstans på kroppen, är det något både praktiskt och dekorativt med en väggklocka. Särskilt en väggklocka i trä, som skapar ett naturligt utseende i vår inredning, men som också är en evergreen när det gäller mode. Både ek och andra ljusa och mörka träslag är ett viktigt inslag i skandinaviska och minimalistiska inredningar.

Se även: världskarta för väggen

Väggklockor i trä kan dock också användas som en mer personlig del av inredningen, just på grund av dess naturliga material. Om du väljer träinredningar och dekorationer innebär det att du väljer bort liknande produkter i plast – vilket gynnar miljön. Om du vill att ditt hem ska återspegla en viss miljömedvetenhet kan du välja en väggklocka i trä.

Senast uppdaterad juni 14, 2023 av Simone Lundmark