Spara utrymme i ditt barns rum med en loftsäng med skrivbord

Vårt bästa val:

Den bästa loftsäng med skrivbord för barn i alla åldrar: Flexa Basic hög barnsäng med skrivbord och soffa/chaiselongue – White

Här får du en smart och praktisk högsäng med ett skrivbord under som är fullmatad med olika funktioner. Dessutom fungerar den här sängen bra för barn i olika åldrar, eftersom den kan omvandlas till en vanlig säng.

Bästa loftsäng med skrivbord för alla barnrum : Norlik hög barnsäng med hörnbord – Vit

Med den här Norlik-högsängen får du en smart möbel som är idealisk för mindre barnrum där utrymmet är begränsat. Det praktiska med den här modellen är att stegen kan placeras i båda ändarna, så att du kan anpassa den till rummets utformning.

Bästa loftsäng med skrivbord och smarta funktioner : Hoppekids PREMIUM höga säng med skrivbord och loungemodul

Snygg och platsbesparande högsäng med hörnbord och loungemodul. Tack vare den funktionella loungemodulen är det möjligt att använda den både som extrasäng och som en sittplats för avkoppling.

5 moderna och funktionella loftsäng med skrivbord

Flexa Basic hög barnsäng med skrivbord och soffa/chaiselongue – White

Funktioner:

Mått: 186 x 106 x 210 cm.

Färg: Vit

Material: furu

Här får du en smart högsäng från Flexa med många funktioner. Om det är ont om plats i ditt barns rum är det här möbeln för dig. Det är inte bara en säng, utan även ett skrivbord, en soffmodul, en bokhylla och en utdragbar säng för vänner som ska sova över natten.

Skrivbordet kan användas som en studieplats eller för att rita och måla, men den medföljande hyllan är perfekt för att förvara olika saker. Soffan kan också användas för att mysa och koppla av.

Ditt barn kan klättra upp på sängen med hjälp av stegen. Om ditt barn inte vill ha en högsäng kan du enkelt ta bort sängens olika moduler och göra om den till en vanlig säng. Du får en säng som passar barn i alla åldrar. Den höga sängen är säkerhetstestad och tillverkad av massiv vitlackerad furu.

Norlik hög barnsäng med hörnbord – Vit

Funktioner:

Mått: 176,2 x 280 x 152 cm.

Färg: Vit

Material: Furu

Om det är ont om utrymme i ditt barns rum är en funktionell och mångsidig möbel det bästa alternativet. Det får du med denna Norlik säng med skrivbord.

Den höga sängen har en säng högst upp som man kan klättra upp i med hjälp av den lutande stegen. Under sängen finns en skrivbordshörna där ditt barn kan sitta och göra läxor, rita, måla eller läsa en bok.

I den andra änden under sängen kan du skapa en mysig hörna med kuddar, filtar etc. Du kan själv bestämma i vilken ände stegen ska placeras. Den kan anpassas till barnrummets utformning.

Den här höga sängen är tillverkad av massiv furu i vitlack.

Hoppekids PREMIUM högsäng med stege och bordsskiva – Vit

Funktioner:

Mått: 104 x 209 x 177 cm.

Färg: Vit

Material: furu

Med den här eleganta vita högsängen med skrivbord från Hoppekids får du en säng och en plats att sitta och göra läxor och annat på i en och samma möbel. Sängen är tillverkad av furu och ger mer utrymme för andra saker i ditt barns rum tack vare sin platsbesparande och funktionella design.

Bordsskivan är lika bred som själva sängen, så det finns gott om utrymme för att både sitta vid bordet och förvara olika saker.

Dessutom är den höga sängen Svanenmärkt, vilket innebär att den uppfyller alla gällande EU-regler. Dessutom är det möjligt att välja antingen en rak eller en lutande stege, samt att köpa handtag till själva stegen, vilket ger ökad säkerhet.

Flexa Classic byggsystem för barn – vitt

Funktioner:

Mått: 180 x 210 x 110 cm.

Färg: Vit

Material: furu

Om du vill ha en högsäng med skrivbord i ditt barns rum är den här modellen från Flexa ett bra val. Detta är en klassisk och elegant högsäng i vitpigmenterad massiv furu, som är utrustad med en stege, en soffa och ett skrivbord.

Under den översta våningssängen finns en ram för en soffa. Den här ramen kan fällas ut till en extrasäng för att ge plats åt vänner som ska sova över natten. Dessutom har ramen ett praktiskt förvaringsutrymme.

Skrivbordet kan enkelt klickas fast på sängramen och har även en liten hylla för förvaring. När barnet behöver lägga sig i sängen görs det via den raka stegen. Stegen har halkfria steg, så det är säkert att klättra upp i sängen.

Hoppekids PREMIUM högsäng med hörnbord och loungemodul – Vit

Funktioner:

Mått: 104 x 209 x 177 cm.

Färg: Vit

Material: furu

Den här smarta sängen fungerar inte bara som en högsäng med ett skrivbord under i hörnet. Den kan också användas som en form av avkopplingsplats och extrasäng, eftersom den är utrustad med en loungemodul. Det är enkelt och okomplicerat att växla mellan de två funktionerna, eftersom modulen också fungerar som en bas för den nedre sängen.

Den speciella femdelade madrassen som används för den här sängen kan användas både som rygg- och sittdyna och som madrass om det skulle behövas vid något tillfälle. På det hela taget är den här höga sängen från Hoppekids perfekt för ett mindre barnrum. För att komma upp i sängen måste ditt barn klättra upp på stegen.

Den vita sängen är både Svanenmärkt och TÜV-certifierad och tillverkad av furu.

Vilka är de olika typerna av loftsängar?

Det finns flera olika modeller av högsängar, som är bra för många olika ändamål. Du kan därför välja den version som passar ditt barn bäst. Nedan följer några av de alternativ som du kan välja mellan:

Loftsäng med skrivbord

En hög säng med ett skrivbord under förvandlar utrymmet under sängen till en liten och personlig sittplats. Detta är perfekt för att ge ditt barn en egen sittplats där de kan göra läxor, läsa en bok eller liknande.

Högsäng med skrivbord och skåp

Extra förvaring i form av en högsäng med skrivbord och skåp kan verkligen hjälpa till att hålla rummet snyggt och prydligt. En loftsäng med skrivbord och skåp kan ge det perfekta studieutrymmet och utrymme för att förvara kläder, skor och andra saker som behöver förvaras.

Loftsäng med skrivbord och byrå

En högsäng med skrivbord och byrå är också en flexibel lösning, eftersom ditt barn får en möbel med många funktioner. Med en hög säng med skrivbord och byrå kan ditt barn göra läxor, förvara kläder eller leksaker och sova.

Dessa tre typer är alla smarta och populära loftsängar som kan användas för många ändamål. Det finns också loftsängar som levereras med en soffa, en extrasäng och mycket mer. I slutändan får du en mångsidig och platsbesparande möbel i ditt barns rum, oavsett vad du väljer.

Läs också: 5 smarta våningssängar

Få ut det mesta av ditt barns utrymme med en loftsäng med skrivbord och garderob

En loftsäng är perfekt för mindre sovrum eller om du vill frigöra mer golvyta. Välj en multifunktionell loftsäng för att få en mångsidig möbel som kan användas för många olika ändamål.

Dessa typer av sängar kan användas på många olika sätt och det finns så många kombinationer att välja mellan. Du kan alltså välja det alternativ som bäst passar ditt barns behov.

Ett av dessa alternativ är en högsäng med skrivbord och skåp. Med en sådan hög säng kan ditt barn sova, göra läxor och förvara kläder, leksaker och annat. Om du också väljer en modell med en lounge-avdelning, till exempel en soffa och en extrasäng, går det också snabbt och enkelt att koppla av och göra plats för vänner som ska övernatta.

Dessa sängar är en mycket smart lösning eftersom all förvaring finns under sängen. Det gör det lättare att städa upp i rummet och håller det rent längre. När ditt barn behöver sova kan han eller hon helt enkelt klättra upp på stegen.

Det är därför alltid bra att se till att ditt barn kan klättra upp och ner på stegen på ett säkert sätt. Det är också värt att kontrollera att det finns tillräckligt med utrymme för ditt barn att sitta upp i sängen, eftersom det är en hög säng.

Se även: sängar med förvaring för barn

När kan mitt barn använda en högsäng?

Höga sängar rekommenderas vanligtvis för barn från 6 år och uppåt. Men vilken ska du välja för ditt barns ålder? Det finns olika modeller, så du kan hitta den perfekta för din ålder.

6-9 år:

Ett bra val för yngre barn är en högsäng med ett skrivbord under och eventuellt en garderob eller byrå. Det finns gott om plats för böcker, nallar och leksaker.

Om ditt barn gillar att rita, skriva eller läsa är ett skrivbord ett stort plus. Du kan också överväga en modell med en soffa eller extrasäng för att kunna ta emot vänner som stannar över.

10 år eller mer:

För barn från 10 år och uppåt är en snygg och modern loftsäng i en neutral färg ett plus. På så sätt kan sängen anpassas till de förändringar som ditt barn vill göra i sitt sovrum med tiden.

Om du köper en högsäng med ett skrivbord under och en byrå eller ett skåp får ditt barn en plats att göra läxor på. Dessutom kan ditt barn förvara sina kläder, skolmaterial etc. i byrån eller skåpet. Om ditt barn gillar att spela datorspel, titta på tv eller liknande är en soffa ett bra alternativ för att koppla av.

Tips för att välja en hög säng med skrivbord

Höjd

Se till att mäta takhöjden i rummet och kontrollera sedan sängens höjd. Om taket är för nära sängen kan ditt barn inte röra sig utan att riskera att slå huvudet i taket.

Barnets längd är också en viktig faktor när du gör ditt val. När ditt barn växer kan det hända att det inte längre kan sitta upp i sängen. Tänk därför alltid på detta innan du gör ditt val.

Kvalitet

Välj alltid en högsäng av hög kvalitet med en robust ram av massivt trä.

På så sätt har du större chans att den höga sängen håller i många år utan att gå sönder. Se därför alltid till att kontrollera vilka material som den höga sängen är tillverkad av.

Funktion

Vad ska sängen kunna göra? Prata med ditt barn om vad som behövs. Här kan det vara bra att göra en lista, med den högsta prioriteringen överst. Detta kan vara en bra idé om det inte är möjligt att uppfylla alla önskemål.

Det kommer alltid att finnas funktioner som är viktigare än andra. Det beror också på vad det finns utrymme för i resten av rummet.

Vad är en loftsäng?

En loftsäng är en mycket hög säng som vanligtvis är utrustad med flera olika funktioner. Eftersom dessa sängar är så höga, används utrymmet under sängen vanligtvis för avkoppling, förvaring, läxor eller liknande.

Vilken ålder är lämplig för en loftsäng?

Det rekommenderas att endast barn från 6 år och uppåt använder en högsäng.

Vilka är de främsta fördelarna med en loftsäng?

Den största fördelen med en loftsäng är mängden utrymme som finns tillgängligt under sängen. Dessutom sparar den här typen av sängar plats, eftersom den typiskt sett fyller flera syften, varför du sparar på golvytan i det aktuella rummet.

Läs också: smarta stolar för barn

Senast uppdaterad juni 16, 2023 av Simone Lundmark