Träbänk • 5 vackra och praktiska trallebänkar

Träbänk – Vårt bästa val:

Bästa träbänk för inomhus och utomhus: Plus träbänk med hylla – Driftwood färg

Med den här eleganta träbänken får du en modell som är perfekt för både inomhus och utomhusbruk tack vare sitt naturliga utseende. De rustika trälamellerna är också FSC-certifierade.

Bästa billiga träbänk: Gardenlife träbänk i svart 120 cm.

Här får du en svart spaljébänk med plats för två personer. Den har en naturlig och rustik design som gör att den passar perfekt in i ett modernt och elegant hem där fokus ligger på det rustika.

Bästa träbänk med hylla: plus rustik design träbänk med hylla grundmålad i svart 218 x 49 x 45 cm.

Stor och smart träbänk med förvaring, eftersom den är utrustad med en praktisk hylla. Här kan du förvara olika saker som du vill och behöver. Dessutom är bänken relativt stor, så det finns plats för flera personer.

5 fantastiska träbänka för inomhus och utomhusbruk

Plus träbänk med hylla – färg drivved

FUNKTIONER

Mått: 45 x 49 x 138 cm.

Färg: Färgat drivved

Material: gran

Med den här vackra träbänken får du en smart och rustik modell som ger din inredning en rå och mer industriell look.

Det fina med den här träbänken är att du kan använda den både inomhus och utomhus, beroende på var du tycker att den passar bäst.

Bänkens trälameller är både nya och FSC-certifierade. Det betyder att de inte har använts tidigare och att träet kommer från hållbara skogar.

Gardenlife träbänk i svart 120 cm

FUNKTIONER

Mått: 120 cm. i längd

Färg: Svart

Material: trä

Med den här träbänken från Gardenlife får du en bänk med tillräckligt med plats för två personer samtidigt. På så sätt kan du sitta och koppla av tillsammans med en vän eller familjemedlem.

Om du vill ha en fin träbänk i svart färg är den här modellen ett självklart val. Tack vare sin naturliga och rustika design smälter den lätt in i naturen. Du kan därför enkelt placera den i trädgården eller på terrassen samt i hemmet.

Eftersom bänken är svart ser den särskilt bra ut i ett ljust rum tillsammans med ett svart spaljébord eller liknande.

Plus Siesta träbänk i drivved

FUNKTIONER

Mått: 43 x 49 x 138 cm.

Färg: Grå och naturlig

Material: trä och stål

Här får du en smart bänk som är tillverkad av drivvedsplank och en robust, solid stålram. Den här modellen är perfekt för dig som letar efter en träbänk, men vill ha en modell som inte är helt tillverkad av träpallar.

Den här vackra bänken kan användas både inomhus och utomhus och kan kombineras med andra möbler från Siesta-serien. Tack vare sitt moderna och enkla utseende passar den bra till många olika inredningsstilar om du vill ha en träbänk inomhus.

Plus rustik design träbänk med hylla

FUNKTIONER

Mått: 45 x 49 x 218 cm.

Färg: Svart

Material: trä

Den här träbänken med hylla har en vacker och rustik design. Den är utformad med det rustika i åtanke och hjälper till att ge din inredning eller dina utomhusutrymmen ett mer rått utseende.

Om du letar efter en svart träbänk med förvaringsutrymme för din entré, ditt vardagsrum eller liknande, bör du titta närmare på den här modellen. Det här är en spaljébänk med en hylla där du kan förvara allt från prydnadsföremål till böcker, tidskrifter, filtar och andra saker.

Även om det är en spaljé med förvaring kan den lätt användas både inomhus och utomhus. Du kan också lägga till en kudde för att göra sittplatsen ännu bekvämare.

Dessutom finns denna spaljé med hylla i en större storlek med plats för flera personer.

Svängbar bänk – Smilla

FUNKTIONER

Mått: 45 x 36,5 x 139 cm.

Färg: Natur

Material: gran

Dekorera din uteplats eller ett rum med den här råa och moderna träbänken som är tillverkad av äkta trägolv.

Den dansktillverkade trallbänken är naturfärgad och tillverkad av trall för professionellt bruk för att skapa ett autentiskt utseende. Dessutom består trallarna av FSC-certifierad gran från svenska skogar.

Bänken är enkel och rå och passar perfekt för en modern och elegant inredning, både utomhus och inomhus.

Dekorera ditt hem med en rustik träbänk

Idag har möbler av träbjälkar blivit otroligt populära i danska hem. Särskilt träbänkar är en stor succé eftersom de ger en rå och mer rustik look till inredningen.

Den här typen av bänkar passar särskilt bra i ett minimalistiskt och nordiskt inspirerat hem. Det rustika utseendet ger den här typen av inredning något speciellt. Bänkens enkelhet innebär dock också att du enkelt kan använda den i andra inredningsstilar.

Om du väljer att placera bänken inomhus är det lätt att kombinera den med din befintliga inredning. Du kan till exempel placera en träbänk i hallen så att du har någonstans att sitta och ta på dig skorna.

Ett annat alternativ är att placera bänken i ett hörn av vardagsrummet som en mysig sittplats eller vid matbordet om du behöver fler sittplatser. Det finns faktiskt många olika sätt att dekorera ditt hem med en rustik och chic träbänk. Det är i stort sett bara fantasin som sätter gränserna.

En träbänk med förvaring är ett bra val

En av de största fördelarna med att välja en spaljébänk med förvaring är att du får extra förvaringsutrymme. Man kan aldrig ha för mycket förvaringsutrymme, särskilt inte när utrymmet omvandlas till en snygg möbel.

Om du köper en spaljébänk med en hylla kan du placera den på många ställen, både inne och ute, och förvara olika saker på den. Om du placerar bänken utomhus kan du ha prydnadsföremål på hyllan eller lägga till en filt när det blir kallt.

Inomhus kan du använda hyllan för allt från böcker till tidskrifter, prydnadsföremål, växter och allt däremellan. Med den här bänken är det särskilt värt att tänka på var du behöver extra förvaringsutrymme.

Se även: vackra bänkar med förvaring

Använd en spaljébänk i trädgården eller på terrassen

Om du letar efter en smart bänk för trädgården eller uteplatsen är en träbänk ett självklart val. Dessa bänkar tål det mesta utan att förlora sitt utseende.

Bänken är tillverkad med fokus på ett rustikt och rått utseende och är perfekt för ditt utomhusutrymme. Den har också ett extremt naturligt utseende, vilket är en fördel om den används utomhus.

Om du är utomhus och behöver slappna av och sätta dig ner kan en träbänk lätt användas för detta ändamål. Dessutom kan denna typ av bänk också användas som ett dekorativt element eller för olika ornament.

Oavsett vad du väljer att använda bänken till utomhus kommer den att bidra till att förgylla din omgivning.

Se även: hängmatta på stativ

Många fördelar med en träbänk

En träbänk ger dig många fördelar oavsett var du väljer att använda den. Några av dessa fördelar är:

  • Fler sittplatser: Om du ofta har gäster på besök är det en fördel att ha extra sittplatser nära till hands. Oavsett vad du använder din bänk till kan den snabbt omvandlas till en sittplats för flera personer.
  • Förvaringsutrymme: Om du väljer en träbänk med en hylla får du extra förvaringsutrymme för olika saker.
  • Mångsidighet: Dessa typer av bänkar kan användas på många olika sätt och placeras på många olika platser. På så sätt kan du leka med inredningen på bästa sätt.
  • Rå och snygg design: en träbänk är tillverkad i en rå, rustik och snygg design som passar bra i de flesta hem. En sådan bänk kommer därför att se bra ut i ditt hem, oavsett vilken inredning du har.

Vad kan en träbänk användas till?

En slavbänk kan användas på många olika sätt. Du kan bland annat använda bänken som sittplats, för förvaring eller som en dekorativ effekt på altanen eller i ditt hem.

Vad är en träbänk gjord av?

En vagnbänk är gjord av trävagnar. Den kan dock också enkelt göras av mer än bara vagnar. Det kan till exempel vara att bänken har stålstomme eller liknande.

Hur tar man väl hand om en träbänk?

Även om en slavbänk är gjord av vagnar är det viktigt att du tar väl hand om den. Det är bland annat en bra idé att ytbehandla träet, så att det unika och rustika utseendet bevaras på bästa möjliga sätt. Det är också en fördel att rengöra träet regelbundet från diverse smuts och smuts.

Senast uppdaterad juni 15, 2023 av Simone Lundmark