Hängmatta med stativ • 5 bra modeller för trädgården

Vårt bästa val:

Bästa hängmatta för utomhusbruk: Cobana Hammock – Aluminium inkl. överdrag

Vatten- och smutsavvisande samt UV-beständig hängmatta med fiberfyllning på ett stabilt stativ. En mycket solid och bekväm hängmatta av hög kvalitet.

Bästa hängmattan för två personer: Plus Hammock Stand inkl. Cover

Vacker gräddfärgad hängmatta på ett lika vackert stativ av lärkträ. Hängmattan har en skärm som skyddar mot solen och det finns gott om plats för två personer.

Bästa hängmattan med träställning: Amazonas Apollo Set Marine Hammock

Mjuk och omfamnande hängmatta i väderbeständigt material på en vackert impregnerad furustomme.

6 bra val för den bästa hängmattan på ett stativ

Cobana hängmatta – Aluminium inkl. överdrag

FUNKTIONER

 • Mått på stativet: 293 x 106 x 108 cm.
 • Lastkapacitet: 150 kg.
 • Vattenresistent
 • Med omslag

Cobana Hammock - Aluminium inkl. Cover

Med Cobana Hammock kan du koppla av och mysa i trädgården när du behöver det. Den här hängmattan på ett stativ är tillverkad i snygg dansk design.

Till exempel är två ergonomiskt formade metallstänger fastsydda i hängmattan, vilket gör att den håller sin form. Samtidigt bidrar den till att du får optimal komfort. Dessutom hittar du vackra handstickade linnesömmar längs kanterna.

Dessutom har hängmattan ett vattenavvisande Cobana-tyg. Tyget är tillverkat av 100 % syntetiskt olefinmaterial som inte kan smutsas ner av fukt. Själva aluminiumramen är tillverkad av robust aluminium av hög kvalitet.

Sist men inte minst kan du enkelt och snabbt flytta hängmattan runt i trädgården. Du kan flytta hängmattan till exakt den plats där du vill ligga och slappna av. Du kan till exempel välja mellan skugga och sol.

Amazonas Summerset hängmatta

FUNKTIONER

 • Mått på stativet: 320 x 110 x 105 cm
 • Mått på hängmattan: 310 x 100 cm
 • Lastkapacitet: 120 kg
 • Vatten- och UV-beständig

Härlig stor hängmatta med gott om utrymme för avkoppling för 1 vuxen eller 2 barn. Tyget är en UV- och vattenbeständig blandning av bomull och polyester i fina röda färger, och ramen är i pulverlackerad metall, vilket gör den väderbeständig och robust.

Materialet är mjukt mot huden och bekvämt att ligga i – även med bara armar och ben. Hängmattan sluter lätt runt kroppen, men är tillräckligt öppen för att kunna användas för solbadning. Det råder dock ingen tvekan om att den är särskilt lämplig för avkoppling i trädgården.

Fatboy Headdemock Sunbrella

FUNKTIONER

 • Mått på stativet: 330 x 138 x 110 cm
 • Mått på hängmattan: 270 x 138 cm
 • Lastkapacitet: 150 kg
 • Smuts- och vattenavvisande
 • UV-beständig
 • Finns i flera färger

Sunbrella-hängmattan från Fatboy är en uppgradering av den ursprungliga Headdemock-hängmattan. Den största skillnaden är att den här modellen är tillverkad i ett UV-beständigt material, så den förlorar inte sin färg på grund av att den bleks av solen med tiden.

Med sin imponerande storlek och bärförmåga kan den här hängmattan enkelt rymma två personer. Materialet och designen gör att den passar utmärkt för både solbadning och avkoppling. Fiberfyllningen gör hängmattan bekvämare och mer madrassliknande än en billigare version i tunt bomullstyg. Ramen är tillverkad av metall och gummi, vilket gör den motståndskraftig mot väder och vind. Den är också mycket stabil och det krävs mycket för att den ska tippa över.

Se de andra Fatboy-hängmattorna här.

Plus hängmattestånd inkl. överdrag

FUNKTIONER

 • Ställets mått: 400 x 150 x 200 cm
 • Lastkapacitet: 200 kg
 • Med skärmtak
 • UV- och vattenbeständig

Härlig gräddfärgad hängmatta på ett fint stativ i lärkträ. Hängmattan har också en baldakin som är perfekt som solskydd. Designen passar perfekt in i modern skandinavisk inredning och passar de flesta trädgårdar och uteplatser. Hängmattan är mycket rymlig och har hög bärförmåga, så det finns gott om plats för två personer.

Själva hängmattan är utformad i en blandning av polyester och bomull, vilket gör den motståndskraftig mot vatten och solljus, och ramen är robust och motståndskraftig. Var dock medveten om att beståndet är mer vindkänsligt än genomsnittet på grund av trädkronorna. Det är därför bäst att placera hängmattan på en skyddad plats.

Lux hängmatta i lärk

FUNKTIONER

 • Ställets mått: 360 x 150 x 160 cm
 • Lastkapacitet: 240 kg
 • UV- och vattenbeständig

Ännu en fantastisk hängmatta i en blandning av polyester och bomull som gör hängmattan både UV- och vattenresistent. Hängmattan här har ett robust stativ i vackert lärkträ med en design som sticker ut lite från mängden. Det råder ingen tvekan om att den kommer att pryda vilken trädgård som helst.

Designen ser inte bara skulpturell ut, utan gör också att hängmattan är lätt att flytta runt, så att den kan flyttas mellan sol och skugga eller mellan skydd och vind. Hängmattan har också en imponerande bärförmåga på 240 kg och är en bra storlek för att rymma upp till två personer eller hela familjen.

Amazonas Apollo Set marin hängmatta

FUNKTIONER

 • Mått på stativet: 357 x 104 x 131 cm
 • Mått på hängmattan: 320 x 140 cm
 • Lastkapacitet: 150 kg
 • UV- och vattenbeständig

Den här vackra blå hängmattan är ett utmärkt val om du vill ha en traditionell, omfamnande hängmatta för avkoppling. Tygmaterialet är det väderbeständiga EllTex-materialet, som är en blandning av polyester och bomull, och ramen är impregnerad furu för att stå emot väder och vind.

Förutom att hängmattan är estetiskt vacker att titta på är den mjuk och bekväm och levereras med kedjeupphängning så att du kan justera höjden för att anpassa den efter dina behov. Designen är robust och hållbar, så du är garanterad en hängmatta på ett stativ som kommer att hålla i många år.

Njut av att koppla av och sola med en hängmatta utomhus

Hängmattor är utmärkta både för en skuggig farfar i trädgården och för solbadning på terrassen. De mjuka tygmodellerna är perfekta för tupplurar, medan de mer stabila versionerna är perfekta för solbadning eftersom de inte täcker kroppen.

När du väljer hängmatta är det viktigt att välja en modell som passar dina behov och det syfte som du vill använda hängmattan till. Dessutom finns det olika utföranden så att du kan hitta en som passar din stil och dina andra trädgårdsmöbler.

Se även: vackra trädgårdsinredningar

Om du vill använda hängmattan för att sola – eller om du har små barn som ska använda hängmattan – kan det vara en bra idé att välja en smuts- och vattenavvisande hängmatta. Det är också värt att överväga ett skydd för hängmattan för att skydda den från solljus, fågelspillning och regn. Detta kommer att förlänga hängmattans livslängd avsevärt.

Prova att sova i en hängmatta på natten

De flesta använder hängmattan för att koppla av i skuggan eller för att sola på terrassen, men hängmattan är ett självklart val för en sommaraktivitet med eller utan barn: att sova utomhus i det fria. Att sova under stjärnorna är en underskattad aktivitet som alla borde prova. Det ger dig chansen att somna under stjärnorna till nattens underbara ljud.

Relaterad artikel: smarta och snygga solstolar

Ta en sovsäck under armen och gör det bekvämt för dig i hängmattan. Den mysigaste hängmattan är en vanlig hängmatta, men i princip kan vilken hängmatta som helst användas. Om du har barn kommer det säkert att bli en stor succé att flytta ut sovrummet för en natt – eller kanske för hela sommarsemestern, om vädret tillåter – om du flyttar ut sovrummet.

Du kanske vill ha ett bra myggmedel eller en mygglampa i närheten av hängmattan för att undvika att upplevelsen förstörs av inkräktare.

Välj en smutsresistent hängmatta för barn

Om det finns barn i hushållet som också kommer att njuta av den nya möbeln i trädgården är det bra att ta med detta i kriterierna för val av hängmatta. Yngre barn kommer inte alltid ihåg att ta av sig skorna innan de hoppar i hängmattan – eller att ta på sig skorna mellan hängmattan, vilket resulterar i fötter med smuts och gräs som lätt lämnar märken på tyget.

Se även: 5 fantastiska hängmattor för utomhusbruk

Välj antingen en hängmatta som tål fläckar, till exempel Fatboy-modellen, eller en hängmatta i bomull som ibland kan tvättas i tvättmaskinen.

Tänk också på barnens ålder när du väljer hängmatta. Yngre barn har lättare att klättra in och ut ur de stabilare hängmattorna med stoppat tyg, medan de tunna bomullshängmattorna kan vara svåra att ta sig in och ut ur utan hjälp.

Det är också viktigt att välja ett så stabilt stativ som möjligt, så att stativet inte tippar om hängmattan blir för vild.

Relaterat: coola trädgårdssoffor för uteplats och trädgård

Senast uppdaterad juli 22, 2022 av Simone Lundmark