Förvara vin och andra drycker i ett kylskåp med glasdörr

Vårt bästa val:

Bästa minikylskåp med glasdörr: Scandomestic Cool Cube

Litet kylskåp i Coca Cola-design. Perfekt för studentrum eller tonårsrum. Den låter inte mycket och kyls bra.

Bästa vinkylskåp med glasdörr: Smeg vinkylare SCV115A

Attraktivt vinkylskåp med plats för upp till 197 flaskor och flexibel temperaturkontroll. Den har också LED-belysning och UV-skyddade glasdörrar.

Bästa kylskåp för bar med glaslock: Temptech kylskåp för bar BB228B2S

Smart kylskåp för burkar och flaskor med låsbara skjutdörrar och temperaturkontroll.

4 kylskåp med glasdörrar för olika ändamål

Scandomestic Cool Cube

Funktioner:

 • Kylkapacitet: 48 liter
 • Mått: 51 x 43 x 47,5 cm
 • Vikt: 18 kg
 • Ljudnivå: 39 dB(A)

Minikylskåp med glasdörr i Coca Cola-design. Perfekt för studentrummet, verkstaden, klubben eller arbetsplatsen där ett litet kylskåp behövs i en rolig och annorlunda design med möjlighet att se innehållet från utsidan.

Kylskåpet tar liten plats, är endast 51 cm högt och är relativt tyst. Kylskåpsfacket är indelat med en enda hylla och dörren är högervänd.

Scandomestic High Cube

Funktioner:

 • Kylkapacitet: 115 liter
 • Mått: 84 x 54 x 56,5 cm
 • Vikt: 33 kg
 • Ljudnivå: 39 dB(A)

Storebror till Cool Cube är High Cube, som är ett liknande kylskåp i Coca Cola-design i en större version. Detta kylskåp rymmer 115 liter och är 84 cm högt. Ljudnivån är densamma, 39 dB(A), vilket är relativt tyst, så kylskåpet kan lätt placeras i vardagsrum eller sovrum.

High Cube har 4 hyllor som delar upp kylskåpsfacket och dörren är högervänd. Observera att dessa kylskåp endast är konstruerade för rumstemperaturer ner till 16 grader och därför endast lämpar sig för uppvärmda rum.

Temptech kylskåp för bar BB228B2S

Funktioner:

 • Kylkapacitet: 208 liter
 • Mått: 84 x 90 x 50 cm
 • Vikt: 56 kg
 • Med lås

Smart kylskåp med glasdörr för att visa barens utbud och samtidigt hålla en bra temperatur. De övre hyllorna i kylskåpet rymmer 33 cl burkar och de nedre hyllorna rymmer 25-50 cl flaskor. Kylskåpet har smarta skjutdörrar som kan låsas.

Det finns en kontrollpanel och en digital display för att justera temperaturen och LED-lampor i kylskåpet. Temperaturen kan ställas in mellan 2°C och 10°C.

Smeg vinkylare SCV115A

Funktioner:

 • Kylkapacitet: 368 liter
 • Mått: 186 x 59,5 x 59,5 cm
 • Vikt: 83 kg
 • Ljudnivå: 42 dB(A)

Mycket stort vinkylskåp med plats för 197 vinflaskor på 6 justerbara hyllor. Temperaturen i kylskåpet kan ställas in mellan 6 °C och 22 °C, så du kan enkelt förvara mat och andra drycker i kylskåpet om du vill.

Locket är högervänt och UV-skyddad, så dina vinflaskor skadas inte av solen, som kan förstöra innehållet och bleka flaskor och etiketter. Det finns en digital termostat och en digital temperaturvisning. Kylskåpet är uppdelat i två temperaturzoner, vilket är smart eftersom olika typer av vin kan kräva olika temperaturer.

En smart funktion är att det finns en varning för fel om kylskåpet når under 2 °C.

Ge din tonåring ett kylskåp och bevara freden

Om du vill hålla den goda stämningen uppe med en tonåring i huset kan ett minikylskåp i sovrummet vara lösningen. Kylskåpet möjliggör självbestämmande och ser till att andra familjemedlemmar inte frestas av något som inte är deras.

Ett minikylskåp är perfekt för drycker, lättare måltider och snacks. Det är lätt att ta något när du spelar spel eller gör läxor – eller när vänner eller pojkvänner är på besök – utan att du som förälder behöver servera.

Kylskåpet kan också vara ett incitament för att handla själv.

Fördelar med ett vinkylskåp

Det är ingen hemlighet att vin är en vetenskap i sig. Om du gillar vin bör du köpa ett vinkylskåp. Fördelarna med ett vinkylskåp är att du kan förvara dina viner vid rätt temperatur. Vissa vinkylskåp är till och med indelade i zoner, så att du kan förvara olika typer av vin vid olika temperaturer i samma kylskåp.

Förr sa man att viner helst skulle förvaras i mörker, men om du väljer ett UV-skyddat vinkylskåp kan du enkelt välja ett kylskåp med glasdörr så att du samtidigt kan visa upp dina viner eller göra dem till en integrerad del av inredningen.

Läs också: induktionshällar för enkel matlagning

Investera i ett kylskåp med glasdörr i personalrummet

Ett kylskåp till personalrummet är alltid en succé. Det finns inget tråkigare än en varm leverpastej som har legat i din väska hela morgonen – och det är inte heller särskilt hygieniskt. Oavsett om du är en arbetsgivare som vill erbjuda dina anställda bra villkor eller om du är en anställd som tar saken i egna händer finns det fördelar med ett kylskåp med glasdörrar.

Å ena sidan behöver de anställda inte öppna kylskåpet och släppa ut kylan för att hitta mat eller dryck om kylskåpet är avsett för lunchpaket. Men det är också en fördel om kylskåpet är avsett för mat och dryck som kan köpas eller användas fritt, t.ex. vatten, läskedrycker, snacks och frukt.

Glada och nöjda medarbetare presterar bättre. Alla studier är överens om detta. Därför är det en bra investering att inreda personalrummet på ett sätt som uppfyller de anställdas behov.

I kylskåpet kan du naturligtvis också förvara kalla öl till fredagsbaren eller mat till personalfesten. Sådana arrangemang bidrar bara till en ännu bättre atmosfär på arbetsplatsen.

Läs också: Smarta köksvågar

Välj ett separat kylskåp för drycker

Det finns faktiskt flera goda skäl att välja ett separat kylskåp för drycker, till exempel ett barkylskåp. Den största fördelen är att du kan förvara dina drycker vid en lägre temperatur än din mat, så att du kan njuta av iskalla drycker, oavsett om du föredrar vatten, juice, läsk eller öl. De flesta drycker klarar sig bra vid mycket låga temperaturer – till och med lägre än vår mat. Särskilt på sommaren, då vi har ett ännu större behov av att svalka oss.

En annan fördel med ett separat kylskåp för drycker är att drycker vanligtvis tar mycket plats i kylskåpet, och en del av dem måste förvaras på annat håll – till exempel i skjulet – och sedan fyllas på. Med den lösningen är risken stor att man glömmer att fylla på, och det är inte bra att erbjuda gästerna en handfull öl eller läsk en varm sommardag.

Se även: kylskåp med frysfack

Senast uppdaterad december 9, 2022 av Simone Lundmark