Njut av sommaren i trädgården med en smart och bekväm solstol

Solstol – Vårt bästa val

Bästa liggstol med lutningsfunktion : Cane-line Amaze solstol – teak

Här är en fantastisk liggstol som kan justeras för att passa dina behov. Dessutom har solstolen två hjul så att du snabbt kan flytta den runt i trädgården eller på terrassen.

Bästa gammaldags solstol: Hillerstorp solstol med nackkudde – Baden Baden – svart

Med den här retro-däckstolen får du en praktisk modell där du både kan sitta upp och ligga ner. Solstolen är hopfällbar, så den är lätt att flytta från plats till plats och förvara när den inte används.

Bästa liggstol för två : Coop Frederik dubbellängstol inkl. kudde – Nature

Rymlig och smart solstol för två personer med fyra olika positioner så att du kan sitta eller ligga på bästa sätt. Solstolen är mycket bekväm och vacker eftersom den är gjord av akaciaträ.

5 vackra och bekväma solstolar för trädgården eller terrassen

Cane-line Amaze solsäng – teak

Funktioner:

Mått: 110 x 215 x 77 cm.

Färg: Obehandlad teak

Material: teak

Amaze är en elegant och modern solstol från Cane-line, som är tillverkad av massivt obehandlat teakträ. Detta ger modellen en extra nordisk värme, så den passar bra i de flesta trädgårdar eller på en uteplats.

Även om solstolen redan är bekväm att ligga på tack vare de horisontella lamellerna kan den fortfarande användas med en dyna. Om du lägger till en kudde till solstolen blir den ännu skönare att koppla av på när det är fint väder.

Solsängen har också två hjul, så den är lätt att flytta runt. Den har också en justerbar rygg, så att du kan justera ryggstödet så att det passar hur du vill sitta eller ligga.

Hillerstorp solstol med nackkudde – Baden Baden – Black

Funktioner:

Mått: 113 x 178 x 64 cm.

Färg: Svart

Material : pulverlackerad stol och polyester

När vädret är fint finns det inget bättre än en solstol. Med den här retro-solstolen från Hillerstorp får du en snygg och smart variant där du själv kan bestämma om du vill koppla av i sittande eller liggande ställning.

Den gammaldags solstolen är svart och består av pulverlackerat stål och polyester. Den här retrostolen är också hopfällbar, så den är lätt att flytta runt eller förvara när du inte längre behöver den ute i det fria.

Olano solarium

Funktioner:

Mått: 55 x 185 x 79 cm.

Färg: Ljus naturlig rotting

Material: naturlig rotting

Här får du en mycket speciell solsäng i romantisk och vacker design. Tack vare de många små detaljerna och det unika utseendet passar solstolen utmärkt i en trädgård eller på en terrass där fokus ligger på det vackra och minimalistiska.

Solstolen är tillverkad av obehandlad naturlig rotting och levereras med en kudde i offwhite polyester. Det gör det bekvämt att både sitta och ligga på solstolen, beroende på vad du behöver.

Living&more solsäng i bambu – Danang

Funktioner:

Mått: 30 x 200 x 70 cm.

Färg: Naturligt

Material: bambu

Om du älskar det naturliga kommer du att älska den här bambu-soffan med lutningsfunktion. Den här bambustolen skapar snabbt en trevlig och semesterliknande atmosfär tack vare den fina designen.

Med den här vilstolen med lutningsfunktion är det möjligt att justera den i så många som tre steg. Fördelen med detta är att du helt och hållet kan bestämma hur du sitter eller ligger när du behöver slappna av. Dynor ingår också i köpet.

Innan du köper den här solstolen är det värt att notera att den i första hand lämpar sig för inomhusbruk. Du kan dock lätt ta med den ut på terrassen eller i trädgården och ta med den in igen efteråt.

Coop Frederik dubbel solstol inkl. kudde – Nature

Funktioner:

Mått: 24 x 130 x 195 cm.

Färg: Natur

Material: akaciaträ

Detta är en härlig solstol för två personer. Om du vill ligga och koppla av i solen tillsammans med en partner, vän eller familjemedlem är den här vilstolen med lutningsfunktion perfekt för detta ändamål.

Liggstolen har två ryggstöd, vart och ett med fyra olika lägen. Båda personerna kan därför sitta upp eller ligga ner som de vill. Dessutom är solstolen tillverkad av FSC-certifierat akaciaträ, vilket innebär att träet kommer från ansvarsfullt förvaltade skogar.

Dessutom har den en fin, mjuk kudde på hela 7 centimeter, så du kan både sitta och ligga ner med extra komfort.

Varför du bör köpa en solstol


Det finns många olika alternativ om du vill ha en avkopplande plats att sitta på i trädgården eller på uteplatsen. Men för oöverträffad komfort och avkoppling utomhus är det få möbler som kan uppfylla detta behov som en solstol.


Om du vill koppla av med stil i trädgården eller på terrassen är en solstol det självklara valet. En vilstol med lutningsfunktion är den perfekta utemöbeln, eftersom hela kroppen stöds beroende på hur du sitter eller ligger bäst.

Om din nyinköpta solbädd inte levereras med en kudde rekommenderas att du köper en. En kudde kan göra hela skillnaden i världen, eftersom du kommer att ligga eller sitta ännu bekvämare.

Se även: fantastiska trädgårdsset för trädgården eller uteplatsen

En annan fördel med en solstol är att den kan arrangeras på olika sätt och matchas med andra utemöbler för att uppfylla dina personliga behov. Det är en flexibel och elegant möbel som kan användas för solbadning, avkoppling eller bara för att sitta och läsa en bok eller arbeta på ett bekvämt sätt.


Para ihop dina solstolar med andra möbler och tillbehör

En solstol kan enkelt kombineras med andra möbler och tillbehör för att skapa det perfekta uterummet. Du kan till exempel placera ett litet bord mellan två solstolar. Här kan du ha en drink, mat, en bok, din mobiltelefon eller vad du vill ha nära till hands medan du kopplar av.

Du kan också placera en solstol bredvid en trädgårdsmöbel för extra sittplatser om du vill underhålla många människor samtidigt. Om du placerar flera solstolar bredvid varandra kan du också skapa en trevlig plats för att umgås med vänner och familj.

Ett annat alternativ är att ställa ett parasoll bredvid solstolen. Även om det är trevligt att ligga i solen behöver du förmodligen en paus från strålarna någon gång under dagen. Ett parasoll i närheten ger välbehövlig skugga och ger trädgården eller uteplatsen ytterligare ett stilfullt inslag.

Relaterat: kolla in dessa fantastiska amerikanska trädgårdsstolar

Hur du ska förvara dina solstolar

Vi har inte alla turen att bo någonstans där vädret alltid är varmt. Det innebär att många av oss måste fundera på vad vi ska göra med våra trädgårdsmöbler under hösten och vintern.

Det är viktigt att förvara trädgårdsmöblerna på rätt sätt för att se till att de håller så länge som möjligt. Detta gäller naturligtvis också för solstolar. Eftersom solstolar inte direkt är små möbler kan förvaringen av dem ta mycket plats i anspråk.

Men det är bäst om du kan placera dem i ett skjul eller garage med ett skydd över dem. Det finns också hopfällbara och stapelbara modeller som inte tar lika mycket plats som de andra. Detta är ett bra alternativ för dem som inte har tillräckligt med utrymme för att förvara de andra varianterna.

Om du fortfarande inte kan få plats med dina solstolar i ett skjul eller garage kan du välja att täcka dem med ett överdrag. Det är inte den mest optimala lösningen, men det är bättre än att bara låta dem stå ute året runt utan något över dem.

Se till att du mäter din solbädd innan du köper ett överdrag. På så sätt kan du vara säker på att du får ett skydd som passar modellen i fråga.

Läs också: vackra dagbäddar

Vad är en solstol?

En solstol är en möbel som är en blandning av en lång stol och en pall. Du kan både sitta upp och ligga ner. Dessutom är ryggstödet ofta justerbart.

Är en solstol och en solstol samma sak?

Ja – en solstol och en solstol är två olika namn på exakt samma möbel. Du kan koppla av i solen eller i skuggan med både en solstol och en solstol.

Vilka är fördelarna med solarium?

Det finns många fördelar med en solbädd. De är mycket bekväma och kan användas till många saker. Dessutom är de perfekta för avkoppling på terrassen, i trädgården eller vid poolen.

Senast uppdaterad juni 13, 2023 av Simone Lundmark