Lys upp ditt hem med en praktisk och vacker dagbädd

Vårt bästa val

Bästa dagbädd för vardagsrummet: dagbädd med inbyggt bord

Med Canoe Daybed får du en praktisk möbel som passar utmärkt i ditt vardagsrum. Tack vare det inbyggda bordet får du inte bara en viloplats, utan du kan också ha alla dina nödvändigheter nära till hands.

Bästa dagbädd för gästrummet: bekväm och stor dagbädd från Bloomingville

Dagbädd med komfort i åtanke, som garanterar en bekväm och mjuk sitt- och liggplats. Den här dagbädden är perfekt för gästrummet som en extra säng för dina gäster.

Bästa dagbädd för trädgården: vacker bambudagbädd för trädgården eller terrassen

Här får du en vacker och klassisk dagbädd, där det finns plats för avkoppling i trädgården eller på terrassen. Tack vare det justerbara ryggstödet kan du anpassa den till hur du vill sitta eller ligga.

10 vackra dagbäddar för inomhus och utomhusbruk

Capri-dagbädd med retro-look

Funktioner:

Mått: 200 x 80 x 38 cm.

Avtagbar kudde

Färger: blå

Capri daybed med et retro look

Om du vill ha en retro-dagbädd i en fin blå färg till ett bra pris är Capri Daybed det självklara valet för dig. Med Capri får du möjlighet att lägga till en retro-möbel till ditt hem samtidigt som det är väldigt stilfullt och modernt.

Den kan användas som sovplats när du har gäster eller för att koppla av i vardagsrummet eller liknande.

När du köper Capri Daybed ingår en avtagbar dyna för att öka komforten. Dessutom har den här dagbädden robusta och hållbara ben i trä som kompletterar den vackra designen.

Dagbädd med inbyggt bord

Funktioner:

Mått: 200 x 80 x 42 cm.

Inbyggt bord

Färger: Brunt läder

Daybed med indbygget bord

Behöver du en paus från vardagens stress och rörelse? Då bör du ta en titt på denna smarta och praktiska Canoe Daybed från Wendelbo. Denna dagbädd är en mycket vacker möbel som passar bra i alla hem där det behövs en plats för avkoppling.

Dessutom har den ett inbyggt bord, vilket är perfekt för dig som vill ha en bok, ett glas vatten eller liknande nära dig. Den här dagbädden är dessutom lätt att rengöra och underhålla eftersom den är tillverkad av elegant brunt läder.

Rustik dagbädd för inomhus och utomhusbruk

Funktioner:

Mått: 160 x 70 x 68 cm.

För användning inomhus och utomhus

Färger: Rotting

Rustik daybed til indendørs og udendørs brug

Chic Antique är en symbol för romantik och den vackra franska lantliga stilen. Här får du en dagbädd med ett rustikt utseende. I kombination med de fina detaljerna får du en dagbädd som kommer att ge mycket charm åt ditt hem.

Det fina med den här dagbädden är att du kan använda den både inomhus och utomhus. Du kan till exempel placera den i vardagsrummet eller hallen på vintern och ta med den ut på terrassen eller i trädgården på sommaren.

Om du behöver en charmig dagbädd utomhus är detta den perfekta möbeln.

Capri dagbädd från House Nordic

Funktioner:

Mått: 200 x 80 x 38 cm.

Optimal komfort

Färger: Grått

House nordic capri daybed

Här hittar du en annan vacker dagbädd med grå tygklädsel och ben i lackerad massiv bok. Capri dagbädd från House Nordic är perfekt för dig som vill ha en snygg och praktisk möbel i ditt hem.

Med Capri-dagbädden har du många alternativ eftersom den kan användas till precis vad du vill. Behöver du ett extra sovutrymme för gäster? Eller behöver du mer plats i vardagsrummet? Den här dagbädden kan användas för praktiskt taget alla syften.

Om du sätter dig på Capri dagbädd kommer du snabbt att märka att den är mjuk och behaglig. Sitsen är tillverkad med pocketfjädrar. Dessutom ingår en nackkudde i köpet.

Bekväm och stor dagbädd från Bloomingville

Funktioner:

Mått: 200 x 86 x 42 cm.

Rymlig dagbädd med gott om utrymme

Färger: mörkgrå

Komfortabel og stor daybed fra Bloomingville

Letar du efter en dagbädd där bekvämligheten står i fokus? Då bör du överväga denna dagbädd från Bloomingville för ditt hem. Om du tar en titt på den här möbeln kommer du att kunna känna att du får en extremt mjuk och bekväm dagbädd som också är hållbar.

Den här dagbädden är rymlig, så det finns gott om plats att flyta på. Den är idealisk för dem som vill använda den för en middagslur eller för gäster som övernattar i ditt vardagsrum eller gästrum.

Bulky Daybed är otroligt bekväm att ligga på, och du kan till och med ta bort den övre madrassen och lägga dem bredvid varandra.

Flexibel och funktionell dagbädd med ryggstöd

Funktioner:

Mått: 144 x 70,1 x 52 cm.

Justerbar dagbädd med ryggstöd

Färger : lackerad ek

Fleksibel og funktionel daybed med ryglæn

Med den här dagbädden för inomhusbruk får du en flexibel och praktisk möbel som kan anpassas efter dina önskemål och behov. Du kan till exempel ta bort ryggstödet och utöka ditt sitt- eller liggutrymme.

Om du behöver ett ryggstöd är det bara att sätta på det för att få optimalt stöd och avlastning för ryggen. Det är perfekt om du vill sitta och koppla av eller läsa en bok. Den här dagbädden är designad av Mathias Weber och passar bra i vardagsrummet, hallen eller vid matbordet. Tack vare det nordiska utseendet passar den särskilt bra i stilmedvetna skandinaviska hem.

Vacker bambu dagbädd för trädgården eller terrassen

Funktioner:

Mått: 220 x 74 x 33 cm.

Dagbädd för utomhusbruk i trädgården eller på uteplatsen

Färger: Bamboo

Smuk daybed i bambus til haven eller terrassen

Med den här dagbädden för utomhusbruk får du en optimal viloplats i din trädgård eller på din terrass.

Du kommer att sitta och ligga mycket bekvämt i den här dagbädden, som är utrustad med ett justerbart ryggstöd. På så sätt kan du anpassa den till hur du vill använda den.

Den här dagbädden är tillverkad av bambu och har många fina detaljer. Om du vill sitta eller ligga lite mjukare kan du köpa en kudde och lägga den ovanpå.

Snygg dagbädd i svart läder

Funktioner:

Mått: 200 x 87 x 37 cm.

Modern dagbädd med avtagbar kudde

Färger: svart läder

Stilren daybed i sort læder

För en modern och enkel inredning kan du välja den här eleganta och snygga dagbädden i svart läder med vackra träben.

Den här dagbädden är perfekt som en extra möbel i ditt hem om du vill skapa en mysig hörna eller behöver en modern säng för dina gäster.

Du får också en avtagbar kudde som du kan flytta runt som du vill. På så sätt kan du alltid sitta eller ligga bekvämt.

Milan dagbädd – Fuhrhome

Funktioner:

Mått: 200 x 80 x 36 cm.

Bekväm dagbädd

Färger: Cognac (äkta läder)

Milan Daybed Fuhrhome

Behöver du en dagbädd inomhus i vardagsrummet, hallen eller gästrummet? Då kan Milan dagbädd från Fuhrhome vara precis den möbel du behöver i ditt hem.

Den här dagbädden är tillverkad i ett vackert cognacfärgat äkta läder. De geometriska sömmarna ger möblerna en fin detalj, vilket gör dem ännu mer exklusiva att titta på.

Dessutom har Milan dagbädden ett vackert utseende med galvaniserade järnrör och hållbart läder

Retro dagbädd från House Nordic

Funktioner:

Mått: 196 x 77 x 38 cm.

Retro dagbädd med avtagbar kudde

Färger: Grått

Retro daybed fra House Nordic

Det är mycket populärt att dekorera hemmet med en retrolook. Om du letar efter en retro-dagbädd att lägga till i ditt hem är den här dagbädden från House Nordic det perfekta valet.

Här får du en dagbädd i en komplett och klassisk design i snyggt och enkelt grått tyg. Du kan använda den här dagbädden som en bekväm gästsäng eller som en extra sittplats i vardagsrummet. Om du behöver en extra möbel i hallen fungerar den också bra där.

Lasanta Daybed har också en avtagbar dyna som du kan flytta runt som du vill.

Vad är en dagbädd?

En dagbädd är en riktigt smart lösning, eftersom den är en blandning av en soffa och en säng. Dessutom kan en dagbädd dekoreras med vackra kuddar och filtar när du inte använder den. Detta är en fördel om du placerar din dagbädd i vardagsrummet.

Dagbäddar är vanligtvis lika breda som enkelsängar, så det finns gott om plats att både sitta och ligga på den. Det är därför helt upp till dig hur du vill använda din dagbädd.

De finns i många olika former och stilar, så det finns en möbel för varje hem. Vissa är mycket minimalistiska och naturliga, medan andra är mer traditionella. Om du vill ha en retro-dagbädd eller en utomhus-dagbädd är det också ett alternativ.

Mer retro för hemmet: gungstolen är tillbaka

Fördelar med en dagbädd

Dagbäddar är praktiska, mångsidiga och finns i många olika stilar – från rustika till moderna. Nedan kan du läsa mer om varför en dagbädd kan vara rätt val för ditt hem.

  • Extra sovplats: en dagbädd är perfekt i ett tonårsrum för vänner som stannar över. Den kan också placeras i ett gästrum så att du alltid har plats för övernattande gäster.
  • En liten lägenhet: Om du bor i en liten lägenhet där vardagsrummet också är sovrummet kan en dagbädd användas som soffa på dagen och säng på natten.
  • På ett kontor: På ett kontor kan en dagbädd fungera som en soffa om du behöver vila lite eller vill sitta och arbeta mer avslappnat.
  • Utomhusanvändning: Vissa dagbäddar kan användas utomhus i trädgården eller på terrassen. Med en dagbädd utomhus får du en viloplats där du antingen kan ligga i skuggan eller i solen.
  • Hall eller entré: en bänk är vanligtvis det mest använda alternativet i en hall eller entré. Men en dagbädd är ett vackert och charmigt tillägg till entrén till ditt hem.
  • Vid fönstret: En dagbädd vid fönstret är en idealisk plats för avkoppling, så att du kan njuta av solen utan att behöva gå ut. Samtidigt kan du sitta och njuta av utsikten.

Fördelen med en dagbädd för inomhusbruk och en dagbädd för utomhusbruk är att de är så praktiska att du kan använda dem i nästan vilket rum som helst i ditt hem. Den enda gränsen är din fantasi. Dessutom är det alltid ett plus att en dagbädd kan användas som en sittplats och som ett liggunderlag, beroende på vad du vill ha.

Guide för att köpa en dagbädd

Den största anledningen till att så många köper en dagbädd är dess funktionalitet. Eftersom dagbäddar finns i olika stilar, material och priser är det bra att tänka på vissa faktorer innan du bestämmer dig för vilken typ som är rätt för dig.

  • Var ska din dagbädd placeras? Det är stor skillnad mellan att placera en dagbädd inomhus och utomhus.
  • Hur kommer den att användas? Ska den användas som extrasäng i ett gästrum eller som en funktion i en hall?
  • Hur kommer din dagbädd att se ut? Se till att den passar in i den befintliga inredningen i ditt hem.
  • Vilket material ska den vara tillverkad av? Vissa material lämpar sig bättre för att ligga på, medan andra fungerar bra om du behöver sitta ner.

Eftersom det finns dagbäddar i olika kvalitetsnivåer och prisklasser är det en bra idé att alltid välja den bästa kvalitet som du har råd med. Om du väljer en högkvalitativ dagbädd håller den vanligtvis i flera år, snarare än om du väljer en modell av lägre kvalitet.

Senast uppdaterad juni 13, 2023 av Simone Lundmark