Test av äggkokare: välj den bästa äggkokaren

Här på Magasinethem.se har vi hittat marknadens 8 bästa äggkokare i vårt stora äggkokartest. Det finns både äggkokare för små och stora familjer, äggkokare med och utan automatisk avstängning samt äggkokare med möjlighet att tillaga ägg på andra sätt än genom kokning. Läs vårt stora test, se testvinnaren, välj den äggkokare som passar bäst för dina behov och ta reda på varför du ska äta ägg överhuvudtaget.

Vad är en äggkokare?

De flesta känner till hur man kokar ägg i en kastrull, men de vet också att man måste hålla ett vakande öga på äggen under tillagningen för att få ett perfekt kokt ägg – och ofta går det ändå fel och ägget blir antingen hårdare eller mjukare än man ville. Tillagningstiden beror också på äggets storlek, mängden vatten och storleken på pannan, så även om det kan verka enkelt att tillaga ett ägg till perfektion är det långt ifrån det.

Å andra sidan blir det en mycket enkel uppgift om du använder en äggkokare. En äggkokare är en smart liten köksapparat som du lägger äggen i och tillsätter vatten – sedan gör den resten av arbetet åt dig. Vanligtvis kan du välja om äggen ska vara hårdkokta, panerade eller mjukkokta, och en del av äggkokarna på marknaden har flera ytterligare funktioner, t.ex. möjligheten att spegla eller portionsbeställa ägg.

Äggkokaren finns i olika storlekar med olika prestanda (effekt). Vissa äggkokare rymmer 2 ägg, medan andra rymmer upp till 8 ägg. Tillagningstiden för varje äggkokare beror på effekten i förhållande till antalet ägg som ska tillagas.

Hur fungerar en äggkokare?

Det finns många mysterier kring hur en äggkokare fungerar. Eftersom vi är vana vid att koka ägg i vatten i en kastrull kan det verka ologiskt att ägg inte täcks av vatten i en äggkokare. En del människor tror att äggen roterar i äggkokaren, men det är sällan fallet i praktiken.

Äggen kondenseras faktiskt. Äggkokaren är en liten sluten behållare. Detta innebär att vattnet avdunstar när det kokar, men eftersom det inte kan ”fly” från äggkokaren kondenserar det och rinner över äggen.

En vanlig äggkokare stängs av när allt vatten har avdunstat. Detta beror på att värmaren blir varmare än de 100 grader som vattnet kokar vid eftersom det inte finns mer vatten kvar, och en termostat garanterar därför att den stängs av. Det är också därför som mängden vatten beror på mängden ägg och den önskade tillagningen. Hårtkokta ägg kräver vanligtvis mindre vatten än mjukkokta ägg.

Hur använder du en äggkokare?

Vill du ha ett perfekt tillagat ägg till frukost eller lunch – varje gång? Då behöver du en äggkokare.

Vanligtvis fungerar äggkokaren så att du lägger äggen i en medföljande äggbricka i äggkokaren. Vissa äggkokare kräver en viss mängd vatten beroende på antalet ägg och önskad tillagning, medan andra styr mängden vatten som tillsätts och du väljer sedan hur du vill att äggen ska tillagas (hårdkokta, panerade eller mjukkokta). Sedan sätter du på maskinen och väntar. De flesta äggkokare ger ett pip eller en annan signal när äggen är klara. Vissa äggkokare stängs också av av sig själva, medan andra måste stängas av manuellt.

De flesta äggkokare har en avtagbar äggbricka som kan diskas i diskmaskinen eller sköljas under rinnande vatten, medan vissa äggbrickor inte kan tas bort och därför bara behöver torkas av med en fuktig trasa.

Vissa äggkokare måste tömmas på vatten efter användning, medan andra inte behöver det. Generellt rekommenderas en äggkokare med integrerad vattenbehållare och automatisk avstängning, så att du inte behöver oroa dig för att äggen ska ta slut när du inte är i närheten och att maskinen ska lukta bränt. Tack vare den automatiska avstängningen behöver du inte heller vara i närheten när äggen är på väg att bli färdiga.

Vilken äggkokare ska jag välja?

Det finns ett stort antal äggkokare på marknaden, så det gäller att tänka på dina behov innan du köper. Du bör tänka på följande när du köper en äggkokare:

 • Hur många ägg behöver du för att tillaga?
 • Måste du ta hänsyn till utrymmet i köket?
 • Måste äggkokaren ha särskilda funktioner?
 • Har du en budget?

Äggkokare finns vanligtvis med en kapacitet på mellan 2 och 8 ägg. Tumregeln är att ju fler ägg, desto längre tillagningstid. Dessutom tar en större äggkokare mer plats i köket. Det är alltså ingen idé att köpa en större äggkokare än du egentligen behöver. Om du är den enda som äter ägg i familjen kan du nöja dig med en liten äggkokare som rymmer 2-3 ägg, men om du har en stor familj eller ofta har gäster till frukost eller lunch är en stor äggkokare som rymmer 6-8 ägg ett bättre val.

Samtidigt måste du tänka på storleken på äggkokaren. Om du har gott om utrymme i köket är detta naturligtvis inget problem, men om äggkokaren antingen ska stå på första hyllan eller om den får plats i ett litet kök bör du leta efter äggkokare i mindre storlekar.

Äggkokare – som alla köksmaskiner – har olika funktioner. Vissa kan helt enkelt koka ett ägg baserat på mängden vatten som tillsätts, medan andra äggkokare låter dig manuellt ange om du vill ha ägget hårdkokta, mjukkokta eller panerade. Vissa äggkokare stängs av automatiskt när äggen är färdiga, medan andra låter och måste stängas av manuellt. Förutom att koka kan vissa äggkokare också portions- eller spegla ägg – eller till och med användas för annan matberedning.

En sista, men kanske viktig, faktor när du väljer äggkokare är priset. Äggkokare kostar flera hundra dollar i pris, men i grund och botten gör de samma sak: de kokar ett ägg. Vissa äggkokare är dyrare eftersom de är från en välrenommerad tillverkare, men både kapacitet och andra funktioner spelar vanligtvis in i priset. De flesta äggkokare kostar mellan 200 och 400 euro.

Test av äggkokare: se de 8 bästa äggkokarna

Att koka ett ägg i en gryta kan verka snabbt och enkelt till en början, men det är långt ifrån alltid lyckat att få ägget hårt, mjukt eller panerat enligt dina önskemål. Detta beror på att tillagningstiden inte bara beror på tiden, utan också och framför allt på vattentemperaturen, som i sin tur beror på både spis och kastrull. Det behöver du inte oroa dig för med en äggkokare, som tillagar ägget på samma sätt varje gång, och du kan vanligtvis ställa in äggkokaren så att ägget tillagas exakt så som du vill ha det

Se de 8 bästa äggkokarna på marknaden i vårt äggkokartest här

1: STEBA EK5

FUNKTIONER

 • Mått: H: 15 cm, B: 19 cm, D: 17 cm
 • Effekt: 400 watt
 • Kapacitet: 8 ägg
 • Material: rostfritt stål

Övriga egenskaper: kopp för 2 pocherade ägg

Steba EK5 Æggekoger test

Här får du en äggkokare för den stora familjen eller för mysiga familjesammankomster. STEBA EK5 äggkokaren rymmer upp till 8 ägg. Äggkokaren är tillverkad av rostfritt stål med ett genomskinligt plastlock, så att du kan hålla ett öga på äggen under tillagningen. Materialet bidrar också till en lång hållbarhet, så med den här äggkokaren behöver du inte oroa dig för att laga ägg i flera år framöver.

Det är enkelt att använda STEBA EK5 eftersom du helt enkelt väljer mellan tre olika tillagningsinställningar(mjukkokta, mjukkokta eller hårdkokta).

Äggbrickor ingår i äggkokaren. Det är också möjligt att använda STEBA EK5 för att göra ägg, eftersom det finns en särskild kopp för detta.

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Utrymme för 8 ägg
 • Kan göra både kokta och kokta ägg

Nackdelar

 • Begränsat antal funktioner

2: Caso E7

FUNKTIONER

 • Mått: H: 14 cm, B: 18 cm, D: 18 cm
 • Effekt: 350 watt
 • Kapacitet: 7 ägg
 • Material: rostfritt stål

Andra funktioner: har 13 steg för inställningar

Caso E7 æggekoger

Här är en smart äggkokare med många funktioner från den välkända tillverkaren Caso, som tillverkar några av de bästa köksmaskinerna när det gäller kvalitet. Om du gillar snygg och enkel design kommer Caso E7 äggkokare att passa perfekt i ditt kök. Äggkokaren är tillverkad av rostfritt stål med ett genomskinligt plastlock som gör att du kan hålla ett öga på äggen under tillagningen.

Caso E7 har inte bara en snygg design, utan även en funktionell del. Ytan är non-stick, så det finns inga problem med att äggen fastnar, och det är enkelt och okomplicerat att ställa in äggen till exakt den tillagning som du föredrar. Du får till och med en hög och tydlig signal när äggen är klara.

För att undvika att äggen spricker under tillagningen medföljer en smart liten äggprickare som du kan använda för att sticka ett litet hål i äggen före tillagningen, vilket förhindrar att äggen går sönder.

Fördelar

 • Snygg design
 • Utrymme för 7 ägg
 • Äggprickare medföljer

Nackdelar

 • Begränsat antal funktioner

3: Caso E9

FUNKTIONER

 • Mått: H: 16,5 cm, B: 18,5 cm, D: 18 cm
 • Effekt: 400 watt
 • Kapacitet: 8 ägg
 • Material: rostfritt stål

Övriga egenskaper: levereras med 2 plastbrickor för pocherade ägg

Caso E9 æggekoger

Här är en annan äggkokare från berömda Caso. Den här modellen har plats för upp till 8 ägg, och återigen får du en klassisk och snygg design i rostfritt stål och genomskinligt plastlock. Den här modellen är fyrkantig, medan E7 är rund

En av de särskilt smarta sakerna med äggkokaren är dess avstängningsfunktion om vattnet tar slut. Det gör att du slipper en bränd lukt. Caso E9 ger en signal när äggen är klara, men du kan också enkelt hålla ett öga på äggen medan de kokar genom plastlocket. En äggbricka ingår, som enkelt kan tas bort och tvättas efter tillagningen.

Fördelar

 • Snygg design
 • Håller upp till 8 ägg
 • Mycket enkel användning

Nackdelar

 • Det färdiga larmet är inte särskilt högt

4: Profi Cook PC-EK 1139

FUNKTIONER

 • Mått: H: 18,5 cm, B: 22,5 cm, D: 13 cm
 • Effekt: 400 watt
 • Kapacitet: 8 ägg
 • Material: rostfritt stål

Övriga egenskaper: 3 omelettelement ingår

Profi Cook PC-EK 1139

Den här äggkokaren från Profi Cook är ett prisvärt val för många människor. Äggkokaren kan tillaga upp till 8 ägg samtidigt, och den levereras med en insats för att göra 3 omeletter åt gången. Själva designen är av rostfritt stål med ett genomskinligt lock av tritanplast.

Användningen är enkel och Profi Cook PC-EK 1139 ger en signal när äggen är kokta. Du kan välja mellan hårdkokta, mjukkokta eller leende. En äggprickare ingår också, så att du kan ge äggen en liten prick före tillagning för att förhindra att skalet spricker under tillagningen.

Fördelar

 • Omelettinsatser ingår
 • Utrymme för 8 ägg
 • Äggpiratör ingår
 • Lågt pris

Nackdelar

 • Liten design

5: Profi Cook EK 1124

FUNKTIONER

 • Mått: H: 14 cm, B: 18 cm, D: 7 cm
 • Effekt: 300 watt
 • Kapacitet: 3 ägg
 • Material: rostfritt stål

Övriga egenskaper: Inkl. äggpiratör

Profi Cook EK 1124

Smart liten äggkokare för den mindre familjen med möjlighet att koka upp till 3 ägg samtidigt. Precis som med andra Profi Cook-produkter får du en enkel design i rostfritt stål med genomskinligt lock i tritanplast.

Äggkokaren är en billig och enkel lösning med få tillagningsalternativ och en signal när äggen är kokta. Den levereras med lättstädade äggbrickor och en äggprickare för att pricka äggen före tillagning, så att du minskar risken för spruckna ägg under tillagningen.

Fördelar

 • Platsbesparande
 • Enkel att använda
 • Låg kostnad

Nackdelar

 • Det går inte att tillaga mer än 3 ägg

6: WMF Coup äggkokare

FUNKTIONER

 • Mått: H: 13,2 cm, B: 19,8 cm, D: 7,1 cm
 • Effekt: 250 watt
 • Kapacitet: 1-2 ägg
 • Material: rostfritt stål

Övriga egenskaper: integrerad vattendispenser

WMF Coup Æggekoger

Är du ensam eller den enda i familjen som äter kokta ägg på morgonen? Då är den här lilla äggkokaren lysande. Den rymmer 1-2 ägg och designen är snygg och platsbesparande. Den är också bra att ta med sig i husvagnen eller stugan. Äggkokaren är tillverkad av rostfritt stål med ett genomskinligt lock av tritanplast så att du kan hålla ett öga på äggen medan de kokar.

WMF Coup äggkokare är mycket användarvänlig, eftersom du helt enkelt sätter på och stänger av den genom att trycka på en knapp, och maskinen ger en tydlig signal när äggen är klara. Dessutom finns det en integrerad vattendispenser, så du behöver inte oroa dig för att äggen ska ta slut på vatten under tillagningen.

Fördelar

 • Smart för resor eller den lilla familjen
 • Mycket användarvänlig
 • Snygg design

Nackdelar

 • Låg effekt (något längre tillagningstid)
 • Högt pris

7: Cloer 6020

FUNKTIONER

 • Mått: H: 13 cm, B: 23 cm, D: 6,5 cm
 • Effekt: 300 watt
 • Kapacitet: 3 ägg
 • Material: plast

Övriga egenskaper: kopp för 2 pocherade ägg

Cloer æggekoger 3

Läcker liten äggkokare från tyska Cloer i en fin vit eller svart design som passar bra in i den typiska skandinaviska inredningen. Äggkokaren är tillverkad av vit eller svart plast med ett genomskinligt plastlock och rymmer 3 ägg

Cloers äggkokare är mycket användarvänlig. Du sätter bara på maskinen, som kokar äggen och ger en signal när de är klara. Det är också lätt att rengöra, eftersom det inte krävs något annat än att torka av med en vridbar trasa när det behövs.

Fördelar

 • Mycket användarvänlig
 • Bra för den lilla familjen
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Endast alternativet med kokt ägg

8: Steba EK 3 Plus

FUNKTIONER

 • Mått: H: 15,5 cm, B: 23 cm, D: 11,5 cm
 • Effekt: 350 watt
 • Kapacitet: 6 ägg
 • Material: rostfritt stål

Övriga egenskaper: Inkl. bricka och ägghylla

Steba Æggekoger EK 3 plus

En äggkokare har vanligtvis en huvudfunktion, nämligen att koka ägg. I vissa fall kan du också antingen portik eller spegla ägg, men sällan mer än så. Med Steba EK 3 Plus äggkokare får du dock många olika alternativ i en och samma köksmaskin; du kan koka ägg, spegla ägg, göra ägggröt, göra äggnudlar och ånga eller steka mat. Det här är en smart allround äggkokare som kan lite av varje och som troligen kommer att användas betydligt mer än en vanlig äggkokare.

Äggkokaren (eller köksmaskinen) är tillverkad av rostfritt stål med ett genomskinligt plastlock. Den har en på/av-knapp och piper när äggen är klara.

Fördelar

 • Många funktioner utöver att koka ägg
 • Mycket prisvärd
 • Smart design

Nackdelar

 • Fyller upp lite mer än en genomsnittlig äggkokare

Testvinnare av äggkokare: bästa äggkokare 2020

Den bästa äggkokaren i vårt äggkokartest 2020 är nummer 8 i testet: Steba Egg Cooker EK3 Plus. Detta är en äggkokare med kapacitet för 6 ägg i en attraktiv design. En äggkokare är vanligtvis en produkt med en enda funktion, så den kan snabbt ta mycket plats i köket jämfört med sin funktion om du bara äter kokta ägg regelbundet. Den smarta Steba EK3 Plus är mycket mer av en multiprodukt och låter dig också göra äggröra och portionsägg, och den kan användas för att både steka och ånga mat i raclette-stil.

Genom att välja Steba EK3 Plus äggkokare får du alltså en äggkokare med många extra funktioner, och du kommer knappast att tycka att det är en köksapparat som tar för mycket plats i förhållande till sin funktion. Å andra sidan kommer du säkert att använda den minst flera gånger i veckan, oavsett om du bara gör ett snabbt ägg till lunch eller kokar ägg till hela familjen på söndagsmorgonen.

Steba EK3 Plus är inte bara en smart multifunktionell köksmaskin, utan också mycket prisvärd. En vanlig äggkokare kostar cirka 399 danska kronor, medan vår testvinnare har ett rekommenderat försäljningspris på endast 239 danska kronor. – och är ofta ännu billigare på rea.

Detta leder också till slutsatsen att pris och kvalitet inte alltid går hand i hand. Du kan enkelt köpa en billig äggkokare och få mycket för pengarna.

Varför inte koka ägg i en kastrull med vatten?

Kanske har du alltid kokat ägg i en kastrull med vatten, kanske gjorde din mamma detsamma. Därför kan det verka ologiskt att investera i en köksmaskin för detta ändamål när du ändå har en kastrull i köksskåpet. Det finns dock många goda skäl att köpa en äggkokare. Först och främst är du garanterad perfekt tillagade ägg – varje gång.

En gryta med vatten måste fyllas med rätt mängd vatten för antalet och storleken på äggen. Annars riskerar du att äggen får för mycket eller för lite. Många kokar ägg på gefühlen – med ett resultat då. Ibland är äggen perfekt tillagade, ibland inte alls som önskat.

Mer för köket: de bästa induktionshällarna

Med en äggkokare behöver du inte hålla ett öga på grytan och ta god tid på dig. Du behöver inte heller tänka på förhållandet mellan ägg och vatten. Dels kommer den med en smart mätkopp som talar om exakt hur mycket vatten till äggförhållandet. De flesta äggkokare levereras dessutom med en äggprickare som du kan använda för att sticka ett litet hål i äggen innan de tillagas. Detta förhindrar att äggen spricker när de tillagas. I princip kan du också använda det här knepet när du kokar ägg i en kastrull, men då måste du investera i en separat ägg pocherare.

I en kastrull med vatten måste du hålla koll på koktiden beroende på hur du vill att äggen ska tillagas. Med en äggkokare är det bara att tillsätta den angivna mängden vatten eller ställa in äggkokaren enligt hur du vill att äggen ska tillagas, beroende på modell. Vissa äggkokare fylls med vatten enligt mätvärdena och låter eller stängs av när vattnet är slut och äggen är kokta. Andra äggkokare kan ställas in manuellt för att tillaga äggen hårdkokta, mjukkokta eller panerade, och sedan signalerar de eller stängs av när den önskade tillagningen är uppnådd.

Material för äggkokare: Vilket är bäst?

När du väljer en äggkokare bör du också titta på materialet som den är tillverkad av. Här måste du tänka på design, men också på funktion och hållbarhet. Som utgångspunkt är det mest hållbara valet en äggkokare i rostfritt stål. Den kommer att hålla sig snygg och behöver bara rengöras med en fuktig trasa om den blir dammig eller smutsig av att stå i köket.

De allra flesta äggkokare har en genomskinlig topp så att du kan hålla ett öga på äggen medan de kokar. De flesta toppar är gjorda av genomskinlig plast, medan några få är gjorda av glas. Här bör du tänka på att plast i allmänhet tål mer än glas, så – särskilt om det finns barn i huset – är en äggkokare i rostfritt stål med ett genomskinligt plastlock att föredra.

Alla äggkokare har en medföljande äggbricka som äggen placeras i inuti äggkokaren. Vissa äggbrickor kan endast rengöras med en fuktig trasa, medan andra kan tas bort och diskas i diskmaskinen. Det sistnämnda är helt klart enklast och mest hygieniskt.

Varför du bör äta ägg till frukost

De flesta vet att frukosten kallas ”dagens viktigaste måltid”. Det beror på att det är dagens första måltid som lägger grunden för dagen och ger kroppen energi för dagen.

Och det finns många goda skäl till varför ett eller två kokta ägg bör ingå i frukosten. Det visar sig att proteinsammansättningen i äggvita i synnerhet stimulerar dina celler att frigöra orexin till hjärnan. Orexin är ett ämne som hjälper dig att känna dig energisk och fräsch.

Kort sagt, om du äter ägg till frukost får du redan från början av dagen en energiboost som påverkar resten av dagen.

Men det finns många andra skäl att äta ägg varje dag, oavsett om det är till frukost, lunch eller middag. Ägg innehåller bland annat en god dos järn, som hjälper kroppen att producera röda blodkroppar, som i sin tur hjälper till att transportera syre runt i kroppen.

Dessutom innehåller ägg som sagt bra proteiner (och fettsyror), samtidigt som de varken innehåller socker eller kolhydrater. Detta är alltså ett livsmedel som kan ge dig en långvarig mättnadskänsla på ett hälsosamt och näringsrikt sätt.

De flesta vet att D-vitamin kommer från solen. Men ägg är faktiskt ett av de enda livsmedel som är rika på D-vitamin. D-vitamin är viktigt både för att du ska känna dig fräsch och energisk, men också för att du bättre ska kunna ta upp kalcium från maten.

Särskilt äggulan innehåller antioxidanter (lutein, selen, karotenoider och E-vitamin) som stärker ditt immunförsvar.

Hur många ägg kan jag äta per dag?

Ägg innehåller mycket protein, vilket naturligtvis är bra, men samtidigt bör du inte heller överdriva ditt dagliga äggintag. Därför bör du i genomsnitt bara äta ett ägg per dag. Det betyder inte att du inte kan njuta av två stekta ägg till lunch eller två mjukkokta ägg på morgonen, så länge det inte är varje dag.

Det är en myt att ägg är dåligt för kolesterolet. Tidigare trodde man att äggens höga kolesterolhalt kunde påverka kroppens kolesterolnivåer, men all forskning är nu överens om att kolesterolhalten i livsmedel inte har någon effekt på kroppens kolesterolnivåer, eftersom kroppen själv ansvarar för att producera (och reglera) kolesterol.

Vad är skillnaden mellan äggröra, burägg och ekologiska ägg?

I snabbköpet kan du vanligtvis välja mellan äggröra, ägg från burhöns och ekologiska ägg. Priset avslöjar vanligtvis vilka som är bäst och sämst för djurens välfärd. Burägg är billigast, följt av äggröra och dyrast är ekologiska ägg (exklusive specialerbjudanden).

Burägg är självklart ägg från höns i burar. Vanligtvis mycket små burar där hönorna knappt kan röra sig. Hönorna är vanligtvis mer eller mindre avklädda från fjädrar. De plockar antingen sig själva eller varandra – av stress och tristess. Kycklingarna får inte vistas utomhus eller i närheten av naturligt foder, och de dör oftast för tidigt. Den enda fördelen med burägg är att priset är lågt.

Skrapaägg kommer från hönor som går fritt i stora inhägnader. Detta är naturligtvis betydligt bättre än att ha höns i burar, men dessa är vanligtvis inbyggda i skjul, så skraphöns har gott om utrymme men kommer inte ut.

Ekologiska ägg kommer från ekologiska höns som har gott om utrymme både inomhus och utomhus, och som också får ekologiskt foder och föds upp på ekologiska åkrar.

De flesta människor kommer att kunna känna en tydlig skillnad mellan ett ägg från burägg och ett ekologiskt ägg, och gulan i ett ekologiskt ägg kommer att ha en mycket starkare färg (på grund av intaget av gräs och andra gröna växter) än gulan i ett ägg från burägg.

Med ägg får du vad du betalar för. Ekologiska ägg kostar mer eftersom det kostar mer för bonden att ha ekologiska höns som mår bra. Men priset är värt det, både för djurens välbefinnande och för smaken.

Hur länge kan ägg hålla sig färska?

Om du köper ägg från din lokala bonde kan det vara svårt att säga hur länge de håller sig. Äggen kanske inte ens är i kylskåpet. I danska stormarknader förvaras ägg i kylskåp på grund av dansk lagstiftning, och ägg håller sig vanligtvis fräschare längre i kylskåpet. I Danmark kan ägg säljas i upp till 20 dagar från förpackningsdatumet, men vanligtvis kan de hålla sig färska flera dagar längre än så.

Läs också: kaffemaskin med kvarn test

Du kan snabbt och enkelt kontrollera om dina ägg fortfarande är färska. Lägg ägget i ett glas vatten. Om ägget snabbt sjunker till botten är det fortfarande färskt. Om den flyter ska du kasta den.

Hur länge håller kokta ägg?

Även om du har en äggkokare behöver du inte koka ägg varje dag (om du inte föredrar dem varma). Faktum är att kokta ägg kan hålla sig färska i flera dagar i kylskåpet – upp till en vecka om de inte skalas

Men om du har skalat ett eller två ägg för mycket behöver du inte kasta dem. De kan faktiskt hålla sig i några dagar i kylskåpet. Du bör dock förvara de skalade äggen i en separat behållare, eftersom de annars kan absorbera lukter från andra livsmedel och utveckla en mer eller mindre önskvärd bismak.

Om du har mycket kokta ägg över kan du också välja att använda dem i matlagningen i stället för att slänga dem. Prova att lägga till kokta ägg i en curryrätt eller skär dem i tärningar och använd dem i en hemlagad äggsallad.

Detta test av äggkokare har inte utförts av oss i praktiken, där vi har köpt och testat olika äggkokare. Testet bygger på befintliga tester, recensioner och produktbeskrivningar.

Senast uppdaterad juni 15, 2023 av Simone Lundmark