SodaStream flaska • 5 bra flaskor för kalla bubblor

Visa inlägg

SodaStream-flaskor – vårt bästa val

Flest SodaStream-flaskor för pengarna: SodaStream Trio Pack

Med SodaStream Trio Pack får du tre SodaStream-flaskor i ett paket. Du får tre flaskor i olika färger – svart, vit och grå – så det finns något för alla. Flaskorna är tillverkade av PET-plast och varje flaska har en kapacitet på 1 liter.

Bästa SodaStream-flaska för Wassermaxx: SodaStream Wassermaxx

Om du har en SodaStream Wassermaxx-maskin bör du kanske investera i detta flaskpaket. Här får du två SodaStream-flaskor med en kapacitet på en liter vardera. Flaskorna är tillverkade av PET-plast och har en strömlinjeformad design.

De bästa allroundflaskorna från SodaStream: SodaStream Duo Fuse

Dessa SodaStream-flaskor passar till alla SodaStream-maskiner utom Crystal och Penguin. Du får två flaskor som är lätta att rengöra och har en kapacitet på 0,5 liter. De är perfekta att ta med sig när du går ut genom dörren.

SodaStream-flaskorna har ett utgångsdatum

En SodaStream-flaska är speciellt tillverkad för att klara trycket som den utsätts för när den är kolsyrad. Det är därför som SodaStream-flaskan har ett utgångsdatum, eftersom plast är ett levande material som hårdnar med tiden.

När plasten blir för hård kan den inte längre expandera och därför har SodaStream-flaskan ett utgångsdatum. När datumet har gått ut kan du inte längre använda SodaStream-flaskan i din läskedrycksmaskin eftersom flaskan kan spricka vid för högt tryck.

Det är därför du måste köpa nya flaskor till din SodaStream regelbundet. Det finns flera olika alternativ när det gäller att köpa nya SodaStream-flaskor. Nedan följer en översikt över dina alternativ.

SodaStream Trio Pack

FUNKTIONER

 • Antal flaskor: 3 st.
 • Kapacitet: 1 liter
 • Varumärke: SodaStream
 • Material: PET (plast)
 • Färg: Grå, svart och vit

Om du har en stor förbrukning kan du spara pengar genom att köpa flera flaskor på en gång. SodaStream Trio Pack innehåller tre stycken – en grå, en svart och en vit. Dessa SodaStream-flaskor är utformade för att klara trycket från kolsyra, eftersom plasten expanderar när vattnet tillsätts med bubbel.

Flaskorna har en kapacitet på 1 liter och det rekommenderas att du byter ut dem vart tredje år. Vid denna tidpunkt har flaskorna hårdnat till den grad att de inte längre kan expandera, vilket gör dem osäkra att använda.

SodaStream Wassermaxx

FUNKTIONER

 • Antal: 2 st.
 • Kapacitet: 2 x 1 liter
 • Produktserie: Wassermaxx
 • Material: PET (plast)
 • Färg: Transparent, svart

Wassermaxx är en originell uppsättning flaskor från SodaStream. De är kompatibla med Wassermaxx-maskinen från SodaStream och kan därför användas uteslutande för denna läskedrycksmaskin.

Här får du två uppsättningar SodaStream-flaskor med en kapacitet på en liter vardera. Du kan antingen köpa dessa SodaStream-flaskor när dina nuvarande flaskor har gått ut, eller så kan du köpa fler så att du aldrig får slut på kalla bubblor.

Flaskpaketet är tillverkat av PET och de är dessutom BPA-fria. Det finns alltså inga skadliga kemikalier i flaskorna. De är lätta att sätta i maskinen och de är också lätta att rengöra eftersom de tål diskmaskin.

SodaStream Duo Fuse

FUNKTIONER

 • Antal: 2 st.
 • Kapacitet: 2 x 0,5 liter
 • Material: PET (plast)
 • Färg: Transparent

Detta flaskpaket från SodaStream består av två Duo Fuse-flaskor. Varje flaska har en kapacitet på 0,5 liter och passar alla SodaStream läskedrycksmaskiner. De fungerar perfekt som en extra uppsättning om den nuvarande inte räcker till.

Duo Fuse-flaskorna har en mindre kapacitet, vilket gör dem idealiska att ta med sig på resande fot – till exempel när du äter en lunch i det fria eller bara behöver ett uppfriskande mousserande vatten på språng.

SodaStream Min enda flaska

FUNKTIONER

 • Antal flaskor: 1 st.
 • Diskmaskinsäker: ja
 • Färg: Svart
 • Kapacitet: 0,5 l.
 • Material: BPA-fri plast
 • Produktserie: Min enda flaska

Med den här dricksflaskan för SodaStream får du en praktisk flaska som du kan skruva fast direkt på din SodaStream-maskin och sedan fylla på mousserande mousserande vatten eller läsk. Locket stängs tätt, så att bubblorna bevaras länge.

My Only Bottle fungerar med alla SodaStream-maskiner utom Crystal och Penguin. Om du har en av dessa modeller måste du köpa en flaska som passar dem. My Only Bottle är tillverkad av BPA-fri plast och klarar många användningsområden.

Du kan sätta flaskan i diskmaskinen om du inte vill rengöra den för hand. Flaskan är tillverkad i en enkel och elegant design med en svart plastbotten och ett metalllock. Du kan köpa flera flaskor åt gången om du har ett stort behov.

SodaStream Metal Pet

FUNKTIONER

 • Antal flaskor: 1 st.
 • Färg: Stål
 • Kapacitet: 1 liter
 • Varumärke: SodaStream
 • Material: BPA-fri plast

Den här flaskan kan användas till alla SodaStream-maskiner och har en kapacitet på en liter. Det här är en återanvändbar flaska i PET-fri plast med lock och bas i rostfritt stål. Flaskan är diskmaskinssäker och lätt att rengöra.

Metal Pet är det självklara valet om du vill ha en flaska till din SodaStream-maskin som är hållbar och har en stor kapacitet. Flaskan har en strömlinjeformad design, vilket är praktiskt när du behöver få ut bubblande mousserande vatten eller läsk.

Undvik att få slut på SodaStream-flaskorna

Om du alltid vill kunna släcka din törst med mousserande vatten eller läsk bör du investera i flera SodaStream-flaskor. Detta är en bra idé om du ofta har flaskorna med dig på resan eller om ni är flera i hushållet som använder dem.

Du kan köpa många olika SodaStream-flaskor, och ditt val bör främst bero på vilken modell du har. Vissa SodaStream-flaskor passar alla modeller, medan andra bara fungerar med vissa modeller.

Börja därför med att kontrollera vilka flaskor som är kompatibla med just din modell. Om du har en Wassermaxx-modell ska du välja en typ av flaska, medan du om du har en Crystal- eller Penguin-modell ska välja andra SodaStream-flaskor.

SodaStream-flaskorna har en hållbarhetstid

Få människor vet om det, men SodaStream-flaskorna har ett utgångsdatum. Detta beror på att flaskorna blir hårdare med tiden och inte längre kan expandera. När bubbel läggs till i flaskan via patroner för kolsyrat vattenflaskorna måste kunna expandera, annars riskerar de att spricka.

Du bör därför se till att byta ut flaskorna när utgångsdatumet har passerat. SodaStream-flaskorna kan i regel hålla i upp till tre år, så du bör byta ut dem efter det. I bipacksedeln som följer med ditt köp står det hur länge flaskan kan hålla.

Senast uppdaterad augusti 2, 2022 av Simone Lundmark