Amerikansk trädgårdsstol – Hitta 5 fantastiska trädgårdsstolar här

Våra bästa tips på amerikanska trädgårdsstolar

Bästa amerikanska solstol i svart: Coop American Deck Chair – Black

Med denna klassiska och tidlösa amerikanska solstol i svart färg kan du dekorera din uteplats eller trädgård på bästa sätt. Liggstolen har breda armstöd och en fotpall, så att du alltid kan vila utomhus.

Bästa amerikanska gungstol: Coop American gungstol – Nature

Den här vackra amerikanska gungstolen i naturligt akaciaträ är perfekt för trädgården eller uteplatsen om du vill ha en annorlunda trädgårdsstol. I den här stolen kan du sitta och gunga fram och tillbaka, så att du kan njuta av det goda vädret på bästa sätt.

Bästa amerikanska solstol i vitt: Hillerstorp Tennessee solstol med pall i vitt

Amerikanska trädgårdsstolar finns i flera färger. Här får du en snygg och elegant amerikansk solstol i vitt. Stolen har också en fotpall som du kan vila benen på när du känner för det.

5 vackra och eleganta amerikanska trädgårdsstolar

Numera kan du välja mellan ett hav av olika modeller av trädgårdsstolar. Om du är osäker på vad du ska välja kan du ta en närmare titt på amerikanska trädgårdsstolar

Coop American solstol – Svart

Funktioner:

Mått: 80 x 74 x 152 cm (h x b x l)

Färg: Svart

Material: akaciaträ

Om du letar efter snygga och bekväma amerikanska trädgårdsstolar kan du leta här. Här får du en äkta amerikansk solstol i svart färg, där du kan koppla av och njuta av din terrass eller trädgård.

Däckstolen är utrustad med breda armstöd och en fotpall, så att du kan sitta extra bekvämt och bra. Dessutom är den tillverkad av FSC-certifierat akaciaträ. Detta är din garanti för att träet kommer från hållbart förvaltade skogar.

Star solstol i teak

Funktioner:

Mått: 80 x 60 x 150 cm (h x b x l)

Färg: Naturlig färg

Material: teakträ

Om du letar efter en elegant och enkel amerikansk solstol kan den här modellen vara något för dig. Du kan åtminstone vara säker på att du kan sitta precis som du vill.

Den här trädgårdsstolen med fotstöd har faktiskt en justerbar rygg med fyra lägen, så att du kan sitta på det mest bekväma sättet. Det gör det lättare för dig att njuta av det goda vädret när du sitter i trädgården eller på terrassen.

Liggstolen är utformad med ett klassiskt och tidlöst utseende. Dessutom är den tillverkad av teakträ, vilket gör den extremt hållbar och motståndskraftig mot väder och vind.

Coop American gungstol – Natur

Funktioner:

Mått: 95 x 72 x 84 cm (h x b x l)

Färg: Naturligt

Material: akaciaträ

Ibland kan en gungstol vara trevlig på terrassen eller i trädgården. På denna amerikanska gungstol kan du sitta i lugn och ro och gunga fram och tillbaka när du behöver slappna av en stund.

Den här trädgårdsstolen bjuder in dig till avkoppling utomhus tack vare de breda armstöden som gör att du kan sitta väldigt bekvämt. Gungstolen är designad i klassisk amerikansk stil och tillverkad av FSC-certifierat akaciaträ. Eftersom träet är FSC-märkt kan du vara säker på att det kommer från hållbart förvaltade skogar.

Hillerstorp Tennessee solstol med pall i vitt

Funktioner:

Mått: 94 x 71 x 90 cm (h x b x d)

Färg: Vit

Material: furu

Amerikanska trädgårdsstolar kan se ut på många olika sätt. I det här fallet är det en vit och elegant amerikansk solstol. Om du har den här på din uteplats kommer du aldrig att sakna en trevlig plats att sitta på.

Tennessee är namnet på den här vackra modellen från Hillerstop som har ett helt klassiskt utseende. Liggstolen är tillverkad av FSC-certifierad furu. Den har också en fotpall så att du kan hålla benen uppe när du behöver slappna av. Du får alltså en fantastisk trädgårdsstol med en fotpall där du alltid kan vila.

House Nordic Arrecife Teak solstol i teak – naturlig teak, med armstöd

Funktioner:

Mått: 80 x 150 cm (h x d)

Färg: Naturlig färg

Material: teakträ

Om du vill utrusta din trädgård eller terrass med amerikanska trädgårdsstolar bör du titta närmare på den här modellen. Här får du en solstol från House Nordic som är tillverkad av naturfärgat teakträ.

Dessutom är solstolen utrustad med underbara armstöd, och du kan också köpa en dyna till stolen om du vill sitta ännu bekvämare.

Om du ibland behöver få upp benen kan du också göra det med denna amerikanska solstol. Det är en riktig trädgårdsstol med fotstöd, så dina ben och fötter har gott om möjlighet att vila. Det är också värt att nämna att stolen är hopfällbar, så den är lätt att förvara när den inte används.

Varför du bör köpa amerikanska trädgårdsstolar till din trädgård eller uteplats

Det finns många goda skäl till varför du bör köpa amerikanska trädgårdsstolar till din trädgård eller uteplats. Läs vidare för att ta reda på alla fördelarna.

  • De är bekväma – Amerikanska trädgårdsstolar är extremt bekväma att sitta i. De är den perfekta vilstolen så att du alltid kan få en god natts sömn.
  • De går aldrig ur tiden – Om du väljer att köpa en amerikansk solstol är det en sak du inte behöver oroa dig för. Och det är naturligtvis att de aldrig går ur tiden. Amerikanska solstolar är inte begränsade till en enda stil. Tvärtom passar de till alla stilar. De har varit på modet länge – och det finns ingen anledning att tro att det kommer att förändras inom kort.
  • De är estetiskt tilltalande – om vi bara dömer efter utseendet är detta en smart och elegant trädgårdsstol. De är mycket estetiskt tilltalande och kommer att lysa upp i din trädgård eller på din uteplats.
  • De är mångsidiga – En annan viktig fördel med amerikanska trädgårdsstolar är att de finns i många olika stilar. Du kan även få dessa modeller i form av en trädgårdsstol med pall. Du kan alltså välja den modell som passar bäst för din utomhusmiljö.

Som du ser finns det många goda skäl till varför du bör investera i en eller flera amerikanska trädgårdsstolar. Om du vill ha en trädgårdsstol som du kommer att vara nöjd med i många år framöver är det självklart att välja en amerikansk solstol.

Se även: Coola trädgårdssoffor för uteplatsen

Var ska jag placera en amerikansk solstol?


Om du funderar på att köpa en amerikansk solstol kan du placera den på många olika ställen. I princip är det bara din fantasi som sätter gränser. Men letar du efter lite inspiration? Då har vi här några bra idéer om var du kan placera dem.

  • Uteplatsen – Bra sittplatser är ett måste på uteplatsen. Om du inte redan har en eller flera amerikanska trädgårdsstolar här, är det bäst att du skaffar dem. Det räcker med en eller två stolar om det inte finns så många i hushållet.
  • Runt en eldstad – Att sitta runt en eldstad med vänner och familj är bara mysigt. Och det är ännu mysigare om det finns fina stolar runt omkring. Här kan du enkelt placera dina amerikanska trädgårdsstolar om du vill.
  • Vid en pool – Är du en av de lyckliga som har en utomhuspool? Naturligtvis behöver du sittplatser och solstolar så att du kan njuta av solen på sommaren. En amerikansk solstol är det perfekta valet för just detta.
  • På en gräsmatta – Har du inte en uteplats, en eldstad eller en pool? Det är fortfarande möjligt att köpa en amerikansk solstol och få mycket glädje av den, eftersom den bara kan placeras på gräsmattan. Du kanske till exempel har en extra fin plats i din trädgård där du gärna sitter och kopplar av.
  • Vid en bäck eller sjö – I vissa trädgårdar finns det ett större eller mindre vattenelement i form av en bäck eller sjö. Detta kommer utan tvekan att vara en utmärkt plats att sitta och drömma sig bort när du har tid. Här kan du placera en amerikansk trädgårdsstol med en fotpall för att få den bästa sittupplevelsen.
  • I ett garage – Om du har ett garage där du ofta sitter och umgås med vänner eller bara jobbar en hel del kan du investera i en eller flera amerikanska trädgårdsstolar.

Relaterat: Gör dig redo för solen med dessa fantastiska solstolar

Senast uppdaterad juli 27, 2022 av Simone Lundmark