Smoothie mixer

Smoothie mixer test: Bästa smoothies varje gång

Våra bästa val

Bäst i test smoothieblender: Sage The Boss To Go

Upplev den överlägsna prestandan och kvaliteten hos Sage The Boss To Go – vår bäst i test smoothieblender som levererar perfekta, silkeslena smoothies varje gång!

Bästa funktionsspäckade smoothieblender: Wilfa BPF-1200S

Få ut mer av din smoothieupplevelse med Wilfa BPF-1200S – den mångsidiga och kraftfulla smoothieblendern som gör allt från att krossa is till att värma soppor!

Bästa bärbara smoothieblender: Blendjet 2 Portable

Ta med dig dina smoothies överallt med Blendjet 2 Portable – den ultimata bärbara blendern som kombinerar kompakt design och imponerande prestanda för smoothies på språng!

Om du älskar att njuta av en utsökt och näringsrik smoothie till frukost, efter träningen eller som ett hälsosamt mellanmål vet du hur viktigt det är att ha den perfekta blendern för jobbet.

I den här artikeln går vi igenom de bästa smoothieblenders på marknaden så att du kan hitta den som passar perfekt för dina behov och din budget. Vi har testat och utvärderat olika modeller och sammanställt våra rekommendationer så att du enkelt kan göra det bästa valet för dig.

Utöver våra rekommenderade produkter kommer vi också att presentera en köpguide som förklarar vad du ska tänka på när du köper en smoothieblender. Vi kommer att täcka viktiga aspekter som hastigheter, kapacitet, användarvänlighet och rengöring.

De 5 bästa smoothie mixers i 2024

Sage The Boss To Go

Sage The Boss To Go blender sticker ut med sin kompakta storlek, kraftfulla 880 Watt motor och unika Kinetix knivsystem. Den eleganta och robusta designen gör den till ett perfekt val för dem som vill ha en effektiv och utrymmesbesparande lösning för sitt kök.

Denna blender imponerar genom att kunna hantera även de tuffaste ingredienserna som hela nyponfrön, vilket resulterar i silkeslena smoothies varje gång. Med två 500 ml BPA-fria Tritan-glas som ingår kan du enkelt ta med dig din smoothie på språng.

Sage The Boss To Go är den perfekta reseblandaren eftersom den bara väger 3 kg och passar perfekt i mindre kök, fritidshus eller husvagnar. Rengöringen är enkel eftersom både knivbasen och glasen snabbt kan sköljas under rinnande vatten eller rengöras i diskmaskinen.

Som en extra bonus får du tillgång till Mads Bos e-bok Shortcut, fylld med läckra och inspirerande recept som är perfekta för den här mixern. Sage The Boss To Go är ett utmärkt val för dig som vill ha en kvalitetsblender som är enkel att använda, rengöra och förvara. Prova själv och upplev skillnaden!

Nutribullet Pro

Nutribullet Pro är en fantastisk smoothieblender som levererar både kraft och användarvänlighet, perfekt för dig som vill ha snabba och hälsosamma måltider utan krångel. Med sin motor på 900 watt kan Nutribullet Pro enkelt mixa frukt, grönsaker och nötter så att du får näringsrika smoothies på nolltid.

Den eleganta och moderna designen passar in i alla kök och är lätt att förvara. Nutribullet Pro levereras med flera BPA-fria plastmuggar i olika storlekar, så att du kan göra smoothies till hela familjen eller till dig själv och ta med dem på resan.

En av de största fördelarna med Nutribullet Pro är att den är så enkel att använda. Fyll bara koppen med dina ingredienser, skruva på locket med knivarna och du är redo att mixa. Efter användning kan alla delar enkelt rengöras under rinnande vatten eller i diskmaskinen.

Wilfa BPF-1200S

Wilfa Powerfuel Steel BPF-1200S är en imponerande blender med en kraftfull 1200 Watt motor och en hög hastighet på 22000 RPM, vilket gör att den kan ta itu med alla uppgifter i köket. Från krossad is och smoothies till soppor, såser, barnmat och nötsmör – den här blendern klarar allt.

Med sin eleganta ståldesign och kapacitet på 1,5 liter är blendern både praktisk och elegant. De tre förinställda programmen (soppa, smoothie och grönsaksdryck) gör det enkelt att förbereda dina favoriter på nolltid. Den justerbara hastigheten och pulsfunktionen ger dig full kontroll över konsistensen på dina kreationer.

Wilfa Powerfuel Steel BPF-1200S är byggd för att hålla länge. Den kan köras i upp till 10 minuter på maxhastighet utan att överhettas, vilket är mycket längre än de flesta andra blenders på marknaden. De 5 specialbladen i rostfritt stål och SmartCorners-tekniken säkerställer effektiv och konsekvent mixning av alla ingredienser.

Med 10 års motorgaranti och en Tritan-mixerkanna som tål maskindisk är denna blender ett säkert och hållbart val för alla kök. Investera i Wilfa Powerfuel Steel BPF-1200S och upplev en värld av kulinariska möjligheter vid dina fingertoppar!

OBH Nordica Twister Go 7744

Twister Go är en smart och kompakt smoothieblender som är utformad för att göra ditt hektiska liv lite enklare. Med sin snygga svarta design och praktiska storlek är denna blender perfekt att ta med på resan, oavsett om du är på väg till gymmet, kontoret eller på äventyr.

Den bärbara blendern har en kraftfull motor på 300 watt och en pulsfunktion som gör det enkelt att krossa frysta bär och mixa dina favoritsmoothies på nolltid. Twister Go levereras med 2 BPA-fria flaskor, var och en med en kapacitet på 600 ml och en praktisk drickpip så att du enkelt kan njuta av din smoothie var du än befinner dig.

Twister Go är utrustad med ett avtagbart blad för enkel rengöring och de medföljande dricklocken gör att du kan ta med dig dina smoothies utan att spilla. Med en sladdlängd på 1 meter och en strömförbrukning på 220-240V/50Hz är denna blender både praktisk och energieffektiv.

Gör din vardag lite hälsosammare och bekvämare med Twister Go, den perfekta bärbara smoothieblendern för din aktiva livsstil!

Blendjet 2 bärbar

Blendjet 2 Portable är en innovativ och bärbar blender utformad för att ta dina smoothies, shakes och andra läckra drycker med dig vart du än går. Den kompakta och lätta blendern är perfekt för personer med en aktiv livsstil och får enkelt plats i väskan, ryggsäcken eller bilen.

Med en kraftfull motor och effektiva blad i rostfritt stål kan Blendjet 2 Portable enkelt mixa en mängd olika ingredienser, från färsk frukt och grönsaker till frysta bär och is. Den laddningsbara batteridrivna mixern ger dig friheten att mixa dina favoritdrycker var som helst, när som helst, utan att behöva oroa dig för att hitta ett eluttag.

Blendjet 2 Portable är enkel att använda och rengöra tack vare sin smarta design och avtagbara komponenter. Den har också ett tättslutande lock så att du kan dricka direkt från mixern eller ta med dig din smoothie utan att spilla.

Oavsett om du är en fitnessentusiast, en upptagen pendlare eller bara älskar att njuta av färska smoothies och shakes när du är på språng, är Blendjet 2 Portable den perfekta lösningen för dig. Upplev den ultimata bekvämligheten och friheten med denna bärbara blender som tar din smoothieupplevelse till en helt ny nivå!

Vad är en smoothie blender?

En smoothieblender är en blender som är särskilt utformad för att mixa frukt, grönsaker, is och andra ingredienser till en slät, jämn och utsökt dryck – en smoothie. Den skiljer sig från en vanlig blender genom att ha en kraftfullare motor och specialdesignade blad som kan hantera de olika texturerna och hårdheten hos de ingredienser som vanligtvis används i smoothies.

Smoothieblenders finns i olika storlekar och prisklasser och har ofta funktioner som gör det enkelt att blanda och servera smoothies. Vissa har en enstegsfunktion som gör att du kan mixa och dricka från samma behållare, medan andra har större kapacitet och flera hastighetsinställningar för att passa olika typer av recept.

Oavsett om du gillar smoothies och vill experimentera med nya recept och ingredienser eller om du bara vill ha ett enkelt sätt att få in mer frukt och grönsaker i din kost är en smoothieblender ett bekvämt och mångsidigt köksverktyg som kan hjälpa dig att uppnå dina hälso- och näringsmål.

Skillnaden mellan en vanlig blender och en smoothie blender

En vanlig blender är mångsidig och utformad för att hantera olika uppgifter, medan en smoothieblender är specialiserad på att göra smoothies. De viktigaste skillnaderna mellan de två är syfte, kapacitet, hastighetsinställningar och användarvänlighet.

EgenskaperVanlig blenderSmoothie-blender
Syfte och designMångsidig, kan blanda, hacka och göra puréFokuserad på smoothies, kraftfull motor och specialblad
Kapacitet och storlekStörre kapacitet och storlekMindre och kompakt, perfekt för individuella portioner
Hastighetsinställningar och funktionerFlera hastigheter och funktionerFärre hastigheter, speciella smoothie-program
Enkel användning och rengöringKan kräva mer rengöring, fler komponenterEnstegsfunktion, enkel rengöring, bekväm

Detta bör ge dig en tydlig och kortfattad jämförelse mellan de två typerna av blenders så att du kan välja den som bäst passar dina behov.

Vad ska man tänka på när man väljer en smoothieblender?

När du investerar i en smoothieblender finns det flera faktorer att ta hänsyn till för att säkerställa att du väljer rätt modell som passar dina behov och önskemål. I den här köpguiden hjälper vi dig att navigera bland de olika alternativen och förklarar vad du ska tänka på när du jämför olika blenders.

Vi kommer att täcka viktiga aspekter som storlek, hastigheter, funktioner och enkel rengöring så att du kan fatta ett välgrundat beslut och hitta den bästa smoothieblendern som passar dina preferenser och livsstil.

Storlek på blender

Storleken på din smoothieblender är en viktig aspekt att ta hänsyn till eftersom den påverkar hur mycket plats den tar i köket och hur många satser den kan göra åt gången. Här är några överväganden om storlek:

  • Utrymme i köket: Om du har begränsat utrymme i köket kan du behöva välja en kompakt och utrymmesbesparande modell. Vissa smoothieblenders är utformade för att vara små och lätta att förvara så att de inte tar upp för mycket utrymme på köksbänken.
  • Portionsstorlek: Tänk på hur mångaportioner du brukar göra åt gången. Om du främst gör smoothies till dig själv kan en mindre enkoppsblender eller en stavmixer vara lämplig. Om du gör smoothies till flera personer eller vill kunna göra större portioner ska du välja en blender med större kapacitet.
  • Bärbara blenders: Om du vill ha en blender som du kan ta med dig när du är på språng ska du överväga en bärbar eller resevänlig modell. Dessa blenders är vanligtvis mindre, lätta och ofta batteridrivna, vilket gör dem enkla att ta med till jobbet, skolan eller på resan.

Hastigheter

Hastighetsinställningarna på en smoothieblender spelar en viktig roll för dess mångsidighet och förmåga att arbeta med olika ingredienser och konsistenser. Vissa blenders har grundläggande hastighetsinställningar, t.ex. låg, medel och hög, som är tillräckliga för de flesta smoothierecept. Dessa grundinställningar hjälper dig att uppnå önskad konsistens och kan användas för att mixa olika typer av frukt, grönsaker och glass.

Funktioner

När du väljer en smoothieblender är det viktigt att tänka på vilka olika funktioner den erbjuder och hur de passar dina behov och preferenser. Funktionerna kan variera beroende på modell och märke, men här är några vanliga funktioner som kan vara bra att tänka på:

  • Förinställda program: Vissa smoothieblenders har förinställda program som är särskilt utformade för att göra olika typer av smoothies. Dessa program kan vara användbara om du vill ha en mer automatiserad och sömlös blandning, eftersom de justerar hastigheten och tiden automatiskt för att uppnå optimal konsistens.
  • Pulsfunktion: Med pulsfunktionen kan du köra mixern på full hastighet under en kort stund och sedan stoppa den manuellt. Detta kan vara användbart för att finjustera konsistensen på dina smoothies eller för att mixa ingredienser som kräver lite mer omsorg, t.ex. nötter eller frysta frukter.
  • Iskrossfunktion: Om du ofta gör smoothies med is eller frysta ingredienser kan en iskrossfunktion vara en stor fördel. Denna funktion är utformad för att hantera is och frysta ingredienser effektivt och snabbt, vilket resulterar i en mer konsekvent och jämn konsistens.
  • Timer och automatisk avstängning: Vissa blenders har en inbyggd timer som gör det enkelt att hålla reda på hur länge du har mixat din smoothie. Den automatiska avstängningsfunktionen stoppar mixern när den inställda tiden har gått ut, vilket förhindrar övermixning och säkerställer perfekt konsistens.

Fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig och din smoothietillverkning och se till att välja en blender som uppfyller dessa behov. Det är också en bra idé att fundera på vilka funktioner du faktiskt kommer att använda, så att du inte betalar för extrafunktioner som du sällan eller aldrig kommer att använda.

Enkel rengöring

En blender som är lätt att rengöra gör det snabbare och bekvämare att göra smoothies och uppmuntrar dig att använda den oftare. Vissa blenders har designelement som gör dem lättare att rengöra, t.ex. avtagbara bladdelar, komponenter som tål maskindisk och släta ytor utan många skrymslen och vrår.

Personanpassade blenders, där du kan mixa och dricka från samma behållare, kan också minska rengöringsbehovet avsevärt. Se till att välja en smoothieblender som är lätt att rengöra och underhålla så att du kan ägna mindre tid åt att städa och mer tid åt att njuta av dina läckra smoothies.

Vad är en vakuumblender?

En vakuumblender är en speciell typ av blender som är utformad för att avlägsna luft från blandningsbehållaren innan blandningen påbörjas. Detta görs med hjälp av en inbyggd vakuumfunktion som drar ut luften ur behållaren och skapar en vakuumliknande miljö.

Syftet med vakuumblandning är att minska oxidationen av ingredienserna under blandningen. När frukt och grönsaker utsätts för luft kan de oxidera och förlora en del av sina näringsämnen, samt ändra smak och färg. Genom att avlägsna luften från behållaren före mixningen minimerar vakuumblendern denna oxidation, vilket ger en smoothie med en mer levande färg, bättre smak och högre näringsinnehåll.

Vakuumblenders kan vara dyrare än konventionella blenders, men de kan vara värda att överväga om du är mycket fokuserad på näring och vill få ut det mesta av dina smoothies.

Vitaminer och mineraler som du kan få i smoothies

Smoothies är ett utmärkt sätt att tillföra ett brett spektrum av vitaminer och mineraler till din kost. Genom att välja rätt ingredienser kan du göra smoothies som är både näringsrika och välsmakande. Här är en lista över några viktiga vitaminer och mineraler som du kan få i dig genom smoothies och vilka ingredienser som är bra källor till dem:

Vitamin A

A-vitamin är viktigt för synen, immunförsvaret och hudens hälsa. Det hjälper också till att upprätthålla friska slemhinnor och främjar tillväxt och reproduktion. Du hittar A-vitamin i ingredienser som morötter, spenat, sötpotatis och mangofrukt. Betakaroten, som finns i orange och mörkgröna grönsaker, omvandlas till A-vitamin i kroppen och kan också bidra till ditt dagliga intag.

B-vitaminer

B-vitaminer är en grupp vattenlösliga vitaminer som spelar en viktig roll i energiproduktionen, nervsystemets funktion och blodbildningen. Ingredienser som bananer, avokado, gröna bladgrönsaker och nötter är bra källor till olika B-vitaminer, inklusive B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotensyra), B6 (pyridoxin), B7 (biotin), B9 (folat) och B12 (kobalamin).

C-vitamin

C-vitamin är en kraftfull antioxidant som stärker immunförsvaret, hjälper till att reparera vävnader och spelar en roll i kollagensyntesen. Det hjälper också kroppen att absorbera järn från växtkällor. Du hittar C-vitamin i frukter som apelsiner, jordgubbar, kiwi och ananas, samt i grönsaker som broccoli och paprika.

D-vitamin

D-vitamin är viktigt för bentillväxten, immunsystemets funktion och regleringen av kalciumnivåerna i kroppen. D-vitamin finns främst i fisk och fiskleverolja, men du kan också hitta det i berikade mejeriprodukter och alternativ som sojamjölk, havremjölk och mandelmjölk. D-vitamin produceras också naturligt i huden när den utsätts för solljus.

E-vitamin

E-vitamin är en antioxidant som skyddar cellerna från skador som orsakas av fria radikaler. Det spelar också en roll för immunförsvaret och cellsignaleringen. Bra källor till E-vitamin är nötter, frön och vegetabiliska oljor, som du kan tillsätta i dina smoothies i form av nötsmör eller en liten mängd olja.

K-vitamin

K-vitamin är nödvändigt för blodkoagulering och benmetabolism. Det spelar en viktig roll för att hjälpa kroppen att producera proteiner som är nödvändiga för blodets förmåga att koagulera och för att bibehålla starka ben. Du hittar K-vitamin i gröna bladgrönsaker som spenat, grönkål och persilja.

Järn

Järn är viktigt för syretransporten i blodet och för energiproduktionen. Det ingår i hemoglobin, det protein i röda blodkroppar som transporterar syre från lungorna till kroppens vävnader och organ. Järn finns i två former: hemjärn, som finns i animaliska produkter, och icke-hemjärn, som finns i vegetabiliska källor. Ingredienser som spenat, jordgubbar och pumpafrön är bra källor till icke-hemjärn. C-vitamin kan hjälpa kroppen att absorbera icke-hemjärn, så det är en bra idé att inkludera ingredienser som är rika på C-vitamin i dina smoothies.

Magnesium

Magnesium är viktigt för muskelfunktionen, nervsystemets funktion, energiproduktionen och bidrar till att upprätthålla en normal hjärtrytm. Det spelar också en roll för att bibehålla friska ben och tänder. Bananer, mandlar, spenat och avokado är bra källor till magnesium. Du kan också tillsätta andra magnesiumrika ingredienser som chiafrön, pumpafrön och kakao i dina smoothies.

Zink

Zink stärker immunförsvaret, hjälper till att reparera vävnader och spelar en roll i DNA-syntesen och celldelningen. Det är också viktigt för hud- och hårhälsa samt sårläkning. Ingredienser som pumpafrön, cashewnötter och spenat är bra källor till zink. Du kan också hitta zink i andra nötter och frön, samt i fullkornsprodukter och baljväxter.

Genom att inkludera en mängd av dessa vitamin- och mineralrika ingredienser i dina smoothies kan du skapa läckra och näringsrika drycker som hjälper dig att uppfylla ditt dagliga behov av dessa viktiga näringsämnen. Kom ihåg att variera dina ingredienser och experimentera med olika kombinationer för att säkerställa en balanserad och varierad kost.

Relaterat: De bästa minihackarna för lök och andra grönsaker

VANLIGA FRÅGOR

Hur många watt behöver en smoothieblender?

En smoothieblender behöver minst 300-500 watt för att mixa frukt och grönsaker effektivt. Högre wattal, t.ex. 1000 watt eller mer, ger mer kraft och är bättre för att mixa frysta ingredienser och krossa is. Valet av wattal beror på dina preferenser och vilka typer av ingredienser du blandar oftast.

Varför olja i en smoothie?

Olja kan tillsättas i en smoothie av flera olika anledningar. För det första kan den förbättra smoothiens smak och konsistens genom att göra den fylligare och krämigare. För det andra kan olja vara en källa till hälsosamma fetter, som är viktiga för kroppens funktion och upptag av fettlösliga vitaminer. Exempel på hälsosamma oljor för smoothies är kokosolja, avokadoolja och kallpressad linfröolja.

Varför är min smoothie skummig?

Skum i din smoothie kan uppstå när luft fastnar och blandas med ingredienserna under mixningen. Detta händer ofta när man mixar ingredienser med högre vattenhalt, t.ex. frukt och grönsaker, och när mixern körs på hög hastighet. För att minska skumbildningen kan du försöka mixa på lägre hastighet, tillsätta ingredienser med lägre vattenhalt eller skaka eller röra om smoothien efter mixning för att frigöra luften.

Relaterat: Smarta mandolinjärn för perfekta grönsaker

Senast uppdaterad augusti 15, 2023 av Simone Lundmark