plakater til børn

Posters till barn » 10 fantasifulla affischer för barnrummet

Nu kan du dekorera ditt barns rum med ljusa färger och fantasifulla motiv som stimulerar lek och kreativitet.

Affischer för barn bör vara en del av varje pojk- och flickrum eftersom de dekorerar, underhåller och tillför energi till rummet. Även om barn föds med en syn i svartvitt, utvecklar de snabbt en uppskattning och fascination för färg som följer dem från barndomen till småbarnsåren och vidare in i livet.

Färger är viktiga för alla åldrar. Tänk bara på hur mycket vi vuxna själva anstränger oss för att uttrycka vår klädsel med färgval och dekorera våra hem med rätt nyanser av tapeter, möbler och konstverk. Naturligtvis får de små inte bli bortskämda av de många intryck som färger och motiv skapar.

Här är 10 bra idéer för barnaffischer som du kan använda för att dekorera ditt barns rum.

Affisch till barnrummet

plakater til børn

När det gäller en affisch till barnrummet handlar det i många fall om att en förälder vill dekorera. Det är därför många väljer en affisch som hjälper till att markera det nya livet och välkomnar den lilla människan till världen på ett fint sätt.

Födelseaffischer är särskilt lämpliga för detta, eftersom de är den första väggkonst som barnet får och kan bli ett minne för livet.

Numera är personliga affischer särskilt populära eftersom de är individuella och berättar en hel historia om det nyfödda barnet. En födelseaffisch – som också kallas födelsetavla – innehåller information om barnets fullständiga namn, födelsedatum samt vikt och längd vid födseln. Informationen kombineras naturligtvis på ett kreativt sätt, med färger, motiv och arrangemanget av fakta för att skapa en dynamisk bild.

På det hela taget blir det en otroligt personlig affisch, som förstås är perfekt som present också!

Affisch för barnrum

Om du letar efter en affisch till barnrummet är konstnären Hanna Bartholin en stark kandidat för jobbet!

Hanne Bartholins affischer är färgstarka, udda och fulla av liv. Nedan kan du se affischen ”Leoplet on the climbing island”.

Bilden med det krokiga tornet på den lilla ön och flotten med en krokodil är fantasifull och har många detaljer som ditt barn kan utforska. Affischen är en del av en serie bilder som skapats utifrån konstnärens bilderboksillustrationer.

Det finns mycket skoj och glädje att hämta i temana, vilket du säkert kan se på affischen. Bilden är därför lämplig för det nyfikna och roliga barnet som har en fest i sitt rum och finner glädje i motiv med mycket humor och lek.

Affisch till flickornas rum

Även om varje barn är annorlunda finns det ofta vissa egenskaper som sticker ut. Därför väljer många att dekorera sitt flickrum med en affisch som är feminin i sina färgtoner och har ett sött budskap. Flickor i yngre åldrar är ofta medvetna om att saker är rosa, eftersom det är en färg som de kan identifiera som ”något för flickor”. Affischerna är naturligtvis inte könsspecifika, men kan skapa det utseende som den lilla flickan gillar.

Här är affischen ”Prinsessan och ärtan” från den populära H.C. Andersen-sagan om den riktiga prinsessan som inte kunde sova på en hel hög madrasser – för som vi alla vet fanns det en ärta under den första! Du kan ge affischen till din egen prinsessa hemma och läsa den vackra sagan.

Bilden är gjord i fina pastellfärger som har en mjuk look, som bärs upp av den drömska snedstreckade bokstaven. Det ger en personlig touch till den vackra affischen

Affisch till pojkarnas rum

Många pojkar utvecklar snabbt en fascination för bilar, traktorer och stora maskiner. Om du har en pojke har han säkert berättat detta för dig när ni har gått ut på promenad och han har sett en stor traktor, grävmaskin eller något annat.

Här kan du se den vackra ”O-road”-affischen, som är handritad. Motivet på affischen består av stora arbetsmaskiner som kör i cirklar på en vägbana. Det ger ett spännande motiv som nästan rör sig när man tittar på det.

Affischen lyckas använda många fina färger, till exempel trädens organiska grönska, vägbanans gråaktiga nyanser och naturligtvis den vackra gula färgen på de stora industrimaskinerna.

Affischer för äldre barn

En del av att ha barn är att se den fantastiska utveckling som de genomgår. Denna utveckling innebär också att deras stil och preferenser förändras i takt med att de växer upp. Det är därför som den söta affischen inte alltid får vara uppe.

Som tur är finns det många bra affischer för äldre barn. Till exempel en självförstärkande zodiakposter, som du kan se hela utbudet av här.

Genom att klicka på varje stjärntecken får du fler alternativ för att välja en stil som passar din pojke eller flicka. Nedan kan du se ett exempel från kategorin för stjärntecken Lejonet.

På affischen finns en lista över de särskilda egenskaper som lejonet har inom astrologin. Orden kan ha en självförstärkande effekt på den unga personen, precis som ni tillsammans kan prata om vad orden betyder.

Affischer med djur

Affischer för barn med djur på är alltid en succé! Djur är fascinerande och en del av barnens lek. Tänk bara på hur många gånger barn vrålar som ett farligt lejon eller håller ut armarna för att göra en elefantnäbb.

Den här affischen visar en världskarta med djur. Affischen är superbra eftersom den visar alla intressanta djur, men ger dig också möjlighet att prata om var djuren hör hemma. Det ger också möjlighet att prata om att vissa platser är varma och att landet ser annorlunda ut och har en annan kultur än den vi känner till. Det finns alltså stora möjligheter att lära sig om djuren, men också om kontinenterna.

Affischen har fina färger som passar perfekt i alla barnrum.

Se även: smarta stolar för barn

Fotbollsspelare affisch

Många barn upptäcker tidigt att de älskar sport! Idrotten hjälper till att skapa segerdrömmar, hålla kroppen frisk och skapa gemenskaper med andra barn. Därför är klubbarna en integrerad del av det danska idrottslivet och förankrade i varje lokalsamhälle.

Här är en affisch av en fotbollsspelare, där du kan anpassa namnet. Affischen finns med en pojke eller en flicka, så du kan anpassa den till ditt barn.

Fotbollsspelaren på affischen ser bra ut som en tecknad figur, klädd i Dannebrogs färger – som de syns i herr- och damlandslagen.

Lägg också märke till den lilla detaljen i raden”När jag blir stor…”. Den här lilla linjen ger utrymme för att prata om drömmar med ditt barn – samtidigt som den ger dig möjlighet att lära dem vikten av att till exempel göra sitt bästa för att uppnå sina drömmar.

Affisch för spelaren

Det finns så mycket som föräldrar inte förstår. Du kan till exempel inte bara pausa ett spel för att det är middagstid – än mindre lämna ditt rum för att städa upp efter dig!

Som tur är kan ditt barn – eller kanske din tonåring – få en egen affisch för att lära gamla goda föräldrar att ett spel inte bara kan pausas mitt i ett slagsmål.

Här är en minimalistisk affisch som passar perfekt för spelarnas heliga graal: spelkonsolrummet.

Affischer för humör

Humor är universell och passar perfekt i både pojk- och flickrum! Med en söt eller rolig affisch kan du hjälpa till att skapa en atmosfär i barnrummet där den visuella konsten bidrar till ett bättre humör.

Kom ihåg! Affischen finns där för att se till att det inte bara finns tråkiga vita väggar, så varför inte dra nytta av det och få in lite extra kul i vardagen?

Här är en fånig panda som åker runt på en rosa skoter. Affischen är söt och ger liv åt väggarna i ditt barns rum. Den knäppa pandan ger en snygg twist till traditionell inredning, och du kan naturligtvis prata med ditt barn om vad den knäppa pandan gör.

Utbildningsaffischer

Varför inte inreda ditt barns rum med en affisch som är både snygg, spännande och lärorik? Här får du två av dem i ett affischset som innehåller både en ABC-affisch och en världskarta.

Med ABC-affischen kan du börja lära ditt barn om bokstäverna, deras ljud och deras representanter på affischen – till exempel ”L för lejon” osv. Affischen har ljusa färger och roliga figurer, vilket gör att inlärningen naturligt har ett lekfullt inslag.

Den medföljande världskartan ger dig också möjlighet att lära ditt barn om djur och deras hemländer. Samtidigt kan du prata med ditt barn om skillnaderna mellan länder och kontinenter. Det ger upphov till spännande samtal som också hjälper ditt barn att förstå att världen är stor och annorlunda – och att vi alla kommer från olika platser.

Njut av den här vackra affischuppsättningen, som kommer att se bra ut i vilket barnrum som helst

Relaterad artikel: skapa mer utrymme i ditt barns rum med en säng med högt skrivbord

Senast uppdaterad augusti 3, 2022 av Simone Lundmark