Mandolin Test – Toppval för den seriösa hemmakocken

Våra bästa val:

Bäst i test mandolinjärn: OXO Chef’s Mandolinjärn

Oöverträffad precision och mångsidighet i ditt kök! Upplev snabb och enkel matlagning!

Bästa japanska mandolinjärn: Benriner mandolinjärn nr 95

Upplev äkta japansk kvalitet, skärpa och precisionsskärning för professionella resultat!

Bästa V-formade mandolinhyvlar: OXO mandolinjärn med bra grepp

Skiva perfekt med komfort och säkerhet! Gör matlagningen effektivare och enklare!

En mandolinhyvel är ett oumbärligt verktyg i alla kök, eftersom den gör det snabbt och enkelt att skära grönsaker, frukt och andra ingredienser i enhetliga skivor eller strimlor. Det är inte bara ett tidsbesparande hjälpmedel, utan också ett måste för den som vill presentera sin mat med professionella resultat.

Här får du våra bästa val av mandolinjärn som passar olika behov och budgetar. Vi har gått igenom en mängd olika produkttester för att säkerställa att vi bara rekommenderar de bästa och mest funktionella mandolinjärnen till våra läsare. Dessutom kommer vi att inkludera en köpguide som hjälper dig att förstå vad du ska leta efter när du köper en mandolinhyvel så att du kan göra det bästa valet baserat på dina behov och preferenser.

Vi ger dig också tips om hur du använder och underhåller din mandolinhyvel för att säkerställa att den förblir vass och effektiv över tid. Slutligen delar vi med oss av några av de mest populära rätterna du kan tillaga med en mandolinhyvel så att du kan få ut det mesta av detta mångsidiga köksverktyg.

De bästa mandolinjärnen i 2024

OXO Chef’s Mandolinjärn 40,6 cm

Uppgradera dina kökssysslor med denna mångsidiga och innovativa mandolinskärare som gör det enkelt att skapa professionella resultat hemma. Med imponerande 21 olika snitt, justerbara tjockleksinställningar och en rad olika bladtyper är OXO Chef’s Mandoline Iron 2.0 din ultimata kökskompis.

Dra nytta av den smarta och funktionella designen som inkluderar ett mjukt halkfritt handtag och halkfria fötter för optimal stabilitet och komfort. Från raka och vågiga snitt till julienne och pommes frites, du har nu möjlighet att utforska en mängd olika matlagningsalternativ utan ansträngning.

Mandolinen i rostfritt stål är perfekt för att skiva tomater, paprika, rotfrukter, potatis och lök och är ett måste i alla moderna kök. Justera enkelt skärtjockleken med vridknappen och se varje inställning i det praktiska indikatorfönstret.

Gör matlagningen roligare och effektivare med OXO Good Grips Chef’s Mandolin Iron 2.0 – din nya bästa vän i köket.

Benriner mandolinjärn nr 95 37 cm

Benriner No.95 Mandoline Iron är ett fantastiskt och mångsidigt japanskt mandolinjärn som gör det enkelt att hacka och skiva grönsaker. Det 9,5 cm breda mandolinjärnet har fyra olika blad som gör att du kan skära både skivor och strimlor i olika tjocklekar, perfekt för alla rätter.

Med den innovativa stora skruven kan du enkelt justera skärtjockleken steglöst från 0,5 mm till 8 mm. Detta ger dig exakta och konsekventa snitt varje gång. Mandolinjärnet har en halkfri beläggning på basen för stabilitet under användning och skåror som gör det enkelt att hålla det mot kanten på en skärbräda, skål eller tallrik.

I Benriners mandolinjärnspaket No.95 ingår ett fingerskydd som gör det säkert att arbeta med även de vassaste knivarna. Alla delar av mandolinjärnet kan demonteras och tvättas för enkelt underhåll och rengöring. Mandolinjärnet är tillverkat av BPA-fri plast och rostfritt stål och är inte bara mycket funktionellt, utan också hållbart och säkert att använda i köket.

Upplev japansk precision och effektivitet med Benriners mandolinjärn No.95 och gör matlagningen ännu mer spännande och bekväm.

Microplane Gourmet mandolinjärn 30,5 cm

En köksklassiker som kombinerar precision och mångsidighet för att skapa den ultimata matlagningsupplevelsen. Med två rakbladsvassa fotoetsade blad kan du enkelt växla mellan att skära i skivor och juliennestrimlor för att skräddarsy din matlagning.

Microplane Gourmet Mandoline Iron utmärker sig med sin unika skärteknik som skivar ingredienserna istället för att strimla dem, vilket bevarar smak och arom. Välj mellan tunna, medium och tjocka skivor för att få exakt den textur och tjocklek du vill ha.

Mandolinskäraren är utformad med komfort och säkerhet i åtanke, tack vare det ergonomiska handtaget som ger ett bra grepp och den halkfria foten som ger stabilitet under användning. Med Microplane Gourmet Mandolin Iron kan du njuta av en problemfri matlagningsupplevelse och skapa läckra rätter med lätthet och precision.

GEFU V-Slicer Julienne Violi Mandolinjärn 32,3 cm

Det ultimata verktyget för att skapa perfekta skivor och strimlor av dina favoritgrönsaker. GEFU Violi 2.0 mandolinjärn är ett måste i alla kök som vill ha snabbhet och precision.

Njut av de mångsidiga alternativen när du enkelt förbereder rätter som coleslaw och ratatouille. Bladet i rostfritt stål ger exakta snitt och det medföljande fingerskyddet skyddar dina fingrar under användningen.

Mandolinjärnet har halkfria silikonfötter för extra stabilitet och kan enkelt rengöras i diskmaskin efter användning. GEFU Violi 2.0 mandolinjärn är tillverkat av rostfritt stål och plast och är ett pålitligt och hållbart val för alla kök.

Upptäck enkelheten och effektiviteten hos GEFU V-Hobel Julienne Violi Mandoline Iron och lägg till den i din samling av köksredskap för att skapa imponerande rätter med minimal ansträngning.

OXO Good Grip Skivskärare Mandolinjärn 41cm

En fantastisk kombination av precision, mångsidighet och säkerhet i ett enda köksredskap. Med denna mandolinskärare kan du snabbt och enkelt skapa perfekta skivor, juliennestrimlor, pommes frites och vågiga skivor av både grönsaker och frukt.

OXO Good Grip Slicer Mandolin har ett vasst V-format blad av härdat rostfritt stål som enkelt skär genom olika typer av råvaror, från fasta grönsaker till mjuka frukter som tomater. Med fyra justerbara tjocklekar kan du skräddarsy snittet efter recept och preferenser.

Mandolinskäraren har ett mjukt, halkfritt handtag och gummerade ben som ger ett bra grepp och stabilt stöd under användningen. Den medföljande frukt- och grönsakshållaren skyddar fingrarna från knivarna och ger en säker matlagningsupplevelse.

När du är klar med OXO Good Grip Slicer Mandoline Iron kan du enkelt låsa inställningen och vika ihop benen för säker och kompakt förvaring. Gör matlagningen roligare och effektivare med den här mångsidiga och säkra mandolinhyveln från OXO.

Bron Coucke Du Chef Mandolinjärn 40 cm

Bron Coucke Du Chef Gourmet Mandolinjärn är en kökshjälp av professionell kvalitet som ger fransk finess i ditt hemmakök. Skiva dina grönsaker, rotfrukter och annat med precision och lätthet tack vare de två fasta skärbladen som gör att du kan välja mellan släta och räfflade snitt. Justera skärtjockleken från 0-12 mm för ett perfekt resultat varje gång.

Denna eleganta och funktionella mandolinhyvel har också fyra olika strimlingsblad som skapar remsor som är mellan 2, 4, 7 och 10 mm breda – perfekt för hemlagade pommes frites eller grönsaksstrimlor. För säker och effektiv användning ingår ett handtag som gör att du kan skära hela grönsaker utan att riskera att skada fingrarna.

Bron Coucke Du Chef Gourmet Mandolin Iron är tillverkad i Frankrike och har en elegant ståldesign som imponerar på alla hemmakockar, både när det gäller kvalitet och estetik. Upplev enkel och exakt matlagning med detta fantastiska mandolinjärn.

Vad är en mandolinhyvel?

Ett mandolinjärn är ett köksredskap som är utformat för att exakt och snabbt skära grönsaker, frukt och andra ingredienser i enhetliga skivor eller strimlor. Den består vanligtvis av en platt, rektangulär ram med en justerbar skärenhet som innehåller ett vasst blad. Ingredienserna förs manuellt över bladet med hjälp av en tryck- eller hållanordning som skyddar fingrarna från det vassa bladet.

Mandolinjärnet kan justeras för olika tjocklekar och skärmönster, t.ex. skivor, julienne eller till och med lockiga eller vågiga skivor, beroende på den specifika modellen och de medföljande tillbehörsbladen. Detta gör den till ett mångsidigt verktyg som är perfekt för snabb och konsekvent tillagning av ingredienser till sallader, gratänger, chips och andra rätter där precision och konsekvens är viktigt för presentation och tillagning.

Hur använder man en mandolinhyvel?

Att använda en mandolinhyvel är en enkel process som gör det lätt att skära enhetliga skivor eller strimlor av dina ingredienser.

Här är de grundläggande stegen:

 1. Förberedelse: Rengör mandolinjärnet och välj önskat blad eller skärmönster. Justera skärdjupet efter behov.
 2. Placera ingrediensen: Placera ingrediensen som du vill skära på hållaren eller påskjutaren som medföljer mandolinjärnet. Detta håller ingrediensen på plats och skyddar dina fingrar från det vassa bladet.
 3. Skärning: Håll mandolinjärnet stadigt med ena handen medan du med den andra handen för hållaren eller påskjutaren som innehåller ingrediensen över bladet i en jämn rörelse. På så sätt skärs ingrediensen i önskad tjocklek och mönster.
 4. Upprepa: Fortsätt att föra ingrediensen över bladet tills hela ingrediensen är skivad eller strimlad.
 5. Säkerhet: Var alltid uppmärksam på fingrarnas och handens position när du använder en mandolinskärare eftersom knivarna är mycket vassa. Använd alltid hållaren eller påskjutaren för att undvika att skära dig.
 6. Rengöring: När du har använt mandolinjärnet klart ska du rengöra det noggrant och torka det innan du förvarar det. Följ tillverkarens anvisningar för rengöring och underhåll för att säkerställa att ditt mandolinjärn förblir i gott skick.

Vad ska man tänka på när man köper en mandolinhyvel?

När det gäller att välja den perfekta mandolinhyveln finns det flera faktorer att ta hänsyn till för att säkerställa att du får den bästa produkten som passar dina behov och preferenser. I den här köpguiden går vi igenom de viktigaste faktorerna du bör tänka på innan du köper en mandolinhyvel. Vi går igenom olika typer av mandolinjärn, designalternativ, material, blad och funktioner, samt säkerhetsfunktioner och tillbehör.

Genom att förstå de olika alternativen och överväga hur de passar dina personliga krav och matlagningsvanor, kommer du att kunna göra ett välgrundat val och hitta den perfekta mandolinen som gör din matlagning både enklare och mer exakt. Så låt oss dyka in i köpguiden och ta reda på vad du ska leta efter när du köper en mandolinhyvel!

Typ av mandolinhyvel

Franska

Franska mandolinjärn är klassiska och traditionella i sin design. De är vanligtvis tillverkade av rostfritt stål och har en fast, ofta avtagbar skärram. Skärdjupet kan justeras genom att ändra vinkeln på ramen. Franska mandolinjärn är kända för sin precision och förmåga att göra mycket tunna skivor, men de kan vara lite svårare att använda för nybörjare.

Japanska

Japanska mandolinjärn är kända för sina vassa blad och exakta skivning. De är vanligtvis tillverkade av plast och har en lätt konstruktion. Till skillnad från franska mandolinjärn har japanska modeller ofta ett justerbart blad istället för en justerbar ram. Det gör det enklare att ändra skärdjupet, men kan också göra det svårare att växla mellan olika skärmönster.

Relaterat: Se vår guide till japanska knivar

V-formad

V-formade mandolinjärn är en modern variant av den klassiska mandolinjärnsdesignen. Som namnet antyder har dessa modeller ett V-format blad som gör det lättare att skära både hårda och mjuka ingredienser.

V-formade mandolinjärn kan tillverkas av rostfritt stål eller plast och har ofta flera inställningsmöjligheter för skärdjup och skärmönster. De är ett bra alternativ för nybörjare och de som letar efter en mångsidig och lättanvänd mandolinskärare.

Typ av mandolinjärnMaterialJustering av skärdjupFördelarNackdelar
FransktRostfritt stålJusterbar ramHög precision, mycket tunna skivor, hållbaraKan vara svårare för nybörjare
JapanskaPlast eller rostfritt stålJusterbart bladVassa, exakta skivor, lätt vikt, enkel att justeraFärre alternativ för skärmönster
V-formadRostfritt stålJusterbart bladMångsidig, användarvänlig, fungerar med många typerKan vara mindre exakt än franska

Handhållen eller fristående

När du väljer mandolinskärare är det viktigt att tänka på om du föredrar en handhållen eller fristående modell. Båda typerna har sina för- och nackdelar, och det rätta valet beror på dina personliga preferenser och behov.

Handhållna mandolinhyvlar

Handhållna mandolinjärn är mindre och mer portabla, vilket gör dem idealiska för kök med begränsat förvaringsutrymme. De är ofta lättare att rengöra och kräver mindre underhåll. Du kan hålla en handhållen mandolin över en skål eller tallrik medan du skär ingredienserna. Handhållna modeller kan dock ibland vara mindre stabila och kan kräva mer kontroll och försiktighet för att undvika olyckor.

Fristående mandolinskärare

Fristående mandolinjärn har en inbyggd fot eller ett ben som ger dem stabilitet och håller dem i en fast position på bordet eller bänkskivan medan du arbetar. Detta gör dem ofta bekvämare och säkrare att använda, särskilt för nybörjare. Fristående modeller tenderar också att ha fler inställningsalternativ och skärmönster, vilket gör dem mer mångsidiga. Nackdelen med fristående mandolinjärn är att de i allmänhet är större och kräver mer förvaringsutrymme, och kan vara mer tidskrävande att rengöra och underhålla.

Tänk på dina personliga preferenser, utrymmesbehov och hur ofta du planerar att använda mandolinjärnet när du väljer mellan en handhållen och en fristående modell.

Material

Det material som mandolinjärnet är tillverkat av har en betydande inverkan på dess hållbarhet, skärpa och underhållskrav. De vanligaste materialen som används för mandolinjärn är rostfritt stål och plast. Här är en kort översikt över varje typ:

Rostfritt stål

Rostfritt stål är ett populärt material för mandolinjärn på grund av dess hållbarhet och styrka. Det är motståndskraftigt mot rost och fläckar, vilket gör det idealiskt för användning i köket. Rostfritt stål är också ett starkt och tungt material som ger extra stabilitet och kontroll vid användning. Bladen på mandolinjärn i rostfritt stål är i allmänhet mycket vassa och behåller sin skärpa längre än plastmodeller. Nackdelen med rostfritt stål är att det kan vara tyngre och dyrare än plast.

Plast

Mandolinjärn i plast är vanligtvis lättare och mer prisvärda än modeller i rostfritt stål. De är också lättare att rengöra och förvara. Mandolinjärn i plast är ofta utrustade med utbytbara blad i rostfritt stål för att bibehålla skärförmågan. Även om plastmodeller är praktiska och lätta, kan de vara mindre hållbara och mindre stabila än mandolinjärn i rostfritt stål. Plast kan också missfärgas eller skadas med tiden, vilket kan påverka mandolinjärnets utseende och funktion.

När du väljer material till din mandolinhyvel är det viktigt att tänka på vad som är viktigast för dig: hållbarhet och stabilitet eller lättviktsdesign och prisvärdhet. Tänk också på hur ofta du planerar att använda mandolinjärnet och vilken typ av underhåll och rengöring du är villig att göra.

Blad och funktioner

En av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du köper en mandolinhyvel är de olika blad och skäralternativ som den erbjuder. En bra mandolinskärare ska vara mångsidig och ge dig möjlighet att göra olika snitt och skivor för att skapa en mängd olika rätter. Här är några av de vanligaste skivningsalternativen du bör leta efter:

 • Julienneskärare: skär grönsaker och frukt i långa, tunna strimlor. Perfekt för sallader, grytor och wokrätter. Vissa mandolinjärn har justerbara julienneblad, så att du kan välja tjocklek på strimlorna efter dina önskemål.
 • Våffelskärning: Även känt som crinkle cut, är ett skäralternativ som ger ingredienserna ett vågigt mönster. Detta är perfekt för hemlagade pommes frites, grönsakschips och dekorativa grönsaksskivor.
 • Tärningar: Små, enhetliga fyrkanter som skärs från grönsaker och frukt. Tärningar är perfekta för brunoise, sofrito och andra rätter som kräver små, enhetliga bitar av ingredienser. Vissa mandolinjärn har speciella tärningsblad som gör det enkelt att skära ingredienserna i perfekta tärningar.
 • Mesh cut: Ett skäralternativ som skapar ett nätmönster i ingredienserna. Detta är perfekt för dekorativa skivor av grönsaker och frukt, samt för rätter som kräver ett unikt visuellt presentationselement.

Justerbar tjocklek

Många mandolinjärn har justerbar tjocklek, så att du kan skiva ingredienserna i olika tjocklekar beroende på dina preferenser och rättens krav. Detta är en användbar funktion som ökar mångsidigheten och gör det lättare att anpassa skivor för olika rätter.

Enkel rengöring

Eftersom mat ofta fastnar i knivar och justeringsmekanismer är det viktigt att välja en mandolinskärare som är lätt att rengöra. Leta efter modeller som kan demonteras för enkel rengöring eller som tål maskindisk för att spara tid och ansträngning.

Säkerhetsfunktioner och tillbehör

Säkerheten är en viktig faktor att tänka på när du använder en mandolinhyvel, eftersom de vassa knivarna kan orsaka skador om de inte hanteras på rätt sätt. När du väljer mandolinhyvel är det viktigt att leta efter säkerhetsfunktioner och tillbehör som skyddar dig och dina fingrar under användningen. Här är några vanliga säkerhetsfunktioner och tillbehör som du bör leta efter:

Matpushare

En matpushare, även känd som en hållare, är ett litet verktyg som hjälper dig att skjuta maten över bladet samtidigt som det skyddar fingrarna från att komma i kontakt med den vassa eggen. Matpushern har ofta piggar eller tänder som håller fast ingredienserna medan du skär. Se till att det mandolinjärn du väljer har en matpussare eller köp en separat om det behövs.

Halkfri bas eller fötter

En halkfri bas eller gummifötter hjälper till att hålla mandolinjärnet säkert på plats medan du arbetar. Detta minskar risken för att mandolinen glider eller rör sig, vilket kan leda till skador. Leta efter mandoliner med halkfria material eller gummifötter för att säkerställa maximal stabilitet.

Skydd för bladet

Vissa mandolinjärn har ett bladskydd som täcker bladet när det inte används. Detta är en viktig säkerhetsfunktion som skyddar dig och dina fingrar från oavsiktlig kontakt med den vassa eggen. Ett bladskydd kan också förlänga bladets livslängd genom att skydda det från skador vid förvaring.

Justeringssystem med lås

Vissa mandolinjärn har låsbara justeringssystem som håller bladet säkert på plats medan du skär. Detta förhindrar att bladet rör sig under användning, vilket ger mer exakta snitt och mindre risk för skador.

Genom att välja en mandolinskärare med lämpliga säkerhetsfunktioner och tillbehör kan du arbeta säkrare och mer effektivt i köket. Kom alltid ihåg att följa tillverkarens anvisningar och iaktta försiktighet när du arbetar med vassa verktyg.

Tips för säker användning av mandolinjärn

Att använda ett mandolinjärn kan vara ett effektivt och tidsbesparande sätt att skära grönsaker och frukt, men det är viktigt att vidta försiktighetsåtgärder för att säkerställa säker användning. Här är några tips som hjälper dig att använda mandolinjärnet på ett säkert sätt och undvika skador:

 1. Använd alltid en matstrykare: En matstrykare skyddar fingrarna från att komma i kontakt med det vassa bladet. Se till att alltid använda en matspade när du skär ingredienser med en mandolinhyvel.
 2. Halkfriyta: Arbeta på en halkfri yta och se till att både mandolinjärnet och skärbrädan är stabila. Detta minskar risken för olyckor och skador.
 3. Skär ingredienserna försiktigt: Börja med att skära ingredienserna i en långsam och kontrollerad takt, särskilt när du först bekantar dig med mandolinjärnet. Öka hastigheten gradvis när du blir mer säker och bekväm med att använda verktyget.
 4. Var uppmärksam på knivens position: Var alltid uppmärksam på var kniven befinner sig och undvik att placera fingrarna nära den vassa eggen.
 5. Förvara knivarna på ett säkert sätt: När mandolinjärnet inte används ska du se till att förvara bladen på ett säkert sätt. Använd ett bladskydd om sådant finns och förvara mandolinjärnet på en plats där barn och husdjur inte kan komma åt det.
 6. Använd handskar vid behov: Överväg att använda skärbeständiga handskar för extra skydd när du arbetar med mandolinjärnet. Dessa handskar är tillverkade av material som tål skärsår från vassa blad och skyddar dina händer och fingrar.
 7. Rengör försiktigt: Var försiktig när du rengör mandolinjärnet eftersom bladen fortfarande är vassa även när de inte används. Använd en borste eller svamp på säkert avstånd för att avlägsna matrester från bladen och undvik direktkontakt med fingrarna.

Genom att följa dessa tips kan du säkerställa en säker och effektiv användning av din mandolinhyvel och undvika skador i köket.

Populära rätter som du kan tillaga med ett mandolinjärn

Mandolinjärn är ett mångsidigt verktyg som kan användas för att tillaga en mängd olika rätter. Här är några populära rätter där ett mandolinjärn kan göra tillagningen enklare och snabbare:

Råttatouille

En klassisk fransk rätt med skivor av aubergine, zucchini, tomater och paprika. En mandolinhyvel skär grönsakerna i jämna, tunna skivor, vilket gör det lättare att arrangera dem i ett vackert mönster.

Lasagne med grönsaker

Skär squash, aubergine eller sötpotatis i tunna skivor med hjälp av en mandolinhyvel, som kan användas som alternativ till traditionella pastaplattor i en grönsakslasagne.

Kålsallad

Skiva kål, morötter och andra grönsaker tunt för att göra en fräsch och krispig coleslaw.

Grönsakschips

Använd ett mandolinjärn för att skära sötpotatis, rödbetor, palsternacka och andra rotfrukter i ultratunna skivor, som sedan kan bakas eller friteras till krispiga grönsakschips.

Carpaccio

Skiva rått nötkött, fisk eller grönsaker som rödbeta eller fänkål tunt för att göra en delikat carpaccio.

Sallader

Använd en mandolinskärare för att skära grönsaker och frukt i tunna skivor eller strimlor och lägg dem i sallader för extra textur och visuellt intresse.

Inlagd daikon och morötter

Skiva eller strimla daikon och morötter tunt och sylta dem för att göra en asiatiskt inspirerad pickles som passar perfekt till sushi och andra rätter.

Relaterat: Kolla in vår steg-för-steg-guide till inlagda grönsaker

Gratäng

Förbered en läcker gratäng genom att skiva potatis, zucchini eller andra grönsaker i tunna, jämna skivor med en mandolinhyvel. Detta skapar ett jämnt lager som enkelt kan bakas och gratineras.

Pommes frites med våffla

Använd en mandolinhyvel med våffelblad för att skära potatis i våffelformade skivor som kan gräddas eller friteras för en rolig variant av pommes frites.

Sushirullar med gurka

Skär gurka i långa, tunna skivor med en mandolinskärare och använd dem som ersättning för nori (sjögräs) för att göra hälsosamma och fräscha sushirullar.

Läs också: Undvik tårar i köket med en minihacker

VANLIGA FRÅGOR

Vad kan man använda en mandolinskärare till?

En mandolinskärare är ett mångsidigt köksredskap som används för att snabbt och exakt skära grönsaker, frukt och andra ingredienser i tunna, jämna skivor, remsor eller andra former. Den kan användas för att tillaga en mängd olika rätter, t.ex. sallader, gratänger, coleslaw och grönsakschips.

Vad är en japansk mandolinhyvel?

En japansk mandolinskärare är en typ av mandolinskärare som är känd för sin precision, skärpa och hållbarhet. Den är ofta tillverkad av plast eller rostfritt stål och har ett enda vasst, rakt blad som kan justeras för att skära olika tjocklekar. Japanska mandolinjärn är populära för sin användarvänlighet och effektivitet när det gäller att skära ingredienser.

Är en mandolinhyvel farlig?

En mandolinhyvel kan vara farlig om den inte används på rätt sätt eftersom den har ett mycket vasst blad. För att minimera risken för skador är det viktigt att följa säkerhetsåtgärder som att använda en matpushare, arbeta på en halkfri yta och vara uppmärksam på knivens position. Genom att vidta dessa försiktighetsåtgärder kan du använda en mandolinhyvel på ett säkert och effektivt sätt i ditt kök.

Senast uppdaterad juni 24, 2024 av Simone Lundmark