Skoskåp » 10 vackra skoskåp som skapar ordning i hallen

Vårt bästa val

Den klassiska och praktiska: Skyline skoskåp

Skyline är ett klassiskt väggmonterat skoskåp i en snygg design. Modellen har hela 4 separata fack, vilket garanterar att du har gott om utrymme för dina skor. Skoskåpet har eleganta kontraster runt handtaget och en vacker glasskåpslåda. Den här typen av vägghängda modeller har en ”flytande” funktion som skapar en fantastisk effekt i rummet.

För den stora familjen: Hinsol XL skoskåp

Hinsol XL är lösningen på problemet med trängsel i entrén för den stora familjen. Säg hej då till skor som är kastade i vinden och säg hej till system och ordning. Designen är i vackert naturträ – och med en praktisk design utan dörrar är det lätt för även de yngsta i familjen att ställa undan sina skor.

För dig som älskar bra design: Mistral Classic skoskåp

Mistral Classic är en elegant produkt från Hammel Furniture, där funktionalitet möter elegant design i lackerad granit. Modellen har 3 bra fack för skor och en smal låda i toppen. Här får du ett skoskåp där hantverkskvaliteten lyser igenom och designen står vackert i din entré eller hall

10 fantastiska skoskåp för att städa upp i hallen

Skoskåpet är en ofta förbisedd möbel som kan förvandla kaos till ordning. I bästa Marie Kondo-stil (den berömda japanska ”organisatören”) kan du med enkla medel skapa ordning och system för ett renare hem.

I det här inlägget ger vi dig exempel på skoskåp i olika storlekar och utföranden och svarar på de vanligaste frågorna och övervägandena innan du väljer en lämplig modell för ditt hem.

Falsterbo skoskåp

Falsterbo är ett enkelt skoskåp tillverkat i massivt MDF-trä med en vacker vitlackad yta. Skoskåpet har 3 lådor där du kan förvara skor, sandaler etc. så att din entré ser snygg och ren ut.

Skoskåpet har en praktisk avdelare på varje hylla, vilket innebär att du faktiskt har 8 rader för skor, även om det ”bara” finns 4 hyllor. På så sätt kan du utnyttja utrymmet bättre. Till exempel genom att placera de högre skorna längst ner och de traditionella skorna högst upp på skiljeväggen. Förutom praktiska egenskaper får du en enkel design som passar in i de flesta hem – detta tack vare det snygga utseendet med en nästan helt symmetrisk yta, där du inte har traditionella handtag, utan kan öppna hyllorna med ett finger.

Hem Skoskåp

Home-modellen är ett smalt skoskåp i fin vit metall med 5 dörrar. Ett smalt skoskåp kan vara en utmärkt lösning för dem som inte har världens största entré, men som vill utnyttja rummets höjd.

Tack vare de 5 skofacken finns det gott om förvaringsutrymme i den här modellen som är 172,5 cm hög. Designen är helt ren i linjerna, med en elegant grepplist som är gjuten i metallramen.

Skoskåpet är ett uttryck för minimalism och pragmatism, där design möter funktionalitet – till och med till ett högt pris!

Finns även i svart variant.

Mino skoskåp

Så enkelt, så smart. Mino är ett skoskåp på fötter som är redo att integreras i vilken entré eller hall som helst. Skoskåpet har fötter och handtag som har en lätt ljus kontrast till det vitlackerade starka MDF-träet som modellen är tillverkad av.

Benen smalnar gradvis av, vilket är bekant för designmöbler som till exempel soffbord. Detta ger extra luft åt designen, som också är utformad med rundade kanter på under- och ovansidan. Resultatet är en mjukare, mer feminin look som är lätt att passa in i ditt hem.

Skyline skoskåp

Skyline är ett vägghängt skoskåp som har en snygg mattvit finish i MDF. Modellen består av fyra separata fack som är sammansatta i en nästan kvadratisk lösning. På toppen hittar du en vackert utformad glasskiva som ger en stark kontrast till det matta vita träet.

Den väggmonterade funktionen skapar en vacker effekt där skoskåpet svävar i rummet samtidigt som du enkelt kan nå under det med en dammsugare och golvduk. Detta kan vara särskilt praktiskt eftersom korridorer är kända för att samla smuts från skor.

Modellen ingår i en serie som även innehåller ett mer avlångt skoskåp och en högre version med tre fack.

Mistral Classic skoskåp

Letar du efter ett skoskåp som verkligen sticker ut i rummet? Mistral Classic i lackerad granit ger en fantastisk kontrast till den klassiska vita väggen!

Mistral Classic har 3 hyllor för skor och en smal låda som är idealisk för att förvara till exempel handskar eller nycklar.

Mistral-serien är ”Made in Denmark” av Hammel Furniture och har funnits sedan 1991. Produkten kombinerar danskt hantverk med internationell design av högsta klass. De snygga linjerna bidrar till att skapa lugn och harmoni i entréhallen eller tvättstugan, där skoskåpet både ser bra ut och håller reda på dina skor.

Behöver du en annan färg? Se den i vitt här.

Hübsch skoskåp i ek

Hübsch-modellen är ett vackert väggmonterat skoskåp i vacker ek. Här får du en unik design med tydliga referenser till den klassiska fiskbenslooken som du säkert känner igen från trägolvet.

Det är framför allt de sammanfogade detaljerna som ger liv åt verket och gör det så elegant att det kan användas i entréhallen eller till exempel i sovrummet. Locket hålls enkelt på plats med en praktisk magnet som är diskret placerad.

Träet är naturligtvis FSC-godkänt, så du kan köpa skoskåpet med gott samvete. Det kan du, eftersom en FSC-skog inte tillåter att mer virke avverkas än vad skogen kan reproducera.

Hübsch-sortimentet finns med andra föremål för entréhallen – till exempel en praktisk klädhängare här eller en fin matchande pall.

By Lassen Frame skoskåp

Frame är ett vackert och elegant skoskåp i sig självt. Men det är också mycket mer än så! Frame är en serie från det danska designföretaget By Lassen, med vilken du kan kombinera flera element och komponera din egen drömhall.

Frame-serien är gjord för nordisk inredning med sin eleganta kvadratiska form, som kombineras med en vacker grundfärg och en omgivande kontrast.

Skoskåpet är naturligtvis inget undantag. Den är skapad i vackra nyanser av lackerat stål och melamin, mäter 70 x 42 cm och har ett snyggt grepp i mitten för enkel åtkomst till skorna.

Du kan se de andra produkterna i Frame-serien här.

SPINDER DESIGN Rektangulärt Billy skoskåp

Den rektangulära Billy-modellen är byggd i grönt stål, vilket gör den till ett av de populära skoskåpen i metall. Det är trendigt eftersom det ger en mer stram och osöt ”omklädningsrumskänsla”.

Stålmaterialet har en fantastisk kontrast som är aktuell, eftersom många kombinerar det råa och industriella (tänk New York loft-stil) med vår klassiska skandinaviska inredning. Variationen i material, med trä, tegelväggar och metall som möts, ger rummet en mycket speciell dynamik – särskilt när färg också används, som här.

Skoskåpet är handgjort, vägghängt och finns även i en svart version.

Skor skoskåp

Denna modell – med det talande namnet ”Shoes” – är populär av många skäl! För det första finns det gott om utrymme i det här skoskåpet, där du har hela 4 luckor med luckor för att förvara dina skor bakom. Dessutom får du en sida med en vanlig låda, där du kan förvara till exempel höga stövlar. På locksidan finns totalt 4 hyllor, så du kan också förvara saker som du vill ha nära till hands – t.ex. en halsduk, handskar eller ett kompakt paraply.

Du har förstås märkt att detta är ett skoskåp med spegel. Du kan enkelt se hur dina skor ser ut tillsammans med dina andra kläder innan du går ut genom dörren.

Själva Shoes-modellen har en naturlig design med en vit laminatfinish som ger en modern touch till din inredning.

Hinsol XL skoskåp

Är du en del av en stor familj? Då känner du kanske till problemet med en stökig hall eller entré där skorna sparkas av och landar i både öst och väst. Lyckligtvis kan du göra slut på problemet med det här stora och praktiska skoskåpet.

Du får hela 20 hyllor för familjen, plus förvaringsmöjligheter i botten för att förvara de höga skorna och gummistövlarna, eller förvara vinterkläder, regnkläder etc. beroende på säsong.

Hinsol XL är perfekt för det större hushållet som vill ha en snygg entré – med design i vackert naturträ och gott om utrymme! Modellen har inga dörrar, så även de minsta familjemedlemmarna kan enkelt lägga undan sina skor på ett snyggt sätt.

Mer för korridoren: smarta hatthyllor med hängande stång

Vi älskar skoskåpet (eftersom vi hatar röran!)

Du har säkert hört talesättet ”ute är bra, inne är hemma”. För det är något speciellt med att vara hemma. Det är där vi har vår bas – det är där vi finner lugn och ro och andas efter en dag på jobbet, i skolan osv.

Av samma anledning hjälper det inte att det första du (eller dina gäster) ser när du kommer in i ditt hem är en hög med skor som ligger utspridda över hela golvet. Fred och ordning kommer före avkoppling, och därför är skoskåpet den perfekta lösningen på kaoset runt ytterdörren.

Skoskåpet gör det faktiskt enkelt att få ordning på röran – även i en design som passar ditt hem, eftersom du kan välja mellan flera färger, både vägghängda och stående modeller och i alla möjliga storlekar.

skoskab til entre

Se också: dekorera hallen med en spegel med LED-ljus

Värt att veta

Hur stort är ett skoskåp?

Skoskåp finns i alla storlekar. Du kan hitta både stående och vägghängda modeller med allt från 1 till 20 fack! När du väljer skoskåp är det bäst att börja med utrymmet runt din entré.

Den stora familjen behöver ett skoskåp med många fack, medan personer i en studiolägenhet eller liknande kan överväga ett smalt skoskåp som inte tar lika mycket plats, men som ändå har en praktisk förvaringsfunktion.

Vilka material kan jag få mitt skoskåp i?

Precis som det finns många olika storlekar finns det också många olika utföranden och material. Du kan beställa ett skoskåp i metall, ek, laminat med naturlig look och mycket mer.

Vad du väljer beror naturligtvis på dina personliga preferenser och din hemstil, men kom ihåg att skoskåpet inte behöver vara en tråkig lösning. Det finns många bra design- och materialalternativ!

NB! Kom ihåg att du också enkelt kan skapa en trevlig yta runt skoskåpet, till exempel med växter eller en bänk bredvid skåpet för att ta av och på dig skorna.

Vem har nytta av ett skoskåp?

Alla som vill hålla hallen snygg kan dra nytta av ett skoskåp. Det är en enkel produkt som löser ett problem: den gör sig av med det irriterande skräpet som stressar dig och får dig att känna dig skyldig.

På så sätt kan du skapa bättre harmoni i ditt hem – och slippa bli påmind om att städa och städa varje gång du går in genom dörren.

Hur undviker jag lukter i mitt skoskåp?

Det behöver inte alls vara svårt att undvika lukt från skoskåpet. Du kan antingen köpa doftfräschare och gå till hyllorna, eller till exempel rulla in en bit träkol i gasväv och linda in den för att absorbera lukten.

Du kan faktiskt använda grönt te också! Det håller både lukter borta och hjälper till med fukt. Lägg till exempel torkade, använda gröna teblad i en gammal nylonstrumpa och knyt en knut i den. Se dock till att bladen är helt torra innan du använder detta trick. Du kan soltorka dem eller sätta in dem i ugnen tills de är helt torra.

Senast uppdaterad juni 21, 2024 av Simone Lundmark