hattehylde med bøjlestang

Hatthylla med klädstång • 8 smarta hatthyllor för hemmet

Vårt bästa val:

Bästa hatthållaren med hängare för alla inredningsstilar

Här får du en praktisk och enkel hatthylla som är utrustad med både flera krokar och en hängstång. Den vackra hatthållaren är lätt att integrera i din redan befintliga inredning tack vare sin enkla och fina design.

Bästa hatthylla med hängare med bra förvaringsutrymme: hatthylla med sex krokar och hängare i snygg design

Med den här snygga hatthållaren får du gott om förvaringsutrymme eftersom den har sex krokar, en klädhängare och en hylla. Du har plats för både stora och små saker, beroende på vad du behöver i din hall.

Bästa hatthylla med hängare för den lilla hallen Smart liten hatthylla med hylla, krokar och hängare

Smart och liten hatthylla i multifunktionell design i trä och rostfritt stål. Den här hatthyllan är mycket användbar i en liten entré eller en smal korridor där förvaringsutrymme behövs.

8 funktionella och snygga hatthyllor med hängare

Klädhängare i metall och trä med hängare

Funktioner:

Mått: 35 x 100 x 35 cm.

Färg: Vit/svart och metall

Material: trä och metall

Hattehylde med bøjlestang i metal og træ

Den här hatthållaren är lämplig för en entré som är inredd med fokus på stilfulla och rena linjer. Hatthyllan är tillverkad av vitmålat trä och metall, men kan också köpas med svartmålat trä om det passar bättre i din entré.

Milano HH-7 är utrustad med en enda hängstång och tre metallskenor i toppen. På galgen kan du hänga dina ytterkläder, medan du på hyllan kan placera allt från hattar till cykelhjälmar och andra saker du behöver i hallen.

Multifunktionell liten hatthylla med hylla, krokar och galge

Funktioner:

Mått: 15 x 20 x 30 cm.

Färg: 7 olika färgkombinationer

Material: aluminium och rostfritt stål

Multifunktionel mindre hattehylde med hylde, knager og stang til bøjler

Behöver du bara lite förvaringsutrymme i din entréhall eller är utrymmet begränsat? Då kan den här multifunktionella och lilla hatthyllan vara något för dig.

Här får du en liten och modern hatthylla med både en hylla, två krokar och en stång för galgar. Den är tillverkad av aluminium och rostfritt stål och finns i sju olika färgkombinationer.

Tack vare den mindre storleken kan du också enkelt använda flera av samma modeller bredvid varandra om du vill ha mer förvaringsutrymme.

Dansktillverkad hatthylla i trä

Funktioner:

Mått: 90,5 x 53 x 22,5 cm.

Färg: 4 olika färger

Material: trä

Danskproduceret hattehylde i træ

Med denna dansktillverkade hatthylla från Orebo Collection får du en högkvalitativ modell. Den snygga och enkla hatthyllan har en hängare, så att du kan hänga upp alla dina ytterkläder i hallen.

Dessutom har den en fin hylla i toppen med fina detaljer som ger det enkla utseendet något extra. Hatthållaren finns i fyra olika varianter.

Du kan få den i obehandlad ask, i svart, i ek tvål eller ek klarolja. På så sätt kan du välja den hatthylla som passar bäst i ditt hem.

Rå och minimalistisk hatthylla med två hyllor

Funktioner:

Mått: 14 x 120 x 32 cm.

Färg: Svart

Material:Järn

Rå og minimalistisk hattehylde med to hylder

Här får du en svart hatthylla i järn från Trademark Living med bra förvaringsmöjligheter för allt du vill förvara i din hall. Hatthållaren är tillverkad i en design som kombinerar det minimalistiska med det råa, vilket gör den till ett självklart val för ett modernt hem.

Den har två hyllor, så du kan förvara det mesta. Dessutom kan du använda den nedre hyllan som en galge, eftersom den är gjord för att du ska kunna hänga galgar eller krokar på den med dina ytterkläder.

Elegant och vacker hatthylla från Lastein

Funktioner:

Mått: 65/80/100 x 30 x 15 cm.

Färg: Flera färgkombinationer

Material: inte visat

Elegant og flot hattehylde fra Lastein

Här är en annan elegant och vacker hatthylla som erbjuder många alternativ för förvaring av både stora och små föremål i hallen. Den är utrustad med tre krokar, en galge och en hylla i toppen.

Den snygga hatthållaren från Lastein finns i flera storlekar och färgkombinationer, så att du kan välja den modell du föredrar. Den finns med svart ram och svarta knoppar eller med vit ram och knoppar i ek.

Dansk designad enkel hatthylla med krokar och hängare

Funktioner:

Mått: 52 x 31 x 20,5 cm.

Färg: Vit och lavagrå

Material: pulverlackerad aluminium

Danskdesignet simpel hattehylde med knager og bøjlestang

Letar du efter en enkel och snygg hatthylla med krokar och en galge för din entré eller hall? Då är den här modellen från Cane-Line, designad av den danska designduon Strand & Hvass, ett bra val.

Den enkla hatthyllan passar in i alla inredningsstilar och är lätt att implementera i en redan befintlig inredning. Med fyra krokar, en galge och en hylla i toppen finns det gott om plats för förvaring.

Hatthållaren är tillverkad av pulverlackerad aluminium och finns i vitt och lavagrått. Själva hyllstången är tillverkad av teak, vilket ger hatthyllan ett varmare utseende.

Hattställ med sex krokar och hängare i en snygg design

Funktioner:

Mått: 100 x 30 x 15 cm.

Färg: Flera olika färgkombinationer

Material: aluminium och rostfritt stål

Hattehylde med seks knager og bøjlestang i et stilrent design

Behöver du en hatthylla med extra utrymme? Då bör du ta en närmare titt på den här snygga modellen. Unu har sex krokar, en hängare och en hylla, så du kan förvara lite av varje på den.

Den här hatthållaren är dessutom tillverkad av rostfritt stål och aluminium och finns i flera olika färgkombinationer. På så sätt kan du välja den modell som passar perfekt i din garderob när det gäller design.

Smart liten hatthylla med hylla, krokar och galge

Funktioner:

Mått: 31 x 30 x 18,5 cm.

Färg: Naturlig eller svart

Material: trä och rostfritt stål

Smart lille hattehylde med hylde, knager og bøjlestang

Om du är på jakt efter en elegant och liten hatthylla som kan uppfylla praktiskt taget alla behov i hallen kan du överväga den här modellen.

Här får du en praktisk och multifunktionell hatthylla från Skagerak som trots sin ringa storlek fungerar som hylla, klädhängare och klädhängare. Du kan dock välja att placera flera av dessa hatthyllor bredvid varandra om du vill.

Den vackra hatthållaren har en minimalistisk design och är perfekt för rum med begränsat utrymme eller en smal hall. Den är tillverkad av trä och rostfritt stål och finns i både ek, svartbetsad ek och teak, så du kan välja ditt favoritträslag.

Mer till Entré: städa upp med skoskåpet

Vad är en hatthylla?


Klädställen är praktiska föremål som kan beskrivas som en hylla med krokar eller en klädstång under. En hatthylla kan dock också vara en hylla med krokar och en stång för galgar eller krokar. De finns i en mängd olika former, mönster, stilar, material och mycket mer, så det finns en version som passar alla.

Detta ger dig mer förvaringsutrymme och gör att du kan använda hatthyllor för fler ändamål än om du väljer att hänga upp en klädhängare i hallen, till exempel.

Läs också: hur du skapar mer utrymme med en förvaringsbänk

De tar lite mer plats än en garderob, eftersom de sticker ut mer i själva rummet, men å andra sidan är de extremt funktionella och praktiska att ha i hemmet.

Vilken hatthylla ska jag välja?


Det finns så många olika hatthyllor på marknaden att det kan kännas förvirrande att välja. Här får du några råd om vad du bör tänka på innan du köper rätt hyllplan för ditt hem.

  • Hatthållare med hyllstång: Klädställ med galgar har en stång för galgar och en hylla. På så sätt kan du placera diverse saker på hyllan medan du hänger dina ytterkläder på galgen.
  • Hatthyllor med krokar: en hylla med krokar erbjuder samma möjligheter som hatthyllor med hyllstänger. Du behöver dock inte nödvändigtvis använda galgar eller krokar för att hänga upp dina kläder.
  • Hattställ med krokar och hängare: Det sista alternativet är hatthyllor med krokar och en hyllstång. Detta är mycket praktiskt om du behöver så mycket förvaringsutrymme som möjligt i hallen.

När du har hittat rätt modell finns det andra saker du kan tänka på innan du bestämmer dig för vilken hatthylla du ska ta hem.

  • Design: Eftersom det finns så många hyllor betyder det också att de finns i många olika stilar och utföranden. Överväg vad som passar bäst in i din inredning. Ska det vara en enkel design, ett rått utseende eller en minimalistisk hatthylla?
  • Storlek: Hur mycket utrymme finns det i din hall? Storleken på hatthyllan beror på utrymmet. Om du har en liten hall är det bäst med en liten hatthylla. Men om det finns många personer i familjen är en hatthylla med tillräckligt med utrymme för alla familjens kläder etc. en bra idé.
  • Budget: Tänk slutligen på hur mycket du vill betala för en hyllplan. Du hittar både billiga hatthyllor och hatthyllor som kostar mycket.

Varför ska jag köpa en hatthylla?


Hatthyllor är mycket användbara och praktiska om du vill organisera din entré på bästa möjliga sätt. Med hjälp av en hatthylla kan du hålla ordning på saker och ting och undvika att rummet blir fullt av familjens cykelhjälmar, jackor, halsdukar och liknande.

Du kan också dekorera hyllan med mysiga prydnadsföremål, växter och annat om det finns plats. På så sätt kan du styla hatthyllan på ett sätt som gör den till ett dekorativt element i din inredning.

Om du har barn kan det vara en bra idé att välja en hatthylla med både klädstång och klädkrokar.

På så sätt behöver dina barn inte hänga upp sina kläder på galgar, vilket kanske inte görs dagligen. För att undvika att deras ytterkläder etc. flyter omkring i hallen är de ofta mer benägna att hänga upp sina kläder om det finns hyllor med galgar.

Se även: Skåp med lådor för hemmakontoret

Var ska jag sätta min hatthylla?


Har du köpt en hatthylla till hallen men är osäker på var du ska hänga den? När du inreder din hall är det viktigt att tänka på praktiska och funktionella saker. Det är ju trots allt i det här rummet som folk går in och ut genom dörren – och ibland måste det gå snabbt.

Det är också bra om allting har en fast plats, och det ska vara lätt och snabbt att komma åt de saker som du lägger på hatthyllan. Du bör därför noga överväga var den bästa placeringen i rummet är, med tanke på ovanstående. Häng aldrig upp hatthyllan på en plats där den är svår att nå eller där den är i vägen när du går in och ut ur dörren.

I allmänhet är hatthyllor avsedda för entréer. Men du kan naturligtvis använda dem på andra ställen, till exempel i en garderob, i sovrummet, i tvättstugan eller liknande.

Du måste också se till att du hänger upp hatthållaren ordentligt. Detta är viktigt eftersom den kommer att behöva bära en del vikt från ytterkläder, cykelhjälmar osv. Om din hatthylla inte är helt säker riskerar du att den faller ner på grund av vikten.

Om du inte är så mycket för att göra det själv är det värt att hitta någon som vet hur man hänger upp sådana saker på väggen.

Läs också: spara utrymme med en säng med förvaring

Senast uppdaterad juni 13, 2023 av Simone Lundmark