Matstol med armstöd: 5 bekväma modeller som ser bra ut vid matbordet

Matstolar med armstöd – vårt bästa val

Allround matstol med armstöd: Newton matstol med armstöd

Newton är en bra allround matstol med armstöd som passar bra i de flesta hem. Den finns i två olika färger – obehandlad ek eller svartmålad bok. Den har en sits i läder för ultimat komfort vid matbordet.

Exklusiv matstol med armstöd: Vipp matstol med armstöd

Om du letar efter en exklusiv och modern matstol med armstöd är Vipp-stolen ett självklart val. Här får du en enkel och modern lösning med fina detaljer. Den har rundade armstöd och ett smalt ryggstöd för ökad komfort. Finns i stoppat läder, ull eller polyester.

Enkel matstol med armstöd: Eva Solo Combo matstol med armstöd

Combo är en matstol med armstöd från Eva Solo som passar in i det minimalistiska hemmet. Den är otroligt enkel, men garanterar god sittkomfort. Matstolarna kan staplas på varandra för enkel förvaring.

En matstol med armstöd ger ultimat sittkomfort

De flesta matstolar har inga armstöd, men det finns goda skäl att välja en som har det. Det ger komfort när du har något att luta armarna mot. Samtidigt är de perfekta när du inte nödvändigtvis sitter ner för att äta.

En matstol med armstöd ger ditt hem en avslappnad och elegant look, och det finns många modeller att välja mellan. Så du kan alltid hitta en som passar perfekt i din matsal – eller var du än väljer att placera din matstol med armstöd.

Nedan hittar du 5 matstolar med armstöd som passar de flesta hem. Det finns en stor skillnad mellan modellerna, vilket gör att vissa är lämpliga för dem som vill ha en minimalistisk modell, medan andra har ett mer extraordinärt utseende.

Matstol med armstöd: de 5 bästa modellerna

#1: Newton

FUNKTIONER

 • Färger: svart bok eller obehandlad ek
 • Sittplats: Naturlig korg eller läder
 • Höjd: 77 cm
 • Längd: 51 cm
 • Vikt: 13 kg
 • Bredd: 49 cm
 • Sitthöjd: 46 cm

Om du letar efter en enkel matstol med armstöd är Newton-modellen ett självklart val. Här får du en elegant matstol som passar de flesta hem. Den har ett klassiskt utseende, men är ändå modern i sitt uttryck.

Du kan välja mellan två modeller, beroende på vad du föredrar. Välj mellan svartmålad bok eller obehandlad ek. Om du väljer den svarta modellen får du en sits i naturfärgad korg, medan sitsen är i läder om du väljer den obehandlade ekmodellen.

Välj den här matstolen med armstöd om du vill ha en bra och bekväm sittplats och samtidigt uppskatta bra material. Priset på stolen är ganska överkomligt, även om den inte är den billigaste på marknaden.

#2: Vipp

Funktioner:

 • Sits: Läder, ull, polyester
 • Material: pulverlackerad aluminium
 • Bredd: 54,5 cm
 • Djup: 53 cm
 • Höjd: 76 cm

Om du gillar en mer rå och modern look är den här matstolen med armstöd ett självklart val. Modellen är från Vipp, som är känt för sitt höga materialval i kombination med enkel, funktionell och solid design.

Vipp-stolen passar bra i matsalen eller vardagsrummet. Den har rundade armstöd, så du kan vara säker på att sitta bekvämt. Ryggstödet är smalt, vilket gör den lämplig för middagsbjudningar med många gäster, eftersom den inte kräver mycket utrymme.

Du kan få modellen med tre olika säten – med läder-, ull- eller polyesterklädsel. Det är bara att välja vilken du föredrar. Alla materialval garanterar god sittkomfort, men alla har olika estetik, så du kan alltid hitta en som passar ditt hem.

Se även: Ett bra match för ett fyrkantigt matbord.

#3: Eva Solo – Combo

Funktioner:

 • Material: plast och aluminium
 • Färg: Svart, vit eller grå
 • Höjd: 82 cm
 • Sitthöjd: 45 cm

Om du letar efter en enkel och praktisk matstol med armstöd är Combo-stolen från Eva Solo ett bra val. Här får du en minimalistisk matstol som passar de flesta hem. Den är lätt att stapla, vilket är praktiskt om du ofta har gäster på middag.

Stolens armstöd är diskreta men garanterar god sittkomfort – även när de inte används vid middagsbordet. Stolen är praktisk eftersom den är stapelbar och lätt att torka av. Den erbjuder hög komfort och det flexibla ryggstödet ger optimalt stöd för ryggen i alla sittpositioner.

Den här matstolen med armstöd är en del av Combo-serien, som också innehåller matstolar utan armstöd. Stolen kan fås med antingen sätes- eller hjälpklädsel. Ryggstödet och sätet är tillverkade av ett stycke plast, medan ramen är tillverkad av aluminium.

Matstolen finns i flera färger. Välj mellan svart, vitt eller grått, beroende på vad som passar bäst i ditt hem. Stolen är tillgänglig till ett överkomligt pris – särskilt med tanke på de exklusiva materialen.

#4: LUNO – MATSTOL

Funktioner:

 • Material: polypropylen och bok
 • Bredd: 59 cm
 • Höjd 58 cm
 • Längd: 80 cm

Om du letar efter en modern matstol med armstöd som är prisvärd och ändå passar in i de flesta hem är modellen från LUNO ett självklart val. Här får du en praktisk och snygg matstol med armstöd till ett mer än rimligt pris.

Den här matstolen har ett modernt och enkelt utseende och passar till de flesta matbord. Den ingår inte i en serie, så du kan fritt välja vilket matbord du vill använda den till.

Matstolen är tillverkad av svart polypropylen och har ett ben av bok. Den är lätt att rengöra och den rundade sitsen och ryggstödet gör den bekväm att sitta i, oavsett sittställning.

#5: Skovby – Aspen

Funktioner:

 • Höjd: 92 cm
 • Längd: 53 cm
 • Vikt: 10 kg
 • Bredd/djup: 54 cm
 • Sitthöjd: 46 cm

Aspen matstol med armstöd från Skovby är en exklusiv modell med en sits i läder och en stomme i borstat stål. Den skapar ett strikt och elegant utseende i hemmet med sina skarpa kanter och rena linjer, vilket gör den till en perfekt matchning för skandinaviska inredningsstilar.

Det är en elegant stol tillverkad av lyxiga material som garanterar hög sittkomfort oavsett var den placeras. Den här matstolen med armstöd passar i de flesta hem och stjäl inte rampljuset, men ger ändå en finess.

Du kan välja mellan flera olika versioner av stolen för att få exakt det utseende som du vill ha i ditt hem. De finns i tyg, läder eller konstläder, så du kan välja den som passar bäst för dina behov – och de flesta matbord.

Relaterad artikel: korgstolar

Varför välja en matstol med armstöd?

Du bör välja en matstol med armstöd om du vill ha maximal sittkomfort. Den klassiska matstolen finns vanligtvis utan armstöd, men det finns många skäl att välja en modell med armstöd.

Du kan inte skjuta stolen helt under bordet när du väljer en matstol med armstöd, men det spelar inte heller någon roll. Den bästa sittställningen vid middagsbordet uppnås vanligtvis när stolen inte är placerad under bordet.

Om du fortfarande vill kunna dra stolen under bordet för optimal sittkomfort bör du välja en matstol med korta armstöd. Det finns många modeller att välja mellan och allt handlar om dina behov.

Matstolar med armstöd har också den fördelen att de lämpar sig särskilt väl för att bjuda gäster på middag. Efter middagen, när stämningen blir lite mer avslappnad, kan det vara skönt att luta sig tillbaka, och här garanterar armstödet ultimat sittkomfort.

Vilken matstol med armstöd ska du välja?

När du väljer en fåtölj till ditt matbord bör du ta hänsyn till dina egna behov, din personliga smak och resten av din heminredning. På så sätt får du en bra grund för att välja en matstol som ger god komfort och har rätt utseende.

Tänk på följande faktorer:

 • Hur brett ska armstödet vara?
 • Vilken är min sittställning?
 • Vilket formspråk ska stolen ha?
 • Ska matbordet vara stapelbart?
 • Ska matbordet vara stapelbart?
 • Vilken prisnivå är acceptabel?
 • Vilka material ska stolen tillverkas av?

När du har ställt dig dessa frågor har du en bra utgångspunkt för att börja söka. De matstolar med armstöd som du hittar ovan är alla modeller med olika fördelar och nackdelar.

Det finns något för alla smaker och prisklasser, och du bör kunna hitta en stol som passar dina behov. Om du vill ha en matstol utan armstöd finns det betydligt fler modeller att välja mellan, eftersom detta är den klassiska designen.

Därför kan du räkna med att det tar längre tid att hitta en matstol med armstöd, eftersom urvalet är mindre. Det betyder dock inte att det är omöjligt att hitta ett bra alternativ som passar ditt hem.

Det första du bör tänka på är vilken design du vill ha. Det är oftast den avgörande faktorn, så det är ett bra sätt att sortera bort de modeller som du inte är intresserad av – och som därför inte bör övervägas.

Se även: fåtölj med hög rygg

Vad är din budget?

När du har kommit fram till vilken design du vill ha bör du fundera på hur mycket du är villig att offra för en fåtölj. Det finns modeller i alla prisklasser, men du kan ofta hitta bra erbjudanden när du köper dem tillsammans.

Så låt dig inte avskräckas av priset för en fåtölj. I många fall får du rabatt om du till exempel köper fyra eller sex modeller samtidigt. Om det inte finns någon mängdrabatt kan du vanligtvis förhandla fram ett bättre pris genom att kontakta återförsäljaren.

Det kan dock vara en bra idé att utgå från det högsta pris du är villig att betala för dina nya matstolar med armstöd. På så sätt kan du i sin tur välja bort de modeller som ändå är för dyra för din budget.

Köper du begagnat?

Om du inte kan hitta en modell som passar dina designpreferenser, eller om det inte finns några matstolar med armstöd som passar din budget, kan du överväga att hitta begagnade modeller i stället.

Naturligtvis finns det en risk att du inte kan hitta det antal du vill ha – eller att du får för många stolar för dina specifika behov. Det är dock värt ett försök, eftersom du ofta kan få en stor rabatt om du köper en begagnad matstol med armstöd.

Tänk dock på att en klassisk matstol ofta har inga armstöd, så du behöver förmodligen mycket tid för att hitta rätt modell. Du har inte samma möjligheter att filtrera din sökning efter modeller med armstöd om du använder Den Blå Avis, Facebook eller Gul og Gratis.

Se även: Sittsäckar för barn

Men om du är flitig i ditt sökande kommer du så småningom att märka att det lönar sig. Detta kräver vanligtvis tålamod, eftersom utbudet inte är lika stort som om du köper en matstol med armstöd i en butik.

När du köper från en återförsäljare har du också fördelen att leveransen ofta ingår i priset. Det betyder också att du inte behöver ordna transporten själv, vilket kan vara praktiskt om du inte har en bil med dragkrok.

Oavsett om du väljer att köpa dina matstolar med armstöd från en återförsäljare eller via en portal för begagnade stolar kan du använda tipsen ovan för att hitta en modell som passar dina behov, ditt hem och din smak.

Se även: smarta utdragbara bord

Senast uppdaterad juni 20, 2023 av Simone Lundmark