kvadratisk spisebord

Njut av en god middag med vänner och familj vid ett fyrkantigt matbord

Vårt bästa val

Bästa enkla fyrkantiga matbord: Enkelt matbord 90 x 90 x 76 cm.

Istället för att välja ett stort matbord som du aldrig använder kan du titta på det här mindre och enkla fyrkantiga matbordet. Det är perfekt för dem som inte behöver mycket utrymme men ändå vill ha ett snyggt och elegant bord.

Bästa fyrkantiga matbord med förlängning: Poul M. Volther 4-sits matbord – C35A – Ek/grå linoleum

Det här vackra och moderna matbordet med kvadratisk form är avsett för fyra personer. Du kan dock enkelt och snabbt utöka den tack vare de två tilläggsplattor som du kan köpa. Detta gör att du kan ha plats för upp till 6-8 personer.

Bästa fyrkantiga matbord i snygg design: Haslev | Symphony 86 w/extension

Om du letar efter ett elegant matbord med en attraktiv och enkel design är det här bordet något för dig. Matbordet kommer utan tvekan att vara fokuspunkten i ditt matrum och du kommer lätt att kunna möblera ditt hem runt bordet.

5 praktiska och vackra fyrkantiga matbord för hemmet

Vi har hittat 5 fantastiska fyrkantiga matbord som passar i nästan alla hem. Ta en titt nedan!


Enkelt matbord 90 x 90 x 76 cm.

SPECIFIKATIONER:

Mått: 76 x 90 x 90 x 90 cm (h x l x b)

Färg: Material: melamin och ek

Om du letar efter ett mindre fyrkantigt matbord med förlängning är Simply ett utmärkt val. Här får du ett modernt och funktionellt kvadratiskt matbord som passar bra i de flesta hem. Det här matbordet har en bordsskiva av vit melamin och massiva ben av vitpigmenterad lackerad ek.

Dessutom har bordet en förlängning för ytterligare två plattor. Dessa tilläggsplattor ingår och kan förvaras under bordsskivan. Tack vare det smarta tillägget kan du enkelt bjuda in vänner och familj på middag.

De rena linjerna och den enkla designen på bordet gör det enkelt att inreda ditt hem med det här läckra bordet. Det är också möjligt att köpa samma modell i en annan färg om bordet inte faller dig i smaken.

Poul M. Volther 4-sits matbord – C35A – Ek/grå linoleum

SPECIFIKATIONER:

Mått: 72,5 x 82 x 82 x 82 cm (h x b x d)

Färg: Naturligt och gråttMaterial: ek och linoleum

Det här är ett modernt och minimalistiskt fyrkantigt matbord för fyra personer.

Du kan också köpa två tilläggsplattor på 37 x 82 cm för att göra bordet ännu större. Om du använder tilläggsplattorna kan du ha plats för upp till 6 eller 8 personer. Dessa tilläggsplattor ingår inte i köpet.

Bordsskivan är tillverkad av grå linoleum, medan underredet, utdragen och benen är tillverkade av massiv ek. Träet som används är FSC-certifierat och kommer från europeiska skogar. Eftersom trä är ett naturmaterial kan det förekomma skillnader i nyansen.

Leduc matbord med klaff, vitt med svart kant

SPECIFIKATIONER:

Mått: 71 x 80 x 80 x 80 cm (h x l x d)

Färg: Vit och svartMaterial: melamin och metall

Leduc är ett vackert fyrkantigt matbord som passar bra i de allra flesta hem. Matbordet har en vitlackerad bordsskiva av melamin. Bordsskivan har en fin detalj i form av en svart kant och bordet har även svartlackerade metallben.

De svarta metallbenen kompletterar bordsskivan perfekt, eftersom benen ger en fin kontrast till den vita bordsskivan. Bordet har också en praktisk hänglapp på 40 x 80 centimeter.

Du kan välja om luckan ska vara upp eller ner, beroende på hur mycket utrymme du behöver. Det är smart om du inte behöver mycket utrymme i vardagen, men vill kunna bjuda in vänner eller familj på middag.

CANETT Colorado fyrkantigt matbord, inkl. extra bordsskiva – naturträ (75×75)

SPECIFIKATIONER:

Mått: 74 x 75 x 75 x 75 cm (h x l x d)

Färg: Naturlig färgMaterial: Trä

Det här vackra fyrkantiga matbordet är designat av det danska företaget Canett. Matbordet består av naturfärgat lackerat trä, vilket ger det ett naturligt och enkelt utseende. Dessutom levereras bordet med en extra tallrik, som ingår i köpet.

Tack vare den extra plattan är det möjligt att förlänga bordet när du vill. Så dagligen tar bordet inte mycket plats, men du kan lätt bjuda in några extra gäster att äta med dig så länge du använder den extra tallriken.

Relaterad artikel: bekväma matstolar med armstöd

Haslev | Symfoni 86 med förlängning

SPECIFIKATIONER:

Mått: 90 x 90 cm (l x b)

Färg: Naturlig färgMaterial: bok eller ek

Det här moderna och eleganta matbordet kommer helt klart att bli en central punkt i din matsal eller ditt kök. Den har utformats för att vara både funktionell och vacker att se på.

Du får ett fyrkantigt matbord med förlängning. Det innebär att du kan utöka bordet med upp till två extra tallrikar. Dessutom kan du få matbordet i både bok och ek med träunderrede, beroende på vad du föredrar.

Observera att du måste köpa ytterligare toppar om du vill ha dem.

Därför är det en bra idé att välja ett kvadratiskt matbord med förlängningar

Ett mindre kvadratiskt matbord är perfekt för ett hushåll där ett stort bord inte behövs. Det är dock trevligt att ha ett bord där det finns plats för att bjuda in gäster på middag.

I stället för att köpa ett stort kvadratiskt matbord enbart av denna anledning är det bättre att välja ett kvadratiskt matbord med förlängning. Ett sådant bord är ett mer praktiskt och utrymmesbesparande alternativ som gör att du kan förvandla ett mindre bord till ett större på nolltid.

Det fina med ett sådant bord är att du endast förlänger det när du verkligen behöver det. Därefter kan bordet återgå till sin normala storlek utan att du behöver göra mycket.

Senast uppdaterad juli 21, 2022 av Simone Lundmark