Fåtölj med hög rygg: 6 modeller för ultimat komfort

Vårt bästa val:

Modern fåtölj med hög rygg: Agnes

Agnes är en modern fåtölj med hög rygg i en vacker grå färg. Den passar in i alla skandinaviska hem och är otroligt bekväm att sitta i. Kombinera den med den medföljande pallen för ultimat sittkomfort.

Klassisk designfåtölj: GE290 A

Den här fåtöljen med hög rygg har designats av H.J. Wegner, och den är inget mindre än en designklassiker bland fåtöljer. Det är en retrofåtölj som tillverkades för första gången på 50-talet och har funnits på marknaden sedan dess.

Mycket bekväm fåtölj med hög rygg: Stressless Magic

Stressless Magic är en otroligt bekväm fåtölj med hög rygg som påminner mycket om de fåtöljer som var populära på 90-talet. Den är bra att sitta i och du kan justera den så att den passar din sittställning.

Sitt bekvämt i en fåtölj med hög rygg

En fåtölj med hög rygg ger dig den ultimata komforten när du behöver koppla av efter en lång arbetsdag. Det finns många fördelar med en fåtölj med hög rygg och du är garanterad den ultimata sittkomforten eftersom den är mer ryggvänlig än en vanlig fåtölj.

Du kan välja mellan flera olika varianter när du letar efter en fåtölj med hög rygg, men gemensamt för dem alla är att de är ergonomiskt utformade för att ge dig stöd på rätt ställen – och du kan justera sittpositionen så att den passar ditt humör.

Nedan hittar du en lista med 6 fåtöljer med hög rygg som inte bara är bekväma att sitta i, utan som också ser bra ut i alla skandinaviska hem. Oavsett om du letar efter en retrofåtölj eller en klassisk designfåtölj kan du hitta en modell som passar din smak nedan.

Fåtölj med hög rygg: de 6 bästa modellerna

#1: Agnes

Specifikationer:

 • Höjd: 92 cm
 • Längd: 73 cm
 • Vikt: 16,5 kg
 • Djup: 86 cm
 • Fyllning i sätet: formad kallskum
 • Sitthöjd: 41 cm
 • Omslag: Grå
 • Ben: Ben i oljad ek
Living&more lænestol - Agnes - Grå melange

Agnes är en elegant fåtölj med hög rygg för maximal komfort. Den har en grå klädsel och benen är i oljad ek

Fåtöljen Agnes är den perfekta stolen att vila i när du behöver slappna av efter en hård arbetsdag – eller när du bara vill njuta av en bra film på tv:n under helgen. Stolen har ett distinkt utseende som hämtar inspiration från klassiska designklassiker inom fåtöljdesign, även om det inte direkt är en retrofåtölj.

Stolens mjuka och voluminösa utseende gör att den sticker ut från andra fåtöljer på marknaden. Eftersom det är en fåtölj med hög rygg kan du luta dig tillbaka och slappna av. Den har ett enkelt utseende som gör att den passar i alla rum i hemmet.

Den här fåtöljen med hög rygg har ett enkelt utseende med små detaljer som gör den lämplig för alla typer av inredning.

#2: H.J Wegner – GE290 A

Specifikationer:

 • Färg: Ljust eller blått tyg
 • Träslag: naturlig bok eller ek
 • Mått: H: 75 x D: 78 cm
 • Bredd (cm): 76 cm
 • Sitthöjd (cm): 42
 • Formgivare: Hans J. Wegner

Letar du efter en klassisk fåtölj? Då bör du överväga denna fåtölj med hög rygg från H.J. Wegner med det anonyma namnet ”GE290 A”. Namnet är dock anonymt, för det här är en retrofåtölj som garanterat kommer att förbättra estetiken i ditt hem.

Den här fåtöljen med hög rygg har designats av H.J. Wegner 1953 och den har funnits på marknaden sedan dess. Detta är ett bevis på en stol som klarar tidens tand, inte minst tack vare sin tidlösa design, även om dess höga komfortnivå också har bidragit till att stolen inte har fallit i glömska.

Om du vill ha en fåtölj som är perfekt för en avkopplande kväll framför tv:n eller bara när du behöver vila lite, ska du överväga GE290 A – du kommer inte att ångra dig.

Den finns i en rad olika färger och träslag. Du kan också välja om du vill köpa den med eller utan pall. Om du vill ha ultimat komfort när du kopplar av kan det vara en bra idé att investera i en pall för att komplettera den här fåtöljen med hög rygg.

#3: Stressless Magic

Specifikationer:

 • Höjd: 101 cm
 • Längd: 78 cm
 • Vikt: 20,01 kg
 • Djup: 76 cm
 • Reglering: BalanceAdapt, Plus™-systemet och Glide-systemet
 • Sitthöjd: 40 cm
Stressless Magic lænestol med høj ryg

Stressless Magic är en fåtölj med hög rygg som finns i en mängd olika lädertyper. Du kan också välja olika ramar: krom eller matt svart – i kombination med flera trävarianter. Den har en steglös glidfunktion och du kan automatiskt justera nack- och ländstödet för att passa din kropp och dina rörelser.

Du kan få den här fåtöljen med hög rygg i många olika färger och storlekar. Välj helt enkelt den som passar bäst för ditt hem och din kropp, beställ den och du kan njuta av otaliga stunder av hög komfort, precis när du vill.

När du väljer den här fåtöljen med hög rygg är du med andra ord garanterad sublim komfort. Det här är inte bara en elegant retrofåtölj som påminner om många designklassiker – du är också garanterad en elegant möbel som ger ditt vardagsrum en lyxig touch. Den har ett antal unika funktioner som du inte hittar i alla fåtöljer med hög rygg, samtidigt som klädseln ger dig en otroligt god komfort. Ingenting har sparats på design, komfort eller den allmänna kvaliteten på fåtöljen.

#4: Conform Turtle

Specifikationer:

 • Material
 • Designer: Lenka Teilmann
 • Funktioner:Fåtöljen har justerbart nackstöd och svängbar ryggstöd
 • Pall: måste köpas till

Conform Turtle är en genuin retrofåtölj som hämtar inspiration från några av de många designklassiker som vi är kända för att producera i Danmark. Fåtöljen har en hög rygg och är inte bara trevlig att sitta i – den ger ditt hem ett lyxigt och exklusivt utseende.

Fåtöljen finns i många olika varianter, så du kan välja den färg som passar bäst i ditt hem. Du kan också välja att få få en fåtölj i tyg eller läder, så att du enkelt kan sätta din egen prägel på helheten.

Den här fåtöljen med hög rygg har designats av Lenka Teilmann, en designer med lång erfarenhet av inredning och konsthantverk. Med Conform Turtle har hon tagit inspiration från det förflutna och kombinerat den med en modern och minimalistisk look. Ingen pall ingår, den måste köpas till. Om du väljer att investera i pallen är du garanterad ultimat komfort, eftersom din sittposition kommer att förbättras avsevärt. Det är lätt att utelämna pallen, men den bidrar till att förstärka helhetsintrycket av den här fåtöljen

#5: Överensstämmelse Timeout

Specifikationer:

 • Färg: Svart läder
 • Trä: Svartbetsad ek
 • Ram: Svartlackerad aluminiumbas
 • Bredd: 81 cm
 • Djup: 80 cm
 • Höjd: 99 cm
 • Sitthöjd: 44 cm
 • Formgivare: Jahn Aamodt

Conform Timeout är en elegant fåtölj med hög rygg som verkligen ger ditt hem exklusivitet och lyx. Det är en unik fåtölj som erbjuder otroligt hög sittkomfort, och dessutom är det en designklassiker som har ett antal fördelaktiga funktioner för att öka komforten.

När du köper den här fåtöljen med hög rygg får du också en pall som garanterar en otrolig sittkomfort. Fåtöljen har ett justerbart ryggstöd och nackstöd som du kan justera i tre olika steg, beroende på vad som passar dig.

Den här fåtöljen med hög rygg har också en returvinkel, vilket innebär att den återgår till sitt ursprungliga läge automatiskt när du vrider den. Detta gör att fåtöljen alltid är perfekt att sitta i, oavsett hur du lämnat den.

Fåtöljen har ett klassiskt utseende med sin svarta läderklädsel och svartbetsade ek. Ramen är tillverkad av svartlackerad aluminium, vilket gör den otroligt hållbar och nästan omöjlig att slita ut – även efter många års användning.

#6: Linus

Specifikationer:

 • Höjd: 98 cm
 • Bredd: 73 cm
 • Djup: 83 cm
 • Pall: ingår
 • Omslag: Tyg

Linus är en exklusiv liggstol med hög rygg som hämtar inspiration från nutiden. Det är alltså en fåtölj som kombinerar det klassiska och det moderna på bästa sätt, utan att någonsin bli för mycket.

Den är tillverkad i en tidlös design som passar in i de flesta hem som uppskattar ett stilfullt och estetiskt utseende utan att göra för mycket väsen av sig. En pall ingår, så du är garanterad optimal sittkomfort.

Stolen och pallen matchar Tampa-soffan och finns i både ljust och mörkt inari-tyg, så att du kan få exakt den look du vill ha i ditt hem. Både stolen och pallen har svarta metallben som bidrar till att fullborda det eleganta och lätta utseendet.

Varför välja en fåtölj med hög rygg?

Det finns goda skäl att välja en fåtölj med hög rygg om du vill sitta bekvämt. Fördelen med en fåtölj med hög rygg är att den ger stöd för ländryggen och nacken, vilket ger en bra sittställning som är skonsam för rygg och axlar.

Samtidigt är de flesta fåtöljer med hög rygg lätt att justera för att passa din sittställning och kroppsform. På så sätt får du en ergonomisk möbel som är mer skonsam för din kropp än till exempel en soffa.

En fåtölj med hög rygg är också en retrofåtölj som är mycket lik designklassikerna bland fåtöljerna – och många av dem är bland de designklassiker som vi är så kända för att tillverka i Danmark.

Välj en justerbar fåtölj med hög rygg

Även om många fåtöljer med hög rygg kan justeras för att passa din favoritställning är det inte alla som har den funktionen. Men om du vill vara säker på att du har den bästa sittkomforten är det en bra idé att se till att sätespositionen är justerbar.

På så sätt kan du se till att få den sittställning som passar bäst för just din kropp – och du kan också ta en tupplur i fåtöljen om du gillar att ta en tupplur på eftermiddagen eller om du har en tendens att somna framför tv:n på kvällen.

Läs också: vackra dagbäddar för hemmet

Det finns många modeller att välja mellan, och du kommer säkert att hitta en klassisk fåtölj med hög rygg som passar perfekt för ditt hem. Modellerna i den här artikeln är alla bekväma att sitta i, men det finns både moderna och klassiska fåtöljer med hög rygg.

Ska jag välja en fotpall?

Om du letar efter en justerbar fåtölj med hög rygg är det en bra idé att köpa en fotpall till den. Det är bekvämare för benen när du har sänkt ryggstödet om du kan ställa fötterna på en pall.

Vissa av de högryggiga fåtöljerna ovan har en pall, men inte alla. Du behöver dock inte heller köpa en fotpall som matchar din fåtölj, så du kan enkelt nöja dig med till exempel en marquise-kudde eller en puff, beroende på vad som passar in i ditt hem och din smak.

Du kan dock ofta spara pengar om du köper en fåtölj med hög rygg som levereras med en fotpall i samma design. Här får du ofta ett lägre pris än om du måste hitta en matchande pall själv.

Se också: Barnsäckar för barn är en succé i barnkammaren

Senast uppdaterad juni 20, 2024 av Simone Lundmark