Trädgårdsbord med utdrag • 9 vackra trädgårdsbord som du kan förlänga

Vårt bästa val:

Bästa utdragbara trädgårdsbord för den mindre familjen : massivt runt utdragbart trädgårdsbord i teak

Här får du ett litet trädgårdsbord med förlängning som passar den mindre familjen. Det eleganta trädgårdsbordet är användbart på en terrass där utrymmet är begränsat och för personer som inte behöver mycket bordyta.

Bästa utdragbara trädgårdsbord för den stora familjen: Naturligt trädgårdsbord i trä med förlängning

Med Concorde XXL får du ett extra stort trädgårdsbord så att det alltid finns plats för hela familjen och dina gäster. Det är det perfekta bordet för mysiga kvällar på terrassen där du behöver gott om bordsyta.

Bästa runda utdragbara trädgårdsbord för den medelstora familjen: solidt runt utdragbart trädgårdsbord i teak

Rundt trädgårdsbord i klassisk och rustik design tillverkat av det hållbara och robusta teakträet. Det här bordet är mysigt och snyggt, så det passar bra på nästan alla uteplatser.

9 smarta och vackra trädgårdsbord som du kan förlänga vid behov

Naturligt trädgårdsbord i trä med förlängning

Funktioner:

Mått: 180/230 x 100 x 75 cm.

Färg: Teak

Material: teak

Naturligt havebord i træ med udtræk

Bali från 4Living är ett elegant och rustikt trädgårdsbord med förlängning, så att du kan få mer utrymme runt bordet. Du kan förlänga bordet från 180 centimeter upp till 230 centimeter.

På så sätt får du ett bord med plats för upp till åtta eller tio personer runt bordet när det är utdraget.

Trädgårdsbordet har en fint slipad yta i naturlig massiv teak med snedställda fina ben. Detta ger det rustika bordet ett modernare utseende, så att det passar bra in i alla typer av inredningar för uteplatser och utomhusområden.

Enkelt och elegant trädgårdsbord med förlängning

Funktioner:

Mått: 150/200 x 90 x 73 cm.

Färg: Svart och grått

Material: aluminium och polyträ

Enkelt og elegant havebord med udtræk

Det vackra trädgårdsbordet Nydala är det perfekta trädgårdsbordet för de många kvällarna på terrassen med vänner och familj på sommaren. Detta är ett enkelt och elegant trädgårdsbord som ger dig gott om utrymme.

Den är utrustad med en förlängningsdel så att du kan öka bordets längd från 150 till 200 centimeter, beroende på dina behov. Om du inte vill förlänga bordet kan du helt enkelt låta de extra plattorna vara dolda under bordsskivan.

Den grå bordsskivan är tillverkad av polywood, som liknar trä. Denna typ av material kräver dock inget särskilt underhåll. Ramen är svart och tillverkad av aluminium, så du får ett hållbart och robust bord.

Solidt runt trädgårdsbord med förlängning i teak

Funktioner:

Mått: 180/240 x 120 cm.

Färg: Teak

Material: kärnan av teakträ

Solidt rundt havebord med udtræk i teaktræ

Om du vill ha ett runt trädgårdsbord med förlängning hittar du en robust och klassisk modell i exklusivt kärnträ. Detta ger bordet ett mysigt och varmt sken, vilket gör att det passar bra in i trädgården eller terrassen.

Trädgårdsbordet kan förlängas från 180 till 240 centimeter, så att du enkelt kan få plats med hela familjen. Det är bara att dra isär bordsändarna så hittar du en extra bordsskiva i mitten av bordet.

Vitt trädgårdsbord med förlängning i aluminium

Funktioner:

Mått: 160/240 x 100 x 75 cm.

Färg: Vit

Material: aluminium

Hvidt havebord med udtræk i aluminium

Här får du ett vackert och stilfullt trädgårdsbord med en förlängning i en vitlackerad ram och en bordsskiva i aluminium. Tack vare materialet är trädgårdsbordet underhållsfritt, så du kan enkelt hålla det snyggt år efter år så länge du tar väl hand om det.

I mitten av trädgårdsbordet finns en extra platta, vilket gör det möjligt att förlänga bordet från 160 centimeter till 240 centimeter. När bordet inte är utskjutet finns det plats för fyra personer plus en person vid varje bordsände.

Om du väljer att förlänga bordet finns det plats för åtta personer och en person i varje ände. Detta ger dig ett trädgårdsbord där du kan fördubbla utrymmet runt bordet på nolltid.

Snyggt trädgårdsbord med förlängning

Funktioner:

Mått: 160/240 x 90 x 75 cm.

Färg: Teak och svart

Material: teak och aluminium

Stilfuldt havebord med udtræk

Med Panama får du ett elegant och vackert trädgårdsbord med förlängning. Trädgårdsbordet är tillverkat av naturlig teak och svart aluminium. Dessa två material kompletterar varandra perfekt och du får ett rustikt trädgårdsbord i en modern version.

När trädgårdsbordet är utrustat med en förlängning kan du skapa mer utrymme för hela familjen eller gästerna. Totalt finns det plats för fyra personer runt bordet, plus två personer i ändarna utan förlängning. Om du förlänger bordet kan du ha plats för upp till 10 personer.

Ovalt trädgårdsbord med förlängning i teak

Funktioner:

Mått: 180/240 x 120 x 75 cm.

Färg: Teak

Material: teak

Ovalt havebord med udtræk i teaktræ

Om du inte är intresserad av ett fyrkantigt eller rektangulärt bord har du också andra alternativ när det gäller trädgårdsbord med förlängning. Du kan bland annat kolla in detta ovala trädgårdsbord med förlängning.

Det här trädgårdsbordet är tillverkat av teak, vilket ger en modern och klassisk look till din uteplats. Det garanterar att du får ett extra hållbart bord som kommer att hålla sig fint i många år så länge du underhåller det.

Dessutom levereras trädgårdsbordet med en extra platta, så att du kan förlänga det från 180 centimeter till 240 centimeter. Du kan därför lätt få plats för upp till åtta personer med det här bordet.

Svart trädgårdsbord med förlängning i aluminium

Funktioner:

Mått: 160/240 x 100 x 75 cm.

Färg: Svart

Material: aluminium

Sort havebord med udtræk i aluminium

Om du letar efter ett underhållsfritt trädgårdsbord med förlängning är Marbella ett självklart val. Det här svarta trädgårdsbordet i aluminium är både praktiskt och smart på flera sätt, eftersom det också kan förlängas vid behov.

Normalt är bordet 160 centimeter, men du kan förlänga det upp till 240 centimeter. På så sätt får du plats med upp till 10 personer runt bordet.

Om du bara behöver ett vanligt trädgårdsbord är det fortfarande lämpligt för en genomsnittlig familj på cirka fyra personer. Gör bara inte bordet större.

Litet trädgårdsbord med förlängning

Funktioner:

Mått: 126 x 70 x 75 cm.

Färg: Trä och svart

Material: eukalyptusträ och metall

Lille havebord med udtræk

Letar du efter ett litet trädgårdsbord med förlängning, så att du enkelt och snabbt kan få plats med fler personer runt bordet? Då är det värt att titta närmare på Askia.

Askia är ett trevligt trädgårdsbord som passar bra på en mindre terrass eller en plats där utrymmet är begränsat. Det smarta med förlängningen är att de extra tallrikarna hänger på sidan av bordet, så att du snabbt kan fästa dem om det kommer fler gäster.

Utan förlängningen finns det plats för ungefär två personer, men med förlängningen kan tre till fyra personer sitta runt bordet. Det moderna bordet har en bordsskiva av certifierat FSC-eukalyptusträ, medan ramen är tillverkad av svart pulverlackerad metall.

Extra långt trädgårdsbord med förlängning

Funktioner:

Mått: 245/314 x 100 x 75 cm.

Färg: Svart och grått

Material: aluminium och duraboard

Ekstra langt havebord med udtræk

Om du behöver ett extra stort trädgårdsbord är Concorde XXL det perfekta valet för dig. Det enkla och eleganta trädgårdsbordet är utrustat med en förlängningsdel och en tilläggsplatta, så att du kan förlänga bordet från 245 till 314 centimeter. På så sätt får du plats med hela familjen och dina gäster.

Bordsskivan är tillverkad av grå FSC-certifierad duraboard som är motståndskraftig mot både UV-strålar och olika repor.

Du kan därför låta bordet stå ute året runt. Det rekommenderas dock att du förvarar den i ett garage eller liknande för att hålla den snygg längre. Ramen är tillverkad av svart aluminium, vilket ger bordet ett elegant utseende.

Välj ett praktiskt trädgårdsbord med förlängning och få plats för hela familjen


Idag finns det ett stort utbud av trädgårdsbord på marknaden. Det finns även trädgårdsbord utan utdrag och trädgårdsbord med utdrag. Om du letar efter ett praktiskt trädgårdsbord som enkelt och snabbt kan rymma hela familjen är det värt att överväga ett trädgårdsbord med förlängning. Ett sådant trädgårdsbord har många fördelar, till exempel:

  • Det är enkelt och snabbt att förlänga bordet för att få plats med fler personer.
  • Finns i många olika storlekar.
  • Finns i många olika stilar och utföranden.
  • Praktisk och flexibel.
  • Bra för mindre uteplatser eller trädgårdar.

Välja ett trädgårdsbord för din uteplats


I många fall är ett trädgårdsbord hjärtat i uteplatsen. Bordet skapar en plats där vänner och familj kan träffas, sitta ner och njuta av maten när solen skiner.

När det handlar om en så stor investering måste du tänka på flera faktorer innan du köper ett bord. Fyra av de viktigaste frågorna du bör ställa dig är:

Hur många personer får plats i den?

Så hur många personer bör du kunna sitta runt ditt trädgårdsbord? En genomsnittlig familj behöver ofta ett trädgårdsbord med plats för minst fyra personer.

Generellt sett bör du alltid välja ett trädgårdsbord som rymmer minst två personer i hushållet. Det kan dock vara en fördel att välja ett trädgårdsbord med en förlängningsdel, så att du alltid kan skapa fler sittplatser för gäster och resten av familjen.

Hur kommer du att använda ditt trädgårdsbord?

Om ditt trädgårdsbord kommer att användas regelbundet under sommaren kan det vara en bra idé att välja ett bord med en design som är hållbar och lätt att rengöra.

Du kan också fundera på hur det känns att sitta vid bordet. Kommer den att vara bekväm under långa perioder? Dessutom kan du fundera på hur du och din familj kommer att använda bordet. Ska det vara för grillkvällar, för morgonkaffe på söndagen eller för underhållning?

Vilken typ av material?

En annan sak som du kan tänka på är vilket material bordet kommer att vara tillverkat av. Naturligtvis ska den passa ihop med resten av möblerna på terrassen och i huset. Men att välja bord efter material är också viktigt när det gäller underhåll.

Detta beror på att vissa typer av material är mycket lättare att underhålla än andra. Träslag som inte är av trä eller polyträ kräver till exempel inget särskilt underhåll, medan teak gör det.

Vilken typ av trädgårdsbord?

Det finns fyra olika typer av trädgårdsbord att välja mellan. Du kanske tror att ett bord bara är ett bord. Men dessa olika former har alla sina egna fördelar och nackdelar.

Rektangulärt trädgårdsbord

Rektangulära bord är ett av de vanligaste och mest populära. De är lätta att sitta runt och passar för praktiskt taget alla storlekar av uteplatser. Det är också en bra form om du behöver fler än fyra personer runt bordet.

Kvadratiskt trädgårdsbord

Om du har en fyrkantig uteplats är det självklara valet också ett fyrkantigt trädgårdsbord. Den största fördelen med ett fyrkantigt bord är att det är mer intimt och perfekt för färre personer. Om du är fyra personer eller färre kan ett rektangulärt bord sprida ut folk lite för långt ifrån varandra.

Ovalt trädgårdsbord

Ovala trädgårdsbord är praktiska eftersom det är lättare för dig att skapa extra sittplatser snabbare, även om det är ett bord utan förlängning. Det här bordet har samma fördelar som ett rektangulärt bord, men det ger en känsla av att det tar mindre plats på terrassen.

Runt trädgårdsbord Runda bord är perfekta för mindre uteplatser och trädgårdar. Liksom ett fyrkantigt bord är det mer intimt och ger möjlighet till bra samtal. Det kan dock vara svårt att få plats med fler personer vid behov. I sådana fall kan du investera i ett runt trädgårdsbord med förlängning.

Läs också: dekorera din trädgård eller uteplats med en spaljéplantering

Senast uppdaterad juni 21, 2024 av Simone Lundmark