Balkongparasoll: Få skugga på balkongen med ett av dessa 4 balkongparasoller

Paraply – vårt bästa val:

Bästa balkongparasoll för vanlig balkong: Cinas Balcony

Cinas Balcony är ett smart balkongparasoll med en lutningsfunktion, så att du enkelt kan luta det. Lämplig för dem som har en mindre balkong eller uteplats. Du kan köpa fästen för att fästa parasollet på ett räcke eller en balustrad.

Bästa balkongparasoll med fäste: parasoll från Havemøbelland

Det här balkongparasollet är lämpligt för dem som har begränsat utrymme på balkongen. Fästen ingår så att du kan montera den på balkongräcket eller trädgårdsbordet för att spara utrymme. Ett bra parasoll för uteplatsen om du har en liten uteplats.

Bästa terrassparaplyet med halvskugga: Vråka

Vråka är ett praktiskt terrassparaply med partiell skugga som gör det perfekt för terrassen. Den tar inte mer plats än nödvändigt och du kan justera höjden så att den passar nästan alla balkonger.

Skugga din balkong med ett balkongparasoll

Det finns inget bättre än att njuta av en dag i solen på balkongen. Det kan dock snabbt bli för varmt, och då är ett balkongparasoll den ultimata lösningen. När solen börjar bli för stark kan du sätta upp parasollet på balkongen så att du kan sitta i skuggan och njuta av den friska luften.

Uteparaplyer är ofta mindre än vanliga paraplyer, eftersom de måste få plats på en balkong där utrymmet ofta är begränsat. Du kan dock lätt använda ett vanligt parasoll om din balkong har en viss storlek.

När du väljer balkongparasoll beror det därför på hur mycket utrymme du har på din balkong. Innan du köper ett parasoll till din balkong bör du fundera på om det ska vara runt eller fyrkantigt när det är utfällt.

Detta kan påverka hur skuggan faller på balkongen. Om du har en liten balkong med bara tillräckligt med utrymme för ett parasoll kan det vara en bra idé att välja en liten modell med en fyrkantig skärm.

Nedan finns fyra balkongparasoller som passar olika balkonger. Om du har en stor balkong bör du välja en av de större modellerna, medan du bör välja en av de mindre modellerna med en fyrkantig skärm för en mindre balkong.

Paraply: de 5 bästa modellerna

#1: Cinas Balcony

Funktioner:

 • Diameter: 180 cm
 • Höjd: 220 cm
 • Material: Hårdträ
 • Färg: Svart
 • Parasollfot: Inte inkluderad

Cinas Balcony är ett balkongparasoll som passar dig som bor i en lägenhet och har en balkong eller balkong. Den har en smart lutningsfunktion som gör den lämplig för den mindre balkongen, och tack vare sin storlek finns det alltid plats för den.

Du kan justera höjden och den levereras med balkongfästen så att du kan montera den direkt på balkongräcket eller räcket. Du behöver alltså ingen parasollfot för att fästa Cinas Balcony.

Skärmen har en diameter på 180 cm och stolpens höjd är 220 cm. Du kan justera höjden så att den passar din balkong och dina behov. Stången är tillverkad av svartmålat lövträ som tål att stå ute på vintern.

Läs också: bästa hjulförsedda poasolstället

#2: Parasol från Havemøbelland

Funktioner:

 • Diameter: 135 cm
 • Höjd: 90 cm
 • Material: aluminium
 • Färg: Vit
 • Parasollfot: fäste ingår

Om du letar efter ett enkelt balkongparasoll som varken är krångligt att hantera eller har en prislapp som är för hög, bör du välja det här balkongparasollet från Havemøbelland.

Det är ett av de mycket billiga balkongparasollerna, vilket beror på att det bara fungerar med fästen. Du använder det medföljande fästet för att fästa balkongparasollet på trädgårdsbordet eller räcket, så du behöver ingen parasollfot.

Det här parasollet är lämpligt för dig som bor i en lägenhet och har en liten uteplats eller balkong. Den kan användas på nästan alla balkonger där det behövs skugga och den är otroligt enkel att montera där du vill ha den.

#3: Vråka

Funktioner:

 • Djup: 250 cm
 • Längd: 125 cm
 • Höjd: 218 cm
 • Material: aluminium och polyester
 • Färg: Gräddvit
 • Parasollfot: Inte inkluderad

Vråka är ett balkongparasoll som lämpar sig för de flesta balkonger där utrymmet är begränsat. Det är ett halvcirkelformat balkongparasoll, så det tar inte upp mer plats än nödvändigt. Ramen är tillverkad av aluminium, vilket gör den lätt att hantera.

Duken är en klassisk gräddfärg i 100 % polyester, som du känner till från traditionella parasoller. Paraplyet väger cirka 3 kilo utan fot, så du kan enkelt flytta det efter behov. En bas ingår inte, men den passar de flesta parasollbaser.

Det är lätt att stänga och öppna parasollet med hjälp av det vridbara handtaget som är monterat på ramen. Du kan också justera parasollets höjd så att det passar din balkong eller balkong och mängden solljus.

#4: Cinas Alezio

Funktioner:

 • Diameter: 300 cm
 • Höjd: 275 cm
 • Material: Hårdträ
 • Färg: Svart
 • Parasollfot: Inte inkluderad

Cinas Alezio är ett fyrkantigt parasoll som ger ett bra ljusinsläpp på terrassen. Parasollet är inte ett klassiskt balkongparasoll, men det passar bra på större terrasser med sin fyrkantiga design som skyddar perfekt från solen.

Skärmen är tillverkad av färgat olefinmaterial som är mycket slitstarkt och fukttransporterande. Med andra ord är det ett parasoll som är perfekt för utomhusbruk. Du kan enkelt placera parasollet som du vill med hjälp av den svängbara funktionen.

Parasollet är tre meter brett och stången är 48 mm tjock. Du behöver alltså mycket utrymme för detta parasoll, och det är därför som det i första hand lämpar sig för takterrasser. Alla fästen som ingår är tillverkade av rostfritt stål, som klarar det danska utomhusklimatet. Passar en parasollbas på minst 30 kg.

Skugga solen med ett litet och praktiskt parasoll för balkongen

När sommaren närmar sig flyttar vi danskar ut. De som bor i lägenhet och har tur som har en balkong använder den flitigt under sommaren. När solen äntligen kommer fram under sommaren ska man njuta av den.

Hur mycket vi än älskar solens varma strålar är det viktigt att ta hand om vår hud. Detta gäller även om du bor i en lägenhet och har en balkong eller balkong. Det finns dock sällan tillräckligt med utrymme för ett traditionellt parasoll, och därför behövs ett balkongparasoll.

Ett balkongparasoll är i princip samma sak som ett vanligt parasoll, men det är mindre. Samtidigt ställs inte samma krav på parasollbasen, som ofta måste väga över 25 kilo för att stödja ett traditionellt parasoll.

Om utrymmet är begränsat kan det vara en bra idé att välja ett parasoll med fästen som kan monteras direkt på räcket eller trädgårdsbordet. På så sätt finns det alltid plats för parasollet och det är lätt att flytta runt det.

Mer för balkongen: De bästa terrassborden

Ett balkongparasoll kan tas med överallt

Ett balkongparasoll har fördelen att det är litet och behändigt. Ett vanligt parasoll är ofta stort och tungt, vilket kan göra det svårt att bära runt på det. Oavsett om du bor i hus eller lägenhet kan det vara bra att köpa ett mindre parasoll som du kan ta med dig var som helst.

Terrassparaplyer är små paraplyer som är perfekta för balkonger eller balkonger där utrymmet är begränsat, men de har också fördelen att du kan ta med dem överallt. Små parasoller levereras ofta med ett fäste så att de kan monteras på ett trädgårdsbord eller liknande.

Det innebär att du kan flytta runt dem efter behov – och om du ska till stranden kan du enkelt ta med dig ditt balkongparaply. Om du till exempel har en solstol som kan fällas upp kan du fästa parasollet direkt på ryggstödet för att skydda huden från solens strålar.

Tips för att dekorera med ett paraply på terrassen

Det är viktigt att du kan skugga solen när du använder din balkong. Vissa människor väljer medvetet att inte ha ett parasoll eftersom det tar för mycket plats och är för svårt att hantera. Detta är typiskt för dem som bor i en storstad och därför har en mindre balkong.

Här behövs ett mindre parasoll eftersom solens strålar är lika skadliga oavsett om du bor i staden eller på landsbygden. Om du har en mycket liten balkong kan du enkelt montera ditt balkongparasoll på bordskanten eller räcket för att spara utrymme.

Om du har en större balkong eller till och med en takterrass kan du köpa ett traditionellt parasoll. Du bör dock köpa en som är mindre än de större modellerna. Den tar mindre plats, precis som du inte behöver släpa upp en stor och tung terrassfot på balkongen.

Se även: parasoller med lutning

Senast uppdaterad juni 13, 2023 av Simone Lundmark