Få praktiskt förvaringsutrymme med ett arkivskåp

Vårt bästa val:

Bästa lådskåp för arbetsrummet: VidaXL Arkivskåp

Klassiskt lådskåp i bra storlek med plats för mappar och papper.

Bästa lådskåp för barnrummet: VidaXL lådskåp med hjul

Skåp med små lådor i bra höjd för barn och med mindre lådor för leksaker.

Bästa arkivskåp för sovrummet: VidaXL litenbyrå med hjul

Liten byrå med 3 lådor, idealisk som sängbord med bra förvaringsutrymme i sovrummet.

5 bra förslag för den bästa kommoden

Mino liten byrå

FUNKTIONER

 • Mått: 41 x 40 x 105 cm
 • Antal lådor: 4
 • Material: MDF och massiv ek
 • Färg: Vit eller svart

PRISER FRÅN

1.599,-

Lådan i minimalistisk design, med antingen vit eller svart lack och ben och handtag i massiv ek. Möbeln är en smal byrå på höga ben, som tillsammans med designen och färgvalet passar mycket bra in i den skandinaviska inredningsstilen som fortsätter att vara trenden i många danska hem.

Kommoden har 4 rymliga lådor. Möbeln är inte särskilt hög och kan lätt användas som lampbord i vardagsrummet, förvaring på kontoret eller för leksaker i barnrummet.

Det faktum att ramen och lådorna är tillverkade av MDF gör det också lätt att montera den.

Relaterad artikel: små hyllor för snabb och enkel förvaring

VidaXL lådskåp med hjul

FUNKTIONER

 • Mått: 33 x 38 x 63 cm
 • Antal lådor: 5
 • Material: MDF
 • Färg: Ek eller vit

PRISER FRÅN

Vacker sideboard med lådor på hjul, varav 2 kan låsas för att hålla möblerna på plats. Lådskåpet har 5 lådor i fin storlek med handtag i aluminium. Möbeln är utformad i MDF, vilket gör den lätt att montera, och den finns i ek eller vitt.

Lådan är lätt att flytta runt tack vare de 4 rullarna i varje hörn. Den lämpar sig som en möbel på hemmakontoret, men är lika praktisk att använda för skapelser eller leksaker i barnrummet.

VidaXL liten lådpiedestal med liten låda

FUNKTIONER

 • Mått: 33 x 45 x 60 cm
 • Antal lådor: 3
 • Material: spånskiva
 • Färg: Ek

PRISER FRÅN

Smart sideboard med små lådor med hjul och 3 rymliga lådor. Möblerna är utformade i spånskivor i vacker eklook, vilket gör att de passar perfekt in i den skandinaviska inredningsstilen. Den är också lätt att montera, vilket är ett stort plus.

Det är en liten byrå som tack vare sin höjd också kan användas som sängbord eller lampbord. Det finns gott om bra förvaringsutrymme i lådorna, och en lampa eller en växt på toppen är ett självklart val. Rullarna gör det lätt att flytta möblerna när du möblerar om eller städar.

Bordeaux byrå med 5 lådor

FUNKTIONER

 • Mått: 62 x 48 x 104 cm
 • Antal lådor: 5
 • Färg: Vit

PRISER FRÅN

2.099,-

Vackert, gammaldags lådskåp med rustika metallhandtag. Det här är en solid möbel i både utseende och material, med 5 rymliga lådor. Den rustika och franskinspirerade designen gör den till en idealisk möbel i ett vardagsrum där den passar in i inredningen, men den passar också utmärkt i arbetsrummet eftersom det finns gott om lådutrymme.

Lådan här är en del av en möbelserie som heter Bordeaux. I samma serie finns bland annat sideboards och byråer i olika storlekar, vitrinskåp, garderober och bord för olika ändamål. Lådan kan alltså vara en del av en röd tråd i en riktigt vacker och komplett inredning som består av flera möbler från samma serie.

VidaXL Arkivskåp

FUNKTIONER

 • Mått: 28 x 41 x 68,5 cm
 • Antal lådor: 6
 • Material: stål
 • Färg: Grått

PRISER FRÅN

Gammaldags metallskåp med lådor, där den nedersta lådan är större än de andra fyra. Designen påminner om de ursprungliga arkivskåp som användes för förvaring i arkiv och på kontor förr i tiden. Lådskåpet har hjul så att det lätt kan flyttas runt vid behov.

Arkivskåpet passar bra in i den klassiska och eleganta inredningen och är ett självklart val för att organisera dokument, anteckningar och annat pappersarbete på ett hemmakontor. Den nedre lådan är tillräckligt hög för att rymma mappar och liknande.

Gör dig av med skräp med ett arkivskåp med lådor

Både barnens rum och studierna har en tendens att bli lite rörigare än vad som är bra. Det krävs praktiska förvaringslösningar för att lösa detta problem. Och det är där ett skåp med lådor kommer in i bilden. Grovt tolkat är ett lådskåp en smal byrå med lådor. Den tar inte mycket plats, men gör det möjligt att sortera arbetsmaterial eller leksaker på ett enkelt och överskådligt sätt.

Även om de flesta använder en byrå i arbetsrummet – vissa kallar den också för arkivskåp – kan den vara lika praktisk i många andra rum i hemmet, t.ex. i barnrummet, sovrummet, gästrummet eller vardagsrummet.

Se också: Mer utrymme med en klädhängare med hängare

Lådor finns i många olika utföranden idag, så de är inte nödvändigtvis lika kliniska i sin utformning som äldre arkivskåp var. Du kan lätt få lådor som passar till en modern och skandinavisk inredning.

Det är ännu mer praktiskt om du väljer ett lådskåp med hjul. Här kan du – trots det tunga innehållet – flytta möblerna när det behövs, till exempel när du städar eller möblerar om.

Inred ditt hemkontor med ett skåp med lådor

Ett lådskåp är det självklara valet för att organisera hemmakontoret. Det gör att du kan organisera pappersarbete, filer och kontorsmaterial på ett tydligt sätt – utan att möblerna tar upp onödigt utrymme.

En byrålåda är särskilt smart för dem som har mycket fysiskt arbetsmaterial att hålla reda på. Lådor är vanligtvis inte särskilt höga, så det är vettigt att placera flera bredvid varandra i stället för en högre hylla eller byrå, där det blir svårt eller oöverskådligt att nå de översta hyllorna.

Se även: puff med förvaring

Välj en byrå till ditt barns sovrum framför en byrå med lådor

Det är mycket vanligt att barnrummen möbleras med en vanlig byrå för kläder eller leksaker. Men det finns faktiskt flera goda skäl att överväga ett lådpaket i stället för en byrå.

För det första tar den mindre plats i rummet. Om du behöver extra förvaringsutrymme kan du välja två lådor, vilket ger dig större frihet att placera dem där det passar bäst i rummet.

Den största fördelen med ett lådpaket jämfört med en byrå är dock att lådorna är smalare och väger mindre. Det kan vara svårt för yngre barn att öppna och stänga tunga lådor i en byrå på egen hand, men det är vanligtvis lättare med de mindre lådorna i en byrå. Dessutom är lådorna i barnstorlek.

Se även: 5 snygga garderober med skjutdörrar

Det är också lättare att hålla ordning med små lådor. I stora lådor blir leksaker och kläder snabbt röriga, medan det är lättare att hålla dem åtskilda och sorterade i mindre lådor. Om du vill kan du sätta klistermärken på lådornas utsida med innehållet så att ditt barn lätt kan hitta och städa upp efteråt – eller hitta dagens kläder utan hjälp.

Senast uppdaterad december 2, 2022 av Simone Lundmark