Stolar för barn • 5 bra stolar för olika aktiviteter

Vårt bästa val


Den bästa stolen för barn passar i pojkrum:
Hoppekids Foam Chair, Fairy Knight – Cool riddartronen

Här får du en cool och smart skumgummistol som är värdig vilken riddare som helst. Din pojke kommer att älska att ha den här stolen i sitt rum, oavsett om han sitter vid ett bord eller spelar riddare.

Alice & Fox Silla Fåtölj – Klassisk och sötfåtölj

Med Silla får du en barnfåtölj som är tillverkad i klassisk och söt design. Tack vare det eleganta utseendet passar fåtöljen perfekt i både barnrummet och vardagsrummet, beroende på dina önskemål och behov.

Den bästa stolen för barn passar bra i flickrummet: Hoppekids Foam Chair, Fairytale flower – Fin prinsessbakelse

Fin stol formad som en riktig prinsessatron. Den här stolen är perfekt för små flickor som drömmer om att vara en prinsessa. Med sin vackra rosa design och mjuka sits är den perfekt för lek och avkoppling.

Skapa en mysig och trevlig plats för ditt barn med en barnstol


Barn är visserligen knutna till sina föräldrar, men de älskar också att ha sina egna ställen där de kan koppla av och mysa. Det är lätt att se detta om du tittar på hur dina barn leker. De förvandlar sofforna till båtar, utrymmet under bordet till en håla och mycket annat där vuxna inte får delta.

Barn har en fantastisk fantasi som inte bara används när de springer runt och leker ute eller inne. Det är också möjligt att låta ditt barn ha roligt på andra sätt utan att det behöver vara aktiv lek.

Alla barn behöver slappna av och sitta lugnt och stilla då och då. Det är där en stol för barn kommer in i bilden. En sak är säker – med en stol och eventuellt ett bord kan ditt barn njuta av en mängd aktiviteter i lugn och ro.

Låt ditt barns kreativitet och fantasi blomstra med den perfekta stolen och kanske ett bord. Detta kan verkligen skapa en känsla av att ditt barn har ett eget utrymme att njuta av. I listan nedan hittar du ett urval av fantastiska barnstolar som passar perfekt i barnkammaren eller någon annanstans i hemmet.

5 bekväma och snygga stolar för barn i alla åldrar

Hoppekids Foam Chair, Fairy Knight – Cool riddartronen

Funktioner:

Mått: 40 x 60 x 40 cm.

Färg: Ljusblå

Material: bomull och skum

Här får du en cool skumstol i ljusblått, som är en riktig riddarstol. Den här stolen för barn är perfekt för pojkar som älskar allt som har med riddare att göra. Stolens rygg är gjord som en slottsmur med ett riddarkors på ryggstödet.

Med den här skumgummistolen kan du skapa en mysig sittplats i ditt barns rum där de kan sitta och njuta.

Skumstolen är tillverkad av bomull och fast skum, så ditt barn kommer att sitta mycket bekvämt och få bra stöd för ryggen. Dessutom väger stolen nästan ingenting, så ditt barn kan flytta runt den som det vill.

Alice & Fox Silla Fåtölj – Klassisk och söt fåtölj

Funktioner:

Mått: 60 x 45 x 35 cm.

Färg: Grått

Material: bomull, polyester och trä

Om du letar efter en klassisk och söt fåtölj för barn kan du titta närmare på Silla från Alice & Fox. Tillverkad av mjuk och slitstark bomull i en vacker grå färg med attraktiva träben är detta den perfekta fåtöljen för ditt barns sovrum.

Tack vare den eleganta designen har du inga problem att integrera den i din befintliga inredning. Barnstolen har samma design som en fåtölj för vuxna och passar därför bra in i alla vardagsrum.

Fåtöljen är tillverkad på ett sätt som gör att den klarar olika typer av slitage. Därför kommer den snabbt att bli ditt barns favoritplats att sitta och slappna av på. Det rekommenderas att den här fåtöljen används av barn mellan 2 och 5 år. Dessutom har den en maximal belastning på upp till 50 kilo.

Änglamark stol – Collect Furniture Frame Chair – Big – Naturlig ek – vit/svart – Robust och solid barnstol i trä

Funktioner:

Mått: 53 x 42 x 42 cm.

Färg: Naturlig och vit

Material: ek och bomull

Den här exklusiva barnstolen från Collect Furniture är en succé för de små när de behöver sitta och slappna av på barnkammaren eller mysa framför tv:n i vardagsrummet.

Den robusta barnstolen har rektangulära ramar i massiv ek med klassiska snickerier. Själva sitsen är tillverkad av 100 % ekologisk bomull.

Stolen är 100 % hållbar, Svanenmärkt och CE-certifierad och passar barn i åldrarna 2-8 år. Det innebär att den uppfyller alla krav på säkerhet, miljö, kemikalier och hållbarhet.

Den här hållbara och robusta stolen för barn är dessutom godkänd av barnfysioterapeuten Louise Hærvig. Detta garanterar att ditt barn sitter mycket bekvämt med rätt stöd.

Hoppekids Foam Chair, Fairytale flower – fina prinsessetoner

Funktioner:

Mått: 40 x 60 x 40 cm.

Färg: Rosa

Material: bomull och skum

Här hittar du en stol för barn som är värdig vilken liten prinsessa som helst. Om ditt barn älskar prinsessor är Hoppekids Princess Chair perfekt för flickrummet.

Skumstolen är tillverkad i en söt rosa design med ryggstödet format som en blomma. Det finns också en bild på en blomma i mitten av ryggstödet. Stolen är tillverkad av bomull och fast skum, så din lilla flicka kan vara säker på att få bra stöd och komfort.

Dessutom väger stolen så lite att även barn kan flytta den lätt och snabbt. Det betyder att den kan användas både i barnkammaren och i vardagsrummet, beroende på var ditt barn vill sitta och slappna av.

Tedd gungstol för barn, Får – Härlig mjuk gungstol

Funktioner:

Mått: 43 x 65 x 67 cm.

Färg: Vit

Material: ask, metall, polyester, PU-skum och tyg

Med den här mjuka och bekväma gungstolen för barn får ditt barn den ultimata avkopplingsplatsen, där det är möjligt att sitta och gunga lugnt.

Den vackra vita gungstolen är tillverkad på ett sätt som gör att det ser ut som om ditt barn sitter i varm ull. Men gungstolen är istället tillverkad av material som polyester, PU-skum och tyg.

Under sitsen finns ben i ask och metall. Tack vare de fina träbenen får gungstolen ett modernare och snyggare utseende.

Inköpsguide för att välja en högkvalitativ barnstol


När du köper en stol till ditt barn är det viktigt att du tar hänsyn till några olika faktorer. Detta hjälper dig att välja den perfekta stolen som ditt barn kommer att älska.

Storlek: Barnstolar finns i flera olika storlekar. Därför ska stolen du väljer att köpa naturligtvis passa både ålder och vikt. Kontrollera därför alltid åldersrekommendationen och den maximala belastningen.

Design: Det finns inga rätt eller fel alternativ här, men du måste bestämma var stolen ska stå. Om stolen ska placeras i vardagsrummet är det värt att köpa en modell som passar in i den allmänna inredningen i ditt hem, om du inte har något emot något annat.

Funktion: Innan du köper en stol bör du också tänka på vad den ska användas till. Är det för att sitta vid ett barnbord och rita osv.? Eller är det för att koppla av i vardagsrummet framför TV:n? Detta kan hjälpa dig att avgöra vilken typ av barnstol du ska välja.

Material: Barnstolar finns i många olika material. Det viktigaste är att stolen är lätt att rengöra och att materialet är fritt från olika skadliga ämnen osv.

Vikt: Om stolen inte väger särskilt mycket är det en fördel eftersom barnet kan flytta den själv. Detta är dock bara nödvändigt om du vill att detta ska vara ett alternativ. Om stolen ska placeras på en viss plats spelar det ingen roll om den väger lite mer.

Läs också: kylväska för ditt barns lunchpaket

Vad du bör vara särskilt uppmärksam på när du väljer en stol för barn


Precis som alla möbler för barn bör du välja en stol som ger komfort på ett säkert sätt. För att vara på den säkra sidan bör du tänka på följande punkter:

  • När det gäller stolar för små barn är det en bra idé att välja stolar där barnet kan röra golvet med fötterna. Detta kan förhindra att ditt barn ramlar ur stolen när det behöver resa sig upp.
  • Undvik modeller med vassa kanter.
  • Du kan aldrig förutse vad ditt barn kommer att försöka slicka eller bita i. När du väljer en målad stol ska du kontrollera att den är målad med giftfri färg.

Välj en barnstol som är lämplig för ändamålet


Stolar för barn finns i lika många utföranden som om du skulle välja en stol för vuxna. Därför är det bra om du har en mer specifik uppfattning om vilken typ av stol du vill ha. På så sätt kan du lättare hitta rätt modell utan att slösa tid på att titta på stolar som inte riktigt fungerar för ändamålet.

Se även: trädgårdsmöbler för barn

Nedan kan du se några av de alternativ du har när du ska välja mellan olika barnstolar:

Fåtölj (barn): Med en barnfåtölj får du en perfekt plats för avkoppling i vardagsrummet eller barnrummet. Här kan ditt barn sitta lugnt och titta på en bok, titta på tv eller något annat.

Gungstol : Ett annat alternativ om du behöver en stol för att koppla av är en gungstol. Gungan i gungstolen kan ge en extra lugnande och avslappnande effekt.

Säsongstol: En säsongstol är en mjuk och mysig sittplats som kan användas som mer än bara en stol. Den kan också användas för lek eller som en del av en grotta. Här kan du läsa mer om sittsäckar för barn.

Utomhusstol: Om ditt barn behöver en plats att sitta utomhus för att roa sig, leka eller äta är en utomhusstol en bra idé. En sådan stol är gjord för att stå utomhus utan att skadas av olika vindar och väder.

Klassisk stol: Detta är en praktisk och mångsidig stol som kan användas för många ändamål. En klassisk stol är särskilt bra om ditt barn behöver sitta och göra något vid ett bord.

Läs också: Hög säng med skrivbord

Som du kan se finns det en mängd olika alternativ när det gäller att välja barnstol. Det viktigaste är att du får en stol som ditt barn kan sitta bekvämt i och som kan användas exakt för det ändamål du har i åtanke.

Vilken stol för barn är bäst?

Den bästa stolen för ditt barn är en stol som först och främst tjänar det syfte som den är avsedd för. Dessutom är det en fördel att ditt barn sitter bekvämt i stolen och att den inte har några skarpa kanter etc.

Vilken barnstol ska jag välja för att läsa?

Det beror på barnets ålder och vilken typ av stol han eller hon gillar. Egentligen kan vilken stol som helst användas för läsning. Men för att ge ditt barn bästa möjliga komfort bör du överväga en stol med bord.

Vilken stol för barn är bäst för vardagsrummet?

Eftersom vardagsrummet främst används för avkoppling är det värt att överväga en fåtölj eller en gungstol. Dessa typer av stolar ger optimal komfort samtidigt som de är extremt snygga.

Senast uppdaterad augusti 5, 2022 av Simone Lundmark