Spara golvyta med en garderob med skjutdörrar

Vårt bästa val:

Bästa stora garderob: Line Wardrobe – 3 skjutdörrar

Mycket stor och rymlig garderob med skjutdörrar, hyllor, galgar och lådor. Perfekt för sovrummet eller för ytterkläder i hallen.

Bästa garderob för sovrummet: Save Wardrobe

Garderoben har 2 skjutdörrar och 3 hyllor och hängare ingår. Extra hyllor, lådor och korgar kan läggas till vid behov, så att garderoben kan konfigureras efter dina exakta behov.

Bästa garderoben för barn: Verona garderob med skjutdörr – 122 cm

Smal garderob med skjutdörrar för barnrummet. Barnet kan nå kläderna på de nedre hyllorna, men det finns också möjlighet till ”vuxenhyllor” högst upp.

5 topptips för den bästa garderoben med skjutdörrar

Spara garderob – 200 x 220 x 63

FUNKTIONER

 • Mått: 200 x 220 x 63 cm
 • 2 skjutdörrar
 • Hyllor och galgar ingår
 • Färg: Vit och silvergrå

Save L 200 x H 220 x D 63 cm Garderobeskab med skydelaage

Attraktiv och rymlig garderob med hyllor i Save-serien. Garderoben har 2 skjutdörrar och 3 hyllor och hängare ingår. Det är möjligt att köpa extra hyllor, lådor och korgar vid behov, så att garderoben kan ordnas exakt efter dina individuella behov.

På grund av sin rymlighet lämpar sig garderoben här bäst som en garderob i ett lika stort och rymligt sovrum; helst med en indelning så att det finns en skåra eller liknande för garderoben. Den vita och silvergrå färgen passar till de flesta sovrum, och garderoben smälter in i inredningen utan att ta upp för mycket fokus.

Line Wardrobe – 3 skjutdörrar

FUNKTIONER

 • Mått: 200 x 181,4 x 60,25 cm
 • 3 skjutdörrar
 • Innehåller 3 hyllor, 1 klädstång och 6 lådor
 • Färg: Vit och ekstruktur

Line Garderobeskab – 3 Skydelåger

Stor och rymlig garderob som är komplett i den meningen att den har många hyllor och lådor. Det går dock att lägga till fler om det behövs. Själva garderoben har en vacker ekstruktur. 2 av dörrarna och de 6 lådorna är vita, medan den sista dörren har spegelglas. Detta är mycket praktiskt, eftersom du får en spegel i full längd som inte tar upp väggutrymme.

Garderoben är naturligtvis idealisk i sovrummet för kläder och sängkläder, men på grund av sin storlek och utformning är den också idealisk i hallen eller tvättstugan för ytterkläder, skor, handskar, mössor och liknande

Verona garderob med skjutdörr – 122 cm

FUNKTIONER

 • Mått: 201,5 x 122,1 x 64 cm
 • 2 skjutdörrar
 • Inkl. 5 hyllor och 2 galgar
 • Färg: Ekstruktur

Verona Skydedørsskab – 122 cm

Vill du ha en rymlig garderob som inte tar upp hela rummet? Då är det den smala modellen från Verona-serien du ska titta på. Den är perfekt för barnkammaren eller det lilla sovrummet. Som något alldeles extra ingår 3 extra hyllor utöver de fasta hyllorna i varje skåp. Det finns också en hängande skena i varje skåp. På det hela taget finns det gott om utrymme, trots skåpets blygsamma storlek.

De nedre hyllorna är perfekta för barnrummet och kan rymma korgar med kläder som barnet kan nå, medan ytterkläder och finare kläder hänger på galgen, och de övre hyllorna är till för det som barnet inte behöver nå. Det kan vara sängkläder eller kläder i nästa storlek.

Palermo Garderob Vit – 242 cm

FUNKTIONER

 • Mått: 201 x 242 x 64 cm
 • 2 skjutdörrar
 • Inkl. 4 hängare och 4 hyllor
 • Färg: Vit

Palermo klædeskab 242 cm

Enorm stor garderob med 2 skjutdörrar som täcker hela 4 fack. Varje fack har en hängande skena och en hylla i toppen, men det finns möjlighet att lägga till upp till tre extra hyllor i varje fack. Det är den perfekta garderoben för den stora familjen eller för dem som har många kläder.

Garderoben ingår i Palermo-serien och är den största garderoben i serien. Du kan alltså få garderober för varje rum i hemmet, i de storlekar som passar varje rum och behov. Med sin storlek kan garderoben naturligtvis också användas i tvättstugan eller hallen, där den kan rymma ytterkläder, skor, cykelhjälmar osv.

Palermo garderobsspegel – 182 cm

FUNKTIONER

 • 201 x 182 x 64 cm
 • 2 skjutdörrar
 • Inkl. 2 hängare och 2 hyllor
 • Färg: Vitt och spegelglas

palermo klædeskab med spejl

Ännu ett rymligt skåp från Palermo-serien. Dock i en något smalare version och med spegelglas på garderobsdörrarna, vilket är mycket praktiskt om garderoben ska användas i sovrummet, hallen eller tvättstugan.

Garderoben här har en klädstång och en hylla överst på varje garderob, och det är möjligt att lägga till fler hyllor om det behövs. Garderoben är robust och har en bra storlek för de flesta sovrum.

Enklare sovrumsdesign med en garderob med skjutdörrar

Skjutdörrar är praktiska eftersom garderoben inte tar mer plats när den är öppen än när den är stängd. Detta innebär att din övriga inredning, inklusive sängens placering, inte behöver ta hänsyn till behovet av utrymme för att öppna dörrarna. Detta gör en garderob med skjutdörrar både praktisk för det lilla sovrummet, men också för sovrummet där du inte vill ta hänsyn till dörrar i din inredning.

I vissa hus finns det också rör från ved- eller pelletskaminen som tar upp plats i sovrummet, och här kan det vara omöjligt att hitta en garderob med dörrar som passar dimensionerna – utan att behöva betala en förmögenhet för skräddarsydda lösningar. Den enkla och billiga lösningen är att köpa en garderob med skjutdörrar, så att du slipper problem. Samma sak kan gälla för bärande balkar på första våningen, särskilt i äldre hus. Men planlösningen – i både en- och tvåvåningshus – kan också bidra till behovet av skjutbara garderobsdörrar för att komma åt hyllorna på baksidan på ett enkelt och prisvärt sätt.

Se också: 5 geniala lådor

Välj en garderob med spegeldörrar

De flesta människor har en spegel i både sovrummet och hallen. Det är praktiskt eftersom du kan se din outfit när du klär på dig. Men i princip är det ingen idé med en vanlig spegel som bara visar din överkropp, som du ändå har hängande i badrummet. Å andra sidan kommer du troligen att bli riktigt nöjd med en helkroppsspegel, eftersom den gör att du kan se hela din outfit från topp till tå.

Det kan vara svårt att hitta plats för en helspegel på sovrumsväggen, särskilt om rummet är litet eller asymmetriskt. Därför bör du överväga en garderob med spegeldörrar. Med en sådan lösning slår du två flugor i en smäll; du får en rymlig garderob med skjutdörrar och du får en spegel i full längd som inte tar upp väggutrymme. Det blir inte mycket smartare än så.

Garderob för barn

När du letar efter en garderob som barnen kan använda i sitt rum, kanske du letar efter en garderob i barnstorlek. Det kan tyckas smart att köpa en garderob där ditt barn själv kan nå hyllorna. Men det finns faktiskt flera nackdelar med dessa modeller. För det första har du mycket begränsat förvaringsutrymme, och det räcker sällan till kläder, sängkläder och extra täcken och kuddar. Dessutom är det sällan som barnet verkligen behöver kunna nå allt som förvaras i garderoben.

Därför bör du överväga en vanlig garderob i stället för en garderob avsedd för barn. Barnet kan förvara kläder och skor på de nedre hyllorna så att det kan hitta sina egna kläder och klä på sig. De övre hyllorna kan användas för sängkläder, handdukar, filtar och andra saker som barnet inte behöver ha direkt tillgång till.

En garderob med skjutdörrar är särskilt användbar i ett barnrum. Det spelar trots allt ingen roll om en dörr inte håller sig stängd. Å andra sidan kan öppna dörrar vara direkt farliga i ett barnrum där barnet springer runt och leker – med risk för att springa in i en öppen dörr. Om barnkammaren är liten är skjutdörrar också praktiska av utrymmesskäl.

Senast uppdaterad juni 15, 2023 av Simone Lundmark