Drönare för barn • De 8 bästa drönarna för barn

Vårt bästa val:

Bästa drönare för barn med propellerskydd: MikaMax okrossbar drönare

Drönare i en ”okrossbar” konstruktion med integrerade propellerskydd runt om. Drönaren har en imponerande flygtid på 30 minuter och en räckvidd på 30 meter.

Bästa drönare för barn med kamera: drönarstartpaket med GPS och 6K-kamera

Drönare med imponerande 25 minuters flygtid, 6K-kamera, GPS och extra batteri. Drönaren gör det möjligt att ta riktigt bra bilder och videofilmer från luften.

Bästa minidrönare för barn: Emax EZ Pilot drönarkit för nybörjare med FPV-glasögon

Själva drönaren väger bara 35 gram och tar bokstavligen ingenting upp. Å andra sidan levereras den med en kamera och FPV-glasögon, så att ditt barn kan följa flygningen på nära håll.

De 8 bästa drönarna för barn

Drönarstartpaket med GPS och 6K-kamera

Funktioner:

 • 25 minuters flygtid
 • 197 gram
 • 6K-kamera och video
 • GPS-funktion
 • Följ mig funktion

Den här vikbara drönaren är en riktig drönare som även kan användas av erfarna drönarpiloter. Den har ett så kallat ”huvudlöst läge” som gör den lekfullt lätt att styra, så även barn kan vara med och ta riktigt bra bilder och videor från luften. Drönaren har GPS-funktion, så att den kan flyga planerade rutter, och ”följ mig”-funktion, så att barnet kan ställa in den så att den fokuserar på och följer dem när de filmar.

Drönaren väger bara 197 gram och tar ingen plats. Det innebär att den kan användas utanför tätorter utan drönarlicens, så den är perfekt att ta med på resor eller semestrar. Batteriet ger dig en imponerande flygtid på 25 minuter.

Drönaren levereras med en smart förvaringsväska och 2 batterier.

Emax EZ Pilot drönarkit för nybörjare med FPV-glasögon

Funktioner:

 • 4 minuters flygtid
 • 35 gram (exklusive batteri)
 • Inkl. FPV-goggles

Den här drönaren för barn har just gått ett steg längre och levereras med ett par FPV-glasögon (First-Person-View). Det betyder att ditt barn kan vara drönarens ögon när den flyger! Drönaren har en relativt kort batteritid på 4 minuter, men å andra sidan är det full gas under hela drönarens flygtid – det är praktiskt taget som att flyga själv.

Drönaren har integrerade propellerskydd på alla propellrar, vilket gör den lämplig för nybörjare eftersom propellrarna inte kommer att förvrängas eller gå sönder vid en krasch eller kollision. Om en olycka skulle inträffa ingår dock en extra uppsättning propellrar så att drönaren snabbt blir flygduglig igen.

MikaMax okrossbar drönare

Funktioner:

 • 30 minuters flygtid
 • 30 gram
 • 50 meters räckvidd
 • 360 graders vändläge och horisontellt läge
 • LED-ljus för användning på natten

Mycket prisvärd drönare för barn i alla åldrar. Om du letar efter en drönare som kan ta stryk men som inte har någon inbyggd kamera, får du verkligen mycket drönare för pengarna om du väljer MikaMax Unbreakable Drone.

Drönaren är dock lätt att flyga, men viktigast av allt är att den är mycket lämplig även för små barn eftersom den är praktiskt taget omöjlig att bryta sönder. Den fyrkantiga konstruktionen är kanske lite atypisk för drönare, men den skyddar propellrarna på ett mycket effektivt sätt. Dessutom kan drönaren flyga i två olika hastigheter, så barnet kan börja med att flyga långsamt tills det har lärt sig tekniken.

Silverlit Mini Bumper drone

Funktioner:

 • 500 gram
 • 30 meters räckvidd
 • Kan styras med en hand
 • Inbyggt propellerskydd

Med Silverlit Mini Bumper-dronen får du en annan prisvärd och mycket barnvänlig drönare som kan användas från 3 års ålder. Den här drönaren är rund och utrustad med en skumgummikant runtomkring som skyddar propellrarna, så att kollisionen ger en ”stötfångareffekt” som inte skadar drönaren.

Med de smarta kontrollerna kan du fjärrstyra drönaren med en hand, vilket är superpraktisk för barn som vill fokusera på att titta på drönaren när den flyger. Räckvidden är 30 meter, vilket är tillräckligt för att flyga i trädgården eller i grönområden, och den inbyggda höjdsensorn hjälper till att se till att drönaren inte flyger högre än vad räckvidden tillåter, så att barnet inte förlorar kontrollen över den.

Batwing-drönare

Funktioner:

 • 6 minuters flygtid
 • 91 gram
 • HD-kamera
 • Kan utföra stunts
 • Extra propeller ingår

Den här supercoola drönaren har Batman-design, och de flesta superhjältefans kommer att bli glada över en Batmobile-drönare. Förutom den superhäftiga designen får du också mycket drönare för pengarna. Det finns en inbyggd HD-kamera som tar fantastiska bilder och videor från luften, men inte bara det, drönaren kan också utföra stunts i luften medan den filmar.

Drönaren har en 6-axlig gyro, vilket garanterar stabilitet och skarpa bilder, och den kan flyga i tre olika hastigheter, så nivån kan ökas när ditt barn blir mer van vid att flyga. Stabiliteten gör att den passar lika bra för inomhus- som utomhusflygning.

Hubsan X4 Desire PRO

Funktioner:

 • 12 minuters flygtid
 • 150 gram
 • 108OP-kamera
 • GPS-funktion
 • Flera olika flygfunktioner

Den här smarta drönaren kan flygas både via den medföljande kontrollenheten och via en app på din smartphone. Den har 12 minuters flygtid, vilket är på den fina sidan, och den 6-axliga gyrotypen ger en fin stabilisering av foton och videor.

Drönaren är utrustad med GPS-funktioner som gör det möjligt att återvända till hemmet (drönaren hittar tillbaka till startpunkten), Waypoints (utvalda flygpunkter), Follow me (följ drönarpiloten) och Orbiting (flyger i en cirkel runt en utvald punkt). Du kan alltså ta häftiga videor och bilder på många olika sätt.

RC151 Minidrönare

Funktioner:

 • 6 minuters flygtid
 • 50 meters räckvidd
 • 84,2 gram
 • 2.0 MP HD-kamera
 • 360 graders flip-funktion
 • Kan visa flygning i direktsändning via smarttelefon

Här är en drönare med kamera för barn där du får förvånansvärt mycket valuta för pengarna om du kan nöja dig med en lägre flygtid på 6 minuter. Drönaren är utrustad med en HD-kamera och du kan se din flygning live genom att sätta din smartphone i hållaren på styrenheten.

Det finns propellerskydd runt alla fyra propellrarna för att skydda mot kollisionsskador, och drönaren kan göra smarta 360 graders volter i luften. Dessutom kan den ställas in i Headless-läge så att styrningen matchar barnets position (höger är barnets höger, oavsett drönarens position), och den kan låsas på en viss flyghöjd. Alla dessa funktioner är mycket praktiska för barn.

Cheerson CX-33 Multirotor-drönare

Funktioner:

 • 80 meters räckvidd
 • HD-kamera
 • Kan visa flygning i direktsändning via smarttelefon

För ett relativt lågt pris kan ditt barn både flyga en drönare, fotografera och filma från luften – och titta på allt i realtid direkt via en smartphone. Den här drönaren är för mer erfarna barn, eftersom den kan flyga upp till 80 meter och propellerskyddet är något svagt. Höjden kan dock justeras för att förhindra att drönaren flyger för högt.

Kameran tar bilder och videor i HD, så bilderna kan faktiskt användas till något i efterhand, och Cheerson-dronen kan därför vara till nytta för hela familjen på familjeutflykter och rundturer som kan beundras från luften.

Vår favorit: den bästa drönaren för barn

Vilket av de åtta bästa drönarna för barn som passar bäst för just ditt barn beror till stor del på barnets ålder, hur erfarna de är när det gäller att flyga en drönare och om de har några önskemål när det gäller kamera- och videofunktioner och kvalitet.

Vår favorit är en drönare av god kvalitet med en riktigt bra kamera och lång flygtid:

Startpaket för drönare med GPS och 6K-kamera

Med den här drönaren får du mycket för pengarna: en bra och stabil drönare, en riktigt bra kamera och GPS-funktioner. Dessutom medföljer ett extra batteri, så flygtiden förlängs effektivt till det dubbla. För det lite äldre barnet som vill ha en riktig drönare är den här drönaren ett bra alternativ.

Läs också: Smartwatch för barn – här är de bästa

Hur du väljer den bästa drönaren för nybörjare

Det viktigaste med en nybörjardrönare är att den är lätt att kontrollera, vilket gör det till en lyckad upplevelse för ditt barn. Avancerade drönare kräver stor koncentration för att flyga, och dessa modeller bör du undvika som nybörjare. Här ska det vara så enkelt och okomplicerat som möjligt.

Förutom enkla flygtekniker och kontroller bör du välja en drönare med propellerskydd. Antingen en drönare där propellerskydden är permanent monterade eller där de monteras manuellt före flygning. Propellerskydden ser till att propellrarna inte går sönder om drönaren kolliderar med ett träd eller en vägg – eller om den kraschar.

Om du vill köpa en drönare med kamera ska du titta på upplösningen. Mycket billiga drönare med kameror har ofta en så dålig upplösning att bilderna är pixliga och inte kan utvecklas. Detta kan vara bra för små barn som bara vill ta en massa bilder själva, men om du vill ha verklig glädje av bilderna i efterhand bör du välja en drönare med en kamera med högre upplösning.

Slutligen är det värt att titta på drönarens flygtid per laddning. Vissa drönare kan bara flyga i några minuter på en laddning, vilket kan vara frustrerande för en ny och ivrig drönare som bara vill flyga med sin drönare. Därför kan det vara en fördel att välja en drönare med längre flygtid. Helst minst 10-20 minuter.

Mer elektronik för barn: Tablet för barn

Varför du ska köpa en drönare till ditt barn

För vissa är drönare leksaker, för andra är de en flygkamera och för ytterligare andra är de en kombination av lek och möjlighet att skapa fotografiska minnen.

Du kan få en ganska billig leksaksdrönare för några hundra kronor, men du kan också lägga några extra hundra kronor i potten och skaffa en ”riktig” drönare med en bra kamera som också kan spela in videor från luften.

En drönare till ditt barn är ett roligt alternativ till en fjärrstyrd bil som också kan vara till nytta för hela familjen. Dessa små, barnvänliga drönare med inbyggda kameror är faktiskt perfekta att ta med på semestern – särskilt om du väljer en lite bättre drönare. Drönaren kan fånga dina semesterminnen från luften. Det är ett utmärkt sätt att visa upp din plats eller dina sevärdheter på ett mer storslaget sätt.

Drönare för barn är också bra för din tonåring som vill använda sociala medier mer eller starta en egen YouTube-kanal.

Kommer en drönare att gå sönder om den träffar ett träd?

En drönares propellrar är i allmänhet ganska sårbara och tenderar att gå sönder eller förvrängas när de kolliderar. Därför bör du välja en drönare med propellerskydd till ditt barn. Vissa drönare har dem inbyggda, medan andra är valfria.

Ska jag köpa en drönare med eller utan kamera?

Du kan köpa drönare med eller utan kamera. En drönare utan kamera är rolig att flyga, men den har sina begränsningar. En drönare med kamera har den extra dimensionen att barnet senare kan ”se genom drönarens ögon”, vilket gör den till en följeslagare för många år framöver.

Är en dyr drönare bättre än en billig drönare?

Du kan få drönare för så lite som några hundra dollar, men också drönare för flera tusen dollar. Det viktiga är inte priset utan de tekniska specifikationerna, till exempel flygtid per laddning, räckvidd och bildupplösning. En billig drönare kan lätt räcka till för barn.

Läs också: Bästa traktorn för barn

Senast uppdaterad juni 16, 2023 av Simone Lundmark