Fatboy hängmatta: den kanske mest bekväma hängmattan

Bästa Fatboy hängmatta: Fatboy Headdemock Sunbrella

Smuts- och vattenavvisande samt UV-beständig Fatboy-hängmatta med både nackkudde och överdrag. Lätt att montera och superbekväm att ligga i.

Fatboy hängmatta på ett stativ eller för att hänga i trädgården?

Fatboy är känd för några av marknadens bästa sittpåsar som är både hållbara, vattenavvisande och extremt bekväma – och det finns naturligtvis en hängmatta som är inspirerad av sittpåsarstolen. Materialet är detsamma, vilket innebär att hängmattan är både vatten- och smutsavvisande och mycket hållbar och robust. Och naturligtvis är den väldigt bekväm att ligga i. Vissa vågar till och med säga att det är den bästa hängmattan på marknaden.

Se en genomgång av dina alternativ för en Fatboy-hängmatta nedan.

Fatboy Headdepleck hängmatta

FUNKTIONER

 • Mått: 245 x 116 cm
 • Max. max. lastkapacitet: 150 kg
 • Finns i flera färger
 • Vatten- och smutsavvisande

fatboy headdepleck hængekøje

Headdepleck är Fatboys svar på en hängmatta som kan hängas mellan trädgårdens träd. Även om hängmattan är hopfällbar är den fortfarande mycket bekväm och robust jämfört med många andra typer av hängmattor. Den levereras också med en smart hängare som gör det lättare att hänga upp den.

Materialet är både smuts- och vattenavvisande och du får en hängmatta som håller i många år framöver. Särskilt om du kommer ihåg att ta in den på kvällen – och särskilt när säsongen är över. Även om hängmattan är vattenavvisande är den inte så bra att hänga i regn.

Fatboy Headdemock hängmatta

FUNKTIONER

 • Mått inkl. stativ: 330 x 138 x 110 cm
 • Max. max. belastning: 150 kg
 • Finns i flera färger
 • Vatten- och smutsavvisande

fatboy headdemock hængekøje

Om du inte har två träd i trädgården med det perfekta avståndet mellan dem för att hänga upp en hängmatta kan du välja en hängmatta på ett stativ. Fatboy har svarat på dina böner även här med Headdemock, som är en rymligare version av Headdepleck på ett stativ. Hängmattan är både längre och bredare och rymmer upp till två personer.

Stativet till hängmattan är mycket stabilt, så även om barn använder hängmattan riskerar du inte att stativet välter. Du kan också lägga till en nackkudde för ökad komfort och ett smart överdrag så att du inte behöver ta in hängmattan varje natt.

Se även de många andra hängmattorna som finns på stativet här

Fatboy Headdemock Sunbrella

FUNKTIONER

 • Mått inkl. stativ: 330 x 138 x 110 cm
 • Max. max. belastning: 150 kg
 • Finns i flera färger
 • Vatten- och smutsavvisande
 • UV-beständig
 • Inkl. nackkudde och överdrag

fatboy headdemock sunbrella hængekøje med stativ

Headdemock Sunbrella är en uppgraderad version av den ursprungliga Headdemock-hängmattan. Dimensionerna är desamma, men materialet är annorlunda och är 100 % UV-beständigt. Det betyder att du enkelt kan lämna hängmattan ute i solen utan att behöva vara rädd för att den ska vara blekt och ful när säsongen är över.

Detta är ett komplett Fatboy Headdemock Sunbrella-paket med både överdrag och nackkudde. Täcket är praktiskt när regnväder utlovas eller när familjen åker på semester under sommaren. Hängmattan kan lätt stå ute i solskenet, men den bör ändå skyddas från regn och smuts. Kudden gör hela upplevelsen ännu bekvämare. Headdemock Sunbrella är perfekt för solbadning.

Hängmatta med eller utan stativ?

En hängmatta med stativ är i allmänhet dyrare än en hängmatta utan stativ. Men det finns många fördelar med att välja en hängmatta med stativ. Det är både praktiskt och enkelt. Även om du har två bra träd i trädgården för en hängmatta kan du inte placera dem själv – eller flytta dem för den delen. Det är alltså trädgårdens utformning och tiden på dagen som avgör om du befinner dig i sol eller skugga. Med en hängmatta på ett stativ kan du flytta ut hängmattan i solen om du vill sola, och du kan lika lätt flytta tillbaka den i skuggan när du behöver svalka dig eller ta en morfar utan att bli varm.

Dessutom behöver en hängmatta med stativ inte packas ihop varje kväll. Du kan helt enkelt sätta ett överdrag över den för att skydda den mot vind, väder, sol och fågelspillning. Det finns också UV-beständiga modeller som inte bleknar om de står ute i solen hela sommaren.

Sov i din hängmatta på natten

Att sova i hängmatta blir alltmer populärt. Inte bara för en tupplur i skuggan på söndagar, utan även på natten. Att krypa ihop i en sovsäck i hängmattan när mörkret faller är en mycket speciell upplevelse som uppskattas av både barn och vuxna. Titta på stjärnorna och somna till gungande rörelser, som har visat sig hjälpa dig att somna snabbare och sova djupare.

De stora Fatboy-hängmattorna har plats för två personer, så ta med din partner, flickvän, son eller dotter och upplev en natt i hängmattan. Det är en sommarsemesteraktivitet som är värd att rekommendera

Senast uppdaterad juni 14, 2023 av Simone Lundmark