Vardagsrumsmattor • 5 vackra mattor för alla smaker

Vardagsrumsmattor – Vårt bästa val:

Bästa mattan för ett vardagsrum med ett naturligt utseende: rustik och naturlig matta

Här är en rustik och naturlig matta av hampa och bomull som välkomnar naturen in i ditt vardagsrum. Om du gillar naturliga och naturliga material är den här mattan ett särskilt bra alternativ.

Bästa mattan för ett vardagsrum med nordisk stil: enkel kelimmatta i grå ull

Kilimmattor har blivit mycket populära, så den här mattan är det perfekta alternativet för ditt vardagsrum. Den här grå kelimmattan i ull är extremt mjuk, samtidigt som den är elegant. Tack vare mattans design passar den perfekt in i en nordiskt inspirerad inredning.

Bästa mattan för ett vardagsrum med orientalisk känsla: unik vävd matta från Nordal

Den här mattan är perfekt för vardagsrummet med sitt vackra orientaliska mönster i fina färger. Tack vare de många färgerna ger mattan en fräsch fläkt till ett modernt hem.

5 lösa mattor för vardagsrummet som kan flyttas runt i rummet efter behov

Rustik och naturlig matta

Funktioner:

Mått: 160 x 240 cm.

Material: Storlek: 160 x 240 cm Material: hampa och bomull

Färg: ofärgad

Om du vill bjuda in naturen till ditt vardagsrum är den här rustika och naturliga mattan från Nordal ett utmärkt val. Här får du en matta av hampa och bomull som har en vacker och enkel look.

Den rustika mattan kommer att se bra ut vid sittgruppen i vardagsrummet, men du kan också placera den på andra ställen beroende på din inredning. Tack vare sitt enkla och naturliga utseende passar den här mattan särskilt bra i en minimalistisk eller nordiskt inspirerad inredning.

Eftersom hampa är en naturlig växt kan det förekomma variationer i nyanserna. Observera också att den här mattan endast tål dammsugning och punktrengöring.

Unik vävd matta från Nordal

Funktioner:

Mått: 75 x 200 cm och 200 x 290 cm.

Material: bomull och polyester

Färg: Flerfärgad

Här får du ännu en unik vävd matta från Nordal som har sin egen speciella design och sitt eget mönster. Den här mattan är perfekt för vardagsrummet på grund av det vackra orientaliska mönstret i fina färger. Tack vare de många färgerna ger mattan en fräsch fläkt till ett modernt hem.

Den här mattan för vardagsrummet finns i två olika storlekar. Därför kan du välja just den storlek som passar dina behov. Beroende på vilken storlek du väljer kan du placera mattan under soffbordet eller under matbordet i vardagsrummet.

Mattan är tillverkad av bomull och polyester, så den är mjuk och behaglig att gå på. Den här mattan bidrar dessutom till att skapa mer mysighet och värme i ditt vardagsrum.

Härlig matta med mönster

Funktioner:

Mått: 140 x 200 cm, 160 x 230 cm och 200 x 290 cm.

Material: 100 % ren ull

Färg: Flerfärgad

Odin är en läcker och mjuk handtuftad matta från HC Carpets. Den vackra mattan är tillverkad av 100 % ren ull och är designad med fokus på gamla och klassiska orientaliska mattor. Denna stil kombineras med en modern design, så du får en prålig matta med ett underbart mönster.

Med den här mattan för vardagsrummet får du en modell som passar perfekt in i en modern och nordisk inredning. Mattans mönster är gjorda i olika färger och former, så den kommer att ge ett fint spel i ditt vardagsrum.

Den här mattan finns dessutom i flera olika storlekar, så du kan välja den storlek som passar bäst i ditt vardagsrum. Dessutom kan mattan fås i anpassade storlekar om så önskas.

Enkel kelimmatta i grå ull

Funktioner:

Storlek: 300 x 200 cm.

Material: ull

Färg: Grått

Om du letar efter en av de populära Kelim-mattorna är den här klassiska och eleganta mattan för vardagsrummet ett utmärkt val. Med den här grå kelimmattan i ull får du faktiskt en elegant matta för vardagsrummet som kan användas under soffbordet eller någon annanstans.

Den här handvävda kilimmattan har en nordisk look. Den är vävd med två olika färger, vilket skapar fler nyanser och mer liv i mattan.

Om en grå matta inte passar in i ditt vardagsrum kan du också hitta kilimmattan i andra färger. Samma modell finns till exempel också i vit ull och vit/svart mönstrad ull.

Härlig orientalisk matta

Funktioner:

Mått: 80 x 150 cm, 120 x 170 cm, 160 x 230 cm, 200 x 290 cm, 240 x 340 cm och 300 x 400 cm.

Material: polypropen

Färg: Röd/blomma

Om du vill ha en fin Marrakech-matta i en fräsch färg bör du titta närmare på den här mattan för ditt vardagsrum. Det här är en vacker och färgglad matta i rött med orientaliskt mönster.

Mattan är tillverkad av 100 % polypropylen. Det innebär att den är tillverkad av syntetfibrer, så du får en extremt hållbar matta som tål att ta stryk. Om du har husdjur, barn eller något annat är det därför ett självklart val för dig. Med den här Marrakesh-mattan kan du göra vardagsrummet extra mysigt och samtidigt få något mjukt att gå på. Mattan finns i många olika storlekar, så du kan välja den storlek som passar bäst i ditt hem.

Filtar för vardagsrummet är en smart lösning


Täcken för vardagsrummet har magiska krafter. Förutom att de tillför värme, mysighet och en känsla av hemtrevnad i ditt vardagsrum, binder de också samman rummet på bästa möjliga sätt. Att förnya ditt hem med en ny matta är en smart och snabb lösning om du vill ha förändring.

Det kan ge ditt vardagsrum ett helt nytt liv och en frisk fläkt utan att du behöver göra mycket mer. Om du bara vill ha lite förändring är lösa mattor för vardagsrummet den perfekta lösningen. Här kan du förvandla ditt vardagsrum på nolltid utan att behöva köpa nya möbler eller liknande.

Eftersom lösa mattor för vardagsrummet inte är fixerade till en viss plats kan du enkelt flytta runt dem när du vill. Genom att flytta dina vardagsrumsmattor från en plats till en annan kan du förvandla rummet igen.

Läs också: bekväma fåtöljer med hög rygg

Hur kan jag använda mina mattor i vardagsrummet?

Oavsett om du väljer kilimmattor, orientaliska mattor eller andra typer av mattor till vardagsrummet finns det många alternativ för hur du kan använda dem. Förutom att förvandla ditt vardagsrum och ge det nytt liv på nolltid, ger det också så mycket mer till rummet.

Mattor i vardagsrummet kan användas för att ge mer färg åt ett annars tråkigt rum lika mycket som de kan bryta mot ett redan befintligt färgschema. Samtidigt kan mattor i vardagsrummet användas för att dela upp rummet eller placeras vid dina sittplatser för att skapa mer mysighet.

Dessutom är mattor för vardagsrummet inte bara gjorda för kalla golv som trägolv, kakel etc. De fungerar också bra på mattor. Dessutom ger de ett extra skydd för dina golv och mattor och är särskilt bra att använda i områden där människor och djur ofta går.

Mattor är därför ett bra alternativ om du vill ha något nytt men inte vill förändra ditt vardagsrum helt och hållet.

Relaterad artikel: mattrengöring – hur du tar bort fläckar, smuts och smuts

Vad du ska tänka på när du väljer lösa mattor till vardagsrummet

När du väljer lösa mattor till vardagsrummet måste du ta hänsyn till flera olika faktorer. Det är aldrig en bra idé att bara välja den första och bästa mattan du hittar. Den kanske inte alls passar in i ditt vardagsrum. Nedan följer fyra tips som hjälper dig att välja rätt matta för ditt vardagsrum.

  • Storlek: Se till att mattan har rätt storlek för ditt vardagsrum och din plats. Om mattan är för stor eller för liten kommer den troligen inte att se bra ut. Det rekommenderas att du alltid tittar på måtten på olika mattor för vardagsrummet och att du mäter den faktiska ytan i ditt vardagsrum.
  • Färg: Din nya matta ska komplettera din befintliga inredning och passa bra ihop med dina möbler och färgskalan i vardagsrummet.
  • Bekvämlighet: Det är alltid en bra idé att välja en matta som du älskar. Men det är också viktigt att det är bekvämt för dina fötter.
  • Underhåll: Kontrollera alltid hur du bäst underhåller den matta du funderar på.

Om du tänker på ovanstående faktorer innan du köper dina nya lösa mattor för vardagsrummet eller kilimmattor är du redan på god väg. På så sätt kan du hitta den matta som ger ditt vardagsrum något extra.

Flytande soffa: en trevlig och avslappnad atmosfär med dessa modeller

Senast uppdaterad juli 20, 2022 av Simone Lundmark