Vägglampa för barn: Skapa trivsel i barnrummet på kvällen

Vårt bästa val

Bästa vägglampan i trä: Ferm Living My Deer Wall Lamp

Superfin vägglampa i ek, som finns antingen i den naturliga träfärgen eller i en målad version. En perfekt kombination av ljus och dekoration för barnrummet.

Bästa lampan för att vakna: AGU Sunny Smart Wall Lamp

Smart vägglampa som kan imitera det naturliga solljuset i olika grader och imitera en soluppgång som morgonväckning. Ett perfekt val för morgontrötta barn.

Bästa sänglampa: Roomate Moon Wall Lamp

Söt vägglampa som föreställer en måne med ett sovande ansikte – perfekt som sänglampa eftersom den också ger ett behagligt ljus.

I den här guiden har vi samlat 7 av de coolaste vägglamporna för barn. Det finns alltså en vägglampa för det eleganta rummet med de fina färgerna – och för barnet som behöver en imiterad soluppgång för att få en bra start på dagen.

Den här guiden hjälper dig att hitta rätt vägglampa för ditt barns rum.

7 av de bästa vägglamporna för barn

Vägglampor är både belysning för rummet – särskilt nära sängen – och en fin väggdekoration i ett. Nedan hittar du ett urval av 7 fantastiska vägglampor för barn.

Roomate Elephant vägglampa

Funktioner:

 • Finns i flera färger
 • Mått: 33 x 29 cm
Vägglampa för barn

Superfin vägglampa designad som en elefant. Vägglampan är tillverkad i metall och sitter fast på väggen för ett mysigt och dämpat ljus. Den söta elefanten finns i blått, grönt, rosa och turkost.

Ferm Living Min hjort vägglampa

Funktioner:

 • Finns i flera färger
 • Mått: 38,5 x 27 cm
Vägglampa för barn

Ferm Living är känt för sina vackra hemprodukter, och vägglampan med hjortdjur är inget undantag. Den fina lilla bambin är designad i ek och finns i autentiska träfärger och en mjuk rosa färg.

Liewood Vega Cat vägglampa

Funktioner:

 • Finns i flera färger
 • Mått: 25,3 x 32,5 cm
Liewood Vega Cat Vägglampa för barn

Superfin vägglampa med katt i fina färger. Lampan är från Liewood, som är kända för att göra söta inredningar för barn. Lampan har en on/off-knapp på sladden och energisnåla LED-lampor.

Ferm Living luftballong vägglampa

Funktioner:

 • Finns i flera färger
 • Mått: 26,5 x 34,5 cm
Ferm Living Air Balloon Vägglampa för barn

En annan vacker vägglampa från kända Ferm Living. Den här är utformad som en fin ballong. Lampan sitter nära väggen och ger en mysig belysning. Lampan är tillverkad av trä och kan fås utan färg eller i grått eller rosa.

AGU Sunny Smart vägglampa

Funktioner:

 • Smart lampa som kan imitera naturligt ljus
 • Ansluts till appen
AGU Sunny Smart Vägglampa för barn

Super smart solcellslampa som imiterar naturligt ljus. Det är ett trevligt sätt för barn att vakna, eftersom lampan kan ställas in som en soluppgång och gradvis öka ljusets intensitet. Det är också bra för att skapa mer energi på eftermiddagen under de mörkare månaderna.

Ferm Living Cloud vägglampa

Funktioner:

 • Finns i flera färger
 • Mått: 25 x 40 cm
Ferm Living Cloud Vägglampa för barn

Denna fina molnväggslampa är tillverkad av ek och finns i många fina färger. Oavsett om ditt barns rum har naturliga färger eller fina pastellfärger hittar du en himmellampa som passar. Lampan är designad i ek och monteras nära väggen.

Roommate Moon vägglampa

Funktioner:

 • Färg: Grått
 • Mått: 25,5 x 27 cm
Roommate Moon Vägglampa för barn

Mycket söt vägglampa i måndesign, perfekt som nattlampa i barnrummet. Lampan är utformad i metall och har en fin grå färg som passar in i de flesta inredningar – och den ger också ett behagligt ljus för läsning vid sänggåendet.

Vilken vägglampa för barn ska jag välja?

En vägglampa bör naturligtvis ge ljus – kanske nära sängen eller vid ritbordet i rummet. Men en lampa kan också vara en fin väggdekoration. För yngre barn kan du välja att börja med material och färger som du gillar, och för äldre barn kan du börja med färger och former som de gillar.

Tänk på att göra rummet till en trevlig och säker plats att vara i – även på natten. Det kan vara frestande att välja en superhjälte med en seriös look (som superhjältar har) som ditt barn gillar. Men tänk på hur samma superhjälte ser ut i mörkret på natten när ditt barn sover – är det optimalt?

För vissa barn är detta inget problem, medan det för andra barn kan kännas läskigt och göra det svårt att sova. För dessa barn är det bättre med en måne, ett moln eller en ballong, eftersom det inte väcker samma skrämmande associationer.

Se även: Väckarklocka för barn – 5 roliga väckarklockor med musik och ljus

Använd sängen under dagen för att få en lättare tupplur

För många barn kan det vara svårt att ta farväl av dagen och överge sig till sömnen – det kan de flesta föräldrar intyga. Ett knep är också att använda sängen under dagen för att göra den till en trygg och mysig plats att vara på.

Inred rummet med möjlighet att använda sängen. Kanske för tumlingslekar, läsning, ljudböcker eller för att bygga hålor. Med en nattlampa kan du också avsluta dagen i sängen med läsning eller sång.

Att förknippa sängen med något trevligt och mysigt bidrar till att göra det lättare att sova och sova bättre – och vem vill inte bidra till just det?

Tänk på en lampa för trötta barn vid soluppgång

Vissa barn har svårt att gå upp på morgonen – särskilt tidigt och under vintermånaderna. Och i princip är det inget fel med det, eftersom melatonin produceras på natten – och det produceras så länge det är mörkt.

Därför kan en imitation av en soluppgång vara en bra lösning för morgontrötta barn. Det ger en naturlig och bekväm uppvaknande som förmodligen kan leda till en konfliktfri morgon. Melatoninnivåerna sjunker automatiskt och barnet är redo att gå upp på ett helt annat sätt – och blir inte arg eller upprörd av starkt ljus när ljusnivån gradvis ökar.

Och det är inte bara barn som har nytta av denna ”naturliga” väckning. Ungdomar och vuxna i alla åldrar kan också dra nytta av att gå upp för att imitera soluppgången, så att kroppen långsamt och naturligt gör sig redo för dagen.

Se även: Posters för barnrum

VANLIGA FRÅGOR

Var ska man placera sänglampan?

En sänglampa kan placeras efter eget tycke och smak, men om du är osäker är utgångspunkten att placera den ungefär en meter över golvet.

Hur installerar man en lampa i betong?

En vanlig borrmaskin klarar inte av hål i hårda betongväggar. Här riskerar du att förstöra din borrmaskin. Skaffa istället en borrhammare.

Senast uppdaterad juni 24, 2024 av Simone Lundmark