Väckarklocka för barn – 5 roliga väckarklockor med musik och ljus

Vårt bästa val

Bästa väckarklocka med ljus: Mini Cloud väckarklocka med ljus

Fin liten väckarklocka formad som ett moln med rörelsesensor och smart nattljus som stängs av när det inte längre finns någon rörelse eller ljud i närheten.

Bästa väckarklocka för en bekväm uppvaknande: Bescent Sensor väckarklocka med ljud, doft och ljus

Vill du ge ditt barn en bekväm start på dagen? Låt honom sedan vakna upp till ljuset, doften och de tysta ljuden.

Den bästa klockan för små barn för att lära sig sova sent: Barns sömnväckarklocka för resor med dag/natt-funktion

En smart ”lära sig sova”-klocka som visar ditt barn om det fortfarande är natt eller om det är dags att gå upp om barnet vaknar tidigare än klockan slår.

De 5 bästa väckarklockorna för barn

Har ditt barn svårt att gå upp på morgonen? En smart väckarklocka kan hjälpa dig! Nedan finns ett urval av några av de bästa väckarklockorna för barn, med roliga designar, specialfunktioner, ljud och ljus.

Paw Patrol väckarklocka med ljud

Funktioner:

 • Larmfunktion
 • Digital tidsvisning
 • Snooze-funktion

För alla Paw Patrol-älskande barn är detta den perfekta hjälpen för att komma upp på morgonen. Klockan har de två fantastiska Paw Patrol-hundarna Chase och Marshall och en bild på några av de andra räddningshundarna.

Som en rolig funktion har väckarklockan en projektor som visar tiden i taket, men tiden kan också visas digitalt på själva klockan. Klockan har en ljudfunktion när du trycker på den, och sedan finns det ett inställbart larm – och även en snooze-funktion, så att barnet kan få några minuter på andra sidan också innan det är dags att hoppa upp ur sängen.

Djeco väckarklocka med astronaut

Funktioner:

 • Larmfunktion
 • Ljusfunktion med knapp
 • Flera färger och motiv

Den traditionella väckarklockan – bara med roliga motiv. Den här har rymden och en astronaut, men klockan finns också med en flicka med katt och en vattenkanna med en flicka. Klockan visar tiden som en traditionell klocka med visare, och med hjälp av en liten knapp kan en lampa slås på så att klockan kan ses även i mörker.

Naturligtvis finns det en väckarfunktion så att ditt barn kan gå upp på morgonen, och en väckarklocka med motiv är oftast bara roligare när man är barn.

Bescent Sensor väckarklocka med ljud, doft och ljus

Funktioner:

 • Ljud-, ljus- och doftfunktion
 • Med snooze-funktion
 • Skonsamt uppvaknande

Det här är inte en cool väckarklocka för barn med motiv. Det är dock en stor hjälp för barn som har svårt att gå upp på morgonen. Klockan väcker inte barnet olämpligt med ett högt och öronbedövande ljud, utan genom att väcka sinnena lika tyst i form av lugna ljud, ökat ljus och dofter.

Särskilt för barn där det är svårt att gå upp är den här väckarklockan värd att prova. Att väckas på ett sätt som känns som att man vaknar naturligt är faktiskt en bra idé för både barn och vuxna.

Hela väckningsprocessen tar tre minuter; först en självvald doft, sedan ett ökande ljus och sedan en lugnande melodi.

Relaterat: vägglampa för barn

Barns sömnväckarklocka för resor med dag/natt-funktion

Funktioner:

 • Kan ställas in på ”väckningstid”
 • Kan tas med på en resa eller resa
 • Larmfunktion

Många barn vaknar alldeles för tidigt på morgonen – och särskilt under sommarmånaderna, när det blir ljust tidigt, kan det vara svårt att veta om det är dags att gå upp eller inte. Den här smarta klockan kan visa även små barn som inte vet vad klockan är om det är dags att somna om eller att gå upp.

Klockan är inställd på natten. Det kan till exempel vara från 19.00 till 07.00. Under den tiden visar klockan en natt med en stjärnhimmel och ett får som sover i sin säng om klockan öppnas. Om klockan är senare än 7.00 (eller annan inställd tid) visar klockan istället en dag med hög sol och ett får ute på promenad.

Klockan kan också ställas in som väckarklocka med en handsignal när det är dags att gå upp.

Se även: Smartwatch för barn

Mini Cloud väckarklocka med ljus

Funktioner:

 • Larmfunktion
 • Rörelsedetektor
 • Nattlampa

Snygg väckarklocka, finns i olika färger. Den visar tiden digitalt, har en larmfunktion och tänds med hjälp av en rörelsedetektor. Klockan har också en magnet så att den kan hängas upp.

På morgonen behöver ditt barn – eller du – inte leta efter en knapp. Skaka bara lite på väckarklockan så stannar den.

Som en smart extrafunktion har klockan även ett nattljus. Det innebär att den kan användas som väckningsljus på kvällen och att den stängs av när den inte längre känner av någon rörelse eller något ljud.

Se även: roliga och intressanta robotar för barn

Senast uppdaterad juni 13, 2023 av Simone Lundmark