Vägglampa – Ta en närmare titt på 5 lampor här

Vårt bästa val av lampetter

Bästa lampan för ljus och dekoration: Ray Vägglampa 20 x 60 cm.

Med denna annorlunda lampa får du möjlighet att både få ljus och dekorera din vägg. Den är vacker och unik och kommer troligen att dra till sig allas uppmärksamhet.

Bästa lampan med två lampor i en: House Doctor – Vägglampa, klubb dubbel, svart

Vägglampan från House Doctor har två lampetter i en lampa, vilket ger dig mer ljus. Armarna på de två lamporna kan också vridas från sida till sida, så att du kan få ljus där du behöver det mest.

Bästa sovrumslampa: Eglo Hornwood vägglampa

Den här lampan är ett utmärkt val för sovrummet eftersom den kan lutas upp och ner. Den kan därför användas både som stämningsbelysning och som läslampa. Dessutom passar lampans nordiska design bra in i många sovrumsmiljöer.

5 smarta och snygga lampor för ditt hem

Frandsen – Job vägglampa matt vit

Funktioner:

Mått: 70,5 cm (h)

Färg: Mathvid

Material

Med vägglampan Job från Frandsen får du en industriell lampa som är utformad som en arkitektlampa. Fördelen med den här lampan är att den inte tar upp plats på till exempel skrivbordet eller hobbybordet, eftersom den monteras på väggen.

Lampan är också användbar i köket, eftersom du kan dra den över bänken där du vill ha lite extra ljus. Det är alltid bra att ha ett bra arbetsljus när du till exempel skär grönsaker.

Ray Vägglampa 20 x 60 cm.

Funktioner:

Mått: 20 x 60 cm (h x ø)

Färg: Svart

Material: Metall

Här får du en vägglampa med skärm, där skärmen består av ett mattsvart metallgaller.

Tack vare den vackra skärmen fungerar den här lampan som en form av väggdekoration samtidigt som den lyser upp bra. Du kan därför leka med ljus och stämning så att en annars karg och mörk vägg drar till sig allas uppmärksamhet.

Den svarta lampfoten och den svarta textilsladden kompletterar den här lampan på bästa sätt, eftersom den fulländar lampans utseende

Vägglampa i retro mässing – avstängning

Funktioner:

Mått: 4 x 11 cm (h x d)

Färg: Mässing

Material: Metall

Letar du efter en vägglampa till vardagsrummet? Då kan den här rektangulära vägglampan i mässing vara något för dig.

Det är en superenkel vägglampa som passar bra i ett modernt hem. Dessutom passar lampan också bra i ett hem som är inrett i bästa retrostil.

Den eleganta och enkla vägglampan för vardagsrummet blir mycket dekorativ när du sätter in en fin glödlampa som passar bra till lampan och din inredningsstil.

House Doctor – Vägglampa, klubb dubbel, svart

Funktioner:

Mått: 18/20 x 42 x 81 cm (ø x h x l)

Färg: Svart

Material: Järn och mässing

Varje rum i ett hem behöver ljus för att göra rummet ljust och vänligt. Med den här vackra och eleganta vägglampan från House Doctor i industriell design får du en dekorativ lampa för väggen.

Det svarta järnet och den gyllene mässingen ger lampan ett exklusivt utseende, så den är definitivt värd att visa upp.

Du kan till exempel hänga lampan bredvid en fåtölj eller soffa där du gillar att sitta och läsa. Du kan justera lampans armar från sida till sida för att rikta ljuset.

Eglo Hornwood vägglampa

Funktioner:

Mått: 17 x 20 cm (b x d)

Färg: Svart

Material: Trä och metall

Den här vägglampan från Eglo är gjord av trä och metall, vilket alltid är en bra kombination. Den vackra nordiska designen passar i nästan alla hem och i alla rum i huset.

Den fina lampan passar utmärkt som sänglampa, eftersom den kan lutas upp och ner, så att du kan justera ljuset efter behov. Vänd lampan uppåt och du får en härlig stämningsbelysning. Om du lutar lampan nedåt har du en bra läslampa.

När du köper lampan bör du notera att den inte levereras med sladd och stickpropp.

Lampetter – vad är det?

Lampor är den äldsta formen av belysning. Det är dock få människor i dag som vet vad en lampa överhuvudtaget är. Förr i tiden var en sconce en metallplatta bakom ett ljus.

Relaterat: vackra saxlampor för huset

Men i och med elektricitetens intåg blev en sconce en vägglampa med en lampskärm av tyg. Den här typen av vägglampor finns praktiskt taget inte längre. Så om du behöver en lampett bör du istället leta efter en vägglampa. Detta är i själva verket den moderna versionen av sconces.

Senast uppdaterad juli 27, 2022 av Simone Lundmark