Bord och bänkset • 5 vackra bordsbänkar för utomhusbruk

Bordsbänkar – Vårt bästa val

De bästa bänkarna för barn: Nordic Play sandlåda, bord och bänk – Lärkträ

Här är en smart och praktisk uppsättning där barnen kan rita, äta lunch eller något annat utomhus. Dessutom ingår en fin sandlåda i detta set.

Bästa bords- och bänkset med plats för hela familjen: Plus bords- och bänkset 42 mm – runt Ø238 med ryggstöd

Med det här rymliga setet finns det plats för vänner och familj att njuta av utomhuslivet tillsammans i trädgården eller på terrassen. Setet är tillverkat av trä och har ett hål i mitten av bordet för att rymma ett parasoll.

Plus bords- och bänkgrupp 42 mm. tryckimpregnerad längd 177 cm. med 1 ryggstöd

Klassisk uppsättning som passar dig som bara vill ha en mycket enkel bordsbänk. Den här modellen är tillverkad av tryckimpregnerat trä och har ett enda ryggstöd, så att du kan sitta bekvämare.

Ett bordsbänkset ger plats för många mysiga stunder utomhus

Med ett bordsbänkset finns det gott om möjligheter till mysiga och avkopplande stunder ute i trädgården eller på uteplatsen. Det är perfekt för en familj som uppskattar att umgås tillsammans och som har plats för många olika gäster.

Fördelen med den här typen av möbler är att du inte behöver oroa dig för om det finns plats för hela familjen eller inte. Ett bordsbänkset ger dig gott om utrymme och kan enkelt dekoreras med olika kuddar, filtar och kuddar så att du kan sitta ute till sent på kvällen.

I listan nedan hittar du flera bra idéer på snygga uppsättningar som du kan placera ute i trädgården eller på terrassen.

5 vackra och snygga bänkar för trädgård och uteplats

Plus Twist bords- och bänkset svart återvunnen plast 4 ryggstöd

Funktioner:

Mått: 118 x 25 x 45 cm.

Material: plast

Färg: Svart

Här får du ett enkelt och modernt bordsbänkset i svart återvunnen plast. Plankorna i denna uppsättning är både färgbeständiga och UV-stabiliserade. Du bör dock vara medveten om att de kan bli något slöa med tiden.

Dessutom är plankorna splitterfria, så du kan sitta bekvämt utan att få splitter. Setet har också fyra ryggstöd, vilket ökar komforten avsevärt. Du kan också placera fina kuddar på sätet, så att det blir mjukt att sitta på bänken.

Nordic Play sandlåda, bord och bänk – Lärkträ

Funktioner:

Mått: 115 x 50 x 91 cm.

Material: lärkträ

Färg: Naturligt

Letar du efter ett bordsbänkset för barn? Då bör du ta en närmare titt på det här bordsbänkset (barn) från Nordic Play.

Den här uppsättningen uppmuntrar dina barn att sitta ner och slappna av eller vara kreativa ensamma eller tillsammans med vänner. Det finns plats för upp till fyra barn samtidigt. Setet är tillverkat av lärkträ och har bevarats i en naturlig färg, så det passar perfekt i trädgården eller på terrassen.

Den har också en sandlåda som bjuder in till många timmars lek och skoj. Sandlådan levereras med ett svart sandlådsnät som kan dras ner över den när den inte används. Det är också möjligt att förvandla sandlådan till en örtträdgård när barnen inte längre använder den.

Plus bords- och bänkset 42 mm – runt Ø238 med ryggstöd

Funktioner:

Mått: 237 x 237 x 72 cm.

Material: tall/gran

Färg: Träets färg

Om du letar efter ett bordsbänkset i trä är det här setet ett självklart alternativ. Det här är ett bordsbänkset (trä) som du kan njuta av i många år med vänner och familj.

Det attraktiva bordsbänkset i trä har plats för flera personer samtidigt och har ett fint ryggstöd på alla platser. Det finns också ett hål för ett parasoll i mitten av bordet, som passar en stång med en diameter på 40 mm.

Om du vill sitta ännu bekvämare på bänken är det också värt att lägga en kudde på de olika platserna.

Plus bords- och bänkset 42 mm. tryckimpregnerad längd 177 cm. med 1 ryggstöd

Funktioner:

Mått: 237 x 237 x 72 cm.

Material: tryckbehandlat trä

Färg: Träfärgad

Med det här enkla och moderna bordsbänkset får du en smart modell i tryckimpregnerat trä. Det klassiska setet från Plus är den mest kända modellen när det gäller denna typ av möbler.

Tack vare möbelns enkelhet och eleganta design passar bänken in i praktiskt taget alla trädgårdar och uteplatser, oavsett stil. Den här modellen har också ett enkelt ryggstöd, vilket gör det möjligt att sitta ännu bekvämare.

När du köper det här bordsbänksetet ska du också tänka på att det levereras som ett ”sätt ihop själv-set”.

Plus Alpha Bords- och bänkset i teak – L118 cm.

Funktioner:

Mått: 161 x 118 x 73 cm.

Material: tall/gran och stål

Färg: Teak

Det här är ett bekvämt, enkelt och praktiskt bordsbänkset som är en omtolkning av det klassiska setet som vi alla känner till.

Den lätta och enkla konstruktionen består av en blandning av stål och plankor, vilket ger bänken ett elegant och modernt utseende. Det är därför en utmärkt lösning som en mysig sittplats på terrassen eller i trädgården.

Setet har inget ryggstöd, men det är möjligt att köpa ett om du vill ha optimal sittkomfort. Det är också bra att lägga kuddar på sätena så att du sitter mjukt.

Varför köpa ett bordsbänkset till din trädgård eller uteplats?


Behöver du en plats i trädgården eller på terrassen där du kan sitta och njuta av en måltid med vänner och familj, läsa en bok eller något liknande? Då är det värt att ta en titt på ett bordsbänkset. En sådan uppsättning är inte bara en funktionell och praktisk lösning, den är också mycket dekorativ.

Ett bordsbänkset är ett utmärkt val för dina utomhusområden och är det perfekta alternativet för dem som vill ha en komplett uppsättning. Med en sådan uppsättning får du faktiskt både ett bord och en sittgrupp, så du behöver inte oroa dig för att matcha olika möbler.

Det bästa av allt är att det finns många olika uppsättningar att välja mellan, så det finns något för alla. Det finns både bordsbänkset för barn och bordsbänkset för vuxna, och de finns i olika material och stilar.

På så sätt kan du välja den uppsättning som bäst passar dina personliga preferenser och din inredningsstil. Dessutom är ett bordsbänkset en platsbesparande möbel som är perfekt för stora familjer eller för olika mysiga kvällar med vänner och familj.

Om utrymmet är begränsat, eller om du bara har en liten trädgård, är ett bordsbänkset en bra lösning. Dessa möbler tar inte nödvändigtvis lika mycket plats som många andra trädgårdsmöbler, som består av ett trädgårdsbord och flera trädgårdsstolar.

Se även: fantastiska trädgårdsset för trädgården eller uteplatsen

Sätt din egen personliga prägel på ett bordsbänk-set


Med ett bordsbänkset får du en riktig klassiker när det gäller trädgårdsmöbler. Men det betyder inte att du inte kan sätta din egen personliga prägel på den. Det finns faktiskt flera sätt att få uppsättningen att passa perfekt på din uteplats eller i din trädgård.

Ett bordsbänkset passar bra i mysiga hörn i trädgården, men det kan också placeras på terrassen eller någon annanstans där du behöver det. Om du vill sätta din egen personliga prägel på uppsättningen bör du börja med att tänka på vad du behöver. Det kan till exempel vara trevligt att ha några kuddar så att alla kan sitta bekvämt.

Det är också bra att ha flera filtar så att du kan sitta och prata med vänner och familj även om det är lite kyligt. Om du vill skapa ännu mer mysighet kan du placera några trädgårdslampor runt bänksetet.

Ska jag köpa en bänkgrupp i plast eller trä?

Det finns för- och nackdelar med trä- och plastbänkar. I slutändan beror valet av material på dina personliga preferenser och vad du tycker ser bäst ut i din trädgård eller på din uteplats.

Är en bänkgrupp och en hyllgrupp samma sak?

Nej – en bordsbänksats och en planksats är inte exakt likadana, men de är nära varandra. Medan ett bordsbänkset är integrerat i en enda enhet är de enskilda delarna separata när det gäller ett plankeset.

Måste jag hålla en bordsbänk på ett visst sätt?

Det beror på vad uppsättningen är gjord av. Om uppsättningen är gjord av trä ska du smörja in den med olja en gång om året. Om den är tillverkad av plast kan du rengöra den då och då.

Senast uppdaterad juni 16, 2023 av Simone Lundmark