Välj ett parasoll med lutning och undvik att flytta runt det hela tiden

Parasol med lutning – Vårt bästa val

Bästa parasoll med lutning för balkongen: Smart balkongparasoll med lutning

Här är ett smart och praktiskt vinklat parasoll som är perfekt för dig som har en balkong. Parasollet levereras med ett fäste så att du enkelt kan montera det på räcket eller ledstången.

Bästa parasoll med lutning för den stora terrassen: stort parasoll med lutning för terrassen

Med Cinas Pomino Rio får du ett stort parasoll med tiltfunktion som är perfekt för en större terrass med mycket sol. Det här parasollet är extra hållbart och robust, så du kan njuta av det i många år framöver.

Bästa hängande parasoll med lutning: Vitt vinklande parasoll

Vackert hängande parasoll i modern och klassisk design, så det passar bra på nästan alla typer av uteplatser. Det utmärkta hängparasollet kan lutas beroende på var solen står på himlen.

5 smarta parasoller som du kan luta för att anpassa till solens läge

Smart balkongparasoll med lutning

Funktioner:

Mått: 220 x 180 cm.

Färg: Svart

Material:Trä och polyester

Även om du inte har någon trädgård kan du behöva ett parasoll. Den här modellen är faktiskt perfekt om du har en balkong där solen skiner starkt på den en stor del av dagen.

Här får du ett smart balkongparasoll med lutning som är mycket mindre än andra modeller. Det betyder att du enkelt kan ha den på din terrass. Den praktiska lutningsfunktionen gör att du kan luta parasollet efter var solen står.

Själva stången är tillverkad av massivt och vitkalkat lövträ, medan duken är tillverkad av svart polyester. Det är både vattentätt och hållbart och kommer att se bra ut i många år.

När du köper det här balkongparasollet med lutning medföljer fästen som gör det möjligt att fästa det direkt på balkongräcket eller balustraden. På så sätt behöver du inte köpa en parasollfot.

Cane-line – Solskyddsparasoll med lutning

Funktioner:

Mått: 324 x 260 x 294 cm.

Färg: Finns i flera färger

Material: aluminium och polyester

Cane-line Sunshade parasol tilt

Cane-line är ett vackert parasoll som passar bra ihop med en modern och klassisk inredning på terrassen.

Det vita parasollet är utrustat med en polyesterduk och en stång och ribbor i aluminium. Det är möjligt att justera parasollet i många olika lägen, så att du alltid kan få skugga när du behöver det.

Tack vare parasollets lutningsfunktion kan du enkelt och snabbt flytta det från plats till plats enligt dina önskemål och behov.

Stort parasoll med lutning för terrassen

Funktioner:

Mått: 330 x 250 cm.

Färg: Vit och svart

Material: olefinväv och lövträ

Letar du efter ett stort parasoll med lutningsfunktion för din terrass? Då är Cinas Pomino Rio ett bra val. Här får du ett fint och stort parasoll av svart och väderbeständig olefinväv.

Denna typ av tyg består av lätta fibrer som är extremt slitstarka och har en utmärkt förmåga att motstå fukt. Detta garanterar att du får ett hopfällbart parasoll av god kvalitet som kommer att hålla i många år framöver.

Dessutom har parasollet läderförstärkningar i alla hörn och robusta ribbor med ändbeslag. Parasollstången är extra tjock och både stång och ribbor är tillverkade av vitmålat lövträ.

Parasol med lutning och ett naturligt utseende

Funktioner:

Mått: 300 x 243 x 3,8 cm.

Färg: Vit och svart

Material: aluminium och polyester

Om du letar efter ett vitt parasoll med en knut kan det här parasollet vara något för dig. Med det här parasollet med lutningsfunktion kan du enkelt sitta i skuggan oavsett var solen står på himlen. Det är lätt att luta den beroende på var du vill att den ska skugga.

Parasollet är tillverkat i ett naturligt utseende av polyester och aluminium, vilket skapar en unik lugn och ro på din terrass. Dessutom är parasollet lätt att fälla upp och ner. Den är utrustad med en praktisk handvev, så att du kan höja och sänka den på nolltid.

Taranto parasoll med vev och tilt

Funktioner:

Mått: 200 x 300 cm.

Färg: Grå, vit eller svart och trä

Material: aluminium och polyester

Taranto parasol med krank og tilt

Med Taranto får du ett enkelt och elegant parasoll med lutningsfunktion. Detta innebär att parasollet kan lutas i toppen, så att du enkelt kan skugga solen när du sitter på terrassen.

Parasollet är tillverkat av polyesterväv och stången är tillverkad av aluminium. Detta ger parasollet ett klassiskt utseende, vilket gör att det passar bra till de flesta typer av trädgårdsmöbler.

Varför välja ett parasoll med lutning?


Det finns många parasoller på marknaden. Detta innebär också att du kan få parasoller med olika funktioner. En av de smartaste funktionerna är en så kallad tiltfunktion.

Med ett vinklat paraply kan du ställa in och justera vinkeln på paraplyet så att den passar solens position på himlen. Det betyder att du alltid kan sitta i skuggan, oavsett vad som händer.

Ett vikbart parasoll kan vikas nästan helt upp vid parasollets skärm. Detta gör att du kan placera den i många olika vinklar för att passa dina behov. Det är bara parasollets huvud som justeras, allt annat förblir på plats.

Den största fördelen med ett vinklingsbart parasoll är att du kan ha skugga hela dagen. På morgonen och kvällen står solen mycket lägre än på eftermiddagen.

Med ett klassiskt parasoll utan lutningsfunktion kan det vara svårt att skugga solen helt och hållet. Men med ett vinklat parasoll är detta inget problem, oavsett om det är morgon, eftermiddag eller kväll. Även om ett lutande parasoll kan tyckas vara en dyr investering kan du faktiskt hitta dessa parasoller till ett överkomligt pris.

Läs också: fyrkantig markis för terrassen

Vad ska du tänka på innan du köper ett nytt parasoll?


Det finns många fördelar med att välja ett lutande parasoll. Men innan du köper ett nytt parasoll är det viktigt att du tar hänsyn till några mycket specifika saker. Det kan hjälpa dig att hitta det rätta parasollet för dina behov.

En av de viktigaste sakerna när du väljer ett nytt parasoll är storlek och design. Du kan hitta parasoller i praktiskt taget alla storlekar. Du måste därför tänka på hur stor din terrass faktiskt är och hur stor del av terrassen som parasollet kan täcka.

Läs också: smarta parasollfötter med hjul

Om du har mycket utrymme kan ett stort parasoll hjälpa dig att få så mycket skugga som möjligt. Om du har en mindre terrass kan du välja ett mindre parasoll som inte tar upp hela terrassen. Det är också en fördel om parasollet inte täcker hela terrassen, så att man kan sitta i sol och skugga samtidigt.

Om du inte har någon trädgård utan ska placera parasollet på en balkong är det en bra idé att leta efter ett balkongparasoll med lutning. Ett sådant parasoll kan ibland fästas på balkongens räcke eller balustrad, så att du inte behöver ta upp plats på en parasollfot.

En annan viktig aspekt är parasollens ribbor i förhållande till hur många de är. Ribbarna håller fast vid själva parasollets skärm, vilket är anledningen till att de hjälper till att hålla parasollet stabilt. Generellt sett är det bra att ha många ribbor, eftersom parasollet då blir ännu mer stabilt i sitt läge. Vissa hållbara och robusta parasoller har dock färre ribbor som är extremt starka. Det är därför värt att ha detta i åtanke när man undersöker saken.

Sist men inte minst är det bra att titta på parasollduken. Vilket material är den tillverkad av? Naturligtvis måste du välja färg efter vad du föredrar och vad som passar bra in i din utomhusmiljö. Du bör dock tänka på att det ofta är varmare att sitta under ett parasoll i en mörk färg än under ett parasoll i en ljusare färg. Även om färgen är viktig är kvaliteten den viktigaste faktorn när det gäller hållbarhet och skydd. Dessutom vore det synd att få ett parasoll där färgen bleknar med tiden.

Vanligtvis är parasollduken tillverkad av polyester, eftersom det är ett slitstarkt material som är lätt att underhålla. Dessutom bör du titta på hur mycket parasollet skyddar mot solens UV-strålar. Ju bättre kvalitet på tyget, desto bättre skydd får du.

Vilken form ska mitt parasoll med lutning ha?


Valet av form på ditt tiltparasoll beror på två saker: formen på bordet eller det område du vill täcka och, naturligtvis, din personliga estetiska preferens. Naturligtvis ska du inte välja ditt tiltparasoll enbart utifrån bordet eller området om du tror att en annan typ av parasoll skulle passa bättre i omgivningen.

Runda parasoller

Om det bord eller det avkopplingsområde som du vill skugga är runt är ett runt parasoll det självklara valet. Runda parasoller är känsliga och klassiska och passar till de flesta stilar samtidigt som de ger en organisk känsla som bidrar till att skapa en inbjudande atmosfär.

Kvadratiska parasoller

Kvadratiska parasoller är ett annat självklart val för symmetriska områden eftersom de ger maximal skugga. De är särskilt bra om du har ett fyrkantigt trädgårdsbord eller om din yta är relativt fyrkantig. Detta skapar i sin tur en riktigt fin harmoni och balans.

Rektangulära parasoller

Ovala eller längre trädgårdsbord passar ofta bäst till rektangulära parasoller. Ett fyrkantigt eller runt parasoll räcker ofta inte till för att täcka hela bordet eller området.

Vilket vinklingsbart parasoll är bäst?


Svaret är – det beror på dina önskemål och behov. Det finns många saker att tänka på när du köper ett lutande parasoll, vilket nämndes i ett tidigare avsnitt.

När våren och sommaren kommer kommer du att tillbringa mer och mer tid utomhus med vänner och familj. Det är här som ett vinklingsbart parasoll är praktiskt, så att du kan njuta av det varma vädret utan att ständigt sitta i solen. För att skydda dig själv och dina gäster från den varma solen är det viktigt att ha gott om skugga.

Att välja rätt modell kan vara en utmaning, eftersom du kanske inte är säker på vilken modell som är bäst för dig. Det rekommenderas att du tar en titt på flera olika parasoller och ser vilka fördelar och nackdelar de har. De bästa parasollerna är av hög kvalitet och tål att stå ute i solen utan att färgen bleknar.

Dessutom är det perfekt att ha ett parasoll som kan stå kvar även om det blåser lite. Det finns inget värre än att behöva leta efter sitt parasoll någonstans i trädgården för att det har flyttats av vinden.

Kort sagt bör du hitta ett parasoll med lutning som uppfyller dina exakta behov och kan ge skugga där du behöver det.

Läs också: vackra trädgårdsbord med förlängningar

Senast uppdaterad juni 13, 2023 av Simone Lundmark