Dekorera din trädgård eller terrass med Blomlåda med spalje

Vårt bästa val:

Bästa höga planter med spaljé för uteplatsen : hög planter på ben med spaljé

Här får du en praktisk och hög planteringslåda med spaljé, så att du inte behöver böja dig ner varje gång du behöver ta hand om dina växter. Planteraren är tillverkad i en snygg och enkel design, så den kan enkelt placeras i din utomhusmiljö.

Bästa planter för en stor terrass: enkel träplantering med spaljé

Med den här stora spaljéplanteringen får du en smart och praktisk modell med fyra hjul. Den är idealisk för dem som vill kunna flytta runt sin krukväxt snabbt.

Bästa planter för en liten terrass: liten planter i svart med spaljé och hjul

Planterare i enkel och snygg design, särskilt lämplig för en terrass där utrymmet är begränsat. Tack vare den mindre storleken kan planteringen placeras på praktiskt taget alla uteplatser eller i trånga utrymmen.

5 praktiska och attraktiva spaljéplanteringar

Hög planter på ben med spaljé

FUNKTIONER

 • Mått: 137 x 88 x 37 cm.
 • Hög krukväxt med ben och praktisk hylla
 • Färg: Svart

Om du behöver en hög krukväxt till din trädgård eller uteplats är den här vackra och stora modellen med ben ett bra val. Här får du en snygg planteringslåda av furu och gran. Den är grundmålad i svart och kompletterar därför färgglada växter på bästa sätt.

Dessutom har planteringslådan en hylla som placeras under själva lådan. På så sätt kan du placera små krukor med örter och blommor eller någon annan slags dekoration.

Tack vare spaljén kan du plantera allt från klätterväxter till klätterväxter som kommer att se bra ut i ditt uterum.

Gråbrun planteringsplatta med spaljé och hjul

FUNKTIONER

 • Mått: 87 x 50 x 130 cm.
 • Försedd med hjul
 • Färg: Gråbrun med hörn av stål

Med den här spaljéplanteringen får du en smart och mobil modell som du enkelt kan flytta från plats till plats. Den har fyra hjul så att du enkelt kan flytta den runt på terrassen.

Krukväxten har en enkel gråbrun färg och levereras med både ett fibertexöverdrag och en bas. På så sätt kan du plantera dina klätterväxter snabbt och enkelt.

Smart planter i rotting med spaljé

FUNKTIONER

 • Mått: 120 x 30 x 84 cm.
 • Levereras med fästen och tre invändiga krukor
 • Färg: Svart

Saltum är den perfekta lösningen för dig som vill ha en naturlig plantering för dina klätterväxter eller klätterväxter. Planteraren är utrustad med spaljéer så att dina växter lätt kan klättra upp.

Samtidigt är den här smarta planteringen tillverkad av svart rotting, så den kan enkelt placeras i din utomhusmiljö. Dessutom levereras den med två fästen, så du kan montera den på en vägg eller någon annanstans.

Dessutom har den tre krukor på insidan, så att du enkelt kan dela upp dina olika växter.

Enkel träplantering med spaljé

FUNKTIONER

 • Mått: 124 x 88 x 48 cm.
 • Stor planteringsplatta med fyra hjul
 • Färg: Svart

Här får du en enkel och stor planterare med spaljé, så att du kan skapa en mysig och frodig miljö på din terrass. Växthuset är utrustat med fyra smarta hjul, så att du enkelt kan flytta det från en plats på terrassen till en annan om du vill.

Spaljén på planteringslådan gör att dina klätterväxter och klätterväxter kan blomstra. Du kan också använda den för örter om du vill. Den här krukväxten är tillverkad av furu och gran och svartmålad.

Liten planter i svart med spaljé och hjul

FUNKTIONER

 • Mått: 105 x 48 x 48 x 48 cm.
 • Liten krukväxt med hjul i trä
 • Färg: Svart

Om du letar efter en liten krukväxt för din uteplats är den här modellen i svart furu och gran det perfekta valet. Det är en fyrkantig planteringslåda som är idealisk för uteplatser där utrymmet är begränsat eller för trånga platser och hörn på uteplatsen.

Den här krukväxten är också utrustad med en spaljé, som lämpar sig för klätterväxter, klätterväxter och örter. Den lilla planteringen kan också flyttas snabbt och enkelt tack vare de fyra hjulen.

Vad är en spaljéplantering och vad kan jag använda den till?


Som namnet antyder är en planteringslåda i allmänhet en typ av låda där du kan plantera olika växter, örter, blommor, grönsaker etc. Om du väljer en planteringslåda med spaljé betyder det att lådan har någon form av staket eller spaljé som växterna kan växa på.

Dessa typer av planteringslådor finns i många olika storlekar, färger och material. Det mest populära valet för planteringslådor är trä, men du kan också få dem i andra material som rotting, betong etc. Du kan till och med välja att bygga din egen planteringslåda om du har händerna på rätt ställe.

Spaljéplanterare används ofta av personer som vill skapa mer trivsel och liv i sin trädgård och samtidigt låta sina växter växa på ett överskådligt sätt. De är nämligen lätta att placera i trädgården eller på terrassen och kan hjälpa till att ge området ett helt nytt utseende på nolltid.

För att en spaljéplantering ska bli så lyckad som möjligt är det viktigt att dina växter och blommor har bästa möjliga levnadsförhållanden. Om du placerar dina krukor i direkt solljus är det viktigt att välja växter som tål detta. Om du inte gör det finns det liten chans att dina plantor överlever en hel säsong.

Som tidigare nämnts kan du odla nästan alla slags växter, örter och blommor i en krukväxt. Men om du har en spaljéplantering är det fördelaktigt att använda t.ex. klätterväxter och klätterväxter som behöver spaljén.

Läs också: smarta minivaruhus för balkongen

Skapa en mysig oas på terrassen eller i trädgården med en spaljéplanterare


En av de bästa sakerna med en spaljéplantering är att du kan odla växter vertikalt. Det är en stor fördel om du inte har så mycket utrymme på din uteplats eller bara vill dekorera din uteplats med vackra växter.

Växtlådor kan användas för många olika ändamål, så att du kan skapa nytt liv i din trädgård eller på din terrass. På så sätt kan du anpassa användningen av dina planteringslådor till dina specifika önskemål och behov. Här är några idéer om hur du kan använda dina spaljéplanteringar:

Dela upp din trädgård eller terrass

Planterare är perfekta att använda på terrassen eller i trädgården om du vill dela upp området. En hög planteringslåda är särskilt lämplig för detta ändamål, eftersom den fungerar som en slags rumsavdelare eller vägg och ger känslan av ett avgränsat område.

Om du inte är intresserad av att placera ett staket eller en häck på den specifika platsen är en eller flera spaljéplanterare ett bra alternativ.

Få mer skydd och avskildhet

En annan sak du kan göra med en spaljéplantering är att få mer skydd och mer avskildhet.

Det är dock viktigt att du väljer en hög krukväxt i ett sådant fall. En sådan här krukväxt kan till exempel ge dig mer skydd och skydd mot vinden. Samtidigt kan du få mer avskildhet eftersom den kan skugga från nyfikna ögon som tittar in i din trädgård.

Lush, mysig och dekorativ

Om du vill skapa en mysig atmosfär på terrassen eller i trädgården kan växtlådor hjälpa dig.

När du sitter på din terrass är det alltid trevligt att kunna njuta av gröna och färgglada växter runt omkring dig. Du kan därför placera planteringslådor på olika ställen, eftersom de bidrar till att ge dina utomhusmiljöer ett dekorativt inslag.

Se även: blomlådor för trädgården

Ha din egen lilla uteplats med örter och grönsaker

Med spaljéplanterare kan du skapa din egen lilla uteplats med olika örter och grönsaker. Du kan till exempel plantera örter eller tomatplantor i planteringslådan, som du förhoppningsvis kan skörda vid ett senare tillfälle.

Det är en bra idé att välja en krukväxt med hjul så att du enkelt kan flytta den. Ibland behöver olika grönsaker och örter stå både ute och inne i ett växthus, beroende på vädret.

Fördelar med att välja en spaljéplantering


Oavsett om du har gröna fingrar eller inte kommer du förmodligen någon gång att upptäcka att dina växter växer så mycket att de är utom kontroll. Det som i början var en liten, känslig tomatplanta eller en slingerväxt kan snabbt växa till en stor planta som sticker ut från alla håll och kanter.

Ett av de bästa sätten att förhindra att dina växter blir helt okontrollerbara är att välja en spaljéplantering. Här är några viktiga fördelar med att odla dina växter i en spaljéplantering:

 • Det är lättare att vattna växterna vid rötterna, hålla bladen torra och förebygga sjukdomar som kan angripa dina växter.
 • Ljusfördelningen på dina växter blir jämnare eftersom bladen är mer utspridda. På så sätt är det lättare att få solljuset att lysa jämnt på hela plantan.
 • Om du till exempel odlar tomater är det lättare att plocka dem när de är klara. Det blir lättare för dig att se och hitta dem och de är snabbare att få bort från plantan.
 • Du skapar en bättre och hälsosammare miljö för dina växter, eftersom de får ett mycket mer optimalt utrymme för att växa.
 • Växterna får mer utrymme och kan växa upp bättre.
 • Du kan göra upphöjda bäddar i flera nivåer och på olika sätt om du väljer flera planteringslådor. Det kan ge ett helt nytt utseende och mer liv åt dina utomhusutrymmen.

Som du kan se finns det många fördelar med att odla växter i en spaljéplantering. Om du inte har provat det tidigare är det värt att överväga om du vill ge dina växter de bästa levnadsvillkoren.

Läs också: De bästa solcellslamporna för trädgården

Vad du bör tänka på innan du köper en spaljéplantering


En spaljéplantering är en utmärkt lösning för allt från klätterväxter till klätterväxter, grönsaker och mycket mer. Men vad exakt behöver du för din trädgård eller uteplats?

 • Material: Om du väljer att placera din planteringslåda utomhus på terrassen eller i trädgården är det viktigt att den är robust, tålig och väderbeständig. Särskilt om den kommer att stå utomhus året runt.
 • Funktioner: Vill du att din krukväxt ska göra något speciellt? Det kan till exempel vara bra att ha hjul så att du kan flytta lådan snabbt och enkelt.
 • Design: Vill du använda din spaljéplantering främst i dekorativt syfte eller är du främst intresserad av att lyfta fram dina växter? Detta är viktigt när du funderar på hur planteringen ska se ut.
 • Storlek: En annan sak som du bör tänka på är storleken. Trellisplanterare finns i många olika storlekar, så du kan hitta en modell som passar dina behov.

Senast uppdaterad juni 14, 2023 av Simone Lundmark