Hussäng » 5 smarta och vackra barnsängar för barnrummet

Hussäng – Vårt bästa val

Bästa spjälsäng för ett mindre barnrum : Hoppekids spjälsäng – Ida-Marie – Grey

Med Ida-Marie från Hoppekids kan du vara säker på att ditt barn alltid vill gå till sängs. Den här barnsängen är den perfekta möbeln för ett mindre barnrum. Dessutom har sängen en klassisk och tidlös design, så den passar in i nästan alla rum.

Bästa spjälsäng i rolig design : Flexa Classic Single Bed

Den här coola spjälsängen från Flexa är tillverkad i den finaste designen. Sängen är utformad som en lekstuga med fönster, dörr och skorsten. Om ditt barn behöver den vackraste sängen är den här modellen ett bra val.

Den bästa sängen för äldre och mindre barn Manis-h juniorsäng med hus och baldakin – Vit

Enkel och smart barnsäng från Manis-h, lämplig för både äldre och yngre barn. Sängen kan faktiskt också användas som en sval säng, eftersom lådan och sängramen kan tas bort vid behov

Inred ditt barns rum med en smart Hussäng

Med en barnsäng får du en populär och smart säng för barnkammaren som kommer att bli en succé för alla barn. En sådan säng är perfekt för både pojkar och flickor som behöver en rolig säng.

Fördelen med den här typen av säng är bland annat att du kan hjälpa ditt barn att skapa den mysigaste sängen. Detta kan ge mycket lugn och trygghet när ditt barn måste sova ensam i sitt eget rum.

I listan nedan hittar du fem bra idéer på smarta och praktiska barnsängar som du kan använda för att inreda ditt barns rum.

5 smarta och snygga Hussäng för barnkammaren

Hoppekids Hussäng – Ida-Marie – Grå

Funktioner:

Mått: 175 x 166 x 76 cm.

Material: furu

Material: Grått

Här får du en enkel och smart grå Hussäng från Hoppekids, formad som ett hus. Ida-Marie passar särskilt bra i mindre barnrum på grund av sin mindre storlek. Dessutom är barnsängen tillverkad i klassisk design, så den passar perfekt för både pojkar och flickor.

Dessutom är det möjligt att anpassa sängen efter dina önskemål och behov. Du kan till exempel lägga till lådor under sängen för att förvara kuddar, täcken, böcker, leksaker eller andra saker.

Omslaget är Svanenmärkt och tillverkat utan skadliga ämnen. Med Ida-Marie får du också en säng som är tillverkad av FSC-certifierad furu, vilket innebär att den kan hålla i många år framöver.

Flexa Classic enkelsäng

Funktioner:

Mått: 210 x 154 x 129,5 cm.

Material: furu

Färg: Vitpigmenterad

Letar du efter en säng som är varje barns dröm? Då bör du titta närmare på den här barnsängen i vitpigmenterad furu från Flexa. Den här coola sängen är formad som en lekstuga, vilket kommer att vara det ultimata för ett barn

Sängen har två fönster och en öppning så att ditt barn kan klättra in i sängen. Dessutom finns det en skorsten och en stege av vitlackerad MDF. Sängens baksida är också helt öppen, så det är lätt att byta sängöverdrag etc.

Med den här barnsängen i ditt barns rum ger du inte bara ditt barn en säng. Det är också en perfekt plats för att koppla av och njuta av lugn och ro.

BabyTrold juniorsäng med tak – Hus 2

Funktioner:

Mått: 165 x 167 x 87 cm.

Material: furu

Färg: Vit

Om du letar efter en spännande spjälsäng är den här vitlackerade spjälsängen i furu från BabyTrold ett bra alternativ. Förutom att vara en säng för ditt barn att sova i är hutch-sängen naturligtvis också perfekt som en grotta och ett lugnt och avkopplande utrymme.

Dessutom finns det galler runt hela sängen, som påminner om en barnsäng. Om ditt barn har flyttat från en spjälsäng till den här sängen är det en fördel eftersom den liknar ditt barns tidigare säng.

Sängen är också godkänd enligt EU-standarder, så du kan tryggt låta ditt barn sova i den.

Hoppekids BASIC Barnsäng med trappor – vit

Funktioner:

Mått: 208 x 199 x 122 cm.

Material: furu

Färg: Vit

Den här klassiska och tidlösa spjälsängen från Hoppekids kan användas i alla barnrum, oavsett inredning och stil. Detta gör att du och ditt barn kan utforma sängen precis som ni vill och behöver den.

Sängen har båda sidor och en trappa, så det är lätt för ditt barn att klättra upp i sängen. Med sidor runt hela sängen behöver du inte heller oroa dig för att ditt barn ska falla ur sängen på natten.

Den vita sängen är också Svanenmärkt, vilket är en garanti för att den uppfyller alla gällande EU-föreskrifter på området. Sist men inte minst är sängen tillverkad av FSC-certifierad furu.

Manis-h juniorsäng med hus och baldakin – Vit

Funktioner:

Mått: 133 x 170 x 99 cm.

Material: bok och MDF

Färg: Vit/natur

Med den här juniorsängen från Manis-h blir ditt barn extra lycklig vid läggdags. Sängen är utrustad med en husram, så det är ett riktigt coolt och mysigt rum som är perfekt för både sömn och avkoppling.

Sängen levereras med en solid bokram som utgör själva takstrukturen och med sidor i vitmålad MDF. När den medföljande fina textilen är placerad över taket kommer ditt barn att ha ett svalt hus. Fönster och andra öppningar kan också rullas upp och ner vid behov.

När ditt barn blir äldre kanske en barnsäng inte är rätt lösning. Här kan du helt enkelt ta bort tyget och utrusta sängen med andra saker. Det är också möjligt att ta bort ramen och sängstommen.

Vad är en Hussäng?

En Hussäng är en barnsäng som är formad som ett hus. Sängen kan se ut på flera olika sätt, men den har definitivt en husliknande struktur. Detta bidrar till att ge barnen en god natts sömn, avkoppling och rolig lek.

Barnsängar för barn finns i många olika stilar, så det finns något för alla. Med så många vackra och eleganta modeller som finns på marknaden kan du vara säker på att det är möjligt att hitta den ultimata drömsängen för ditt barn.

Om du har bestämt dig för att köpa en sådan säng finns det dock några saker som du bör tänka på och undersöka i förväg:

  • Rummets storlek och sängens storlek
  • Ditt barns ålder
  • Val av madrass
  • Kvalitet

Nu när du vet vilka olika faktorer du bör ta hänsyn till och undersöka kan du vara säker på att du får den perfekta barnsängen för ditt barn. Rätt barnsäng hjälper definitivt till att skapa ett bra utrymme i ditt barns sovrum.

Se även: stolar för barn

Fördelar med hussängar för barn

Om du ska välja en barnsäng till ditt barns sovrum, eller om du är osäker på om du ska välja en sådan säng, är det värt att känna till fördelarna. Nedan kan du se flera av fördelarna med att köpa en barnsäng till ditt barn:

  • De flesta barnsängar har en klassisk och enkel design. Även om sängen är annorlunda utformad än andra modeller passar de ändå in i alla typer av barnrum tack vare den enkla och attraktiva designen.
  • Sängens struktur kan ge ditt barn en känsla av komfort och trygghet, samtidigt som den är öppen, ljus och luftig.
  • Dessa sängar är roliga och tilltalande för barn. Ett barn som har en barnsäng kan vara mindre benägen att motstå att gå till sängs. Detta kan leda till mindre frustration för ditt barn och för dig vid sänggåendet.

Ovanstående fördelar är några av anledningarna till att sängen i form av ett hus har blivit så populär bland både barn och föräldrar.

Piffa upp ditt barns rum med en säng

Du kan inte bara investera i en säng för ditt barns rum, utan du kan också göra många andra saker med den här typen av säng. Ditt barn kommer naturligtvis att använda sängen för att sova, men den kan också användas som en grotta, ett lekrum eller för andra aktiviteter.

För flera barnsängar kan du köpa tyg att lägga över dem. Tyget kan ha olika teman, t.ex. bilar eller prinsessor. Det kommer att inspirera ditt barn att spela olika spel osv.

Dessutom kan sängen alltid dekoreras med ljusljus, ett sängöverkast eller urnor, som alltid ser bra ut i ett barnrum. Kom bara ihåg att fästa dessa föremål ordentligt så att ditt barn inte störs när det sover.

Med en barnsäng finns det en mängd olika alternativ och lösningar. Det viktigaste är att sängen uppfyller ditt barns behov och att ditt barn är nöjd med att sova ensam i sängen varje natt.

Läs också: De bästa tabletterna för barn

Senast uppdaterad juni 16, 2023 av Simone Lundmark