Saftmaja: gör utsökt hemlagad juice med dessa 3 modeller

Vårt bästa val:

Bästa 8 liters juicepress : Day Juicer, 8 liter

Om du behöver en stor juicemaskin kan den här 8-liters modellen vara svaret. Den här juicemaskinen finns dock även i en 5 liters version. Den mindre juicepressen har naturligtvis samma fördelar som den större modellen.

Bästa juicer för priset: Function juicer – 7,8 liter

Om du är på jakt efter en bra juicemaskin med bra valuta för pengarna bör du överväga den här modellen från Funktion.

Bästa juicepress för 4 kilo frukt: juicepress – silver

Med den här silverfärgade juicepressen får du en bra, rymlig modell som kan rymma upp till 4 kilo frukt och bär från din trädgård

3 läckra och smarta juicepressar

Day Juicer, 8 liter

Funktioner:

Mått: 34 x 26 cm. (h x ø)
Märke: Day
Färg: Silver
Kapacitet: 8 l.


Om du har många bär och annan frukt i din trädgård kan det vara en bra idé att göra din egen juice av dem. Ett sätt att göra det är med den här Day juicepressen. Day-modellen är en modern version av den gammaldags och klassiska Tutti-Frutti-pressen som vanligtvis fanns i varje mormors kök.

Den här juicemaskinen är utrustad med ett silikonsrör så att det är lätt att överföra den färdiga saften till flaskor för senare användning. Den levereras också med ett metallklipp för att stänga slangen när den inte används.

Juicemaskinen består av tre lager, med ett glaslock i toppen med ett ånghål. Du kan använda juicepressen på alla typer av spisar, inklusive induktionshällar. Den är också lätt att rengöra, eftersom du bara kan slänga den i diskmaskinen.

Om du inte behöver en 8-liters juicemaskin finns Day juicemaskinen även i en mindre 5-liters storlek.

Funktionsjuicer – 7,8 liter

Funktioner:

Oversættelsesresultater
Mått: 40 x 22,5 cm. (h x ø)
Märke: Funktion
Färg: Silver
Kapacitet: 7,8 l.

Om du har en Funktion juicepress i ditt kök har du alltid möjlighet att göra din egen juice. Detta är en bra idé om du till exempel har mycket frukt och bär i din trädgård.

Eftersom juicemaskinen har en kapacitet på 7,8 liter, vilket innebär att den kan rymma mellan två och tre kilo bär, kan du göra en hel del av din egen läckra juice på nolltid. Den är särskilt god på sommaren.

Med den här juicepressen får du en tredelad kastrull som måste staplas på varandra. I den övre delen lägger du bär, frukt och socker. I den nedre delen av grytan behöver du vatten. Sedan sätter du juicemaskinen på spisen.

Den här juicemaskinen fungerar på alla typer av spisar, inklusive induktionshällar. När vattenkokaren står på spisen kan du följa hela processen tack vare det genomskinliga locket, som också har en ångventil.

Den centrala delen av grytan är juicebehållaren. I den här delen finns en slang, så att du enkelt kan föra över saften till en flaska eller liknande.

Juicer – silver

Mått: 41 x 26 cm. (h x dia)
Märke: Okänt
Färg: Silver
Kapacitet: Upp till 4 kg. frukt

Det är något speciellt med att göra sin egen juice av frukter och bär som du har odlat i din trädgård. Och det är inte alls svårt att göra sin egen juice, så länge du har en juicepress. Ta till exempel denna silverfärgade juicepress som kan användas på en glaskeramikhäll, en induktionshäll, en gashäll eller en elektrisk häll.

Om du köper den här juicepressen får du en modell i vackert och glänsande rostfritt stål med ett glaslock. Glaslocket har en fin knopp, så det är lätt att sätta på och ta av locket. Du kan lägga upp till 4 kilo frukt i grytan åt gången, så du får mycket smakrik juice.

När du vill ta ut saften ur juicepressen använder du bara det hygieniska silikonröret för att enkelt överföra saften till en flaska. När du inte använder slangen stänger du den helt enkelt med det medföljande låsklippet. När du har gjort mycket juice kan du ställa in juicepressen i diskmaskinen. På så sätt slipper du ägna mycket tid åt att rengöra den.

Gör din egen juice enkelt med en juicepress

Under sommaren mognar både frukt och bär. Om du har många fruktträd och bärbuskar rekommenderas det starkt att du använder skörden från dessa för att göra din egen juice.

För att göra juice är det en bra idé att köpa en juicepress. En sådan maskin är lätt att använda och lätt att rengöra.

Börja med att fylla den nedre delen av juicepressen med vatten. Den nedre delen är själva vattenbehållaren. Sätt vattenbehållaren på spisen. Placera sedan den mellersta delen av juicepressen ovanpå vattenbehållaren. Den mellersta delen är juicebehållaren, som samlar upp all juice. Juicebehållaren är också den del som har en slang. Kom ihåg att sätta klämman på slangen innan du börjar koka saften.

Fyll slutligen fruktbehållaren med frukt och bär och placera den ovanpå juicebehållaren. Sätt på locket och ställ ugnen på högsta värme. Vänta nu tills vattnet kokar. Sänk värmen när vattnet kokar. Sänk inte värmen mer än att vattnet fortsätter att koka.

Så snart saften kommer ut ur slangen bör du tömma ut ungefär en halv liter och sätta tillbaka klämman så att trycket kan fortsätta att byggas upp. Häll saften över bären i fruktbehållaren så att de spricker och släpper ut mer saft.

När saften kommer tillbaka i slangen, tömmer du den och sätter tillbaka klämman. Fortsätt så här tills det inte finns någon mer saft.

Gör att saften håller längre

Om du vill att saften ska hålla längre kan du hälla den färdiga saften i en kastrull. Koka upp kastrullen och tillsätt Atamon i saften.

Atamon är ett flytande konserveringsmedel som gör att din juice håller längre. Oroa dig inte för att konserveringsmedlet ska ge en dålig lukt eller smak till din juice, för det är inte fallet.

Vanliga frågor om juicepressar

Hur fungerar en juicepress?

För att få en juicepress att fungera måste dess tre delar placeras ovanpå varandra. Det ska vara vatten i den nedre delen och frukt i den övre delen. När vattnet börjar koka produceras juice som samlas i mitten av grytan. Slutligen får du ut saften ur juicebehållaren och ner i en flaska med hjälp av slangen på behållaren.

Hur länge kan hemmagjord juice hålla sig?

Hemlagad juice kan vanligtvis hålla sig 1 till 2 veckor i kylen, om du inte tillsätter konserveringsmedel. Om du lägger till ett konserveringsmedel till din hemmagjorda juice kan den hålla mycket längre.

Varför använda en juicepress?

Det är en fördel att använda en juicepress, då den är designad för att göra juice på det mest optimala sättet. Den består av en vattenbehållare, en fruktbehållare och en juicebehållare, så att juicen görs snabbt och effektivt.

Mer för köket: de bästa lökhackarna – inga fler tårar

Senast uppdaterad december 2, 2022 av Simone Lundmark