Påslös dammsugare • De 5 bästa bagless dammsugarna

Vårt bästa val

Bästa dammsugare utan påse för djurhår : Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5335

Med Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5335 får du en dammsugare utan påse som är det perfekta valet om du har husdjur i hemmet. Den är utrustad med flera funktioner och tillbehör som gör att den enkelt och effektivt kan ta bort djurhår från både ytor och möbler.

Bästa dammsugare utan påse för ett mindre hem: Philips PowerPro Compact FC9331

Bagless dammsugare med kompakt design och låg vikt, vilket gör den lätt att manövrera runt i hemmet. Om du har ett mindre hem är den här modellen ett bra val eftersom du inte behöver bära runt på en stor dammsugare.

Bästa dammsugaren utan påse för vardagsbruk: Dyson V11 Torque Drive Extra

Detta är en smart och effektiv dammsugare utan påse som inte ens behöver någon sladd. Därför är den här modellen idealisk för de snabba vardagliga dammsugningarna där du inte vill ägna mycket tid åt att städa.

5 smarta och effektiva dammsugare utan påse

1: Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5335

Funktioner:

Mått: 31 x 32 x 47 cm.

Vikt: 6 ,7 kg.

Dammbehållarens kapacitet: 3 l.

Aktionsradie: 11 m.

Ljudnivå: 74 dB

Om du har husdjur och letar efter en dammsugare utan påse är Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5335 ett självklart val. Här får du en dammsugare som är extra effektiv när det gäller att ta bort djurhår tack vare AirTurbo-systemet och ProAnimal-munstycket.

Förutom ProAnimal-munstycket ingår även andra munstycken som du kan använda beroende på vad som ska dammsugas.

Dessutom är detta en hygienisk dammsugare med låg dammhalt som självrengör filtret vid behov. När det behövs aktiverar dammsugaren självrengöringssystemet, så att dammsugaren alltid fungerar optimalt.

Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5335 har samtidigt ett tvättbart HEPA-filter som filtrerar 99,95 % av damm, bakterier och pollen, vilket är optimalt för astmatiker och allergiker. Själva dammbehållaren har en kapacitet på 3 liter, så behållaren fylls inte så lätt efter dammsugning. Den stora aktionsradien på 11 meter innebär också att du kan dammsuga ett relativt stort område innan du behöver hitta ett nytt uttag.

2: Philips PowerPro Compact FC9331

Funktioner:

Mått: 28,1 x 24,7 x 41 cm.

Vikt: 4 ,5 kg.

Dammbehållarens kapacitet: 1 ,5 l.

Aktionsradie: 9 m.

Ljudnivå: 76 dB

Med Philips PowerPro Compact FC9331 får du en liten och kompakt dammsugare utan påse med en behållare som rymmer 1,5 liter. Dammbehållaren är lätt att tömma eftersom den kan tas bort med en hand.

Dessutom väger dammsugaren bara 4,5 kg, vilket gör den lättare att hantera. Tack vare de stora gummihjulen rör den sig också smidigare på ytor.

Tack vare den avancerade tekniken är det en effektiv dammsugare som ger rena golv och filtrerar bort 99,9 % av det fina dammet. Det innebär att du också är garanterad renare och fräschare luft i ditt hem.

Philips PowerPro Compact FC9331 är särskilt lämplig för hårda golv, men kan även användas på andra ytor, t.ex. mattor. Dammsugaren levereras med flera munstycken som snabbt kan fästas på plats på det teleskopiska röret.

Handlingsradien är lite kort jämfört med andra modeller, men den är ändå 9 meter.

3: Dyson V11 Torque Drive Extra

Funktioner:

Mått: 26,1 x 128,6 x 25 cm.

Vikt: 2 ,97 kg.

Dammbehållarens kapacitet: 0 ,76 l.

Driftstid: 60 minuter.

Om du vill ha en dammsugare utan påse och sladd är Dyson V11 Torque Drive Extra ett bra val. Den här dammsugaren utan påse har ett kraftfullt sug och 14 cykloner, så du kan vara säker på att golven i ditt hem är helt rena och fria från smuts, damm etc.

Eftersom dammsugaren är utan påse levereras den istället med en dammbehållare. Dammbehållaren har en kapacitet på 0,76 liter, som enkelt kan tömmas i din soptunna när den är full. Den faktiska användningstiden är upp till 60 minuter innan den behöver laddas upp.

Dessutom kan dammsugaren anpassas och justeras beroende på vilken typ av yta och rengöring du behöver göra. Du kan välja mellan tre effektinställningar.

Vid behov kan dammsugaren även omvandlas till en handdammsugare. Det gör det lättare att rengöra bilen, soffan eller andra möbler.

När du köper Dyson V11 Torque Drive Extra ingår ett stort antal tillbehör så att du kan välja det munstycke som passar dina behov.

4: Miele Triflex HX1 Pro

Funktioner:

Mått: 26 x 129,7 x 28 cm.

Vikt: 4 kg.

Dammbehållarens kapacitet: 0 ,5 l.

Driftstid: 120 minuter.

Den här påslösa dammsugaren från Miele är utrustad med flexibla funktioner och ett kraftfullt batteri. Faktum är att dammsugaren inte bara är påslös, den har inte heller någon sladd. Användningstiden är upp till 120 minuter, eftersom ett extra batteri ingår. Båda batterierna har en användningstid på cirka 60 minuter.

Tack vare den smarta designen får du en 3-i-1-enhet eftersom du kan justera dammsugaren för att passa dina behov. Du kan till exempel göra den till en handhållen dammsugare för att dammsuga bilen, eller så kan du förlänga vakuumröret för att dammsuga taket.

Samtidigt anpassar sig dammsugarens borste till alla typer av golv och ser till att ytan rengörs på djupet. Borsten är utrustad med en lampa så att du alltid kan se vad du gör.

Dammbehållaren har en kapacitet på 0,5 liter, vilket är lite lågt räknat. Å andra sidan är Miele Triflex HX1 Pro utrustad med en effektiv dammsugningsteknik som ger en utmärkt sugkraft.

5: Electrolux Ease C4 EC412SW

Funktioner:

Mått: 35 x 31 x 41,5 cm.

Vikt: 4 ,5 kg.

Dammbehållarens kapacitet: 1 ,8 l.

Aktionsradie: 7 m.

Ljudnivå: 80 dB

Med den här dammsugaren utan påse behöver du aldrig mer köpa dammsugarpåsar. Behållaren kan enkelt tas bort och tömmas, den har en kapacitet på 1,8 liter och en aktionsradie på 7 meter. Electrolux Ease C4 EC412SW har dessutom en lufttät konstruktion, vilket ger effektivare rengöring och minimal energiförbrukning.

Electrolux Ease C4 EC412SW använder ett 4-stegssystem som säkerställer optimal dammavskiljning, vilket i sin tur resulterar i bättre rengöring. Om du vill reglera sugkraften kan du göra det manuellt.

Den här dammsugaren är särskilt lämplig för hårda golv, men kan också lätt användas för mattor och möbler. Flera olika typer av munstycken ingår i Electrolux Ease C4 EC412SW, så att du kan välja det bästa munstycket för jobbet.

Sist men inte minst är dammsugaren utrustad med mjuka gummihjul som förhindrar att den fastnar. Dessutom gör det den stabilare att köra runt medan du dammsuger.

Vad är en dammsugare utan påse?

Dammsugare utan påse har blivit ganska vanliga under de senaste åren. Med dessa dammsugare behöver du, som namnet antyder, ingen dammsugarpåse för att samla upp damm och smuts från ytan.

En dammsugare utan påse är vanligtvis relativt kompakt och använder en dammbehållare för att lagra damm och smuts. Dammbehållaren kan enkelt tömmas direkt i soptunnan och rengöras vid behov.

Ska jag välja en dammsugare utan påse eller en traditionell dammsugare med påse?

När man köper en ny dammsugare funderar många på om man ska välja en dammsugare utan påse eller en traditionell dammsugare med påse. Numera väljer många människor att skaffa en dammsugare utan påse eftersom de inte vill byta dammsugarpåsar hela tiden. Det är faktiskt mycket bekvämare att tömma behållaren och sätta tillbaka den när det behövs.

Det finns uppenbara fördelar med dammsugare utan påse, men det betyder inte nödvändigtvis att det är det bästa alternativet för dig.

Många människor föredrar fortfarande traditionella dammsugare med påsar eftersom de orsakar mindre röra vid bortskaffande av smuts och damm. Dessutom har dessa dammsugare ofta en större kapacitet när det gäller hur mycket damm och smuts de kan samla in.

Det finns med andra ord fördelar med båda typerna av dammsugare, och därför handlar det i grunden om dina preferenser, din budget och vad du vill ha av en dammsugare. I slutändan handlar det mest om huruvida du vill byta ut påsar eller om du vill göra dig av med dem helt och hållet.

Det är dock värt att nämna att om du har allergier eller är känslig för damm kan det vara lämpligt att välja en dammsugare med påse. Om du verkligen vill ha en dammsugare utan påse, välj allergivänliga dammsugare utan påse som har ett särskilt filter, t.ex. ett HEPA-filter.

Relaterad artikel: bästa sladdlösa dammsugare

Fördelar med en dammsugare utan påse

Dammsugare utan påse har snabbt blivit populära och finns i många hem idag. Om det beror på att folk är trötta på dammsugarpåsar eller om de helt enkelt gillar bekvämligheten kan man bara gissa. Men en sak är säker. Dammsugare utan påsar har mötts av stor entusiasm från konsumenternas sida, och det finns många anledningar till detta.

Även om det kan variera från modell till modell och från märke till märke, är de viktigaste fördelarna med en dammsugare utan påse nedan.

Bättre sugförmåga

En av fördelarna med en dammsugare utan påse är sugkraften. Dessa typer av dammsugare förlorar inte sin sugkraft lika ofta som vanliga dammsugare med säck.

Vanliga dammsugare med påse tenderar att tappa sugförmågan så fort påsen fylls. När det gäller sugkraften hos dammsugare utan påse är den konstant, vilket naturligtvis alltid är en fördel.

Behållare är lätta att tömma

Dammsugare utan påse har en behållare som är lätt att tömma jämfört med att byta ut en dammsugarpåse. Du behöver bara ta bort behållaren från dammsugaren och den kan tömmas direkt i din soptunna.

Du måste dock tömma behållaren på den påslösa dammsugaren med viss försiktighet för att undvika att smuts och damm sprids överallt. Därför kan det till exempel vara en bra idé att alltid tömma behållaren i din soptunna utomhus.

Inget krångel med dammsugarpåsar

Detta är en annan fördel med en dammsugare utan påse. Att byta ut påsar kan vara en irriterande och tidskrävande uppgift. Om du dessutom inte byter påsen i tid kommer dammsugaren inte att fungera optimalt. Även om dammsugare utan påsar kräver ordentligt underhåll slipper du besväret med att byta påsar hela tiden.

Bekvämt att använda

Bagless-dammsugare är lättare att använda än baggedammsugare tack vare den genomskinliga behållaren. I den här behållaren kan du enkelt se om du faktiskt dammsuger något.

Det är också lättare att hålla ett öga på om du har fångat något som egentligen inte borde slängas. Till exempel kan ett smycke eller ett annat litet föremål plötsligt hamna i papperskorgen. Om du har en dammsugare med påse kan du inte se eller hålla ett öga på detta.

Spara alternativ

När du använder en dammsugare med påsar bör du regelbundet köpa påsarna som passar till den specifika dammsugaren. Det kan i slutändan bli en hel del pengar som du spenderar enbart på dammsugarpåsar.

När det gäller dammsugare utan påse behöver du inte lägga extra pengar på att köpa påsar. Du behöver bara rengöra behållaren så att den är redo att användas nästa gång.

Miljövänligt alternativ

Jämfört med dammsugare med påsar är en dammsugare utan påsar det mer miljövänliga alternativet. En dammsugare med påsar kan använda hundratals påsar under sin livstid, men med en modell utan påsar slänger du inget överflödigt tillsammans med damm och smuts.

Om du är mycket miljömedveten är en dammsugare utan påse definitivt ett bättre alternativ för dig.

Vad du bör tänka på innan du köper en dammsugare utan påse

Din gamla dammsugare fungerar inte längre och du letar efter en ny. Om du tittar på nätet ser du snabbt att det finns många olika alternativ att välja mellan. Det är lätt att fastna i den senaste och bästa modellen och få en dammsugare som inte alls passar dina behov.

Här är några frågor som kan hjälpa dig att begränsa ditt sökande. Den hjälper dig också att hitta rätt dammsugare utan påse, oavsett om den är från Dyson eller Electrolux.

Vilka typer av golv har jag?

Den mest uppenbara frågan är om du huvudsakligen har mattor, hårda golv eller en kombination av båda. Om du huvudsakligen har mattor i ditt hem är det viktigt att du väljer en dammsugare som är lämplig för mattor. Detta gäller naturligtvis även om du huvudsakligen har hårda golv i ditt hem. Det kan vara allt från kakel till trägolv, kakel eller liknande.

Du kan ta en titt på de munstycken som följer med dammsugaren. De flesta människor har en kombination av mattor och hårda golv i sitt hem, så det är bra om det finns flera munstycken så att du kan byta dem beroende på vad som behöver rengöras.

Hur ofta ska jag dammsuga?

Hur ofta du städar är faktiskt också en faktor som du bör tänka på. Om du dammsuger ofta (nästan varje dag) är det viktigt att ha en dammsugare som är enkel och snabb att använda.

Här kan en kompakt sladdlös dammsugare utan påse som du snabbt kan ta fram när det behövs vara en fördel. Dessa typer av dammsugare är ofta mindre än andra dammsugare, vilket också gör dem lättare att förvara.

Om du bara dammsuger en gång i veckan är det förstås inte lika viktigt att dammsugaren är lätt och snabb att hitta.

Ska det vara en dammsugare utan påse med eller utan sladd?

Sist men inte minst är det värt att överväga om du vill ha en dammsugare utan påse med eller utan sladd. Det finns för- och nackdelar med båda typerna av dammsugare, så det beror på vad du tror är det bästa alternativet för dig.

Jämfört med ovanstående avsnitt är det mycket bekvämare och enklare med en sladdlös dammsugare utan påse. Den är snabb att hitta och du behöver inte kontrollera om det finns ett eluttag i närheten. Å andra sidan måste den laddas, och om du inte gör det kan du inte slå på dammsugaren och använda den. Därför är det en bra idé att kontrollera både användningstiden och laddningstiden om du väljer en dammsugare utan påse och sladd.

Läs också: bästa handdammsugare

Senast uppdaterad december 5, 2022 av Simone Lundmark