Barnsäng med förvaring: 5 geniala barnsängar

Våra bästa tips på barnsängar med förvaring

Bästa barnsäng med förvaring med vackert motiv: Enhörning och regnbåge Juniorsäng med förvaring, 140×70

Den här barnsängen med förvaring är perfekt om du vill sätta lite mer färg på barnkammaren. Tack vare det vackra motivet med regnbågar, enhörningar och regndroppar kommer ditt barn att gå till sängs glad varje kväll.

Bästa barnsäng med förvaring: JLY Heaven Cot Cot med förvaring, vit

Om du behöver en praktisk barnsäng med förvaring kan du ta en titt på den här barnsängen. Den har en justerbar madrasshöjd i två nivåer och en smart utdragbar förvaringslåda.

Bästa platsbesparande barnsäng med förvaring: JLY Highbed w. Storage & Desk 90X190

Om du letar efter en smart barnsäng med förvaring är den här höga sängen något för dig. Om du har ont om plats i ditt barns rum är högsängen perfekt eftersom den innehåller en säng, två bänkar, ett bord och förvaringslådor.

5 funktionella och smarta barnsängar med förvaring

Flexa white Enkelsäng

Funktioner:

Mått: 67 x 210 x 101 cm (h x l x b)

Material: MDF och furu

Färg: Vit

Om du letar efter en barnsäng för ett barn som har vuxit ur juniorsängen är den här modellen perfekt. Här får du en vit enkelsäng med huvud- och fotända och en sängstomme. Sängen är tillverkad av MDF och furu.

Med hjälp av de högre benen kan du till och med förvandla spjälsängen till en loftsäng eller en halvhög säng om du vill. Barnsängen har dessutom två smarta lådor med mjuka gummihjul. Dessa lådor är perfekta för allt från sängkläder till leksaker.

Junior-säng med förvaring, 140×70, med enhörning och regnbåge

Funktioner:

Mått: 128 x 142 x 77 cm (h x l x b)

Material: MDF-trä, polyester och stål

Färg: Vit med alla regnbågsfärger

Om du vill dekorera ditt barnrum på bästa sätt med ljusa färger kan du ta en titt på den här barnsängen med förvaring. Detta är en fin vit juniorsäng med ett vackert motiv av regnbågar, enhörningar och regndroppar.

Sängen har en robust ram med höga sidopaneler så att ditt barn inte rullar ut ur sängen. Sängen har dessutom en avtagbar baldakin, vilket alla barn kommer att älska. Sist men inte minst har sängen en praktisk förvaringslåda som rymmer leksaker, kläder och så vidare.

Se även: roliga barnsängar

JLY Heaven Barnsäng med förvaring, vit

Funktioner:

Mått: 120 x 60 cm (l x b)

Material: furu, poppel och MDF

Färg: Vit

Den här vita spjälsängen från JLY har flera praktiska funktioner. Först och främst är barnsängen utrustad med en justerbar madrasshöjd i två nivåer. Dessutom har sängen en smart förvaringslåda som du kan dra ut.

Den höga madrassnivån är lämplig för de minsta barnen och gör det lättare för dig att lägga ditt barn i sängen. När ditt barn blir äldre kan du använda den nedre våningen i stället. Sängstommen är tillverkad av furu, medan basen är av poppel. Förvaringslådan är tillverkad av MDF.

JLY hög säng med förvaring och skrivbord 90X190

Funktioner:

Mått: 180 x 197 x 96,5 cm (h x l x b)

Material: okänt

Färg: Vit

Med denna vita säng från JLY får du en smart barnsäng med flera olika funktioner. Sängen ligger ovanpå, medan det finns två bänkar och ett bord i botten. Under bänkarna finns smarta förvaringslådor där ditt barns kläder, böcker, leksaker och så vidare kan förvaras.

Den här barnsängen är bland annat perfekt för barnrum där utrymmet är begränsat. Barnet får inte bara en säng, utan du kan också skapa en myshörna, en lekhörna och ett förvaringsutrymme för alla möjliga saker.

Mjuka kuddar med skumplast och ett avtagbart polyesteröverdrag ingår i köpet av den här spjälsängen.

Flexa juniorsäng – Freja – Blåaktig

Funktioner:

Mått: 94,9 x 206,9 x 101,7 cm (h x b x d)

Material: furu, MDF och mässing

Färg: Blåaktig

Med den här juniorsängen från Flexa får du en modern och funktionell modell som har flera funktioner. En förvaringslösning är faktiskt integrerad under barnens säng. Detta görs med hjälp av fyra lådor, två på varje sida och en öppen hylla i mitten. Hyllan fungerar också som stege.

Den här sängen är en bra övergång från spjälsäng till en större säng tack vare de tre sidorna, de rundade hörnen och stängerna som fungerar som en sängstomme. Sist men inte minst är barnsängen tillverkad av en kombination av MDF, furu och vackra mässingshandtag på lådorna.

Se även: extra sovplats med en våningssäng

Vilken storlek ska du välja?

När det gäller vilken storlek på barnsäng du ska välja beror det på flera faktorer. Det beror bland annat på barnets ålder och längd. Det kan till exempel variera från barn till barn beroende på hur snabbt barnet växer och vad som känns säkrast för barnet.

Här är en tabell som visar den typiska storleken på en barnsäng för barn i olika åldrar:

ÅlderBarnsäng
0-5 månaderVagga
Från 0-3 årBarnsäng
Från 3 årJuniorsäng


De flesta barnsängar är 60 x 120 cm stora, medan juniorsängar vanligtvis är mellan 140 och 160 cm långa. I de allra flesta fall kan en juniorsäng användas ända fram till skolåldern, beroende på barnet.

När ska man byta till en juniorsäng?

Vanligtvis är det dags att överväga att byta till en juniorsäng när ditt barn är ungefär 3 år gammalt. I det här skedet vill ditt barn troligen kunna klättra in och ut ur sängen på egen hand.

Dessutom blir det mycket lättare för mamma eller pappa att sitta på sängkanten eller ligga i sängen med barnet när de läser en godnattsaga eller liknande.

Senast uppdaterad juni 14, 2023 av Simone Lundmark