gokart til børn

Gokarts för barn – De 5 bästa (Pedal- och el-gokart)

Vårt bästa val

Bästa gokart för små barn: Ferrari Pedal Gokart

För nybörjaren är denna lilla gokart det självklara valet. Det är inga problem att nå pedalerna och det finns potential för bra fart.

Bästa gokart för äldre barn: Go-kart med luftfyllda däck

Bra komfort, bra köregenskaper och möjligheten att ställa in sätet i olika lägen gör att det är en riktigt trevlig gokart – även för äldre barn.

Bästa batterigokart: Azeno Formula El Go-kart

Om du vill ha extra fart kan du välja den här roliga elektriska gokartbilen, som har en imponerande topphastighet på upp till 18 km/h.

De 5 bästa gokartbilarna för barn

En gokart för barn är ett roligt komplement till cyklar och skotrar. Du kan få upp farten, göra bromsspår och tävla som en riktig racerförare. Ett bra tips är därför också att köpa två gokartbilar, eftersom de säkert kommer att användas mer i lek med syskon och vänner.

Nedan har vi valt ut 5 av de bästa gokartbilarna för barn – och det finns något för alla åldersgrupper, behov och budgetar.

Ferrari Pedal Go-kart

Funktioner:

 • Rekommenderad ålder: 3 – 5 år
 • Med pedaler
 • Gummidäck med luft

Superfin liten gokart med pedaler för de små. Den tar liten plats i garaget och är lätt att manövrera – även för nybörjare. Den levereras med en flagga som garanterat kommer att väcka uppmärksamhet, och den är faktiskt licensierad och bär det officiella Ferrari-märket.

För små barn som lär sig att köra med pedaler är den här gokartbilen ett självklart förstahandsval innan de investerar i en större gokartbil. Särskilt för yngre syskon som ännu inte har tillräckligt långa ben för sina äldre syskons gokartbilar.

Trots sin blygsamma storlek är gokartbilen utformad med riktiga gummidäck med luft för en bättre och stabilare körning. Detta innebär också att den har en maxvikt på upp till 30 kg, så äldre syskon kan lätt prova en tur.

Mercedes Go-kart

Funktioner:

 • Rekommenderad ålder: 3 – 8 år
 • Med pedaler
 • Gummidäck med luft

Vem skulle inte vilja köra en Mercedes? Den här gokartbilen har tagit designmässigt till nästa nivå. Den är riktigt snygg i äkta Mercedes-stil och den är certifierad och har den riktiga Mercedes-logotypen.

Den vackra röda färgen, det sköna och bekväma sätet och gummidäcken med luft för god körkomfort bidrar alla till att du verkligen får valuta för pengarna med den här gokartbilen.

Den ser inte bara bra ut och passar bra in på uppfarten, den kör också bra, har en handbroms och den hållbarhet som är känd från Mercedes andra produkter. Dessutom kan sätet justeras i 3 olika lägen, så att gokartbilen kan växa med ditt barn.

Go-kart med luftfyllda däck

Funktioner:

 • Rekommenderad ålder: 5 – 11 år
 • Med pedaler
 • Gummidäck med luft

Riktigt fin gokart i original stil och bra kvalitet. Här får du en gokart med ett bekvämt säte med bra stöd som kan justeras för barn i olika åldersgrupper. Den passar bäst för barn mellan 110 och 150 cm långa, vilket i genomsnitt motsvarar barn i åldern 5-11 år.

Gummidäcken har luft för en stabil och bekväm körning – och de är extremt tysta. Sätet har hög rygg och det finns båthorn som varnar ditt barn när det kommer i full fart.

Pedalerna är frihjuliga och det finns en handbroms på sidan för att bromsa vid behov. På det hela taget är det en trevlig standard gokart som har potential att hålla i många, många år.

Audi Sport Gokart

Funktioner:

 • Rekommenderad ålder: 3 – 12 år
 • Med pedaler
 • Gummidäck med luft

Gokart av hög kvalitet med gummidäck för en stabilare körning. Sätet kan justeras ganska mycket, så gokartbilen kan användas av barn i ett fint åldersspann – perfekt för syskonskaran eller institutionen.

Sätet är mjukt att sitta i och ger bra komfort jämfört med andra gokartbilar på marknaden. Och designen är fantastisk med Audi-klistermärken och bra motorljud som ger en extra dimension till spelet.

Det finns också en handbroms på gokartbilen som gör att du kan bromsa och göra bromsspår – i äkta racerstil.

Relaterad: De 5 Bästa Elbilarna För Barn

Azeno Formula El Go-kart

Funktioner:

 • Rekommenderad ålder: +7 år
 • Batteri: 24V
 • Topphastighet 18 km/h

Om du vill köra riktigt fort – och har gott om plats i trädgården – är det en bra idé att skapa en racerbana i sann Le Man-stil och öva på att driva runt i kurvorna. Även äldre barn kan vara med, och ni kommer att ha många timmars roligt tillsammans med vännerna.

Gokartbilen har ett 24V-batteri och en topphastighet på 15-18 km/h. Det finns alltså gott om möjligheter att komma upp i fart – och med två gokartbilar kan ni tävla mot varandra, vilket bara gör det roliga ännu roligare.

Det finns två växlar och det är möjligt att köra runt hörn när hastigheten är inställd på ”snabb”. Observera att detta fortfarande är en gokart för barn och att den fungerar bäst på asfalt.

Tänk på att när du har att göra med en elektrisk gokart med möjlighet till högre hastighet ska du köpa nödvändig säkerhetsutrustning, t.ex. hjälmar.

Relaterat: trampbilar för barn

Senast uppdaterad augusti 18, 2023 av Simone Lundmark